Grafika neograničenog nivoa detalja

poruka: 39
|
čitano: 3.266
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Grafika neograničenog nivoa detalja".
3 godine
neaktivan

meni se ovo jako jako sviđa. Samo se bojim da je ovo biti isto kao i hybridni automobili.. naftne kompanije pokušavaju stopirati to već 100 godina. Nadam se na neće ATI i NVIDIA tako, već da će evoluciju grafike, ako ovo tako možemo nazvati prigrliti i razvijati dalje svoj hardware u tom smjeru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 10:51 (Seabro).
2 godine

Impresivno!

Ovo bi zaista značio kraj jedne ere u video igrama te početak nove. Ali kao što kaže u videu, već ih je jedna kompanija odbila jer im se nije svidjela ideja ubojstva poligona.

Ono što ja vidim kao problem je upravo to što si i sam spomenuo. Ova tehnika ne bi zahtijevala rapidni razvoj što bržeg i efikasnijeg hardware-a, a to bi prisililo kompanije poput NV i AMD/ATI da svoj razvoj okrenu u novom smjeru, a upitno je koliki bi im to bio gubitak. Jednostavno, ono u čemu su najbolje, to više nikome ne bi bilo potrebno...

Radim s poligonima na dnevnoj bazi, mene bi ovo jednako pogodilo Belji se

Ma i ne bi, mogu ja preć na novi sistem. Smijeh

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 11:15 (Minoza).
2 godine

samo sto nvidi-u i ati ne mozes poredit sa naftnom kompanijom, nego proizvodjacem automobila..

a svako zeli da ima najbolju tehnologiju u svojim automobilima, pa mislim da bi i navidia i ati voljeli biti prvi koji mogu ovako nesto predstavit..

ati je napravila ogromnu zaradu sto njihove kartice imaju dx11, a koliko igara koristi to ??

mislim da je veci problem u developerima i slicno..trenutno se vjerovatno razvija jos kamaru igara sa poligonima i slicno, a i to bi znacilo nesto potpuno drugo, novo, i svi developeri bi se morali prilagoditi..uz to ne znam kakva bi bila kompatibilnost graficke koja koristi stari sistem sa igricom koja koristi tackice..

al sve u svemu se cini kao ono do cega je grafika i isla, jer fakticki procesor i graficka prave u svakoj sekundi recimo 60 slika, tako sto trazi tackice, pixele koji trebaju, i slozi sliku..

na kraju mi se cini ako se ova tehnologija razvije i unaprijedi, da bi fakticki svaka igra imala skoro isti fps, jer isti je broj tackica za jednu sliku, samo ovisi o rezoluciji..

a sad da li je to automobil koji izgleda kao na slici, ili je kao onaj u nfs 3, to nije toliko bitno, slika je iste velicine, pa valjda i slican fps..to bi recimo bio zadatak graficke, a fiziku i igrama, dim koji stvaraju gume od automobila, refleksija okoline na njemu itd bi bio posao procesora il sta ?

u sustini bi ovo mogla biti revolucija, samo da se uvede kao standard, a za to ce trebat mislim jos dugo godina..a interesantno kako su pokazali na primjeru crysis-a kako je danasnja tehnologija losa xD

3 godine

Cekaj ovo rjesenje se dakle ne bi oslanjalo na Graficku karticu nego bi koristilo samo CPU? Da li je itko uspio izguglat na kojem stroju se vrte ovi filmici? Meni nije poslo za rukom.

3 godine
RE: Grafika neograničenog nivoa detalja

tip u videu kaže da radi u softverskom modu, znči da bi bilo koja grafička trbala to podžavati koliko sam ja skužio.

2 godine

Da, ako sam i ja dobro shvatio, nije uopće bitno o kakvom se stroju radi. Mislim ok, sigurno postoji minimum ali upravo se o tome radi da sa puno jačom mašinom npr. ti nećeš dobiti ništa kvalitetniji prikaz. Samo bi trebao u teoriji zadovoljiti minimum za taj "software" u ovom slučaju i imao bi maksimalnu kvalitetu. U principu kao i što u samom videu čovjek kaže, desilo bi se isto kao i sa bojama, postavio bi se neki standard za hardware i to je to.

