Lenovo Thinkpad Edge E420s

poruka: 8
|
čitano: 1.311
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Lenovo Thinkpad Edge E420s".
3 godine

kad je rekao da liči na apple zbog velikog touchpada stisnuo sam stop -.-

2 godine
neaktivan

Ola,

krasno ! M$ Silverlight je "sranje".

4 godine

Ta prica o slicnosti s Appleom temeljem velikog touchpada mi je nebulozna. Pa onda su svi notebookovi koji imaju veliki touchpad "pljunuti" MacBook! Ali na stranu takva kvalifikacija, po mnogo cemu mi se prikaz cini amaterskim.

Razlog?

Pa navodi cinjenice koje apsolutno nisu tocne. Primjerice, ona o ThinkLight osvjetljenju tipkovnice koje vec niz godina predstavlja opremu svih, ali bas SVIH ThinkPada a ne samo onih najskupljih.

Povrh toga, E420s predstavlja sasvim novu seriju notebookova. Naime, svi Lenovo strojevi koji kao sufiks brojcane oznake nose slovo "S" su slim, odnosno, stanjeni modeli i u pravilu su (na zalost, ali eto) osjetno skuplji od svoje brace "pune" debljine. Dobar primjer za to je razlika u cijeni izmedju ThinkPada T4xx i T4xxS modela. Edge do sada nije imao svoj S model, stoga prica o znacajno visoj cijeni od one uobicajene za Edge modele jednostavno ne stoji.

4 godine
moderator

Apple je prvi krenuo s prijenosnicima koji imaju golemi touchpad koji podržava multitouch. Slobodno me ispravi ako griješim, ali onda i navedi tko je to učinio prije Applea. 

Druga stvar, svijetlo za tipkovnicu nije standardno na svim Thinkpadima. Thinkpadi Edge ga nemaju, a nema ga primjerice niti novi Thinkpad L520 (nasljednik R serije koja je ovu ledicu imala). 

3 godine
Re: Lenovo Thinkpad Edge E420s
Denis kaže...

Apple je prvi krenuo s prijenosnicima koji imaju golemi touchpad koji podržava multitouch. Slobodno me ispravi ako griješim, ali onda i navedi tko je to učinio prije Applea. 

Druga stvar, svijetlo za tipkovnicu nije standardno na svim Thinkpadima. Thinkpadi Edge ga nemaju, a nema ga primjerice niti novi Thinkpad L520 (nasljednik R serije koja je ovu ledicu imala). 

apple koristi grafičko sučelje, hoćemo sad svaki put kad apple koristi grafičko sučelje reći da podsjeća na xerox-ov proizvod?

edit: slobodno me ispravi ako griješim, ali  onda i navedi tko je to napravio prije xeroxa :))))

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 9:26 (Mikovic_xD).
4 godine
Denis kaže...

Istina je da je Apple prvi krenuo s takvim touchpadom, ali da li to sad treba označiti kao element po kojem ocjenjuješ notebook kao sličan Appleovom? Oh, come on! Onda svi notebookovi liče jedni na druge. Još bolje, i netbookovi su isti Apple MacBook! Ili ipak, ako ćemo već ići tako daleko kako ti ideš tom svojom tvrdnjom - pa prvi Apple Macintosh Portable je pljunuti IBM Convertible PC!

Da li je Apple Mac Portable isti Compaq Portable zato što je Compaq prije Applpea uveo trackball kao zamjenu za miša na svojem prijenosniku? Molim te, pretjeruješ i stvari dovodiš do apsurda tamo gdje za time apsolutno nema potrebe.

Apropo "druge stvari", ispravno navodiš nešto što sam posve previdio. Točno je da Edge nema ThinkLight, barem ne svi modeli (ja osobno sam radio sa svim izvedbama dijagonale ekrana i zbilja mogu to potvrditi), uz malu ogradu - Edge je samo formalno dio ThinkPad linije iako s njom ne dijeli baš ništa. L serija nije nasljednik R serije jer je R davno povučen s tržišta i nije dobio izravnu zamjenu, već je uveden niz podserija koje svaka na svoj način popunjavaju prazninu koja je nastala nakon njega. I točno je, L serija također nema ThinkLight. Eto, priznajem pogrešku iako samo zbog svog "ograničenog" doživljaja ThinkPad branda. Lenovo pod ThinkPad danas često trpa mnoge serije i modele koji to realno nisu zaslužili, dok "pravi" ThinkPad strojevi ostaju T, X i W serija. Sve ostalo puno je bliže consumer segmentu. Ali ponavljam - zahvaljujem na ispravci netočnog navoda.

4 godine
moderator
Sličan Appleovom po touchpadu jer su Thinkpadi tradicionalno imali malene touchpada zbog implementacije trackpointa koji je meni, a vjerujem i većini dugogodišnjih korisnika Thinkpada bolji uređaj za upravljanje kursorom. Sada je u skladu s trendom koji je započeo Apple fora imati veliki touchpad s multitouch tehnologijom, pa je i Lenovo zajahao val ovog trenda. Ne vidim zašto je problem što sam to spomenuo.

Sad sam ponovo pogledao video i vidim da sam veliki touchpad spomenuo kao samo jednu od karakteristika za koje je Lenovo potražio inspiraciju u MacBooku. Druge dvije su integrirana baterija i staklom zaštićeni cijeli prednji dio ekrana.

Samim time ne mislim da sam u videu rekao nešto deplasirano ili netočno.
4 godine
moderator
Mikovic_xD kaže...
Denis kaže...

apple koristi grafičko sučelje, hoćemo sad svaki put kad apple koristi grafičko sučelje reći da podsjeća na xerox-ov proizvod?

edit: slobodno me ispravi ako griješim, ali  onda i navedi tko je to napravio prije xeroxa :))))

Da, Xerox je prvi imao grafičko sučelje, ali to ne bi baš imalo smisla spominjati obzirom da se dogodilo prije skoro 40 godina, a grafička sučelja su već desetljećima standard svih operacijskih sustava. Veliki touchpadi s druge strane nisu standardni na svim modernim prijenosnicima, a sama inovacija je relativno mlada. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice