bilo bi dobro kad bi jos stvarno trebali trčati xD
PS. jeli ovi silverlight ultralos inace ili samo meni na macu, svaki put kad se idem pomaknit na neki dio videa uvijek neko loadanje
bilo bi dobro kad bi jos stvarno trebali trčati xD
PS. jeli ovi silverlight ultralos inace ili samo meni na macu, svaki put kad se idem pomaknit na neki dio videa uvijek neko loadanje
meni stalno kaže "punjenje međuspremnika". tako da nisam imao živaca ni pogledati do kraja ovo smeće
ahahahhah jel ono u pozadini naslovnica novog buga? ili je nekog starog ja se ne sjecam
DOLJE SILVERLIGHT BUUUUUU
STOP Microsoft tehnologijama
(znam da je spam ali moram izraziti nezadovoljstvo, nebi li od sada pa nadalje ekipa iz BUG-a koristila flash kao sav normalan svijet)
To je decki neki problem na vasim masinama ili vezi. Kod mene se punjenje medjuspremnika obavilo za sekundu i po i onda je video isao glatko bez prekidanja do kraja.
DOLJE SILVERLIGHT BUUUUUU
STOP Microsoft tehnologijama
(znam da je spam ali moram izraziti nezadovoljstvo, nebi li od sada pa nadalje ekipa iz BUG-a koristila flash kao sav normalan svijet)
meni skroz fino radi silverlight video na macu u safariu 4 beti
kvaliteta videa je izvrsna, neznam zašto se bunite?
Sorry ali ne slažem se za ovo što se silverlighta tiče. Flash je oduvijek bio standard za flash video i animacije, ali čini mi se da mu silverlight (koji nije nov koliko ljudi misle, samo je u zadnje vrijeme puno dorađeniji i eksponiraniji) polako skida krunu. Ne vidim zašto bi stopirali Microsoft tehnologije, kad ekipa radi izvrsne proizvode koji se masovno koriste.
Svaka čast na videu, smije li se znati tko je pobijedio :D?
Silverlight kao tehnologija je ok, ali osnovni problem je što nije dostupan na svim platformama. Windowsi/Mac pogone zaista ogroman postotak računala na svijetu, ali što je s ostalima? Osobno koristim linux na poslu i kod kuće (osim kad s igram -) ), te mi stranice sa Silverlightom nisu dostupne. Nasuprot tome Flash radi bez ikakvih problema. Gdje su još i razni embeded uređaji koji sve više dolaze sa nekom verzijom linuxa, android mobiteli, dobar dio netbook populacije? Flash je još uvijek puno jači igrač, ako radi ničeg drugog onda radi toga što radi na gotovo svemu (osim na iphone-u...)
ma i meni radi video dobro iz početka, ali ako želim recimo vratiti se na jedan dio prije on opet učitava iako je to već download-ao
a silverlight navodno ima prednosti jer učitava samo od dijela di ste postavili a ne od početka videa, ali brate mili ako sam već jedan dio videa učitao i pogledao zasto ga nemogu opet normalno pogledat :S
PS. silverlight troši dosta vise resusra od flasha
Silverlight kao tehnologija je ok, ali osnovni problem je što nije dostupan na svim platformama. Windowsi/Mac pogone zaista ogroman postotak računala na svijetu, ali što je s ostalima? Osobno koristim linux na poslu i kod kuće (osim kad s igram -) ), te mi stranice sa Silverlightom nisu dostupne. Nasuprot tome Flash radi bez ikakvih problema. Gdje su još i razni embeded uređaji koji sve više dolaze sa nekom verzijom linuxa, android mobiteli, dobar dio netbook populacije? Flash je još uvijek puno jači igrač, ako radi ničeg drugog onda radi toga što radi na gotovo svemu (osim na iphone-u...)
silverlight ili flash?
hmmm mislim da je u današnje vrijeme to trivijalan i osobni izbor jer jedino što je bitno je to da se koriste modernije tehnologije (mediji).
Zato je samo pitanje vremena kada će silverlight isto biti dostupan na svim platformama (uključujući mobitele novih generacija).
silverlight ili flash?
hmmm mislim da je u današnje vrijeme to trivijalan i osobni izbor jer jedino što je bitno je to da se koriste modernije tehnologije (mediji).
Zato je samo pitanje vremena kada će silverlight isto biti dostupan na svim platformama (uključujući mobitele novih generacija).
mene ovo podsjeća na dobra stara vremena i dobre stare nazovi probleme kad je dio korisnika radio gungulu oko toga što je bug počeo izdavati sadržaje na DVD-u umjesto na CD-u.
Jeste si sad smiješni? E vidite, meni ste isto tako smiješni u vezi ovog već sad! meni radi najnormalnije bez ikakvog zastajkivanja igdje. imam vistu, firefox i 5mbit vezu. radi kao podmazano.
Ili se prilagodi ili nemoj gledat i aj bok.
nakon ovakve obavijesti sam ocekivao da si otkrio bug koji će izać iz racunala i otkinut mi glavu. smiri dozivljaj. recimo da sam mod tu, ja bih te bez razmisljanja prognao s foruma zbog ovakvog posta.. majke ti mile ko da si ameriku otkrio...
NA KRAJU PRVOG PREGLEDAVANJA VIDEA, A KADA VAM SE POJAVI DRUGI PUT "PUNJENJE MEĐUSPREMNIKA", BRZO ZATVORITE TU WEB STRANICU ILI ĆE VAM SE IZVRŠITI PONOVNI DOWNLOAD TOG ISTOG VIDEA SA ISKONOVIH SERVERA, A KOJEG STE MALOPRIJE PREGLEDALI, AKO ŽELITE JOŠ JEDNOM POGLEDATI TAJ ISTI VIDEO NA KRAJU DRUGOG PREGLEDA KRENUĆE VAM I TREĆI PUT DOWNLOAD ISTOG VIDEO I SVE TAKO U NEDOGLED.
sve je to istina, ali silverlight jednostavno previše živcira redovtim punjenjem međuspremnika, ako idete se vratiti na dio videa koji ste vec pogledali,
zato ipak draži flash
sve je to istina, ali silverlight jednostavno previše živcira redovtim punjenjem međuspremnika, ako idete se vratiti na dio videa koji ste vec pogledali,
zato ipak draži flash
Microsoft Silverlight may not be supported on your computer's hardware or operating system.
Dakle, koristim linux i ne da mi se je... sa mono-m. Zašto micro$oft misli da može napraviti nešto bolje od flasha, neznam. Uglavnom, ne može i neće. A bug mora koristiti SL, valjda zbog ugovora - super mi je ovaj kapitalizam.
Zašto micro$oft misli da može napraviti nešto bolje od flasha, neznam.
Evo da detaljnije opišem šta se meni desilo prilikom gledanja vaših videa u nedjelju 12.4.2009. na platformi Windows 2003 i koristeći uglavnom Firefox:
- Otišao sam Firefoxom na vašu stranicu sa Silverlight playerom i videom, pošto nisam imao na ovom Windowsu 2003 Serveru Standard 32-bit instaliran Silverlight player kliknuo sam da ga downloadujem.
- Izvršio sam instalaciju Silverlighta, restartovao Firefox i ponovo otišao na istu vašu stranicu sa videom koji radi preko Silverlighta, međutim mada se pojavio sada okvir playera video nije i dalje radio.
- Zatvorio sam Firefox i otvorio Internet Exlorer (nagnala me moja intuicija, ništa konkretno) i krenuo na vaše stranice. Pošto www.bug.hr nikada nije bio otvoren na ovom serveru Internet Explorerom (uvijek do sada je pristupano Firefoxom) morao sam vaš web site dodati u Trusted Sites (što je inače uobičajena procedura sa MSIE na Win2003), pa tek onda sam mogao pristupiti stranici sa videom koji se vrti u Silverlight playeru. I gle čuda tu, u Internet Exploreru, je uredno radio vaš video.
- Otvorio sam sada Firefox i vašu stranicu i sada je i u njemu radio vaš video. Ooo, Microsofte!
- Tako nakon što sam se malo igrao/testirao Silverlight player, u Internet konekciji sam primjetio da sam potrošio daleko više downloada nego što bih očekivao. U prvi mah sam pomislio da su vaši videi ogromni, mada sam pozivao i high quality "stream".
- Diskonektovao sam PPPoE konekciju sa Interneta i ponovo se konektovao (tako da imam broj downloadanih bajtova oko 0).
- Pustio sam video. Pisalo je na Silverlight playeru "PUNJENJE MEĐUSPREMNIKA", nakon 1 - 2 MB krenuo je video sa prikazom, a pored njega sa držao otvoren Connection Status. Video je uredno nastavio se "vrtiti", a istovremeno se povećavao broj downloadanih bajtova. I sve tako dok nije došao video na otprilike sredinu kada je stao download (na oko 13 MB). Video se uredno izvrtio do kraja bez više i jednog jedinog bajta skinutog. ZAKLJUČAK: taj vaš video je bio oko 13 MB.
- Ali kada se "premotao" na početak, ponovo je krenuo download, a na playeru se pojavilo "PUNJENJE MEĐUSPREMNIKA". Ta poruka je trajala oko 5 sekundi i nestala, nije ponovo automatski krenuo play, ALI DOWNLOAD JESTE. Nisam ništa klikao po playeru pustio sam da stane download, razmišljajući u najgorem slučaju može skinuti još 13 MB. A upravo se to i desilo, Windows Connection je stao s povećavanjem brojeva downloadanih bajtova na oko 26 MB. Kada je stao download, pritisnuo sam PLAY i video je krnuo nedownloadojući više ni jednog jedinog bajta. Kada je zavrišio drugi play ponovo se isto desilo, poruka "PUNJENJE MEĐUSPREMNIKA", video nije krenuo sa playom, download krenuo i nije se smirio dok konekcija nije prikazivala oko 39 MB.
- Daljim testom sam i vidio na firewallu da se download izvršio prema Iskonovim serverima u iznosu 39 MB iako sam ja plejao video samo 2 puta (u najgorem slučaju je trebalo 2x13MB = 26MB). Tu sam vidio i tačne putanje videa, mada sam kasnije vidio da se u Firefoxu, kada se ode na Page Source također mogu vidjeti putanje ovih .wmv videa. Npr. za ovo "Multiplayer Wiigranje u Bugu", URL-ovi su: http://wms.iskon.hr/bug/BugTV045_3292/BugTV-045-05_1jhc.wmv (low quality) i http://wms.iskon.hr/bug/BugTV045_3292/BugTV-045-05_1jhchq.wmv (higher quality).
Ovo što sam ja iskusio je u suprotnosti sa onim što govori gospodin Domagoj, ali on nije ostavio mogućnost da se to dešava samo na mom Windowsu 2003 (i ovo je Microsoftovo čeljade i Silverlight se ne bi trebao puno drugačije ponašati nego na ostalim Windowsima XP i Visti), nego me optužio za širenje laži. A vrlo lako se može desiti da i nešto nije u redu (barem te nedjelje bilo) sa "streaming" serverom ili nekom njegovom postavkom. Ili čak, da je originalno u Bugu zamišljeno ovako da radi kako kaže Domagoj, a u međuvremenu se nešto poremitilo i više ne radi tako.
Još usput, za gledanje ovih videa uopšte nije potreban Silverlight, jer ga u Bugu trenutno koriste kao običan video player .wmv fajlova. Tako npr. možete gornje linkove plejati direktno u Windows Media Playeru -> Open URL... (više plejanja će skinuti samo jednom video - bolje nego trenutna postavka Silverlighta) ili čak downloadati ove videe, pomoću nekog naprednijeg download managera, npr. HiDownload.
ahahahhah jel ono u pozadini naslovnica novog buga? ili je nekog starog ja se ne sjecam
zato ipak draži flash
je skužia sam i ja sad, svejedno hvala
koliko mi se čini SL nema nikakvog smisla ljudima koji imaju flat (ako je istina ono što je Domagoj napisao)
Pa jedino to i mogu igrati... Da su otisli na igraliste, svu trojicu bi najmanje srcani udario...
Pa jedino to i mogu igrati... Da su otisli na igraliste, svu trojicu bi najmanje srcani udario...
ovo je daleko više zabavnije od igrališta
ovo je daleko više zabavnije od igrališta