Vidim da je vrijeme za pazar Logitecha G940......
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da je vrijeme za pazar Logitecha G940......
Imas i Speedlink Black Widow, dosta jeftin HOTAS, dobio dobar feedback, prosječno 8/10. Doima mi se čvrst, robustan i odličnog izgleda. Imaš ga u Feniksu za 300-tinjak kuna(280-320kn) i vjerovatno ću ga i sam uzeti jer mi je prokihao voljeni Trust Predator. :(
Da samo ubace ovakav teren u Falcona4 i da sve drugo ostane isto, bilo bi to dovoljno da F4 ostane najbolja simulacija ikad.....
Da samo ubace ovakav teren u Falcona4 i da sve drugo ostane isto, bilo bi to dovoljno da F4 ostane najbolja simulacija ikad.....
Vrijeme da se iz naftalina izvadi stari Thrustmaster.... sad sam se zaželio Falcona :)
Super da ima još ljubitelja simulacija, ali kad čujem Falcon 4 vadim pištolj...
. A još k tome imam doma onu posebnu verziju s priručnikom s prstenovima, ne lijepljenim...
A-10C je po svemu bolji od bolno izbugiranog i zastarjelog Falcona 4, kao što je to i Black Shark i Flaming Cliffs 1 i 2.
Za one s Wiimoteom samo dvije riječi - klikabilni cockpit.
Super da ima još ljubitelja simulacija, ali kad čujem Falcon 4 vadim pištolj...
. A još k tome imam doma onu posebnu verziju s priručnikom s prstenovima, ne lijepljenim...
A-10C je po svemu bolji od bolno izbugiranog i zastarjelog Falcona 4, kao što je to i Black Shark i Flaming Cliffs 1 i 2.
Za one s Wiimoteom samo dvije riječi - klikabilni cockpit.
Pa kome danas još ne nedostaje onaj ples sa Unified Team patchevima? :)
Naravno, govorio sam isključivo o F4:AF-u, a ne onom žalosnom softveru zvanom Falcon 4 (1.08).
Osobno moram reći se ne slažem s tvojom ocjenom - ako ni zbog čega drugog, a ono zbog činjenice da je dvanaest (12!!) godina prošlo i još niti jedna simulacija (bar ne koliko ja znam) nije došla niti do blizu Falconovoj dinamičkoj kampanji, a DCS uz to ima cojones tvrditi da "tehnologija dinamičke kampanje nije sazrela".
Istina, model F4 dinamičke kampanje zasniva se na bubble-/agregaciji i deagregaciji i kao takav nije savršen, ali dobro znamo zašto je to napravljeno i stoga bih zamolio gospodu iz DCS-a da se saberu! Meni je prvom otpala ladica kad sam prvi put gledao ramp-up proceduru na Desetki (onaj learning mod je zbilja pregenijalan, a u F4 se ramping učio preko windowed Flash skripte :o) ), detaljnost je zaista nevjerojatna (oduševio me blagi pad RPM-a na APU-u kada se throttle stavi prvi put u idle detent položaj), tereni su otprilike jedno desetak parseka ispred HiTiles Falcon4 terrain packa, siguran sam da je sam fizikalni model odrađen besprijekorno, ali.....ali.....pitam se - koja je svrha svega toga na skriptiranim misijama?
Ako netko spomene multiplayer, rekao bih samo ovo - get real. Prije nego je moj vjerni Saitek X36 otegnuo papke i otišao k Manituu na račun, imao sam tu čast da tamo negdje 2005./06. uđem u trenažu i odigram jednu kampanju na VFW-u (mislim da je to bio 72nd VFW). Moram reći da to i do danas ostaje daleko najbolje MP iskustvo ikada i igdje i da mi nije jasno zašto se uopće prave simulacije bez tog featurea. Dinamička kampanja jednostavno rula, osobito u Falconovom opsegu - ta nepredvidivost, konstantna izviđanja, nadmudrivanje sa bezobraznim IADS operatorima, noćni CAS-ovi iza FLOT-a, pa zloglasni ulazak Kine u OT.....kao extra-feature, mislim da je čak bio određen tim odvojenih ljudi koji su konstantno radili ručni ATO, pa se misije zapravo i nisu auto-generirale*, već se radio promišljen material tasking ovisno o fazi sukoba.
Možda sam ja u manjini, ali meni takve stvari vrijede nebrojeno puta više nego reljef u milijardu poligona, Gouraud shading i Bezierove krivulje na instrumentima.
Zbilja mi je bilo odlično napraviti poštenu pripremu na karti (da, još negdje imam glomaznu i izbockanu kartu Koreje :) ), znajući da usprkos nekoliko recona nad područjem možda ipak i nismo otkrili sve assets ili je, eto, baš sad popravljen obližnji stari, dobri SA-2 Fang Song.....iza sve ove ruminacije zapravo se krije nevješt pokušaj "epigrama" na sjajnu i jedinstvenu kombinaciju strateškog, taktičkog i operativnog djelovanja u jednom paketu - a to je nešto što (jasno, ispravi me ako griješim) trenutno nema niti jedan proizvod na tržištu - pa tako ni A-10C.
Stoga ostajem pri svojoj inicijalnoj ocjeni, ali bih volio čuti tvoje mišljenje kao i razlog koji je tebe povukao ka DCS-ovim uratcima, osim slabije grafike i prepotopnog žongliranja Falconovim patchevima?
BTW, helikopterske simulacije mi se čine u još gorem stanju - nakon genijalnog EEAH (koja je to godina, 2001.?), Black Shark si i sam recenzirao kao, eto, tek solidnu. Enemy Engaged 2 nisam igrao, ali sam čuo da je bugovitiji od Windowsa ME. Žalosno.
P.S. Dobro je kolega primijetio - kakve to ljude DCS bira za snimanje demoa? Paljenje position i anti-collision lights tek na pisti, pa mislim stvarno... ;)
======
* - zbilja je gušt bilo vidjeti SEAD deep strike na granici s Kinom u petoj minuti sukoba.....odmah mogu umjesto eksternih tankova staviti eksterni lijes....
Jel zna neko di ima ovo za skinit(torrent)
Bilo gdje, ali Starforce... Osim toga, beta je tek.
======
* - zbilja je gušt bilo vidjeti SEAD deep strike na granici s Kinom u petoj minuti sukoba.....odmah mogu umjesto eksternih tankova staviti eksterni lijes....
Pa to pečiranje mi je ubilo volju za životom i tada sam prvi puta pomislio da sam možda idiot što se palim na simulacije jer je sve izgledalo kao šema grupe iskusnih sadista priređena za ultrasubmisivne mazohiste koji sve to gutaju i traže još. Bio mi je super čitati recenzije debila po raznim Gamespotovima ili čemu sve ne koji su mu davali sulude ocjene kao da je to igra koju ekšli možeš igrati par sati u komadu, a da se ne sruši ili samo igra ili čitav OS.
Pa onda službene zakrpe. Pa neslužbene. Pa dodaci koji se moraju instalirati točno određenim redom (s prethodnim zakrpama). I tako dalje...
Kad je došao AF jednostavno me više nije bilo briga. Apsolutno nisam imao nikakve volje instalirati krparenje tada 7 godina stare igre, a sada 12. Vidim da još ima manijaka koje ne smetaju teksture iz paleolitika i koji vjeruju u nekakvu dinamičku kampanju i famozne "balone", tvikanje njihove veličine da bi sve izgledalo uvjerljivije, a istodobno da se ne uspori čitavo računalo.
Sjećam se kako sam sa svojim frendom i najvećim manijakom za simulacije ikada, Leom Rogićem, komentirao navodne neuronske mreže koje upravljaju ponašanjem radarskih stanica Sj. Koreje, a onda mi je ovaj rekao "Ma kakve neuronske mreže, to ti ništa ne radi, priznali nam developeri".
Meni ta "dinamička kampanja" nikada nije ličila na bilo što drugo nego na veliki kupleraj i nered, totalni kaos u kojemu igrači prepoznaju neke šablone iz jednostavnog razloga jer nam je mozak tako prilagođen da u svemu nastoji vidjeti obrazac. Nakon F4 postao sam veliki zagovornik skriptiranih granajućih kampanja i misija s triggerima i switchevima i dobrom umjetnom inteligencijom koja je barem u stanjui mplementirati A* algoritam za pronalaženje najkraćeg puta ili "for that matter" - bilo kakvog puta što je u Falconu 4 ostao nedosanjani san.
Letni model - "funky chicken", što je netko rekao.
Ukratko, sve što dolazi iz Rusije bio to Flanker 1.0 (i dalje mrak!), Flanker 2.5, (dvojka je fakat bila neigriva u mreži s onim idiotskim statističkim raketama), Il-2 (mrak mrakova za mrežni krkljanac), LOMAC, FC i FC 2, Black Shark i sada A-10C - neusporedivo je bolje od tih pi7darija iz Amerike koje prvo napumpavaju s 550 sneak peakova i previewova, demonstracija po sajmovima i simpozijima da bi na kraju igrači dobili nekakvo s4anje s "potencijalom" (što u prijevodu znači da ne radi na trenutnom hardveru i da mu treba 74 zakrpe da radi na bilo kojem hardveru).
Smrt Falconu 4.0.