Microsoft Zune HD

poruka: 30
|
čitano: 4.139
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Zune HD".
3 godine
Microsoft Zune HD

na kraju sam se rastužio, pola toga na početnom meniu nemogu koristit :(, btw jedna od boljih recenzija :D

2 godine
neaktivan
Microsoft Zune HD

Kupio sam prije nekih mjesec dana Zune HD 32GB (gestom svoje prijateljice sa Floride) i 70% stvari koje je autor ove kratke recenzije naveo je netacno. Naime, sasvim je moguce instalirati aplikacije, registrovati se u marketplace-u, prikazivati video zapise, slusati i gledati "podcasts"... Sad mi dodje da odem na forum i da postavim svoju recenziju (jer je ova sasvim bezznacajna i bijedna, u par minuta se ne moze sve reci o ovom uredjaju), jer je ovo jedna od najboljih stvari koje je ijedna firma ikada izdala na trziste. Ubuduce molim autora da provjeri stvari iz prve ruke prije no sto napise/snimi ovako nesto.

4 godine
moderator
RE: Microsoft Zune HD

Komentar bi imao veću težinu da je popraćen objašnjenjem kako se iz Hrvatske, BiH ili bilo koje zemlje iz regije može legalno pristupiti Zune Marketplaceu.

Inače, ovo nije recenzija uređaja, nego prvenstveno prikaz performansi Nvidijine platforme Tegra u kontekstu multimedijalnog svirača - recenzija je objavljena u časopisu.

Work is for people who suck at video games.
2 godine
Microsoft Zune HD

haha ja bas nebi lupao pa albumima

RazorNapster
2 godine

ovo je cesta pojava puno se puta nasi forumasi   zalete pa govore kako je recenzija bijedna jer ne citaju casopis ,ta je tuzno sto puno ljudi ovdi ne razlikuje jednostavne stvari

RazorNapster
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 15:00 (Barnie).
2 godine

pa naravno da je moguce ali ja mislim da je autor htio reci da nema hrvatskog marketplace-a pa se zato ne moze ,a ista je stvar sa PSS nema hrvatskog ali ipak svi su prijavljeni kao da su u stranim zemljama

RazorNapster
4 godine
Microsoft Zune HD

Zar stvarno ne može prikazivati video osim onog kupljenog s marketplacea? Meni je čudno jer imam Zune 120GB (ne HD) i bilo koji video mogu bez problema staviti na Zune.

Have you come for my forgiveness? There's nothing left to give.
4 godine
moderator
Barnie kaže...

pa naravno da je moguce ali ja mislim da je autor htio reci da nema hrvatskog marketplace-a pa se zato ne moze ,a ista je stvar sa PSS nema hrvatskog ali ipak svi su prijavljeni kao da su u stranim zemljama

Točno. Ista stvar vrijedi za Xbox Live Arcade - iako se korisnik može lažno predstaviti kao žitelj zemlje gdje je usluga dostupna i tako ju koristiti, činjenica je da usluga u Hrvatskoj službeno ne postoji. Kao što ni bonovi za Microsoft Pointse službeno ne bi trebali postojati, a znamo da ih se na "nekim mjestima" može kupiti - istim onim gdje se mogu uredno kupiti crackirane Xbox konzole :) Dakle, tu ne možemo pričati o legalnoj i legitimnoj upotrebi servisa, već raznoraznim obilaznim putovima koji će prosječnom korisniku biti jednostavno neprihvatljivi, pogotovo nakon što istovari poveliku količinu novca za sam uređaj. Kao da kupiš novi BMW i onda u njega moraš ulaziti kroz gepek, jer se u tvojoj zemlji na BMW-u ne mogu otvoriti vrata. Koji ozbiljni novinar bi ga još uvijek nazvao vrhunskim autom?

Ukratko, prilikom testiranja Zunea HD pokušao sam kupiti nešto preko Zune Marketplacea na normalan i legalan način - bez uspjeha. Također sam pokušao pristupiti Zune Storeu preko Zune Desktop Softwarea, no sustav mi je uredno javljao da ta usluga nije podržana u mojoj regiji, nakon što je po IP adresi prepoznao odakle sam.

Posljednje, no ne i najmanje važno, nije rijetkost da forumaši kritiziraju šturost recenzija na Bug TV-u, no tu se radi o tome da ne razumiju njihov koncept - prilozi su zamišljeni kao dopuna teksta u časopisu, a ne njihova supstitucija. Ovaj Zune HD je dobar primjer toga. U tekstu sam detaljno opisao kako se on ponaša u radu, no vjerujem da ćemo se složiti da ovaj prilog to ilustrira tisuću puta bolje od bilo kakvih riječi!

2 godine
Microsoft Zune HD

Hebeni apple fanboy je radil ovaj review.

4 godine
moderator
SolidSnakeCRO kaže...

Hebeni apple fanboy je radil ovaj review.

Hebeni Apple fanboy posjedule 0 (nula) Appleovih uređaja i u recenziji je napisao da je Zune HD bolji od iPoda Touch i kao takav najbolji multimedijski svirač današnjice. Hvala na sudjelovanju, pokušajte ponovo! :)))))))))

2 godine
neaktivan

Pa kad ste vec uradili citav review od Zune HD, zasto niste spomenuli da postoje zaobilaznice? Proizvod je jako mlad... I da, procitao sam recenziju u BUGu, no i ona je jako kratka i po meni nedovoljna. Kazem, po meni. Boze, usudjujem li se imati svoje misljenje? :)

Bilo kako, ako instaliramo Zune software i prethodno postavimo u control panelu da se nalazimo u USA umjesto u Hrvatskoj, dobicemo full opcije za ovaj komad hardvera i citav dijapazon opcija u Zune softveru. I kao takav ga trebate i shvatiti, a ne proglasiti ga "skupim sviračem za žitelje Hrvatske". Uredjaj je fantastican, sinhronizacija sa maticnim Zune sofverom se moze obavijati i bezzicno, podcasts se mogu skidati automatski, i jos milion drugih stvari. Aplikacije (kojih ima jaaaako malo, ali nadolaze) su po meni fantasticne i obecavajuce. Grafika je perverzna u odnosu na slicne uredjaje, a predispozicije citavog uredjaja daleko nadmasuju i SONY PSP (koji je vec star nekoliko godina, no ipak je handheld igraca konzola).

Porediti ovo s BMW-om i ulaskom kroz gepek je ukratko... glupo. Moze se naci bolje poredjenje, no to ostavljam autoru teksta.

Sve u svemu, uredjaj treba shvatiti cjelokupno, sa i bez zaobilaznica, pa tek onda napisati recenziju. Da ga nisam kupio i probao, vjerovatno bih i kao ostali cutao i blatio sve forumase koji proturijece autorima texta.

P.S. Kupujem Bug od kad znam za sebe, no ova recenzija za Zune me totalno izbacila iz cipela.

4 godine
moderator
Vojsek kaže...

Pa kad ste vec uradili citav review od Zune HD, zasto niste spomenuli da postoje zaobilaznice? Proizvod je jako mlad... I da, procitao sam recenziju u BUGu, no i ona je jako kratka i po meni nedovoljna. Kazem, po meni. Boze, usudjujem li se imati svoje misljenje? :)

LOL - ova ti je dobra! Uređaju koji se ne može kupiti u Hrvatskoj, koji nije podržan ni u kojem obliku na našem tržištu, a ovisan je o internetskoj distribuciji sadržaja - dali smo dvije stranice opisa!

Po meni je to previše i bio sam protiv, no uvjeravanje autora/recenzenta kako se radi o dobrom i zanimljivom uređaju koji zavređuje poštenu recenziju, urodilo je plodom pa sam pristao na to.

2 godine
neaktivan

Pa ako uzmemo da se radi o jedinom direktnom i fantasticno kvalitetnom konkurentu iPod Touch-u koji vazi za mozda ponajbolji mp3/video player, onda davanje dvije stranice se i ne cini tako krvolocno, ne? Cudno mi je bilo da ste ga uopste i stavili, upravo zbog tog "nije kroatiziran" stava. Ponavljam, upravo zbog toga sto znam da je uredjaj odlican i nadasve full-functional, ne mogu da se slozim sa recenzijom. Ili sam ja ovdje nov pa ne znam da ako neko postavi svoje nezadovljstvo, odmah biva ismijavan i neutralisan... no da ne budem paranoican, nadam se da kad izadju i novi uredjaji bazirani na Tegri, da ce zasluziti makar dvije stranice u casopisu, s obzirom da se cjelokupna buducnost smartphonova zasniva na njima.

Ali hej... nije podrzan u Hrvatskoj, koga briga to. :) Gotta love that attitude.

4 godine
Microsoft Zune HD

Jel može da u sve video priloge bude i Flash verzija, hvala.

4 godine
Vrhunski mp3/mp4 player, iako ga je ubila M$ politika(samo skinute(placene) filmove mozes gledat?!), pa ovako losu politiku niti apple nema...prava steta za uredaj

Inace jos me zanima sa kavim slusalicama Zune dolazi in-ear ili onim standardim, te kakva je kvalitetea zvuka na njima?
addicted to HD :)
4 godine
benko kaže...
Vrhunski mp3/mp4 player, iako ga je ubila M$ politika(samo skinute(placene) filmove mozes gledat?!), pa ovako losu politiku niti apple nema...prava steta za uredaj

Inace jos me zanima sa kavim slusalicama Zune dolazi in-ear ili onim standardim, te kakva je kvalitetea zvuka na njima?

Koliko znam, dolaze s običnim slušalicama (ne in-ear). Zvuk na in-ear zune slušalicama je puno bolji od običnih, možda prejak bas.

I mene zanima to za filmove jer imam Zune 120GB (Hard Disk verzija) i taj normalno pušta filmove koje prebacim na njega pomoću Zune softwarea.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 11:29 (D4RKL1NG).
2 godine
neaktivan

Da, slusalice koje dolaze su i vise no obicne, ja sam cisto poslusao da vidim koliko su smece, no odmah sam presao na Sony EX500... I da, slazem se postom iznad, Microsoftova politika je nje-sra, jer je uredjaj je doslovno Mesija nove generacije dzepnih gadgeta sa vrhunskim performansama. Ako date 300$ na mp3 player, onda ocito mozete dodatnih 100$ na odlicne slusalice. E sad bih to poredio sa BMWom... ako neko ima love si priusti BMW, onda vjerovatno ima novca i za gorivo (jer BMW puno trosi) i za redovne kontrole kod mehanicara. Nisam nikakav bogatas, ali znam prepoznati kvalitet i uzivati u njemu. A Zune HD je definitivno to.

4 godine
Microsoft Zune HD

čeka se jeftina HD alternativa (a doći će)

bez nekih marketplacea, itunes-a itd. Znači video/audio player sa net mogućnostima itd.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Van+Raus
2 godine
neaktivan

Da odgovorim na pitanje jednog forumaša... moguće je postaviti SAMO wma formate na Zune HD. Pretpostavljam da ce se kasnije pojaviti aplikacije koje mogu i ostalo da pokrenu, ili ce i sam firmware biti pojacan podrskom za ostale formate.

4 godine
Vojsek kaže...

Da odgovorim na pitanje jednog forumaša... moguće je postaviti SAMO wma formate na Zune HD. Pretpostavljam da ce se kasnije pojaviti aplikacije koje mogu i ostalo da pokrenu, ili ce i sam firmware biti pojacan podrskom za ostale formate.

Dakle, pretpostavljam da se vrši prekodiravanje u Zune Desktop Softwareu i onda prebacuje na ZuneHD (kao kod prvog Zune 30GB). Onda mi se čini da je recenzije u ovom videu netočna.

2 godine
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
Vojsek kaže...

Dakle, pretpostavljam da se vrši prekodiravanje u Zune Desktop Softwareu i onda prebacuje na ZuneHD (kao kod prvog Zune 30GB). Onda mi se čini da je recenzije u ovom videu netočna.

Nisam pokusavao da predekodiram nista. U folderu u kojem mi se nalaze svakakvi video formati, Zune software je prepoznao i uvrstio u svoju kolekciju samo WMA formate.

4 godine
Znaci ipak se mogu stavljat Vide-i na njega..samo trebaju biti u wma..nije tako crno ako je tocno.

addicted to HD :)
4 godine
benko kaže...
Znaci ipak se mogu stavljat Vide-i na njega..samo trebaju biti u wma..nije tako crno ako je tocno.

Ne bih znao za ZuneHD, ali na prethodnoj generaciji Zune 80/120, software prepoznaje i WMV i AVI/MP4. Ovisno o codecu prekodira u format koji uređaj može reproducirati.

Naravno, neke formate Zune Software ne može prepoznati i to se treba prekodirati nekim eksternim programom poput Videore Zune Convertera ili sličnoga.

2 godine
protjeran
Microsoft Zune HD

I sta onda mogu s tim malom govnetom (sorry modovi) kad nemogu ni videe gledat ni igrice igrat??

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
2 godine
neaktivan

Daj ga nekome ko nije "prosjecno tehnicki obrazovan hrvatski gradjanin"...

4 godine
Vojsek kaže...

BašNamigiva

Nego, što se tiče videa, nisam naišao još na neki koji desktop software nije mogao pročitati (dakle, ako sam uređaj ne podržava, program prekodira po potrebi).

2 godine

mos ga kupit i i otic u ameriku da ga koristis plus sigurno ce ti dat green card kad im kazes zasto ti treba ah zar nije to cudesan uredaj

RazorNapster
2 godine
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
Vojsek kaže...

BašNamigiva

Nego, što se tiče videa, nisam naišao još na neki koji desktop software nije mogao pročitati (dakle, ako sam uređaj ne podržava, program prekodira po potrebi).

Pa kad autor i urednik potenciraju "out-of-box" nekompatibilnost sa hrvatskim podrucjem, onda je ocito uredjaj osudjen na propast... :)

Moramo to javiti Microsoftu.

4 godine
Microsoft Zune HD

A i autora također moramo prijaviti Microsoftu jer koristi uređaj na prostorima gdje se ne bi trebao prodavati uopće Namigiva.

Ili je to onaj show-off, "vidite kaj drugi imaju, a mi Hrvati ne" Izlanuo se

2 godine
Microsoft Zune HD
Ajme meni, stvarno bi bilo čudo kada bi nešto u ovoj našoj jadnoj državi radilo kako treba... ne možemo normalno kupovati na internetu, koristiti paypal, amazon, PS3 store, Zune store, M$ store... stalno neka ograničenja i restrikcije... uz sve to male plaće i najveći porez na svijetu... pa čovjeku stvarno dođe da se odseli odavde...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice