Miševi za igranje

poruka: 26
|
čitano: 3.924
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Miševi za igranje".
2 godine
Miševi za igranje

Ha a sta je sam mambom,a di je naga ili death adder,ajme pa zapustili ste razer

RazorNapster
2 godine
neaktivan
Miševi za igranje

Solidna recenzija, par sugestija bi dodao.

Razerovi misevi su stvarno nedovoljno zastupljeni, trebalo ih je biti bar dva. Po meni, npr Razer Death Adder (nova verzija ima 3500dpi laser) koji je odlican za korisnike (desnjake) koji vole ergonomiju i drzati cijeli dlan na misu, i npr. Razer Copperhead ili Diamondback 3G za one koje vole mis drzati vrhovima prstiju, i simetricne miseve.

Zasto ne Razer Boomslang? Pa, kao i npr Mamba, nenormalno je skup u odnosu na ono sto nudi (probao sam sve o cemu pisem), Boomslang je izradjen od titanija (HLADAN je, patit ce vam dlan nakon pola sata) i prerobustan. I ne koristi laser kao senzor, kao sto je navedeno, nego infracrveni senzor (mrvicu losije od lasera).

Takodjer, sto se tice podloga za igranje, osobno posjedujem i ExactMat sa odmoristem za dlan, i navedeni Razer Destructor podloge. I odgovorno tvrdim da se ne isplate.

Zasto? Jer ExactMat je izradjena od aluminija. Dlan Vam je hladan i pati, na njemu nisam izdrzao sat vremena. (edit add: osjeti se da ima tek tanku teksturu tkanine na tom aluminiju. Osjetit cete to i zvucno, a i pod "rukom", dobiva se osjecaj kao da lagano struzete po aluminiju sa tek 0,2mm zalijepljene tkanine).

A Destructor podlogu ne preporucam bas zbog njene "fractal" tehnologije izrade (gomila majusnih cestica zalijepljenih na podlogu, kao nekakvi kristalici). Istina je da podloga odlicno klizi, za turnire bi recimo, di je ultra-movement i brzina kretanja po podlozi bila bitna, za to bi jos preporucio. Ali, ta podloga ce Vam izribati Vase teflonske nozice na misu dok ste rekli "keks" (da, bas zato ju ne volim. I za svakodnevni rad je neprakticna i preosjetljiva).

Moj izbor i topla preporuka za podlogu je Razerov Goliathus Speed podloga. Odlicna kvaliteta, povoljna cijena, odlicno klizanje misa, ugodna za rad...i za turnire, ili lanove koji znaju potrajati vise sati...fenomenalna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 19:07 (Gabriel McPliskin).
4 godine
moderator
RE: Miševi za igranje

Napominjem da su u ovom prilogu predstavljeni najzanimljiviji miševi iz hard-testa u Bugu 206, a ne svi miševi koje smo testirali. U časopisu ih ima gotovo 20 i među njima su svi Razerovi modeli koje ste naveli (izuzev Nage, koja u trenutku izrade testa nije bila dostupna) :)

Work is for people who suck at video games.
2 godine
neaktivan
Davor kaže...

Napominjem da su u ovom prilogu predstavljeni najzanimljiviji miševi iz hard-testa u Bugu 206, a ne svi miševi koje smo testirali. U časopisu ih ima gotovo 20 i među njima su svi Razerovi modeli koje ste naveli (izuzev Nage, koja u trenutku izrade testa nije bila dostupna) :)

Jucer sam kupio Vas casopis i detaljno "bacio" oko na te tekstove. Slazem se s vecinom (nazalost Roccat i neke druge nisam isprobao), Razer Lachesis, slazem se, je stvarno neisplativ (ne samo zbog bugova, nego i zbog prerobusnog tijela za taj stil drzanja misa, a i paprene cijene), Diamondback 3G savrseno lezi za "claw" ili "fingertip" stil, jedino mu ponekad fali osjetljivost (tu Copperhead savrseno uskace, za one kojima smetaju one gumice sa strane a preferiraju "fingertip", Razer Salmosa je uber killer fps mis.

