ovo je zanimljivo, ja sam poceo radit na 95.-ici a ove ranije nisam uspio ni vidjet... najdrazi mi je od svih 98. a i ovaj sedmica mi se poceo svidat samo kad se covjek navikne na njega
Nadogradnja Windowsa od verzije 1.0 do Windowsa 7
- poruka: 23
- |
- čitano: 2.608
- |
- moderatori:
F1-IVO
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U kojem si stoljeću ostao sinko?
jesam se napatio sa tim starim windowsima muko moja sta je to bilo...flopy disekta,fdisk cd format naredbi pa jebade svaki put sa drajverima....stvarno kad pogledas tamo 95 i 98,sedmica je veliki napredak.cak i ovi mutavi konzolasi sa foruma je iz phicke instaliraju
Svaka mu čast na trudu, lik stvarno ima živce da bi dokazao nešto što nije toliko važno. Samo me zanima kako je mijenjao file system, tj na kojim verzijama ga je mijenjao.
instalacije 95-ice je znala potrajat nekih 16h ak si profulao na vrijeme stavit disketu 
Svaka mu čast na trudu, lik stvarno ima živce da bi dokazao nešto što nije toliko važno. Samo me zanima kako je mijenjao file system, tj na kojim verzijama ga je mijenjao.
Do Windowsa 3.1 FAT (ili kako se već zvao), 95, 98 FAT16, 2000, XP FAT32, Vista, Win7 NTFS - vjerojatno tako nekako. Moguće da je već na XPu bio na NTFS.
Anyway, di mu je 2003 Server (poprilično važni windowsi)?
LoL ovaj tip zvuci kao Roy iz IT crowda :P
Fakat svaka cast na filmicu, al mu fali Windowsa kolko ih i on sam tu prikaziva :) . Windows 97 , 98SE, 2000/2003/2008 Server, Windows Millenium...Dobro, ajde, Longhorn se na racuna, on je bio samo beta Viste i ajde recimo nadolazeci Server 2011 mu isto necemo racunat :) . U biti sad malo ovak to sve skupa pogledam, fakat ima tih prozora :)
Fakat svaka cast na filmicu, al mu fali Windowsa kolko ih i on sam tu prikaziva :) . Windows 97 , 98SE, 2000/2003/2008 Server, Windows Millenium...Dobro, ajde, Longhorn se na racuna, on je bio samo beta Viste i ajde recimo nadolazeci Server 2011 mu isto necemo racunat :) . U biti sad malo ovak to sve skupa pogledam, fakat ima tih prozora :)
Windows 97 codename "Memphis", build 1351, 15.12.1996. Nekoliko mjeseci kasnije postaje poznat svijetu kao Windows 98.... (koji se skoro, btw, morao zvati Windows 99 :D)
EDIT: tema jedne prezentacije na inf mi je bila Razvoj Windowsa pa sam se nagledao čudnih verzija, kodnih imena i projekata koji nikad nisu napustili MS kao gotov proizvod.
Ovo nije moguce na sadasnjim strojevima vec jedino na virtualnoj masini
Windows 97 codename "Memphis", build 1351, 15.12.1996. Nekoliko mjeseci kasnije postaje poznat svijetu kao Windows 98.... (koji se skoro, btw, morao zvati Windows 99 :D)
EDIT: tema jedne prezentacije na inf mi je bila Razvoj Windowsa pa sam se nagledao čudnih verzija, kodnih imena i projekata koji nikad nisu napustili MS kao gotov proizvod.
Hvala, nisan upoznat toliko sa raznim beta verzijama i slično, znan one "obične" verzije.
Windows97 nije nikad bio na tržištu, za 98SE pogledaj bolje na 5:52, instalira Win98SE i kaže da jedina promjena koja se vidi je oznaka verzije... ME je preskočio jer se ne može apgrejdati na slijedeće, a serverski Windowsi nisu u igri jer je to "druga struja" i ne bi ih mogo upgradeat na "obične Win", a sa druge strane 2000 server je skoro isti ko 2000 pro, Server 2003 jer XP sa servisima, server 2008 je u principu Vista...
a ako ćemo tako onda možemo reći da je preskočio i WinNT3.1, WinNT 3.5, WinNT4.0 (sve u workstation i server podverzijama) ali budući da su sve to verzije koje nemaju upgrade sa "običnih" windowsa onda nisu ni uzeti u razmatranje ovog videa u kojem se ide na usporedbu iprovjeru kompatibilnosti Windowsa za "obične" korisnike.
BTW
Nije mi jasno kako je onom liku poslo za rukom da nadogradi sve i na virtulnoj masini. Kako je bila stelana sa Windows 1.0 a kako za zadnje Windowse (kontroleri, memorija, CPU i tako to)
Kada se uzme u obzir da Windows 98 nije bas dobro vidio sve iznad 512 MB RAM-a, da nije postojao USB (tek sa W98 SE), da je na pocecima sve bilo na ISA sabirnici...uistinu nije mi jasno
BTW
Nije mi jasno kako je onom liku poslo za rukom da nadogradi sve i na virtulnoj masini. Kako je bila stelana sa Windows 1.0 a kako za zadnje Windowse (kontroleri, memorija, CPU i tako to)
Kada se uzme u obzir da Windows 98 nije bas dobro vidio sve iznad 512 MB RAM-a, da nije postojao USB (tek sa W98 SE), da je na pocecima sve bilo na ISA sabirnici...uistinu nije mi jasno
Sad kad si spomenuo USB sjetio sam se da je bio i Win95 OSR2 koji je u svijet Windowsa uveo USB podršku kad smo već kod toga ;)
i to je preskočio u videu.
Sad kad si spomenuo USB sjetio sam se da je bio i Win95 OSR2 koji je u svijet Windowsa uveo USB podršku kad smo već kod toga ;)
Jesi li siguran da je bilo USB-a na W95 OSR2? Koliko ja znam USB je dosao tek na W98 SE a "prirodno" na Windows Me. Ili na W98 nativno je bio DirectX? Idem da pitam tatu ;)
Tata kaze da si u pravu. USB je dosao sa nadogradnjom izdana 1997. Ipak, nativno, bez packova je dosao tek sa Windows Me
Jesi li siguran da je bilo USB-a na W95 OSR2? Koliko ja znam USB je dosao tek na W98 SE a "prirodno" na Windows Me. Ili na W98 nativno je bio DirectX? Idem da pitam tatu ;)
siguran, siguran
Ja ne moram pitat tatu jer sam to koristio 
BTW, imam tu pred sobom i CD na kojem lijepo piše "Windows95 With USB Support", datira iz 1997. godine, u direktoriju /other/usb ima fajl usbsupp.exe koji instalira USB podršku na Win95... pošto je to tada rijetko kome trebalo posebno se instalira da ne opterećuje sistem sa glupostima ;)
- OSR2.1 (2.5), 98SE-patch se odnosi na USB2.0. (USB1.1).
-naravno da je sve u VM. (instalacija s floppyja bi potrajala koliko cijeli prilog). Naravno, neke dijelove je 'editirao' ili fejkao-preskočio. Kao što primjećuješ količinu RAMa.
-podsjetnik za DirectX, WinG za Civ-Civ2.
-Doom je 386 DOSextender (DOS /4GW) upravo na tim osnovama je Linus započeo razvoj kernela kao dokaz boljeg OSa od DOSa, sasvim očekivano radi bez problema. Jedini problem može biti audio različit od SB16 (mouse, LAN), tj driveri pošto je igra za CPU (neGPU, tj koristi standardne VGA modove), nije ovisna o VGA driveru.
To bi trebao biti dobar primjer kako su svađe oko OSeva nepotrebne, sve su to jedinice i nule... Upravo zbog kompatibilnosti je MS u prednosti (defacto standard).
Idem da pitam tatu ;)
...nije valjda da se sin koristi istim profilom kako i tata ili...?
- OSR2.1 (2.5), 98SE-patch se odnosi na USB2.0. (USB1.1).
-naravno da je sve u VM. (instalacija s floppyja bi potrajala koliko cijeli prilog). Naravno, neke dijelove je 'editirao' ili fejkao-preskočio. Kao što primjećuješ količinu RAMa.
-podsjetnik za DirectX, WinG za Civ-Civ2.
-Doom je 386 DOSextender (DOS /4GW) upravo na tim osnovama je Linus započeo razvoj kernela kao dokaz boljeg OSa od DOSa, sasvim očekivano radi bez problema. Jedini problem može biti audio različit od SB16 (mouse, LAN), tj driveri pošto je igra za CPU (neGPU, tj koristi standardne VGA modove), nije ovisna o VGA driveru.
To bi trebao biti dobar primjer kako su svađe oko OSeva nepotrebne, sve su to jedinice i nule... Upravo zbog kompatibilnosti je MS u prednosti (defacto standard).
Pa svi sigurnosni problemi oko Win se baziraju baš na toj kompatibilnosti sa starim, ono, svi viču "šta će mi to" a ako će MS "krenuti od nule" i poništit kompatibilnost sa svim starim... možeš onda i na linux preć.
...nije valjda da se sin koristi istim profilom kako i tata ili...?
LOL
To je bilo sala :)
Anyway, di mu je 2003 Server (poprilično važni windowsi)?
samo se fokusirao na klijentske verzije a pandan serveru 2003 ti je xp