E sad, što se tiče fizike... ne znam kako su oni to zamislili...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 13:47 (Minoza).
3 godine
Minoza kaže...

E sad, što se tiče fizike... ne znam kako su oni to zamislili...

Malo mi je čudno što nisu demonstrirali ni "f" od fizike.

3 godine

Na kraju je rekao da pregovara sa nekom firmom STK ?,te da bi ovu tehnologiju mogli vidit za nekih 16 mjeseci.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
2 godine

Hmmm, zanimljivo.

To me odvelo do ovoga:

(STK = StorageTek prema wiki)

Link

Kakve oni imaju veze sa 3D svijetom i razvojem igara? Iznenađen

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 15:10 (Minoza).
3 godine

Mislim da je rekao SDK

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
2 godine
Vido kaže...

Mislim da je rekao SDK

Belji se

Teško. To što si ti linkao nije firma. A da surađuju sa SDK, pa moglo bi se i tako reći, to je zapravo sigurno haha. SDK je skup alata potreban nekom devu da radi na nekoj platformi ili čemu već. Nadam se da sam dobro rekao. Ako nisam neka me netko ispravi.

Npr. relativno poznat SDK je nedavno bio za Unreal Engine 3 gdje si dobio pravo na download alata potrebnih za rad sa tom platformom.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 15:28 (Minoza).
3 godine

Čovjek hoće reći da traži financijere koji će im omogućiti da naprave SDK, eto o tome se radi na samom kraju videa.

Uglavnom ne bi im trebalo biti to teško naći i zato je rekao da za nekih 16 mjeseci se može očekivati SDK.

2 godine

Zo. Smijeh

Pa to i nije daleko. Znači za god. - dve već možemo očekivati i prve platforme koje će koristiti ovu tehniku. Doduše ovo ovisi isključivo o devsima koliko će to biti prihvaćeno.

3D Designer
3 godine

Zašto nije stavljen link na homepage?

Meni ovo djeluje kao voxel metoda koja se slabo koristila samo što je ovo navodno bolje optimizirano. Ako se radi o ozbiljnom projektu zašto ga prezentiraju tako kao da žele fascinirati nekog igrača kojem treba objasniti što je to tekstura a što poligon umjesto da privuku stručnjake konkretnim informacijama? Za realnost nije najvažniji broj poligona, koriste se razne metode koje su se godinama usavršavale a u ovom slučaju nisu primjenjive. Ako se ne radi o obmani, želim im sreću i nadam se da će naći dobru primjenu.

Is it weird that this gave me an orgasm?
3 godine

OMG!!!!

Revolucija je na pomolu!

3 godine

Živi bili pa vidjeli.
Meni je Delta Force serijal sa Voxelom bil super. Ono mogel si lika sa snajperom gađat u drugu županiju.
Šteta kaj su ugasili serijal bila je dobra tehnologija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 19:30 (NEW_MAN).
3 godine

haha,tek ce sada AMD vs Intel fight.Smijeh

born to be gamer
3 godine

Ja vidim jedan potencijalni problem u celoj priči, a to je animacija koja, u ovom prikazu, nigde nije prisutna.

U suštini, i kod sadašnjih i kod ove tehnike, modeli objekata se sastoje od tačaka, samo što trenutno te tačke nisu toliko gusto raspoređene već čine temena poligona koji se zatim boje, dok ih u demonstriranom rešenju ima mnogo više i svakoj od njih je pridružena boja. Kada se prikazuje neki pokret, dolazi do geometrijskih transformacija scene i koordinate tačaka, temena poligona, se preračunavaju. Isto tako bi se i u ponuđenom rešenju prilikom prikazivanja nekog pokreta ponovo računale koordinate tačaka koje čine određeni model, ali s tom razlikom da bi ih u tom slučaju bilo za nekoliko redova veličine više, sa potencijalno katastrofalnim posledicama po performanse.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 13:56 (Ivan(4)).
2 godine
Meni ove točke čudno izgledaju. Ko da je sve od griza napravljeno :S
hmda
3 godine
Slash 666 kaže...
Meni ove točke čudno izgledaju. Ko da je sve od griza napravljeno :S

Zato što nije hardware-ski ubrzano. 

2 godine

Teška artiljerija očito....

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
3 godine

Prvi problem - animacija takvih masivnih scena.

Drugi problem - fizika objekata.

Sve u svemu odlićno za statične 3D scene (npr. u arhitekturi, dizajnu ili u nekakvim reklamama i sl.), no bojim se za igre sasvim neupotrebljivo Namigiva

Lijep pozdrav ;)
2 godine

Da je hardware ubrzanje ukljuceno u to bila bi to grafika jos nevidenih razmjera.Ali glavni je problem odkud uzeti takvu snagu?

Istina je da postoje superracunala koja mogu to pogoniti, ali Nvidia i Ati rade za sve ljude, a ne ograniceno na superracunala.

I mozda zato i fermiji tolko kasne, zbog neogranicenih detalja Smijeh

2 godine

DAj pogledajte video i onda tučite gluposti o Superračunalima

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
2 godine

Govori se o hardware-skom dijelu.

Na ovom videu nema ništa pomično, fizika = 0. Ono o čemu post prije tvog govori (ako sam dobro shvatio) je da kada bi želio ovo primijeniti u igri, morao bi to hardware-ski ubrzat, a tada bi ti trebalo super računalo da vrti fiziku za sve to.

Naravno, moža sam ja krivo shvatio Belji se

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 16:10 (Minoza).
2 godine

Ne treba jer to je i poanta. DA ti ne trebaju Zetahercna i terabajtna(ram) Računala za to pokrenut.

2 godine

Što "to"? Jasno mi je da ti ne trebaju kada su statične scene u pitanju, jer se ništa "ozbiljno" ne mora kalkulirati. Osobno, volio bi vidjeti ovo u "pogonu" ali samo kažem da je u ovoj demonstraciji korištena statična scena. Dakle, da se ne vrtimo u krug, dali bi ovo radilo tako kada bi se primijenilo uz fiziku i sve ostalo šta ide uz jednu igru? Dali bi onda bila potrebna hardware-ska akceleracija i kako bi to radilo? Koliki bi zahtjevi bili za tako nešto. Ja na ovo ne mogu odgovoriti... Izlanuo se

3D Designer
2 godine

Iskreno mislim da bi jedan  Phenom x4 ili i5 i neka 5xxx bila potpuno dostatna za tako nešto. Sa svom fizikom, efektima, sjenana i ostalim glupostima koji idu uz grafiku...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 19:21 (bobica257).
3 godine

Nisam baš siguran. Koliko sam shvatio iz videa, govori se isključivo o renderiranju slike. Njegov algoritam radi na sistemu pretraživanja točaka koje su vidljive iz perspektive iz koje se gleda. Kad se radi o zidovima u igri i statičnim, neuništivim dijelovima, to je ok. Međutim, da li takav algoritam može uzeti u obzir gibanje predmeta ili se gibanje računa klasičnim putem. Ako se računa klasičnim putem, onda se ne radi baš o nekom napretku.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
3 godine
DragonShit kaže...

Zašto nije stavljen link na homepage?

Meni ovo djeluje kao voxel metoda koja se slabo koristila samo što je ovo navodno bolje optimizirano. Ako se radi o ozbiljnom projektu zašto ga prezentiraju tako kao da žele fascinirati nekog igrača kojem treba objasniti što je to tekstura a što poligon umjesto da privuku stručnjake konkretnim informacijama?

Ma kakve stručnjake? Treba privući investitore koji plaćaju stručnjake - a oni znaju manje od igrača i samo im je bitno koliko će zaraditi i koliko brzo će im se vratiti investirano.

Zato i tip cijelo vrijeme spominje neke milijune :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice