OMG video pozivi!! vauuu kak je to revolucionarno!! idem ga odma kupiti zbog toga! Facepalm...
Nebi na kraju te reklame prilozili racun da ljudi vide kolko to trosi...
OMG video pozivi!! vauuu kak je to revolucionarno!! idem ga odma kupiti zbog toga! Facepalm...
Nebi na kraju te reklame prilozili racun da ljudi vide kolko to trosi...
kako svi znate srat to je čudo...eto kad svi mobiteli imaju te videopozive godinama koliko je to od vas koristilo?nitko!facepalm ide preko wifi i nema veze s prometom mobitela
kako svi znate srat to je čudo...eto kad svi mobiteli imaju te videopozive godinama koliko je to od vas koristilo?nitko!facepalm ide preko wifi i nema veze s prometom mobitela
sta se internet na kompu ne treba placat? ako ga ti ne placas blago tebi...
Mi u zapadnom svijetu imamo flat vec godinama
Baš to Facepalm.
Igraju na najjadniju kartu, odvojenost vojnika od trudne žene (i još je rasno prigodna) jel netko u pozadini čuo Green day "Wake me up when september ends"?
Malo osoba s invaliditetom (liči na Matta Damona), bebini prvi koraci, koledž, outfit trendi (Carrie) žena...
Još da su stavili ženu koja snima sinov prvi Touchdowun/Home-run, dok otac leži u bolnici zbog srčanog prouzrokovanog debljinom, eto najstereoptinijeg prikaza američkog života.
LoL, kak' ste se nabrijali na reklamu :D
Baš to Facepalm.
Igraju na najjadniju kartu, odvojenost vojnika od trudne žene (i još je rasno prigodna) jel netko u pozadini čuo Green day "Wake me up when september ends"?
Malo osoba s invaliditetom (liči na Matta Damona), bebini prvi koraci, koledž, outfit trendi (Carrie) žena...
Još da su stavili ženu koja snima sinov prvi Touchdowun/Home-run, dok otac leži u bolnici zbog srčanog prouzrokovanog debljinom, eto najstereoptinijeg prikaza američkog života.
Da, a reklame kao takve nisu uopće pune stereotipa. Nikada nijedna reklama nije takva bila. Apple je prvi počeo s takvim marketingom.
Nije bitno zašto se blati, bitno da se blati Apple. Jer ostale firme su sveci, i nijedna od njih ne griješi, ali Apple je najveće zlo. Točka.
Nije bitno zašto se blati, bitno da se blati Apple. Jer ostale firme su sveci, i nijedna od njih ne griješi, ali Apple je najveće zlo. Točka.
Nitko nije rekao da su druge firme sveci, ali Apple je od svih zala u IT-u definitivno najveće.
Aj mi navedni jednu reklamu punu stereotipa, negledam baš previše tv pa bi volio vidjeti još takvih reklama. Jako mi se dopadaju, ali da nisu one neke jeftine tipa top shop..
Da, a reklame kao takve nisu uopće pune stereotipa. Nikada nijedna reklama nije takva bila. Apple je prvi počeo s takvim marketingom.
Razlika između ove i stereotipne reklame za pivo (Heineken, muškarci/žene - hladnjak pive/ormar pun robe) je u tome što je reklama za pivo smiješna.
Znači ismijavaju se stereoptipi.
Ovdje se igra na kartu emocija i to na najjadniji način- invalidima, ratnim teškoćama, djecom...
Svi smo svjesni činjenice da će video pozivi (ako budu jeftini, pristupačni) biti super za neke prigode, ali treba imati nekog dostojanstva pa ne pretjerivati.
Jadnije od ovoga bi bilo samo recimo scena gdje otac na samrti preko iphone-a, svome sinu govori da ga voli a ovaj mu oprašta sve.
I još da je ta scena napravljna na onaj zapadnjački način. Sin je imao svoje snove, tata je htio da nastavi njegovim stopama, "Tata, ja nisam ti", otac odgovara "Cijeli život sam se trudi da ti bude lakše nego meni...", blah blah - kako već idu scenariji američkih tinejđerskih filmova o odrastanju.
Al ga svi volite seruckat..
Pa reklame su napravljenje da se uređaj proda. Normalno da će igrati na sve što im padne na pamet. Koliko god to bilo bezobrazno, oni će time prodati više uređaja, što je jedini cilj...
Baš to, cilj je prodati uređaj, a ne nikakve gluposti o reizumu telefona, pomaganju ljudima, "making the world a better place".
U onom propagandnom video onaj potpredsjednik govori o tome kako je (sadašnjost) facetime super jer on zamišlja (sadašnjost) kako će biti super kad će moći uživo pričati s svojom djecom kad za SEDAM-OSAM (7-8) godina odu na koledž!
A to što je njima glavni cilj zarada (što se vidi po ovim jadnim videima i politikom da sve dobre mogućnosti dobiješ isključivo kupnjom njihovih prizvoda) ne bi smjelo nikoga spriječiti da daje kritiku i ističe loše stvari.
Zato što svijet vrti novac jer bih trebao jest njihova govna i reći "super reklama, ovom patetikom će baš napuniti džepove lovom", "svaka im čast na koje sve intuitivne načine prodaju uređaj", ili biti konformistički zombi koji kaže "skidam im kapu, baš zaj*ebaju ljude, uspiju im svašta prodat".
Zbog takvih ljudi i rade te reklame.
Ma vi Apple mrzitelji ste svi odreda samo ljubomorni što si ga ne možete priuštiti pa onda patite na ovakav "proziran" način. 
Eto, ja nemam para za njega, ali fakat je seksi i kul i baš bi ga htio za sebe, iako ne bih iskoristio ni 5% mogućnosti koje nudi (kvragu pa ne iskorištavam ni svoju njokiju 5k u potpunosti).
Ma vi Apple mrzitelji ste svi odreda samo ljubomorni što si ga ne možete priuštiti pa onda patite na ovakav "proziran" način. 
Eto, ja nemam para za njega, ali fakat je seksi i kul i baš bi ga htio za sebe, iako ne bih iskoristio ni 5% mogućnosti koje nudi (kvragu pa ne iskorištavam ni svoju njokiju 5k u potpunosti).
postoje i oni koji si ga mogu priustiti, ali ga ne zele jer je jako precijenjen proizvod. da ne spominjem da ga apple kontrolira(iako si ga kupio) i moze ga ugasiti kad god hoce.
Koliko god to bilo bezobrazno, oni će time prodati više uređaja, što je jedini cilj...
Oprostite na duplom postu i seruckanju, više neću komentirati ovakve stvari ipak je novac najvažniji, ja sam kreten i moja pamet je k*rac od ježa naspram njihove planine novca.
Savjet svima, ne s*rite više po korporacijama, sve je to Božiji plan oni su naši anđeli i sveci zaštitinici.
Lova je najbitnija, nemojte se više usuđivati reći bilo što protiv jer ste ljubomorna gamad koja je presiromašna da kupuje njihove svete uređaje.
ALL HAIL MONEY!!!!!
Ajd što pljujete po reklami. Ona je sasvim uredu, kada nebi bilo riječ o appelu, svi biste slinili
.
Dali vam je bolja ona od hot-shopa
.
postoje i oni koji si ga mogu priustiti, ali ga ne zele jer je jako precijenjen proizvod. da ne spominjem da ga apple kontrolira(iako si ga kupio) i moze ga ugasiti kad god hoce.
Postoje, ali ne seru bezrazložno po forumima kao gorenavedeni.
Koliko god to bilo bezobrazno, oni će time prodati više uređaja, što je jedini cilj...
Oprostite na duplom postu i seruckanju, više neću komentirati ovakve stvari ipak je novac najvažniji, ja sam kreten i moja pamet je k*rac od ježa naspram njihove planine novca.
Savjet svima, ne s*rite više po korporacijama, sve je to Božiji plan oni su naši anđeli i sveci zaštitinici.
Lova je najbitnija, nemojte se više usuđivati reći bilo što protiv jer ste ljubomorna gamad koja je presiromašna da kupuje njihove svete uređaje.
ALL HAIL MONEY!!!!!
Negdje sam rekao da mi se reklama sviđa? Prisvojiti će naivne ljude, koji su si za to sami krivi. Apple od takvih muze lovu. Svaka im čast. Da li mi se istovremeno i gade? Da. Podli su, ali drugačije si niti nemože preživjeti.
Negdje sam rekao da mi se reklama sviđa? Prisvojiti će naivne ljude, koji su si za to sami krivi. Apple od takvih muze lovu. Svaka im čast. Da li mi se istovremeno i gade? Da. Podli su, ali drugačije si niti nemože preživjeti.
Ovo nije bilo namjenjeo isključivo tebi.
Kakva je korist od onih debilnih komentara, "loši su al skidam im kapu".
Nije im svaka čast niti im treba skidati kapu za to.
Ajmo svi iskoristiti naivne ljude, pa jel vi shvaćate to što pišete? I vama je to ok i još im skidate kapu? Šta kao, jbg. ne može se drugačije?
Može se preživjeti, da svi ne gledaju isključivo priliku za ukrasti i zaj*bati, više nije niti bitno kakva je korist, bitno je iskoristiti priliku i prevariti/ukrasti.
Nema nikakve razlike između lopova koji ti ukrade nešto iz džepa i onog tko ti jednom rukom gura u ruku nešto dok ti drugom uzima.
Koja licemjernost, koliko ovdje ima ljudi koji na 100-ak stranica srali protiv HRT-a, T-Mobile-a kad bi im jednom pukal veza ili podigli cijene, al dok me se ne tiče ko ih j*ebe sami su si krivi.
Pa normalno da im skidam kapu. Što su ljudi napravili..svaka čast na tome.
Stvar je u tome da oni tebi prodaju muda pod bubrege, ali ti si na kraju s tim proizvodom zadovoljan. To je ključ cijelog Apple-a - zadovoljni kupci.
Proizvodi su im preskupi i precjenjeni, ali ljudi ih kupuju, i zadovoljni su. Dok god oni zarađuju pare (i dok developeri aplikacija dobivaju pare), a kupci su zadovoljni onim što posjeduju i ponovno bi to kupili, po meni tu nema ništa loše. Kada neko reklamira nešto, a isporuči ti nešto drugo, to je onda zabrinjavajuće i 3 puta gore. Pogledaj primjerice nokiu i
reklamu. Nije se neka velika buka digla oko toga. Apple u ovoj reklami igra na najjaču (i najbezobrazniju) kartu. Ali to je marketing i tebi nitko ne prikazuje neistinu niti te zavarava sa ičime.Ljudi su si sami krivi što su naivni. I ako se mene pita, da treba ih iskoristiti. U suprotnom nikada neće naučiti raspoznavati dobre stvari. I ne razumijem ovo "onog tko ti jednom rukom gura u ruku nešto dok ti drugom uzima". Pa nitko te ne sili da kupuješ njihove uređaje.
"Koja licemjernost, koliko ovdje ima ljudi koji na 100-ak stranica srali protiv HRT-a, T-Mobile-a kad bi im jednom pukal veza ili podigli cijene, al dok me se ne tiče ko ih j*ebe sami su si krivi."
Ovo uopće nije za uspoređivati. HRT-ovu pristojbu moraš plaćati hoćeš, nećeš. U redu, plačaš neku uslugu, ali oni ti tu uslugu ne isporučuju kako treba (ista stvar i kod t-coma). Ne znam kada sam zadnji puta vidio neki novi film na HRT-u. Jedino što valja su pojedine emisije. I ti to moraš plaćati. Apple-ove, i bilo čije druge proizvode ti kupiti ne moraš, a i kada ih kupiš, dobiješ ono zbog čega ih i kupuješ i što i reklamiraju.
Ovo nije bilo namjenjeo isključivo tebi.
Kakva je korist od onih debilnih komentara, "loši su al skidam im kapu".
Nije im svaka čast niti im treba skidati kapu za to.
Ajmo svi iskoristiti naivne ljude, pa jel vi shvaćate to što pišete? I vama je to ok i još im skidate kapu? Šta kao, jbg. ne može se drugačije?
Može se preživjeti, da svi ne gledaju isključivo priliku za ukrasti i zaj*bati, više nije niti bitno kakva je korist, bitno je iskoristiti priliku i prevariti/ukrasti.
Nema nikakve razlike između lopova koji ti ukrade nešto iz džepa i onog tko ti jednom rukom gura u ruku nešto dok ti drugom uzima.
Koja licemjernost, koliko ovdje ima ljudi koji na 100-ak stranica srali protiv HRT-a, T-Mobile-a kad bi im jednom pukal veza ili podigli cijene, al dok me se ne tiče ko ih j*ebe sami su si krivi.
Oprosti al bulaznis teze.
Zasto im ne bi bila svaka cast? O kakvoj kradji i zajebu pricas? Koga izjednacavas s lopovom?
Malo bolje izrazi i objasni svoje stavove inace je ovo sta pises tezi bullshit. Zvucis ko da ti je 16 (kolko imas ako nije tajna?)i da nezadovoljstvo samim sobom iskaljujes na jednoj firmi u kojoj ocito vidis sva zla ovog svijeta. Kako ti i tebi slicni ne mozete shvatit da konstantnim seruckanjem u svakoj temi vezanoj za apple ispadate totalno opsjednuti i optereceni appleom i jednostavno jadni? Barem shvati da radis protiv sebe, jer sta vise komentiras po apple temama, to ce se vise vjesti o appleu objavljivat, a to najvise ide na ruku samom appleu.
Pisi ti slobodno i dalje sta oces, meni ne smeta niti ti mogu zabranit, samo ti kazem kakav dojam ostavljas.
Dajte ljudi :)
nevolim komentirat vijesti od apple.a, ali dajte malo :)
Ja osobno nebi nikad kupio Iphone (mozda i bi, kad bi se android fino "vrtio") medjutim mislim da im je ovaj novi iPhone odlican (i izgledom i hardware.om)
ja trenutno imam situaciju u kojoj bi mi video-poziv puno znacio, zena mi je rodila i u bolnici je i stalno mi salje slike (nexus one / X10) ali to nije to.. bolje bi bio video poziv (ne ovaj klasicni, nego neki preko interneta, tipa skype / google talk itd)
u svakom slucaju palac gore za apple, al ja ostajem na androidu i nadam se da ce uskoro i oni to "kopirat" ... po mojim saznanjima jedino nokija N900 podrzaje video pozive preko IP-a, medjutim prednja kamera je toliko ocajna da se samo na "suncu" moze koristit a nemoze se koristit zadnja kamera. za razliku od njih apple je to vrlo "americki" (jednostavno) rijesio.
ps. molim vas bez komentara "znas li ti sta N900 moze" .... znam.
ps2. cisto nek se zna, uz nexus one / desire ostali telefoni su klasa ispod, ukljucujuci i ovaj "famozni" iPhone
Ja osobno nebi nikad kupio Iphone (mozda i bi, kad bi se android fino "vrtio") medjutim mislim da im je ovaj novi iPhone odlican (i izgledom i hardware.om)
ja trenutno imam situaciju u kojoj bi mi video-poziv puno znacio, zena mi je rodila i u bolnici je i stalno mi salje slike (nexus one / X10) ali to nije to.. bolje bi bio video poziv (ne ovaj klasicni, nego neki preko interneta, tipa skype / google talk itd)
Pa instalirajte si skajp.
Ali od kuda WLAN u bolnici? =)
Ali od kuda WLAN u bolnici? =)
Rofl, vidis nisam se toga ni sjetio. xD
Reklama je zapravo jeb*na, svidja mi se. Sad tek vidim kolko su neki debelo zastranili..
Najbolja reklama za mene je kada dođem u T-mobile i sam isprobam to sranje. Kladim se da u stvarnosti taj video razgovor šteka ko blesav- jer čak ni na kompu sa ultrafastgigamegaturbo adsl-om takva fluidnost videa nije moguća, a kamoli na bijednom 3g-u ili wifi-u.
Najbolja reklama za mene je kada dđem u T-mobile i sam isprobam to sranje. Kladim se da u stvarnosti taj video razgovor šteka ko blesav- jer čak ni na kompu sa ultrafastgigamegaturbo adsl-om takva fluidnost videa nije moguća, a kamoli na bijednom 3g-u ili wifi-u.
Neupućen si. Pogledaj keynote, razgovor šteka u početku zbog zakrčenosti mreže. Kasnije ide kako treba.
Uspoređuješ wifi i adsl? To su sasvim različite stvari. Jedno je naziv za digitalnu pretplatničku liniju, a drugo način povezivanja. Pretpostavljam da si mislio na LAN i WLAN. Ako si i na to mislio, može WLAN vrlo lako biti brži od LAN-a.
3G? Još jednom, neupućen si. FaceTime funkcionira za sada samo preko wi-fi-a.
1.) Pa normalno da im skidam kapu. Što su ljudi napravili..svaka čast na tome.
Stvar je u tome da oni tebi prodaju muda pod bubrege, ali ti si na kraju s tim proizvodom zadovoljan. To je ključ cijelog Apple-a - zadovoljni kupci.
Proizvodi su im preskupi i precjenjeni, ali ljudi ih kupuju, i zadovoljni su. Dok god oni zarađuju pare (i dok developeri aplikacija dobivaju pare), a kupci su zadovoljni onim što posjeduju i ponovno bi to kupili, po meni tu nema ništa loše.
2.)Kada neko reklamira nešto, a isporuči ti nešto drugo, to je onda zabrinjavajuće i 3 puta gore. Pogledaj primjerice nokiu i
reklamu. Nije se neka velika buka digla oko toga. Apple u ovoj reklami igra na najjaču (i najbezobrazniju) kartu. Ali to je marketing i tebi nitko ne prikazuje neistinu niti te zavarava sa ičime.
3.) Ljudi su si sami krivi što su naivni. I ako se mene pita, da treba ih iskoristiti. U suprotnom nikada neće naučiti raspoznavati dobre stvari. I ne razumijem ovo "onog tko ti jednom rukom gura u ruku nešto dok ti drugom uzima". Pa nitko te ne sili da kupuješ njihove uređaje.
"Koja licemjernost, koliko ovdje ima ljudi koji na 100-ak stranica srali protiv HRT-a, T-Mobile-a kad bi im jednom pukal veza ili podigli cijene, al dok me se ne tiče ko ih j*ebe sami su si krivi."
4.) Ovo uopće nije za uspoređivati. HRT-ovu pristojbu moraš plaćati hoćeš, nećeš. U redu, plačaš neku uslugu, ali oni ti tu uslugu ne isporučuju kako treba (ista stvar i kod t-coma). Ne znam kada sam zadnji puta vidio neki novi film na HRT-u. Jedino što valja su pojedine emisije. I ti to moraš plaćati. Apple-ove, i bilo čije druge proizvode ti kupiti ne moraš, a i kada ih kupiš, dobiješ ono zbog čega ih i kupuješ i što i reklamiraju.
Prvo nauči se čitati s razumijevanjem, ovo nije bila kritika isključivo Appleu, nego je to kritika i ljudima koji se konformiraju vlastitoj bolesnoj opsesiji - dok je drugome lošije, moja briga je manja.
Drugo nauči se i pisati tako da su ti stavovi usklađeni barem po nekim principima, ne možeš sjediti na dvije stolice, iako je možda tako lakše.
1.) Kako možeš reći da im skidaš kapu, a u isto vrijeme kažeš da varaju ljude? Jel skidaš kapu svem varanju ili je ovo varanje (muda pod bubrege) drugačije?
Isto hvališ im čast, a kažeš da su precjenjeni.
Znači kažeš da varaju i da uzimaju više novca nego što im proizvod vrijedi,a opet kažeš da tu nema ništa loše.
Moje zadovoljstvo nema ništa s time ako ti tvrdiš da mi oni uvaljuju precijenjen uređaj.
2.) Dok je ta reklama bila aktualna, ja nisam bio na forumu, ali eto koristim ovu priliku da kažem da su i oni zas*ali i da nikakva zarada i marketnig nemaju opravdanje za laž.
Iako se taj slučaj razlikuje od ovog, jer to je bilo laganje, dok je ovo jednostavo jadno i neprimjereno.
Također, ne možeš s jednom lošom stvari opravdati drugu lošu stvar. Ovo je čest primjer u ovakvim raspravama kad ljudi pokušavaju obraniti Apple, tako da kažu "pa to i MS/Nokia... radi".
Ako hoćeš da u ovu raspravu ubacimo pogrešne argumente, MS je platio više kazni nego sve IT firme skupa. A ja osobno nisam vidio rekalmu gdje MS pokušava prodati Windowse pomoću povećala i SAM-a za kratkovidne, ili da je Skype reklamirao sebe sa video pozivima s vojnicima u Iraku.
3,) Ja se nikad neću s time složiti, nikoga nikad nisam poželio prevariti (osim ako nije bilo u šali) da netko zbog mene bude oštećen, pa makar on bio zadovoljan.
Da ljudi nemaju tako debilan stav nikad ne bi ni trebali išta "naučiti". I ti njega s tim postupkom ništa ne učiš nego ga varaš. Ne uljepšavaj loše stvari.
4.) Nitko me ne sili da kupujem, ali nitko mi ne zabranjuje da dam kritiku.
Televiziju, radio ne moraš imati i koliko znam neki su prekinuli svoju pretplatu.
Opet, nisi se osvrnuo na to da je većina ljudi je uputilo žestoku kritiku kad su bili oštećeni, dok u isto vrijeme patronizira i postavlja se u "viši, pametniji" položaj kad je netko drugi u pitanju, čvrsto držeći svoj stav "Boli me briga, glup je, sam si je kriv."
I još jednom ponavljam da svi razumiju, ovo nije isključivo kritika i blaćenje Apple-a, (o reklami sam rekao u prva 2 posta) ovo je i kritika na tvoj krajnje neprimjeren stav da treba prevariti i iskoristiti naivnog čovjeka, jer ćeš ga ti tako pametan i uzvišen naučiti pameti.
Skidam kapu i svaka ti čast.