errr, di je tu android 2.1?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odličan je taj FLASH, ubije N1 do neupotrebljivosti. Fail!
Scroll se bolje ponaša na mojoj 5800 s elementima flasha nego na nexus-u..
Baš ću ga probati isključiti..=)
S flash player-om na mobitelima treba nekakav AdBlock, jer korisne stvari se prikazuju, ali prikazuju se i reklame zbog čega je prilično nemoguće surfati..
Napredak bi bio da su stavili nekakav ON/OFF za Flash, a ne da ga moram kompletno brisati sa mobitela.
To su praktički dva ista mobitela, nisu mi jasne toliko velike razlike u performansama. Al voteva...
Znaima me dali je moguce sa Desireom upravljat igre pokretima i ostalom interakcijom kao s iPhoneom?
Znaima me dali je moguce sa Desireom upravljat igre pokretima i ostalom interakcijom kao s iPhoneom?
Naravno, čak polako dosta naslova sa iphona se prešaltava na android, pa ćeš naći vrlo dobre 3d igre kao asphalt5, realfootball 2010, raging thunder, i slične. Iako stoji da je iphone prvak što sa gaminga tiče, android također može zadovoljiti casual igraće za dosta naslova a puno besplatnih.
Naravno, čak polako dosta naslova sa iphona se prešaltava na android, pa ćeš naći vrlo dobre 3d igre kao asphalt5, realfootball 2010, raging thunder, i slične. Iako stoji da je iphone prvak što sa gaminga tiče, android također može zadovoljiti casual igraće za dosta naslova a puno besplatnih.
Znaci Android polako prstize Iphone OS i po pitanju igrica.
Imo sam jednom priliku upotijebiti iPhone i jako sam zadovljan ali mi se nekako Desire cini boljim.Zanima me je li touch screen na desireu jednako dobar kao i na iphone-u jer imam lg viewty i razocaran sam s touchscreenom.
Znaci desire ima jako puno potencijala jer ima bolju hardversku osnovu i otvoreniji je tip od iphonea?!
Otkad to Iphone ima flash ?
Scroll se bolje ponaša na mojoj 5800 s elementima flasha nego na nexus-u..
Baš ću ga probati isključiti..=)
S flash player-om na mobitelima treba nekakav AdBlock, jer korisne stvari se prikazuju, ali prikazuju se i reklame zbog čega je prilično nemoguće surfati..
pa da i meni na mojoj,pa previse steka na N1,u cemu je problem tocno?u beta verziji ili?
totalno neupotrebljivo!
pa da i meni na mojoj,pa previse steka na N1,u cemu je problem tocno?u beta verziji ili?
totalno neupotrebljivo!
Ja isto mislim da je to zbog beta verzije, mislim da tek za koji mjesec bi trebala izaći iz bete.
Slažem se. Baš si mislim kud su svi ludi za tim Flash-om na mobitelima. Je, s jedne strane bih ga i ja volio ali sam prilično siguran da neću na mobitelu samo tako lako moć instalirati neki addon koji će mi blokirati Flash (BTW, umjesto AdBlock-a, Flashblock bi ovdje bio primjereniji). Tako da dok ne budem imao neku zaštitu od svih tih bannera, mislim da si ga neću niti instalirati.
Meni je kod flasha na mobu najbitnije zbog videa, da kad odem na 24 sata ili bilo koju stranicu da mogu vidjeti video, jer ipak je većina videa u flashu na netu. A reklame, igre i ostalo me uopće ne interesira. Ali ne brinite se prošvrljo market i ima i adblock aplikacija koje uspješno eliminiraju reklame tako da se i tom problemu može doskočiti
Steve, hvala ti hvala sto nisi ukljucio flash u iPhone OS. Sad tek vidim kako bi to izgledalo.
Ali ne brinite se prošvrljo market i ima i adblock aplikacija koje uspješno eliminiraju reklame tako da se i tom problemu može doskočiti
Ovo me podsjeca na debele Amerikance. Jedu, jedu, a onda trose na dijetne pripravke. Pa prestani jesti ako zelis smrsaviti. Tako i vi sa tim flashom. Instaliraj ga, a onda trazi nesto da ga ugasi. Daj ga onda pusti na miru otpocetka.
Ovo me podsjeca na debele Amerikance. Jedu, jedu, a onda trose na dijetne pripravke. Pa prestani jesti ako zelis smrsaviti. Tako i vi sa tim flashom. Instaliraj ga, a onda trazi nesto da ga ugasi. Daj ga onda pusti na miru otpocetka.
Mislim da ti analogija nikako ne stoji.
Zašto se ograničavati samo na dvije mogućnosti (Flash ili ne Flash) kada postoji treća? Jednostavno je. Flash je vrlo raširen i koristi se za svakakve stvari. To je činjenica koju ne možemo samo tako ignorirati (iako bih i ja volio brzu smrt Flash-u kakav već dugo nažalost imamo). Kao i činjenica da za većinu korisnika postoji dobrodošao (video, igrice...) i ne tako dobrodošao (oglasi, pogotovo oni koji previše odvračaju pozornost) sadržaj distribuiran u Flash-u.
Npr. kada bih mogao imati ovakvu implementacija Flash-a kao što je frajer na videu (@2:08) pretpostavio da će biti na webOS-u (jer par sekundi kasnije izgleda da ipak nije kako je on pretpostavio), to bi meni bilo zadovoljavajuće. Ovisno o mogućnosti takve implementacije (sumnjam da će Palm takvo nešto sam napraviti) makar putem neke dodatne aplikacije i mojih navika surfanja, odlučit ću da li mi se isplati instalirati Flash. A definitivno želim imati pristup videu u Flash-u koji nisu na YouTube-u.
A što se tiče tvoje analogije, koliko jedeš nema nužno veze sa time koliko težiš. Kad bi prestao jesti ne bi smršavio već umro. Još jednom, rješenje nije dano samo u dva ekstrema (jedi puno ili ne jedi) već je uputno naći zlatnu sredinu (jedi dovoljno za svoje potrebe, pa makar koliko ti jedeš bi većini ljudi bilo puno, sve je u redu ako ti trošiš više energije od većine ljudi, odnosno ako ne jedeš više nego što ti treba).
ako ti treba za video samo onda ti je puno bolja solucija skinuti skyfire 2.0 za android (ide i na android 1.5), besplatan je a i kolko vidim kako froyo tromo radi sa flashom, puno brzi od toga sto se tice performansi, ja na SE x1 sa costum ROM imam skyfire i pristojno radi a ona je dosta losa po perfomansama jos pogotovo sa win mo 6.5.3
evo link : http://www.skyfire.com/
Npr. kada bih mogao imati ovakvu implementacija Flash-a kao što je frajer na videu (@2:08) pretpostavio da će biti na webOS-u (jer par sekundi kasnije izgleda da ipak nije kako je on pretpostavio), to bi meni bilo zadovoljavajuće. Ovisno o mogućnosti takve implementacije (sumnjam da će Palm takvo nešto sam napraviti) makar putem neke dodatne aplikacije i mojih navika surfanja, odlučit ću da li mi se isplati instalirati Flash. A definitivno želim imati pristup videu u Flash-u koji nisu na YouTube-u.
Programere treba natjerati da se koriste sa HTML 5 tagovima umjesto flashom za video i onda cemo rijesiti sve probleme.
Programere treba natjerati da se koriste sa HTML 5 tagovima umjesto flashom za video i onda cemo rijesiti sve probleme.
Osim full-screen-a.
Osim full-screen-a.
Da vidis, o tome nisam razmisljao. Kako se to moze rijesiti sa HTML 5?
Osim full-screen-a.
Da vidis, o tome nisam razmisljao. Kako se to moze rijesiti sa HTML 5?
full screen se moze rijesit tako da npr dodas href na video sa blank htmlom ili javom pozoves div gdje je video strechan, mos na 100 nacina rijesit
Mislim da još ne, ali da bi se uskoro trebalo moći.
Sta benko to vec nije uspio? Mislim da on ima froyo na Desire-u i da je izdao tutorial. Imate to pod HTC Desire topicom.
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=594 odi na android development pa si trazi, sam ako ga ides rootat zaboravi na garanciju