(Da, naveli Ste 2 stila drzanja misa, postoji i 3-ci, "claw", koji je doduse nekakva izvedenica iz "fingertip"-a, ili obrnuto). Za napomenuti je da su bolji od drzanja misa "cijelim dlanom" ("palm" stilom), jer se mogu dobiti brzi pomaci misa (ali i grcevi u zglobu kod dugotrajnijeg igranja).

Razer Nagu dobro da niste dobili, jer je gubitak prostora i vremena ocijenjivati ju. (Bilo je mnogo nezadovoljnika koji su uvidjeli da je konfiguriranje misa bilo namijenjeno samo za...WOW. U drugim igrama...NIJE BILO SUPPORTA ZA KONFIGURIRANJE, UOPCE! Hm, a sta je s EvE, Guild Wars,.. i da sad ne nabrajam? bah. No, vrijeme ce pokazati...

Thx za guide, Bug rocks, mate.

4 godine
neaktivan
Miševi za igranje

Istina. Imam roccat kone i stvarno je odlican mis. Malo preskup,ali zato je bolji od svih ostalih. Except razer mamba

[url=http://profile.xfire.com/fallout3][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/fallout3.png[/img][/url]
4 godine
moderator

Mamba je svakako puno skuplja od Konea, no nikako i bolja - iz prve ruke :)

2 godine
neaktivan
Miševi za igranje

Mamba za fps-ove (pogotovo online) u "bezicnom" modu=EPIC FAIL.

(Zasto? jer je vrijeme odaziva u bezicnom modu dosta dulje od "zicnog", pa je tako i odaziv u shooterima, gdje je odaziv misa jedan od najvaznijih faktora prezivljavanja.)

Tu vise ni dpi switcher ne pomaze...

Onda se postavlja pitanje...koji ce nam k...c gaming mis, kad mu je primarna stvar (koja bi mu trebala bit prednost) SUCKZ AT GAMING SmijehSmijeh

I jos da to platim 500 cuna vise, od, uzora po kojem je nastao...Death Addera Izlanuo se

Usporedite dizajn oba, pa ce Vam sve bit jasno...

Jos samo da Razer (inace my fav. za miseve) pocne stancat "Leviathana" od 12000dpi za "samo" 2000 cuna,i..Smijeh)

Bezicni "gaming" mis? 5000+ dpi? D'oh..

Izmedju 3500 i 5000+...tu ni Fatality vise ne bi znao razliku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 17:55 (Gabriel McPliskin).
2 godine
Miševi za igranje

Osobno posjedujem deathadder (1800 dpi tada je jedini i bia) besprijekoran je bar po meni nema utege ali i da ima nebih nista mijenja kotacic je izvrstan gornji je mat pa se ne klize oni iz razera zovu to nekim nazivom ali nisam siguran kojim ubiti izraden da se ne klize ugodan u ruci (za veoma dugo igranje) pasta ce mu i male sake i velike male zato je se se oslonit na strazni dio a tipke su dosta duge iako se to ne primjeti zapravo sezu sve dokle je onaj prorez izmedu tioaka  al da sad ne nabraja  izvrsno slaze se uz lycosu ne samo po boji nego su lycosine tipke od istog materijala kao i dio gdje dode dlan a i ostatak je opet napravljen od sjajne plastike goliathus osobno isto posjedujem dosta velika podloga (imam srednju velicinu) bas prave mjere malo me zabrinjavao zivi rub bojao sam se da ce se cuflat ali nista od toga podloga je stabilna na stolu ili na cemu vam vec stoji

uglavnom mislim da bi deathadder bio puno zanimljiviji siroj publici zbog atraktivnog gamerskog stila koji nije toliko agresivan kao neki od miseva u bug-u te zbog toga odasilje nekom ljepotom

RazorNapster
2 godine
  Gabriel McPliskin kaže...

(Zasto? jer je vrijeme odaziva u bezicnom modu dosta dulje od "zicnog", pa je tako i odaziv u shooterima, gdje je odaziv misa jedan od najvaznijih faktora prezivljavanja.)

Tu vise ni dpi switcher ne pomaze...

Onda se postavlja pitanje...koji ce nam k...c gaming mis, kad mu je primarna stvar (koja bi mu trebala bit prednost) SUCKZ AT GAMING SmijehSmijeh

I jos da to platim 500 cuna vise, od, uzora po kojem je nastao...Death Addera Izlanuo se

Usporedite dizajn oba, pa ce Vam sve bit jasno...

Jos samo da Razer (inace my fav. za miseve) pocne stancat "Leviathana" od 12000dpi za "samo" 2000 cuna,i..Smijeh)

Bezicni "gaming" mis? 5000+ dpi? D'oh..

Izmedju 3500 i 5000+...tu ni Fatality vise ne bi znao razliku.

Pa maba je nadprosjecan mis za fps se koristi zicni nacin za internet ili uobicajne radnje bezicni   precizan lijep ali mnogima to nece imat smisla voli bih imat mambu ali nikako necu dat tolike pare za mis,razer je mozda trebao napravit deathadder   po kojem je mamba napravljena (zato jer je deathadder ako pogledate naprodavaniji mis od razera,bar sam ja tako procitao,u njegovo vrijeme sad je pomalo zastario,i koji je bio ogroman hit)ali samo uz jednu preinaku uptavo ovaj zicnobezici   modi ta bi vezija bila za 100-150 kn skuplja,to bi po meni bio hit

RazorNapster
2 godine
Davor kaže...

Mamba je svakako puno skuplja od Konea, no nikako i bolja - iz prve ruke :)

po meni mamba je najbolji mis nema mu boljeg (iako ce ga malo tko kupit) a po nekoj sredini ako se uzmemo u obzir sve tada je deathadder( 3500) no.1 kad sam kupovao mis   puno sam istrazivao skoro pa sam se mjesec dana dvoumio izmedu razno raznih miseva trazio sam onaj koji   ce bit  ono sto je deathadder

RazorNapster
2 godine
neaktivan
Barnie kaže...

Pa maba je nadprosjecan mis za fps se koristi zicni nacin za internet ili uobicajne radnje bezicni   precizan lijep ali mnogima to nece imat smisla (...)

"If it ain't broken, don't fix it."

Po meni Razer je izgubio dobar dio igrace publike (znam po sebi, svojoj okolini i ponesto iz game chatova i foruma) bas zbog toga jer su se izgubili u svom tom pretjerivanju sa svojim novim misevima i dodacima. Umjesto da poslusaju dobronamjerne kritike svojih kupaca i mijenjaju nabolje svoje proizvode koji su ionako natprosjecni, oni idu stancati neke stvari koje, ili nemaju veze s gejmanjem, ili ga degradiraju. (Ameri puni love valjda "grizu" na to). I to me bas ne cini njihovim zadovoljnim kupcem.

Primjeri? Evo:

1. njihovi updateovi za drivere i firmwareove izlaze na kapaljku (kliknite na "update" u meniju od Razer misa i nece se desiti nista. Pa ni ikakva info poruka. (?)

2. mamba. zasto dati 1000 (TISUCU!) kuna za mis koji u wireless modu nije prikladan za gaming? To je varanje kupaca. Mogli su reci i: " Ako mislite kvalitetno igrati, kupite za iste novce radije 2 DeathAdder-a koji isto izgledaju, a imaju bolje performanse. Ovako smo dobili "Ultimate gaming mis" koji u wireless modu moze sluziti za surfanje, nekakav MMORPG ili neobavezno napucavanje. Po meni, pljuska u lice gamerimaPlač

3. Lachesis. Koje su to muke bile drzat ga pod kontrolom, psovat, i cekat dok izadju ispravci za bugove. A da ga ne kresnes u zid. To cudo dizajna. Cak je i osoba koja je bila sluzbeno od Razera zaduzena da ga video-recenzira (ima na YouTubeu, nadjite), usporedjujuci ga s Salmosom (fps legenda:) emotivno i objektivno naginjala Salmosi :))

4. Zasto se ne modificiraju stare legende tipa Diamondback (3G) i Copperhead. Mogli bi izaci neki "custom kit"-ovi koji bi uklonili one nespretno postavljene tipke na 3G-ju, ili suzili one ponekad neudobne "gumice" sa strane Copperhead-a. Inace ti misevi su legende (imam ih trenutno oba ustekana u USB, i mijenjam ih po potrebi, DeathAdder sam poklonio frendu jer mi iako je mis fenomen, stil igranja polozenim dlanom ne pase). Pa i da se u kit-u nadju utezi i sl, bilo bi cool (mada sam osobno zadovoljan tezinama navedenih)

Ovako, umjesto da se rijese neke stare boljke ionako odlicnih miseva, idu se proizvoditi neki "svemirski" cija je dugotrajnost/isplativost/namjena upitna, samo da bi se zaradilo na brzinu (jel primijetio netko da postaju sve skuplji?)

Pomalo mi se tu gubi onaj slogan Razera, a s kojim se uvijek rado prisjetim i (pravog) Fallout-a :) "By Gamers. For Gamers."

4 godine
Miševi za igranje

DAvor je smrsavio.

I nije vise ko robot,da prica ko microsoft sam,opustio se malo.

www.vodopija.net
2 godine
protjeran
Barnie kaže...

Uvijek je bolje imati siri izbor miseva.

Volio bih procitati od Destructoru ili Orochiu u ovom Bug-u ali ih nema.

Razer u zadnje vrijeme prosiruje ponudu, jer ima razlicitih velcina saka, stilova, i igrica, ja mislim da ce stati sad na par godina.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
4 godine

Mislim da je to vrijeme iza nas. Vrijeme odaziva u novijim miševima, i pomogotovo Mambi, je izuzetno minimalno. Postoji, ali neće ugroziti ničiji skill. A ako misliš da je tvoja motorika toliko brza, i da toliko klikova u sekundi napraviš da te miš ne može pratiti onda si lijepo uštekaš kabel i mirna Bosna :)

U biti, kod miševa je najbitnije da čovjeku leži dobro u ruci. Danas je dovoljno velik izbor da performanse postaju suvišna stvar.

Trenutno imam G5 (već godinama) i prezadovoljan sam ^^

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
4 godine
Miševi za igranje

Po mom mišljenju mana je što ne postoji neki prihvačeni, jedinstveni i pravilni test za miševe.

Ovo na foru igranja, uporabe i rada u Windowsima puno ovisi o osobi koja koristi miš, subjektivno je.

No ima naznaka da se neke stvari mijenjaju u tom smijeru.

Recimo A4Tech MiceJudge, Mouse 101 test (koji u biti testira mogućnosti samog korisnika miša), test kružnica u paintu

(pokazuje kvalitetu senzora miša kao i kvalitetu podloge te naravno pri većim brzinama i koliku brzinu miš može dobro pratiti)

i naravno ono što je rađeno u ESR MouseScore 2007.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
2 godine
Miševi za igranje

Ja kad sam kupavao mis odmah sam kupovao i tipkovnicu nakon pustog surfanja dobio sam dvije opcije,logitech g9 i log.g15 ili razer lycosa i deathadder) znate sto sam zakljucio da su logitechovi proizvodi ipak boljih karakteristika ali sam opet uzeo razer nekako je udobniji i oku ali i ruci   uparavo iz ovog razlog sto kupac zna da je mozda druga marka bolja a uzet ce razer oni si to mohu priustiti

RazorNapster
3 godine
neaktivan
Miševi za igranje

A gdje kupit ovaj A4 tech???

3 godine
Miševi za igranje

Ja vec neko vrijeme koristim logitech G500, i mogu reči da mi potpuno odgovara pošto sam prije koristio MX510! Jedino što je srednji gumb na boku nezgrapan kod igranja!

I onda neš pil, vražju mater neš pil!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 6:39 (Butcher).
3 godine
Miševi za igranje

A gdje je tu razer mamba koji trenutačno u hr košta 950kn i koji je bolji od navedenih miševaViče????

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
4 godine
moderator

Skuplji da, bolji - ni slučajno.

4 godine
Miševi za igranje

Primjetio sam da je jako malo podloga testirano.

Npr nema Sharkoonove nijedne, CoolerMasterove nijedne itd.

Pretpostavljam da je to zbog toga što ih nije bilo u trgovinama od kojih je uzeto na testiranje.

Što je šteta jer nadao sam se da će biti testirani miševi koje imam i podloga koju sam kupio par dana nakon Božića.

No eto, testiran je jedan miš vrlo sličan mom - i odnio je BestBuy.

Davore, da nije možda testiran još koji miš/podloga a da to nije navedeno recimo zbog prostora u časopisu ili nekog drugog razloga?

Jeste li možda testirali i koji drugi miš nevezano uz tu temu (kroz godine rada i igranja) pa da ima i neka osobna preporuka?

Možda neki stariji modeli?

Očekuje li se uskoro neki test recimio CoolerMaster Storm podloga?

(npr CS-M FPS CoolerMaster Storm Tactics)

A Roccat Taito?

Malo su skupe one navedene u Bugu, a ove su bolje od većine.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 0:22 (191x7).
3 godine
Miševi za igranje

sad žalim sto sam nedavno kupio sr**je g9x zbog te tvrde sredne tipke (kotačić) bolje da sam kupio ovaj rocat ili siroki razer PlačPlač

2 godine
Miševi za igranje

Napokon sam starog nagovorio da odemo u Links i kupio sam si Roccat Kone. Zvijer je u igrama!!

3 godine
neaktivan
Dark Neno kaže...

Napokon sam starog nagovorio da odemo u Links i kupio sam si Roccat Kone. Zvijer je u igrama!!

A koju verziju? V2 ili stariju... Neće ti baš dugo izdržati scroll, al ajd...

3 godine

mozda se ne zna toliko o njima ali mogli ste u obzir uzeti Microsoft Sidewinder i Sidewinder X8

prvi mis sam dobio na lanu prije par mjeseci i odusevljen sam u svakom pogledu

amd athlon64 x2 5400+ @ 2,8 Ghz ASRock ALiveN570SLI-eSATA2 2x2gb Kingmax 800 Mhz XFX 9600 GT 512 MB GDDR3 xxx-edition
2 godine
neaktivan
Mentalist kaže...

Volio bih procitati od Destructoru ili Orochiu u ovom Bug-u ali ih nema.

Evo cisto za info, ako ce tebi ili nekome tko razmislja o Razer Destructor podlozi, pomoci u odabiru...

Izvadio sam svoju Destructor podlogu iz "naftalina" i odlucio joj dati test "na dulje staze". Nakon 3 tjedna relativno normalnog gaminga i svakodnevne upotrebe, prvo sto mi je (i prije jos) upalo u oko je velika osjetljivost podloge, sto znaci da onom tko je naviknut na klasicne platnene podloge treba par dana privikavanja na Destructor (mozda za to vrijeme i smanjiti sensitivity misa), jer podloga nevjerojatno dobro klizi.Stvarno je odlicna za gaming, rastura po pitanju "mobilnosti" misa cak i u odnosu na (IMHO najboljoj platnenoj podlozi ikad) Goliathus Speed Alpha podlozi.

Downside: Iako ne pritiscem jako mis dok igram (vrhovima prstiju), nakon 3 tjedna primjecujem da su teflonske nozice mog Razer Copperheada ponesto zagrebane, sto nije bio slucaj sa navedenom platnenom podlogom ni nakon 6 mjeseci koristenja.

Navikni se da ces sa Destructorom dosta cesce mijenjati nozice, ali ces dobiti fenomenalnu gaming podlogu za misa (mada, ukoliko ti shooteri i turniri nisu primarna stvar u zivotu, i Goliathus ce vise nego zadovoljiti, dapace :)

Teflonske nozice odlicne kvalitete (narucivao sam), mogle bi ti zatrebati sa stranice http://www.hyperglide.net/

Happy Gaming :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice