Probao s crvenom laser diodom, ali ne mogu naći leće :(
hmm kažu da ako imam hd-dvd jel bas mora biti plavi laser ?
Plavi laser je još sitniji a možda i jačiji adj probat ču ja kasnije s crvenim :)
Jel bi se mogla pojacati snaga toga?
Da, može se pojačati snaga izlaza ali se treba ugraditi jači hladnjak ili će dioda izgoriti. A takve se teško nalaze.
bdw, koriste se PWM upravljački sklopovi
BRUTALA...... sam kaj bas i nemam neki takav player
hehe.......
ali fora je..... dodes negdje na svadbu i sve balone im pobijes hehhe
da, i slučajno nekog (ili sebe) s tim u oko i ostane slijep do kraja života 
Već vidim reklamu u kojoj žene njime depiliraju noge XD
Fora al baš i nemamo takvih dioda na bacanje...
uuuu zeleni je predobar, odakle si izvadio zeleni?
otkud ti zeleni stvarno je super
da li se to moze naparvit sa dvd
@ Barnie: da, može se, ali RW modeli imaju jače diode.
I da, moraš znati koju diodu koristiš jer je crvena za dvd, a infra crvena (skoro nevidljiva) za cd.
samo "blu-ray" i crveni se rade iz pržilica....
P.S. zeleni je najteže napravit jer u zelenom laseru je dioda infracrvena ,pa se onda kroz kristal vuce svjetlo da se dobije zelena al ne konvertira se sve svijetlo pa i nest malo infracrvene izadje van.
Zeleni laser vam dođe 11 dolara na ebay-u. Imam ga doma u djelovima...
ajme,zeleni je totalno zakon!!! Gdje ga nabaviti? I koliko košta?
http://www.youtube.com/watch?v=l1vlNpLq-Dg&feature=fvw
prežestoko moj s ebay stiže sutra prekosutra
kakav si kupio,kolko ima izlazne snage (mW)?(inace ti sa ebay i takvi su vecinom precjenjeni shit ,jer ko zna kakav je driver unutra ,a inace oni napisu 100mw a laser jedva daje 30mw lol)
najbolje je kupit laser u nekoj profesionalnoj firmi(zbog toga jer vam je onda zagrantirana snaga lasera,i vjek trajanja lasera) kao sto je:
http://www.laserglow.com/int-handheld.htm - po meni oni su najbolja firma (kod njih cu kupit 300mW "Hercules")
Da či mislis na Hercules Series 532nm Green Handheld Laser da li si pgleda cijenu soma dolara,bolje ga je napravit doma
kad kazem da je zeleni laser jako tesko napravit onda to znaci da ga je JAKO TESKO NAPRAVIT! 
kad se to radi golim rukama veliki su gubitci jer nemozes ti tako namjesti diodu i kristal kao neki stroj(neisplati se bas to radit bez adekvatne opreme).
znam da j je soma i 300 dolara ,al sta ces ,defintivnoi je najbolji zeleni laser u svojoj klasi (jer ima AKTIVNO HLADENJE,ima DC ulaz ,ima zastitu od pregrijavanja,nema duty cycle
)
Zaintrigirao me je ovaj video te bih htio pitati sve upucene par pitanja ako dozvoljavate!
Sto bi sve trebao u slucaju da sam radim taj laser? Gdje kupiti navedeno? Koliko bi to kostalo otprilike?
Naime nisam tehnicki "pismen" pa tako i "PWN sklop" mi nesto previse ne govori. Hvala!
@ kajmak: za napraviti takav jedan laser, treba ti laserska dioda velike snage (od 50 mW nadalje), kućište s lećama (teško naći u ovim krajevima) s hlađenjem i neki driver (obično PWM)
PWM ili pulse width modulation je način upravljanja pomoću kratkih pulseva struje. Ovisno o trajanju pulseva kroz neko vrijeme i njihovoj frekvenciji može se dobiti omijer snage koji ide u potrošać (lasersku diodu).
Na primjer ako imamo pulseve trajanja 1 ms i pauze od 5 ms dobijamo 1/5 od maksimalne snage. Uglavnom, pogledaj i sam: Wikipedia - PWM
Na stranici www.kipkay.com imate jako puno zanimljivih tutorijala sa laserskim pištoljima
radije pravite eksplosive
Gdje bi covjek u hr mogao kupit laserski cnc ili samo takav laser da je sposoban izrezati plexiglas, lim debljine do 1-2 mm ? Sam da nije skuplji od 20 000 kn
De ovo je opasno, nekom to oči posvijetliti i lik je slijep, dakle prvo lika oslijepiš a onda ga ubiješ...
Trebalo bi paziti na djecu, ali stvarno dobar video. Meni su ovi likovi uvijek bili Cool. Ovi što gunđaju treba ignorirati. Ima ih, gdje god mogu tipkati.
Da ponovim
! Jel zna tko gdje bi covjek u hr mogao kupit laserski cnc ili samo takav laser da je sposoban izrezati plexiglas, lim debljine do 1-2 mm ? Sam da nije skuplji od 20 000 kn
laser koji reže lim je plinski co2
a CNC ti je xxx.xxx cifra u € (tak mi reko frend)
A mozda netko zna gdje se u hrv da nabaviti laser pointer do 50 mW?
najidealnije bi bilo 20-30 mw..?