Mračna strana Googlea

poruka: 108
|
čitano: 6.765
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Mračna strana Googlea".
3 godine
Mračna strana Googlea

Ovo je malo paranoično..

Iako je većina vjerojatno istina..samo je upitno što će Google s tim podacima i napraviti..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
5 godina
neaktivan
Mračna strana Googlea

Da naglasim samu ironiju toga sto je to postavljeno na Googleovu servisu youtube? :)

Isto tako sve sto su rekli je vjerojatno istina, ali ljudi to ne shvacaju jos uvijek...

Mene zapravo najvise plasi trece ime, Eric Schmidt, malo pogledajte njegov bio...

Ali dobro meni nigdje na Google servisima nema pravog imena... ali zao mi je sto ne spoofam IP...

In Control
5 godina
RE: Mračna strana Googlea
EnlightenedPhoenix kaže...

Da naglasim samu ironiju toga sto je to postavljeno na Googleovu servisu youtube? :)

Isto tako sve sto su rekli je vjerojatno istina, ali ljudi to ne shvacaju jos uvijek...

Mene zapravo najvise plasi trece ime, Eric Schmidt, malo pogledajte njegov bio...

Ali dobro meni nigdje na Google servisima nema pravog imena... ali zao mi je sto ne spoofam IP...

Taj čovjek je prije bio u Appleu, a bio je i savjetnik Obami na izborima, a sad je predsjednik nekog njegovog odbora...Čudno.

We are nothing but the stones to pave the way...
4 godine
Mračna strana Googlea

A je čovjek se malo zamisli kad vidiš koliko sve google ima. Evo pa ja imam njihov mail, tražilicu, njihov smartphone, njihov browser i koristim većinu njihovih usluga... i oni sigurno imaju gomilu informaciju o svima koji koriste njihove servise, a ono što mene muči što se oni šire sve više i više: najavljen je googleTV, govorilo se da žele i postati djelitelj internet usluge u USA a tko zna što im je još na umu...

Stoja
5 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Taj čovjek je prije bio u Appleu, a bio je i savjetnik Obami na izborima, a sad je predsjednik nekog njegovog odbora...Čudno.

Pa normalno da je čudno... to je vjerojatno jedini čovjek u Google-u kojeg se stvarno treba bojati...

Stoja kaže...

A je čovjek se malo zamisli kad vidiš koliko sve google ima. Evo pa ja imam njihov mail, tražilicu, njihov smartphone, njihov browser i koristim većinu njihovih usluga... i oni sigurno imaju gomilu informaciju o svima koji koriste njihove servise, a ono što mene muči što se oni šire sve više i više: najavljen je googleTV, govorilo se da žele i postati djelitelj internet usluge u USA a tko zna što im je još na umu...

Ja sam prestao rabiti skoro sve njihove usluge, cak i usluge pretrazivanja sada prepustam jednom drugo search engineu... znam da ja kao jedna osoba ne mogu napraviti previše... ali eto... moj mali doprinos...

In Control
5 godina
Mračna strana Googlea

Žele stvoriti monopol što im polako uspijeva ( ako već i nije ). Google je financijski ogromna tvrtka i nije im problem izbaciti bilo kakav proizvod, pa makar on i ne uspio, oni taj gubitak ne osjete jer su im resursi praktički neograničeni.

@EnlightenedPhoenix vjerojatno i taj drugi search engine radi isto što i Google samo nije toliko medijski napuhan, jer u biti, svi su oni igrači na istom terenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 22:02 (Ad4pt3r).
4 godine
Ad4pt3r kaže...

Žele stvoriti monopol što im polako uspijeva ( ako već i nije ). Google je financijski ogromna tvrtka i nije im problem izbaciti bilo kakav proizvod, pa makar on i ne uspio, oni taj gubitak ne osjete jer su im resursi praktički neograničeni.

Ali fora je što oni praktički i ne rade proizvode, oni vide nečiji proizvod koji bi mogao imati potencijala, odkupe sve od njih i nastave dalje usavršavati taj proizvod te ga istovremeno stopiti sa svojim ostalim servisima...

Stoja
5 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Ad4pt3r kaže...

Ali fora je što oni praktički i ne rade proizvode, oni vide nečiji proizvod koji bi mogao imati potencijala, odkupe sve od njih i nastave dalje usavršavati taj proizvod te ga istovremeno stopiti sa svojim ostalim servisima...

Ma nije to fora... that's what bullies do :)

In Control
3 godine
Mračna strana Googlea

Google će kad-tad kupit facebook...ako se to dogodi, onda nije dobro..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
5 godina
Mračna strana Googlea

Iskreno, sada da se i dokaze (ili da oni sami priznaju) da sve informacije daju americkoj vladi, nasoj vladi, mojim roditeljima, jadranki kosor, ili bilo kom drugom, bas me briga, nastavio bi koristit njihove servise jednako kao sto ih koristim i sad...

A oni ljudi koji se imaju zbog cega brinut (zbog nelegalnih radnji, ili radnji koje se vladi (posebno americkoj) bas ne svidjaju), ti se sigurno ne oslanjaju na googleove ili neke druge toliko rasirene servise.

Nothing is true, everything is permitted...
5 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Pa nije pitanje ako, pitanje je kada... meni se prekosutra eno briše fejsbuk account potpuno :) nema straha za mene :) a i ovako nisam imao personal stvari na njem...

Sjecas se onog filma, Specijalni izvjestaj... mogu ti reci da su prilicno dobro napravili neke scene... Personalni addovi koji te prate... itd...

In Control
4 godine
Mračna strana Googlea

proizvodit će kamione...  Cool

netko
5 godina
DamageHigh kaže...

Nemora ga kupiti, jednostavno žele izbaciti svoj servis koji će konkurirati i u integraciji sa youtubeom i gmailom koji imaju ogromnu količinu korisnika začas bi skupio ogromnu popularnost.

Mislim da se dioničari Facebooka neće tak lako dati, kad je to još uvijek zlatna koka.

5 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Iskreno, sada da se i dokaze (ili da oni sami priznaju) da sve informacije daju americkoj vladi, nasoj vladi, mojim roditeljima, jadranki kosor, ili bilo kom drugom, bas me briga, nastavio bi koristit njihove servise jednako kao sto ih koristim i sad...

A oni ljudi koji se imaju zbog cega brinut (zbog nelegalnih radnji, ili radnji koje se vladi (posebno americkoj) bas ne svidjaju), ti se sigurno ne oslanjaju na googleove ili neke druge toliko rasirene servise.

Vidiš griješiš... jer kriminalci ce se uvijek izvuci... na*ebat cemo mi, pošteni mali ljudi...

In Control
3 godine
Ad4pt3r kaže...
DamageHigh kaže...

Nemora ga kupiti, jednostavno žele izbaciti svoj servis koji će konkurirati i u integraciji sa youtubeom i gmailom koji imaju ogromnu količinu korisnika začas bi skupio ogromnu popularnost.

Mislim da se dioničari Facebooka neće tak lako dati, kad je to još uvijek zlatna koka.

Znam, ali vidiš da su već par puta pokušali, i nisu uspjeli (Google Buzz)...

Vjerojatno će ponuditi neku astronomsku cifru, koju ovu neće moći odbiti.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
5 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Ad4pt3r kaže...
DamageHigh kaže...

Znam, ali vidiš da su već par puta pokušali, i nisu uspjeli (Google Buzz)...

Vjerojatno će ponuditi neku astronomsku cifru, koju ovu neće moći odbiti.

pa kad su youtube platili koliko ono? 2.6 mlrd? ili je to bilo 3...

onda za fejsbuk i tolike podatke nece biti problem dati 10 - 15 - 20 mlrd...

I ovako uz tu kolicinu podataka od 600 milja korisnika vratili bi to za 2 - 3 godine...

In Control
5 godina

I ovako uz tu kolicinu podataka od 600 milja korisnika vratili bi to za 2 - 3 godine...

Youtube je bilo lakše preuzeti jer nije bio rascjepan toliko među dioničarima. Kod Facebooka su dionice praktični toliko rasprodane da ni Zuckenberg nema ni približnu večinu, a da bi Google preuzeo Facebook treba mu barem 51%, što je teško izvesti s obzirom koliko ljudi, resursa i novaca bi se trebalo potrošiti na taj potez. I opet ta zarada bi bila jednokratna, a dioničari Facebooka imaju sada zaradu praktički na dnevnoj bazi.

5 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Youtube je bilo lakše preuzeti jer nije bio rascjepan toliko među dioničarima. Kod Facebooka su dionice praktični toliko rasprodane da ni Zuckenberg nema ni približnu večinu, a da bi Google preuzeo Facebook treba mu barem 51%, što je teško izvesti s obzirom koliko ljudi, resursa i novaca bi se trebalo potrošiti na taj potez. I opet ta zarada bi bila jednokratna, a dioničari Facebooka imaju sada zaradu praktički na dnevnoj bazi.

Ne boj se :) 100% google ima podatke o svima njima...

Ajme sto mene ovo sve podsjeca na onaj dot com bubble s kraja 90ih...

In Control
3 godine
Mračna strana Googlea

Google očito želi kontrolirati korisnike. To je očto posbno iz afere steert view. Tada je google uzimao podatke iz obližnjih wirless mreža. On to nije radio slučajno. Naime google želi stvoriti povlašteni internet koristeći wirless. Onaj tko plati više dobije i bolje i brže. Time google želi kontrolirati informacije o nama. On želi nama davati ciljane oglase proučavajući nas na naizgled besplatnim uslugama. Poznato je da google surađuje sa američkim institucijama. Sve je to nekako upetljano.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
3 godine
Ad4pt3r kaže...

Ja se nadam da se to neće dogoditi (prodaja fejsbuka), ali nekako sumnjam..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
2 godine
neaktivan
Mračna strana Googlea

Uvijek sam volio čitati o teorijama zavjere, makar se lijepo nasmijem ako ništa drugo.

Neki su stvarno malo previše paranoični. Zašto mislite da Googlea boli k**ac za nas sitne duše? Jedine informacije o nama, koje njima možda nešto vrijede, su mjesto prebivališta koje dobivaju iz nekih tracking cookiea. Na taj način mogu plasirati određenu reklamu određenom korisniku i tako zarađivati od sponzora. Stvarno ne znam kako Google može iskoristiti informaciju o broju cipela koje nosim (možda da mi plasiraju reklamu novih Najkica sa mojim brojem?), imenu mog kera ili mojoj omiljenoj sportskoj zvijezdi? Datum rođenja?

A ovo da kontroliraju svaki gmail - kako da ne. U Googleovom serveru živi milijun malih Kineza koji svaki dan pročitaju po 1000 mailova.

Jedino što je moguće je da imaju neki filter na neku određenu riječ kao na primjer Bin Laden (karikiram). Kada se ta riječ pojavi u poruci, onda je oni (Google, CIA ili sa kim već surađuju) pročita.

We do not quit playing because we grow old, we grow old because we quit playing.

10 7 hvala 0
5 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Ad4pt3r kaže...

Ja se nadam da se to neće dogoditi (prodaja fejsbuka), ali nekako sumnjam..

Ja stvarno ne znam kako ti mislis da se google toga odrekne... pa to je za njih nepresusno vrelo...

Ali ih je dobro streslo to sto im je Kina napravila... to se vidilo pošto su podigli toliku halabuku, a sada su im mogucnosti jos uze...

In Control
3 godine
LeeMoon kaže...

Uvijek sam volio čitati o teorijama zavjere, makar se lijepo nasmijem ako ništa drugo.

Neki su stvarno malo previše paranoični. Zašto mislite da Googlea boli k**ac za nas sitne duše? Jedine informacije o nama, koje njima možda nešto vrijede, su mjesto prebivališta koje dobivaju iz nekih tracking cookiea. Na taj način mogu plasirati određenu reklamu određenom korisniku i tako zarađivati od sponzora. Stvarno ne znam kako Google može iskoristiti informaciju o broju cipela koje nosim (možda da mi plasiraju reklamu novih Najkica sa mojim brojem?), imenu mog kera ili mojoj omiljenoj sportskoj zvijezdi? Datum rođenja?

A ovo da kontroliraju svaki gmail - kako da ne. U Googleovom serveru živi milijun malih Kineza koji svaki dan pročitaju po 1000 mailova.

Jedino što je moguće je da imaju neki filter na neku određenu riječ kao na primjer Bin Laden (karikiram). Kada se ta riječ pojavi u poruci, onda je oni (Google, CIA ili sa kim već surađuju) pročita.

Jedan čovjek kao pojedinac im ne znači ništa..ali oni skupljaju podatke o milijunima...

Ja stvarno ne znam kako ti mislis da se google toga odrekne... pa to je za njih nepresusno vrelo...

Znaš kako kažu - nada umire posljednja..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
3 godine
Mračna strana Googlea

Mali zeleni su se ubacili u google i sad žele zavladat svijetom Cool

5 godina
neaktivan
voyager kaže...

Mali zeleni su se ubacili u google i sad žele zavladat svijetom  Cool

Ajde ajde... nemoj zafrkavati, ovo je pak ozbiljna rasprava :)

In Control
3 godine
LeeMoon kaže...

Misliš ti da netko čita te mailove. Google ima složene algoritme za čitanje email-ova i još složenije za analizu ljudi. Sami google serch je izrazito složen algoritam. Nitko ne zna što sve google skriva unutar sebe. Vjeroatno polagano prikuplja informacije o nama. Prikuplja informacije o našim slabostima i interesima. Možda baš u ovom trenutku googleovi "pauci" prikljupljaju infomacije iz ove teme.

5 godina
neaktivan
A što one farme clustera i punokrvnih servera sluze samo za page ranking??? :)

To je ono sto me najvise nasmijava... ljudima se servira sve ispred nosa, ali to ne vide...
In Control
3 godine

Točno tako. To je su serveri za koje mi znamo. No tko zna koliko google ima skrivenih servera. Vjerovatno u suradnji sa američkom vladom negdje ispod zemlje ili u svemiru ima beskonačo mnogo servera. Možda surađuje sa nekom organizacijom koja želi kontrolirati ljude. Možda je google ta organizacija. Nije tajna da mansonski odred želi kontrolirati ljude. Možda su oni povezani sa googlom. Prikupljajući informacije o nama oni nas mogu lagano kontrolirati.

5 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Točno tako. To je su serveri za koje mi znamo. No tko zna koliko google ima skrivenih servera. Vjerovatno u suradnji sa američkom vladom negdje ispod zemlje ili u svemiru ima beskonačo mnogo servera. Možda surađuje sa nekom organizacijom koja želi kontrolirati ljude. Možda je google ta organizacija. Nije tajna da mansonski odred želi kontrolirati ljude. Možda su oni povezani sa googlom. Prikupljajući informacije o nama oni nas mogu lagano kontrolirati.

Dobro... ovo već ide u teorije zavjere sto stvarno nije moja specijalnost... :)

In Control
3 godine
Mračna strana Googlea

LJudi vi ste si svašta umislili kad vidim prave dokaze poćet ću vjerovati ali iskreno mislim da su to gluposti moje osobno mišljenje

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 22:40 (voyager).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice