Uopće mi nije nešto pisma
Meni je pjesma skroz super.
Zasto?
Zasto?
Ti to ozbiljno???
mislim....
Samo se nemojte svađati jer o ukusim se ne raspravlja.Kao što sam rekao u drugoj temi,meni je i pjesma i izvođačica super.
Uffff, hoće li ona ljetovanje u Hrvatsku?
Da. Ja to ozbiljno.
Sta fali pjesmi?
Zasto?
Zato sto ipak imam neko obrazovanje (osnovna glazbena 6 god + 4 godine srednje glazbene) i ipak mogu prepoznati nesto sto vrijedi kao takvo... Vecina danasnjih pop pjesama je malo vece sranje... Ritam se sastoji od dvije naizmjenicne note u 5 do 8 kombinacija razlicite brzine, takodjer zenska pokriva svega 5 tonova u pjesmi (wow... kako versatilno), i to prilicno lose... par puta je uz pozadinsku glazbu pogrijesila ton (treba li reci da je to falšanje zapravo)... Tekst je... pobogu... U nekim cajkama (teskim izbljuvotinama) imas bolji tekst...
Normalno ovo je subjektvino misljenje...
Ali dobro... ja sam jedan od rijetkih koji obozava neoklasiku, klasiku i sam new age (i 80te) koje zapravo imaju neku vrijednost i gdje su pjesme radjene sa srcem...
I drugo... Turska je imala bolju pjesmu...
a kaj fali pjesmi, meni je odlična i zaslužuje bit pobjenik
Zato sto ipak imam neko obrazovanje
Dalje od ovog ne zelim citati.
ROFL!!!!!
Samo se nemojte svađati jer o ukusim se ne raspravlja.Kao što sam rekao u drugoj temi,meni je i pjesma i izvođačica super.
Nema svadjanja... dao sam svoje polustrucno misljenje (jer strucni ispit za predavaca nikad nisam polozio :), ali mi je drago sto sam isao u srednju glazbenu ako nista)...
I naglasio da je to osobno misljenje...
Kome se svidja nek se svidja... ali ja isto tako imam pravo reci da je ta pjesma malo vece sranje...
Znaci, jednostavno automatski znaci i lose? Mora li pjesma biti kompleksna (sto god to znacilo) da bi bila kvalitetna?
Zato sto ipak imam neko obrazovanje
Dalje od ovog ne zelim citati.
ROFL!!!!!
Yep... vidim ja kako ste vi pametne osobe sve...
ako sam se skolovao ja imam pravo i napomenuti svoje znanje (kako iz toga, tako i iz PM gimnazije, tako i s trenutnog medicinskog faxa) odnosno i strucno znanje koje imam...
I lijepo sam objasnio zasto je smatram takvom, tako da nisam rabio samo AUTHORITY... nego i logicnu obradu podataka...
Tvoj gubitak...
Mene,a vjerujem ni ostale forumase ne zanima koju si ti skolu zavrsio,koju pohadjas i koju mislis upisati. To meni nista ne znaci. Ako je tebi zabavno okolo nabadati na nos koju diplomu imas i automatski se stavljati u poziciju osobe koja 'ima pravo' onda si ti 'prso'.
Nisi mi odgovorio na pitanje.
Znaci, jednostavno automatski znaci i lose? Mora li pjesma biti kompleksna (sto god to znacilo) da bi bila kvalitetna?
Sto se tice glazbe... ovako nesto jednostavno (ovo komotno mogu usporediti i s cajkama i s beyonce (s tim da cajke (izbljuvotine) cak imaju veci raspon kompleksnosti od obje ovdje navedene) je monotono i prilicno je... nemotivirajuce za slusati (slusaj malo 80te vidjet ces na sto mislim, ako mi nadjes tamo nesto sto nije sa srcem radjeno... svaka cast)...
Ovo je cisti izricaj postmodernizma bez motiva i bez neke pretjerane sklonosti ka glazbi i glazbenom sluhu (ovo i moja baka moze isto ovako otpjevati, samo je moram nauciti engleski)...
Ali kako rekoh... to je moje osobno misljenje... Ja to ne superimponiram na nikoga, niti cu bilo kakvom manipulacijom uvjeriti nekoga u to...
Tebi se svidja, sve uredu... ali ne moras odmah skakati u obranu kada ja kazem da je to malo vece sranje...
Eto sada se povlacim iz rasprave, Hvala sto ste me citali...
Edit: cisto sto mi dajes TD-ove (kako si mogao vidjeti ja tebi nisam dao niti jedan prije toga), a bezveze ih dajes (jer sam lijepo argumentirao), na svaki tvoj post u ovom topicu dajme ti TD...
Hvala jos jednom...
Baš super pjesma
Bravo Lena i Njemačka
Sto se tice glazbe... ovako nesto jednostavno (ovo komotno mogu usporediti i s cajkama i s beyonce (s tim da cajke (izbljuvotine) cak imaju veci raspon kompleksnosti od obje ovdje navedene) je monotono i prilicno je... nemotivirajuce za slusati (slusaj malo 80te vidjet ces na sto mislim, ako mi nadjes tamo nesto sto nije sa srcem radjeno... svaka
Ovo je cisti izricaj postmodernizma bez motiva i bez neke pretjerane sklonosti ka glazbi i glazbenom sluhu (ovo i moja baka moze isto ovako otpjevati, samo je moram nauciti engleski)...
Slusas li ti nesto iz razloga sto se to tebi svidja,ili zato sto je to samo po sebi kompleksno/zahtjevno za svirati/pjevati?
'Nemotivirajuce za slusati' ? - Objasni mi ovo. Ne kuzim sto zelis reci s time. Pjesma je skroz catchy,slusljiva i lako pamtljiva. Narod je izabrao tu pjesmu kao pobjednicu ovogodisnjeg Eurosonga. Ocigledno se ljudima svidja.
Ponavljam,zasto po tebi pjesma mora biti kompleksna i 'obraditi' sve vokale da bi bila kvalitetna?
I ovo zadnje - cisto sumnjam da tvoja baka zna.
Zasto?
Zato sto ipak imam neko obrazovanje (osnovna glazbena 6 god + 4 godine srednje glazbene) i ipak mogu prepoznati nesto sto vrijedi kao takvo... Vecina danasnjih pop pjesama je malo vece sranje... Ritam se sastoji od dvije naizmjenicne note u 5 do 8 kombinacija razlicite brzine, takodjer zenska pokriva svega 5 tonova u pjesmi (wow... kako versatilno), i to prilicno lose... par puta je uz pozadinsku glazbu pogrijesila ton (treba li reci da je to falšanje zapravo)... Tekst je... pobogu... U nekim cajkama (teskim izbljuvotinama) imas bolji tekst...
Normalno ovo je subjektvino misljenje...
Ali dobro... ja sam jedan od rijetkih koji obozava neoklasiku, klasiku i sam new age (i 80te) koje zapravo imaju neku vrijednost i gdje su pjesme radjene sa srcem...
I drugo... Turska je imala bolju pjesmu...
Kažeš slušaš klasičnu glazbu a pritom 80te i euroviziju. hahaha, mora da se šališ. Glazba iz 80tih je dosadna i uopće nema vrijedosti, dobro izuzev Vaya Con Dios itd. Ili si ti nostalgicar ili baš slušaš sve što ti dođe pod ruku. Budimo iskreni da niti jedna pjesma nije nešto, samo je pitanje koliko vi svi glazbene kvalitete tražite u jednoj euroviziji.
Na što je spao ovaj eurosong za par godina necemo cuti niti jedan drugi jezik osim engleskog. Jedino što podržavam kod ove njemice je što nije pokazivala mesa... ko druge trebe koje se bore za prava žena a kad se treba skupljat glasove skidaju se do kraja. Pjesma nije nešto, nekako mi vuce na imitaciju lilly alen i drugih.
Cevi@ 80' su možda tebi bile dosadne: The Beatles, AC/DC, Billy idol, metallica, Michael Jackson, Pet shop boys, R.E.M...i još mnogi drugi
Sto se tice glazbe... ovako nesto jednostavno (ovo komotno mogu usporediti i s cajkama i s beyonce (s tim da cajke (izbljuvotine) cak imaju veci raspon kompleksnosti od obje ovdje navedene) je monotono i prilicno je... nemotivirajuce za slusati (slusaj malo 80te vidjet ces na sto mislim, ako mi nadjes tamo nesto sto nije sa srcem radjeno... svaka
Slusas li ti nesto iz razloga sto se to tebi svidja,ili zato sto je to samo po sebi kompleksno/zahtjevno za svirati/pjevati?
'Nemotivirajuce za slusati' ? - Objasni mi ovo. Ne kuzim sto zelis reci s time. Pjesma je skroz catchy,slusljiva i lako pamtljiva. Narod je izabrao tu pjesmu kao pobjednicu ovogodisnjeg Eurosonga. Ocigledno se ljudima svidja.
Ponavljam,zasto po tebi pjesma mora biti kompleksna i 'obraditi' sve vokale da bi bila kvalitetna?
I ovo zadnje - cisto sumnjam da tvoja baka zna.
Ajmo odozdola... Vjeruj... moja baka moze puno toga (pogotovo sto je bila profesorica u glazbenoj skoli)
Ne mora obraditi sve vokale, ali mora imati kvalitetni vokal i kvalitetnu melodicku podlogu... ovako nesto mogu i ja napisati (odi na moj blog ako zelis citati pjesme koje sam napisao a koje se daju lagano uglazbiti) a ja sam totalni tudum za takvo nesto...
Narod??? Necemo tu... moze... ja tu ne vidim nikakvu transparentnost...
Ja slusam iz razloga sto se meni svidja... (poglavito pjesme koje ti nikada ne bi mogao probaviti... youtube rain fell within - torn apart , vjeruj nece ti se svidjeti, ali ja uzivam u tome)...
Isto tako kazem da je meni pjesma malo vece sranje zbog toga kakva je... I sto sam tu pogrijesio??? Ne smijem imati mozda svoje misljenje (koje sam argumentirano iznio)...
jesam li ja to pokusao SUPERIMPONIRATI na druge??? Ne...
Ali ti si se nasao kao odvjetnik te Lene i pjesme koju ona pjeva (a napisao je neki treci, uglazbio neki četvrti... moš si ti misliti umjetnosti)...
Kažeš slušaš klasičnu glazbu a pritom 80te i euroviziju. hahaha, mora da se šališ. Glazba iz 80tih je dosadna i uopće nema vrijedosti, dobro izuzev Vaya Con Dios itd. Ili si ti nostalgicar ili baš slušaš sve što ti dođe pod ruku. Budimo iskreni da niti jedna pjesma nije nešto, samo je pitanje koliko vi svi glazbene kvalitete tražite u jednoj euroviziji.
Zasto ne bi slusao? Treba biti informiran o svemu... I slusam klasicnu ali slusam i druge stvari (koje tvoje usi ne bi baš podnijele, sve redom koloraturni soprani)
Ako je tebi dosadna ne znaci da je vecini dosadna... isto tako ako se vecini ova pjesma svidja ne znaci da se svima svidja, i ne znaci da treba braniti tu pjesmu sakama i nogama kako vi radite...
I kako rekoh, pitao me zasto mislim da je to malo vece sranje...
Ja sam mu argumentirano odgovorio...
ALI NIGDJE NISAM SKOCIO NA NEKOGA KOME SE SVIDJA TA PJESMA... ali normalno... svi se vi nadjete kao odvjetnici necemu...
Stvarno ste mi smjesni... ali nema veze...
Nebitna je kvaliteta pjevaca, grupe ili cega vec, nego je sta bitnije da pjevac/grupa moze prenijeti emocije na slusatelje kojima se ocigledno pjesma svidjela.
Ne moze se odrediti sta je najbolje, samo ono sto je nekome najdraze, a 80-te uz toliko dobrih imaju i propaliteta, samo sta niko za njih ne zna kao sto niko nece znat za 20-tak godina propalitete ovog doba
Nebitna je kvaliteta pjevaca, grupe ili cega vec, nego je sta bitnije da pjevac/grupa moze prenijeti emocije na slusatelje kojima se ocigledno pjesma svidjela.
Ne moze se odrediti sta je najbolje, samo ono sto je nekome najdraze, a 80-te uz toliko dobrih imaju i propaliteta, samo sta niko za njih ne zna kao sto niko nece znat za 20-tak godina propalitete ovog doba
A ako te smijem pitati... sto to u ovom dobu nije propalitet? sto ti mislis da ce se pjevati? beyonce? Rihana?
Sto se tice mainstreama gotovo nista nije vrijedno...
Ali ovdje je rijec o Eurosongu ne o tome :)
A ako te smijem pitati... sto to u ovom dobu nije propalitet? sto ti mislis da ce se pjevati? beyonce? Rihana?
Sto se tice mainstreama gotovo nista nije vrijedno...
Ali ovdje je rijec o Eurosongu ne o tome :)
pa odnosi se i na pjesmu sa eurosonga, ljudi to vole. Beyonce ima glas, i to ono, Aguilera isto, Rihanna uopce nije oko glasa (inace san na rock/metal strani tako da ovo uopcene slusan...ali protiv toga ne mos)... dosta toga nije propalitet u ovom dobu... kad pivac prenese emocije ljudima se to svidi, zato i je pobjedila ova pisma
Meni je pjesma ok - i pjevačica i pjesma su simpatične, a melodija ostaje u uhu.
Iako mislim da je Turska ipak trebala pobijediti.
Ne mora obraditi sve vokale, ali mora imati kvalitetni vokal i kvalitetnu melodicku podlogu... ovako nesto mogu i ja napisati (odi na moj blog ako zelis citati pjesme koje sam napisao a koje se daju lagano uglazbiti) a ja sam totalni tudum za takvo nesto...
Ja slusam iz razloga sto se meni svidja... (poglavito pjesme koje ti nikada ne bi mogao probaviti... youtube rain fell within - torn apart , vjeruj nece ti se svidjeti, ali ja uzivam u tome)...
Isto tako kazem da je meni pjesma malo vece sranje zbog toga kakva je... I sto sam tu pogrijesio??? Ne smijem imati mozda svoje misljenje (koje sam argumentirano iznio)...
jesam li ja to pokusao SUPERIMPONIRATI na druge??? Ne...
Ali ti si se nasao kao odvjetnik te Lene i pjesme koju ona pjeva (a napisao je neki treci, uglazbio neki četvrti... moš si ti misliti umjetnosti)...
Kao sto sam vec rekao , pjesma je catchy,lako udje u uho i slusljiva je! To je ono sto je proslo kod publike. Po meni,ona ima super vokal. Ne vjerujem bas da moze stati uz rame jedne W. Houston,tako da nema potrebe raspravljati i vokalnim sposobnostima. Netko ima solidan vokal,a puno ljepsu boju glasa - i tu je razlika(L.Cohen,Balasevic).
E vidis! - Svi mi slusamo nesto iz razloga sto se to NAMA svidja,a ne zato sto netko kaze da ovo ili ono valja.
U krivu si - pjesma koju si uploado mi je ok. Nije nesto sto cu slusati svaki dan,ali moze proci.
pjesma koju si uploado nije nista bolja nego Lenina. Ili mozda je?
pa odnosi se i na pjesmu sa eurosonga, ljudi to vole. Beyonce ima glas, i to ono, Aguilera isto, Rihanna uopce nije oko glasa (inace san na rock/metal strani tako da ovo uopcene slusan...ali protiv toga ne mos)... dosta toga nije propalitet u ovom dobu... kad pivac prenese emocije ljudima se to svidi, zato i je pobjedila ova pisma
Moje misljenje je da je ova pjesma pobjedila jer je to politicki show...
Njemačka je glavna karika u EU, posto kreditira pa gotovo sve zemlje EU... i pošto je već došlo do previranja normalno da je pobjedila...
Ali dobro, to je moje misljenje kao takvo, i ima nesto u njemu...
Ja cisto ne vjerujem da su kako ti kazes slusaoci izabrali tu pjesmu... ali necemo o tome ovdje...
dobra pjesma, makar mi vuče na plagijat jedne neznamkakosezove pjesme. a cura se baš slatko smije 
Svaki puta pratim,Doru i eurosong i svaki puta se razocaram,ali opet gledam!
Cili taj eurosong mi smrdi na namjestaljku,a da o Dori i ne pricam!
Sami sistem glasovanja nije posten,jer koliko samo Ruskih zemalja ima,a svatko svome"komsiji" daje!
Ok,ne kazem da pjesme pobjednice nisu zasluzle pobjedu,ali gledajci realno,gubi se ona prava kvaliteta
pjesme,kakvu bi eurosong trebao imati!
Kada bi strucni ziri glasao,bilo bi najpostenije,ali naravno,koliko bi se onda love izgubilo,zaradivajuci na impulsima!
Opet,o ukusima se nikako ne raspravlja,ali Feminemke su trebale uci u finale,pogledajte samo koliko komentara
ima na youtubeu(pozitivnih),a i pjesma je ok!
Nikako mi nije jasna ona Balkan,Balkan???Zaista svaka cast tome Milanu,ali definitivno nije ni do koljena,
"Molitvi",stovise ne mogu se odluciti koja je gora:Balkan ili Stikla,ali opet upali su u finale...
....ma nesta mi tu smrdi.....
Moje misljenje je da je ova pjesma pobjedila jer je to politicki show...
Njemačka je glavna karika u EU, posto kreditira pa gotovo sve zemlje EU... i pošto je već došlo do previranja normalno da je pobjedila...
Ali dobro, to je moje misljenje kao takvo, i ima nesto u njemu...
Ja cisto ne vjerujem da su kako ti kazes slusaoci izabrali tu pjesmu... ali necemo o tome ovdje...
pa gledaj recimo HTZ i tako to... ne glasaju ti tu toliko ljudi koji vole nesto zesce (Turska) nego dičica, babe i dide... tako da njima se to vecinom svida... ali ne bitno.. ne da mi se prepirat oko esonga