Laserdisc - propali video format

poruka: 20
|
čitano: 1.684
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Laserdisc - propali video format".
4 godine

Jel to AVGN ( Angry video game nerd )...
Kak je to ogromno, a malo podataka stane...blažena tehnologija

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
2 godine
RE: Laserdisc - propali video format

Netko prati Jamesa na www.cinemasacre.com

Da, to je AVGN (ANN -> Angry Nintendo Nerd).

Pogledajte i filmove na formatu "velikog Floppy-ja". ;)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
4 godine

Vidio sam to!!! U filmu TRON su te diskove koristili kao oruzje! :D

2 godine

mogao bi ga i blu-ray nasljediti,postoji već par godina a još se nije proširio brzo kao cd,ili dvd

isti dan otkaz i žuti
4 godine

Nije to propali, nego zastarjeli format

4 godine

lol kada bi na ovome cuvao podatke morao bi imati jednu sobu samo za drzanje diskova. Smijeh

Dosta bi mi prostora trebalo, i ovako imam problema sa tim. Kad imam pun klinac DVD-ova.

2 godine
protjeran

This... is a fµcking laserdisc! Hahahahahahahaha! Badass...

God is an American
2 godine

Omoti izgledaju kul. :D

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
2 godine

Ovo je bilo zakon! Kad se sjetim lijepih dana uz moj stari Pioneer CLD1050... fenomenalno, fenomenalno!

Laserdisc uopće nije "propali" format nego jednostavno, nažalost zastarjeli.

A i čudan mi je podnaslov? "Zamisli DVD gramofonske ploče" Čemu? Pa LDovi su bili godinama prije DVDa? Normalno je da će tehnologija napredovati pa će se mediji smanjivati.

Većina zanimljivosti koje ljudi vežu uz DVD postojala su i na LD. Npr, bonus sadržaji, komentari itd...  Bilo je i LD-a sa Dolby Sorround audiom pa čak i DTSom, ali to je došlo kasnje kad sam nabavio D925 kojim sam gledao i NTSC naslove kojih je bilo mnogo više od PAL.

Kad su došli prvi DVD mediji bili su OK, ali meni već uobičajeno i viđeno da se na optički medij može smjestiti video, nažalost mnogima su i dan danas DVD pojam, a neki ih smatraju prvim optičkim video medijima. Ali prije njih su postojali neki drugi mediji među njima Laserdisc npr., a mnogi LD mediji su bili nemjerljivo kvalitetnije napravljeni nego ovaj današnja smeća od DVDa.

2 godine

Dajte zamislite kakav bi to bil "Cake" 

KO NEZNA KAJ JE CAKE KO NEZNA KAJ JE CAKE
MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD
3 godine
protjeran
Bugsy kaže...

Ovo je bilo zakon! Kad se sjetim lijepih dana uz moj stari Pioneer CLD1050... fenomenalno, fenomenalno!

A i čudan mi je podnaslov? "Zamisli DVD gramofonske ploče" Čemu? Pa LDovi su bili godinama prije DVDa? Normalno je da će tehnologija napredovati pa će se mediji smanjivati.

Većina zanimljivosti koje ljudi vežu uz DVD postojala su i na LD. Npr, bonus sadržaji, komentari itd...  Bilo je i LD-a sa Dolby Sorround audiom pa čak i DTSom, ali to je došlo kasnje kad sam nabavio D925 kojim sam gledao i NTSC naslove kojih je bilo mnogo više od PAL.

Kad su došli prvi DVD mediji bili su OK, ali meni već uobičajeno i viđeno da se na optički medij može smjestiti video, nažalost mnogima su i dan danas DVD pojam, a neki ih smatraju prvim optičkim video medijima. Ali prije njih su postojali neki drugi mediji među njima Laserdisc npr., a mnogi LD mediji su bili nemjerljivo kvalitetnije napravljeni nego ovaj današnja smeća od DVDa.

ma ja bjezim cim dalje od bilo kakvih cda,dvda za mene su oni proslost nisam ih sigurno vec vise od 6 mjeseci koristio...nit nemam nikakavu przilicu niti drive

(ako ne racunam blueray na ps3)

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 1:37 (hrvatskafarkasevec).
4 godine

What a fuck is a LaserDisc?

Now I now?

Imamo Hrvatsku...u Banani...
3 godine

Nekada je ovo bio poslijednji krik tehnike, a sad se ljudi ovdje sprdaju na tu temu. Isto tako i dvd-i lagano padaju u prošlost jer će ih BlueRay naslijediti, a za kojih 10-15 godina vjerovatno će nam se naša djeca smijati jer će imati diskove formata po par stotina gigabajta (ako ne i par terabajta), ukoliko se diskovi uopće budu koristili još. Ne treba tehnologiju gledati ograničeno, ja još uvijek držim da je ovo bilo fenomenalno. Pa usporedite samo smeće od VHS kazete i ovo, što više treba reć ...

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
2 godine
hrvatskafarkasevec kaže...
Bugsy kaže...

ma ja bjezim cim dalje od bilo kakvih cda,dvda za mene su oni proslost nisam ih sigurno vec vise od 6 mjeseci koristio...nit nemam nikakavu przilicu niti drive

cd,dvd prošlost probaj original cd zavrtiti na kvalitetnom cd playeru pa ćeš vidjeti što je bolje mp3 ili zatarjeli cd,ja volim pogledati dvd jer je slika puno bolja nego divx koji po meni ima jako lošu sliku,osim izuzetaka kad je vrhunski rip,ali opet gledam na dvd playeru

isti dan otkaz i žuti
4 godine

AVGN je legenda.

ma meni je divx zakon, brzo skineš i odma gledaš, a ako je film stvarno odličan (malo ih je) onda se isplati imat i HD mkv.

Konzolitis - destroying games since PS 2
3 godine
protjeran

cd,dvd prošlost probaj original cd zavrtiti na kvalitetnom cd playeru pa ćeš vidjeti što je bolje mp3 ili zatarjeli cd,ja volim pogledati dvd jer je slika puno bolja nego divx koji po meni ima jako lošu sliku,osim izuzetaka kad je vrhunski rip,ali opet gledam na dvd playeru

ja sam za orginale takve dvd-e i samo imam doma 

al to tak i tak ne koristim na kompu neg rađe pogledam/poslusam na ps3 

koji ima odlican media player 

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 23:51 (hrvatskafarkasevec).
2 godine
Tony kaže...

AVGN je legenda.

ma meni je divx zakon, brzo skineš i odma gledaš, a ako je film stvarno odličan (malo ih je) onda se isplati imat i HD mkv.

Ima nešto bolje od divx-a, a to je m-HD. Slika je bolja - ima bolji prikaz boja i veću rezolucija, a sam film zauzima manje Mb negoli divx. 

4 godine

divx ima svoju prednost zbog raširenosti, skoro ga svaki dvd player čita. slažem se da ima puno boljih i optimalnijih formata ali ako se traži što veća kompatibilnost onda se ide na divx. ako gledaš filmove samo preko kompa onda si slobodan izabrati najbolji mogući format.

Konzolitis - destroying games since PS 2
4 godine
neaktivan
Kaiserex kaže...

Now I now?

Koji k... je laserdisk?

Sada ja sada!?

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
3 godine
Kaiserex kaže...

Now I now?

Hoces objasniti o cemu govoris? Malo pojasni jer stvarno nemam pojma.

Set condition one throughout the forum
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice