Microsoft, Skype, Facebook (kontrola interneta)

poruka: 11
|
čitano: 960
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft, Skype, Facebook (kontrola interneta)".
4 godine
Ma da, nema tu puno price! Dodje CIA ili FBI sa nalogom "dajte da vidimo sta taj i taj radi ma FBu, sumnjamo da je terorist" i to je to! Neki dan su bili bas na BUGu podatci o upitima googleu o korisnicima i njihovim podatcima (10 upita iz hr ako se me varam)! Mislim da tajne sluzbe ne razvijaju direktno usluge kao sto su FB, twitter itd, ali u ranoj fazi prepoznaju sta im treba i preko svojih banaka, fondova it sl, financiraju projekt i na taj nacin mu osiguraju uspjeh! Smisleno slozen video!
2 godine
protjeran

Već je bilo hapšenih zbog tog, jednom liku sa SF-a još traje parnica, i to zbog gluposti :/

EDIT: Baš počeo brisati stvari s FB-a nakon ovog videa...

WP
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:37 (netko,netkovic).
2 godine

Ne znam zašto se ljudi uopće pitaju da li je istina ili ne, naravno da je, pa nijedna vlada na svijetu nije baš toliko debilna da bi samo tako zanemarila bilo koju bazu podataka o imalo većem broju ljudi, a pogotovo ne kad se radi o tako velikim brojkama.

Na kraju krajeva to je kao i hrpa drugih stvari, netko došao do nečega, i ako se posumnja da bi moglo biti korisno vladi, raznim agencijama, vojsci itd već on inađu načina to dobro iskoristiti. Pogotovo ameri, gdje su njihovi organi reda, šerifi, razne agencije itd bog i batina, pogotovo nakon cijele one predstave sa teroristima itd.

2 godine

Neka onda ti US obavještajci preko fejsa nađu Antoniju Bilić.

Mislim da je ovo ipak malo previše preuveličavanja. Okorijeli kriminalci neće dogovarati akciju preko fejsa!

A i uostalom, tko je sve te ljude prisilio da se registriraju na fejs? Ionako su sve stvari kojima se većina tih ljudi bavi inferiorne! 

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
3 godine

odlučio sam se za drugu taktiku...
namjerno dodajem sadržaj na facebook koji nema apsolutno nikakvu važnost :)

da im se "zakrće" roboti :D

ko' bi mene špiunirao taj je stvarno očajan...
nakon mora planiram obrisati polovicu prijatelja jel' su dosadniji od mene :)

sve to dođe na svoje kad tad...

2 godine
Re: Microsoft, Skype, Facebook (kontrola interneta
drveni krastavac kaže...

odlučio sam se za drugu taktiku...
namjerno dodajem sadržaj na facebook koji nema apsolutno nikakvu važnost :)

da im se "zakrće" roboti :D

ko' bi mene špiunirao taj je stvarno očajan...
nakon mora planiram obrisati polovicu prijatelja jel' su dosadniji od mene :)

sve to dođe na svoje kad tad...

Nisi razmisljao da na Facebooku ima malo vaznijih ljudi od tebe (nhf)...voditelja raznih vaznih projekata, razno-raznih znanstvenika,  direktora banaka (da, ima ih), njihovih prijatelja i takve informacije vec i u poslovnome svijetu mogu biti tekako korisne.

Prvo imas najvazniju stvar...informaciju...znas sa kime se druze te osobe, u kojim krugovima se krecu, gdje izlaze, gdje stanuju...informacije.

Nije bas tesko zbrojit dva i dva te doci do nekih zakljucaka. Ti si samo kap u moru, a da jednoga dana postanes neka vazna osoba (zalosno ako vec sada tako omalovauavas sam sebe i mislis da nikada neces biti "vazna" osoba) imaju sve info o tebi i tvojim prijateljima u nekoj bazi podataka. Mislim da bi ti onda bile vazne tako neke stvari. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
2 godine
Re: Microsoft, Skype, Facebook (kontrola interneta

Nas obične smrtnike ne gledaju,nego gledaju one koji imaju "malo" više para... (tak se bar meni čini) .... p.s off topic iz kojeg je filma isječak na kraju videa?

2 godine
protjeran

Zamisli ovaj scenarij, dođeš do neke istine, objaviš ju, a oni je žele zataškati.Znaju tko je točno što rekao, odakle si, imaju sve o tebi - 2. dan te nema..

@pauk , taj film ti je jučer bio na TV-u, ono nešto da se jezgra prestala okretat... Film se zove jezgra..

WP
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 19:34 (netko,netkovic).
4 godine

ma nisi ti na tom fejsu bitan toliko kao pojedina (ima izuzetaka naravno), ali kad postoji tako velika masa korisnika, odlicna je za ispitivanje terena, analizu trendova i sl. nekim korporacijama samo podatci o "lajkovima" mogu puno znaciti! 

na jednom mjestu imati trendove, analize i presjeke drustva i to ne samo po drzavi nego i po regiji ili cak gradu... pa to je najskuplja roba! 

ili evo, pogledaj u kojim se regijama najvise shareao WikiLeaksov promo video, pa odradi tamo jacu medijsku kontra kampaniju! da ne pricamo o izborima i slicnim stvarima! 

poanta data baze nije ta da analizira pojedinca, nego da iz velike kolicine podataka dobi sto vise korisnih informacija! i za to je FB savrsen! velikim (a i malim) korporacijama takve informacije predstavljaju najbitniji resurs! 

zao mi je za antoniju bilic, ali u cijeloj ovoj prici takve stvari su totalno nebitne! to je individualni slucaj kakvih na svijetu ima svakodnevno na tisuce! kakvu koristi ima US vlada, CIA, FBI, neka jaka korporacija, banka ili FB od toga da je idu traziti? 

da imaju neku korist, nasli bi je u roku 24h! 

3 godine

To opce ne mora bit na tak velikom nivou...Mislim gle, svi znamo da murja prati sve na svakom koraku i to je javna tajna...I normalno je da se prek facebooka, twittera i kaj ja znam koje su jos te "drustvene mreže" , to je to sad jos vise pojacano od strane istih...Ja sam osobno imao iskustvo da sam uspio nac preko facebooka covjeka koji me prevario za 100 000KN . Inace ne volim ga (facebook) , niti bilo kaj di se god trebaju davat osobni podatci...Moje ime upises u google-u i nadu me za 2-3 min max , 15min treba obicnoj osobi da me nade :)  . Al to je tak danas i nemremo si pomoc :) . Al oni koji znaju kaj je Skynet iz popularnog serijala Terminator znaju da se ovak neke u filmu dogada, iliti jos bolje je u seriji objasnjeno.... (da, znam, radi se o programu, a ne o sad nekoj web stranici) .Al koja je razlika, danas web stranica, sutra Skynet, a preksutra...A gle :) . Nema nas :) . Jeste vidli najnoviji robot od Toyote :) . Isti DATA (Star Trek) . I jos bolji cak :) . Nije da sam ja sad neki "joj gotovo je s nama, cijeli svijet bu gotov 2012.g. i nicega nebu" . Boli me brige, ja sad ovo tu napisem i za 5min se idem vozit z bajkom van i zaboravim na sve :) . Al tu i tam mi padne ovak neke napamet...A dovoljno je slucajno negdi neke vidjet da se malo poveze znanstvena fantastika sa stvarnoscu.

Asus P7P55D, i5 760@4GHZ, Tagan BZ800, Noctua NH-U12F,NM-I3, Corsair 8GB CMX4@1433MHz, Corsair SSD F60, MSI GTX 470, CL X-Fi Xtreme Audio, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead,
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 19:48 (dainese46).
4 godine

Poanta skupljanja podataka o ljudima nije da bi te išli goniti ako si nešto zgriješio već da te mogu zaustaviti ako otkriješ o odlučiš pričati o nečem što bi moglo uzrokovati probleme njima. I tu se ne radi se o popularnim "teorijama zavjere" jer one čak i koriste tim organizacijama (daju im moć veću neg ona je) već se radi o vrlo banalnim stvarima poput dolaska na ključno mjesto i nevoljkost da se surađuje prema napisanom scenariju za to mjesto (primjer: šef države ili sl. odgovorno rukovodeće mjesto u politici, šef ili rukovoditelj dijela neke firme od interesa (energetika npr.) i sl.

Naravno o svemu postoje prioriteti ali i scenariji koji se izvršavaju bez potrebne intervencije, baš kao u slučaju Hrvatske i ulaska u EU - nema se čemu tu bitno utjecati na ljude prek znanja njihovih intima s facebooka i sl. alata za profiliranje ljudi jer Hrvatska u globalu odlično odrađuje zacrtani scenario: ulazimo pod okrilje unije i odričemo se državnog suvereniteta te širom otvaramo vrata legalnoj pljački koje sprovode banke i ama baš niti jednom akcijom nitko ne pokušava zaustaviti to "klanje" na koje nas vode kao narod. Početak masakra počinje kada uvedu porez na nekretnine jer "to svi na zapadu imaju" (dobar razlog, zar ne?)  onda će kroz reprogramiranje preko popularnih medija postati normalno stanje da živiš u iznajmljenom stanu i moraš raditi samo kako bi platio doprinose. evo i sada je to već velikom broju populacije u zapadnim zemljama vrlo normalno, štoviše nenormalno im je da čovjek radi samo za sebe (ne za plaćanje doprinosa jer mora živjeti na kredit), no to je druga priča... poanta je da nije potrebno nikoga "pritiskati" da se zacrtani scenario sprovede

s druge strane pogledajte Grčku - tko bi normalan ostao političar u onakvoj situaciji? to nisu normalni ljudi - to su ljudi koji nemaju izbora, koji MORAJU odraditi svoj politički zadatak jer su dobili direktivu s vrha da to moraju. I ista im stvar jer ak ne odrade, pustit će ih narodu na klanje na ovaj il onaj način (narod ni ne shvaća koliko dobro igra ulogu)

na kraju, pogledajte najbolji primjer profiliranja koji je napravljen na šefu MMF-a Strauss-Kahn-u za kojeg su znali da je slab na prostitutke te grublji seks. Sumnjam da se time hvalio okolo, znanje takvih stvari je rezultat profiliranja čojeka. I ne kažem da je on nevin već da to što znaju o njemu vrlo vrlo lako mogu znati o svima vama...

al tko ima vremena se zamarati što će se dogoditi sutra, za mjesec, za godinu, za 10 godina... e pa "oni" se zamaraju i vrlo su metodični i strpljivi i zbog toga nas i kontroliraju i kontrolirati će nas sve više i više... i neće vam morati ugrađivati RDIF čip, vi če te ga sami htjeti ugraditi jer će biti sastavni dio "iPhonea" i omogućiti vam da komunicirate s iphoneom bez da ga fizički imate uza sebe! pirsat će te si spolovila sa RDIFom zbog tog featurea (karikiram, ne vrijeđam)

u svakom slučaju, čovječanstvo ide točno zacrtanim scenarijom da ga se porobi i kontrolira i nema nam pomoći jer je više od 50% stanovništva fizički preglupo da se odupre tim lijepo upakiranim utjecajima. najbolji rob je onaj koji tvrdi za sebe da je slobodan. sve je u marketingu i kako se nešto prezentira

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:17 (Ges).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice