Putovanje na kraj Svemira

poruka: 187
|
čitano: 11.091
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Putovanje na kraj Svemira".
2 godine
protjeran

hebeno...kako smo mi mali...zemlja je kao ameba spram veličine svemira...tko zna sta je iza poznatog nam svemira...postavaljamo si pitanje kao i ljudi iz 15.st koji su mislili da je na kraju svijeta samo provalija...

toliko smo napredovali,a opet toliko primitivni da je nam je SF i tisućama godina daleka buducnost izlazak iz nase galaksije...

i onda se jos netko pita jesmo li sami u svemiru...hehehe samo treba pogledati ovaj video

3 godine
RE: Putovanje na kraj Svemira
bugonja kaže...

hebeno...kako smo mi mali...zemlja je kao ameba spram veličine svemira...tko zna sta je iza poznatog nam svemira...postavaljamo si pitanje kao i ljudi iz 15.st koji su mislili da je na kraju svijeta samo provalija...

toliko smo napredovali,a opet toliko primitivni da je nam je SF i tisućama godina daleka buducnost izlazak iz nase galaksije...

i onda se jos netko pita jesmo li sami u svemiru...hehehe samo treba pogledati ovaj video

sama pomisao na beskonačnost prostora i vremena otvara tolika pitanja.

Don't pray in my school, and I won't think in your church
4 godine

dakle:

- sreca nasa sto smo jaaako daleko od prve crne rupe

- spominju se galaksije i to je kao cool, medju galaksijama,vlada kanibalizam, pri susretu veca prozdire manju, a vidjeli ste koliko klastera ima

- treba zanemarit beskonacnost i uhvatit se trenutnih problema

- mjsec polagano gubi na gravitaciji nekih 10% unutar 2k godina

- sunce raste i posao mu je kako bude slabit njegov nukleus da raste kolicina helija, te se napuhuje i privlaci gravitacijom ostale planete i prozdire ih

- slabi nase magnetsko polje i ulazi sunceva radijacija

- radi se na opciji pomicanja zemlje za +,- 1 stupanj iz orbite, to moze pomoci ili odmoci...greskom nastupa ledeno doba ili pakao

- mislim da je masu problema tu oko nas,a ono ludilo je beznacajno jer nas planet je sam po sebi jedan obican atom

teško vrijeme za matore
3 godine
torrente kaže...

dakle:

- spominju se galaksije i to je kao cool, medju galaksijama,vlada kanibalizam, pri susretu veca prozdire manju, a vidjeli ste koliko klastera ima

- sunce raste i posao mu je kako bude slabit njegov nukleus da raste kolicina helija, te se napuhuje i privlaci gravitacijom ostale planete i prozdire ih

- radi se na opciji pomicanja zemlje za +,- 1 stupanj iz orbite, to moze pomoci ili odmoci...greskom nastupa ledeno doba ili pakao

- mislim da je masu problema tu oko nas,a ono ludilo je beznacajno jer nas planet je sam po sebi jedan obican atom

drugim riječima, zašto se zamarati., kupi kokice, lay back and enjoy the show!Namigiva

Don't pray in my school, and I won't think in your church
4 godine

korisnici ubuntua je imaju u repozitoriju. ostali mogu skinuti ovdje. celestia. isprobajte i istražite poznati svemir.

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 14:54 (hrvooje).
4 godine
torrente kaže...
...

Haha, ko da me briga šta mjesečeva gravitacija slabi 10% u 2k godina, pitanje je hoćemo li ovdje biti uopće za 20 godina(!), a kamoli 2000 godina...jer kak je krenulo...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
4 godine
hrvooje kaže...

korisnici ubuntua je imaju u repozitoriju. ostali mogu skinuti ovdje. celestia. isprobajte i istražite poznati svemir. posebno dojmljivo kad odete van galaksije i kliknete go home.

evo im portable i neka nose na sticku..radi na svim windowsima

http://portableapps.com/apps/education/celestia_portable

evo i stelarium

http://portableapps.com/apps/education/stellarium_portable

1domagoj1 kaže...
torrente kaže...
...

Haha, ko da me briga šta mjesečeva gravitacija slabi 10% u 2k godina, pitanje je hoćemo li ovdje biti uopće za 20 godina(!), a kamoli 2000 godina...jer kak je krenulo...

mah..oko 30 faktora trenutno remete nama poznati sklad, asimetrija mjeseceve gravitacije je samo jedan od njih.

zabrinjavajuce je sto se sve jako ubrzava, sljedecih 10% ce mu trebati za 100 godina.

no, nema veze...samo sam podijelio koji info.

teško vrijeme za matore
3 godine
neaktivan
1domagoj1 kaže...
torrente kaže...
...

Ma ajde, sve je funkcioniralo 4 i pol milijardi godina, i baš će se sve s,ebat u 2k godina LOL, to slabljenje i jačanje mjesečeve gravitacije je najobičniji proces poput izmjene godišnjih doba ili primjerice ledenih doba, samo je eto dosta duži pa nije prepoznat odmah. Ma slušaj možemo mi uništit sebe, ali ne prirodu, možemo popalit šume, zagadit sve živo, izrokat se nuklearkama i pomrijet, ali će se priroda na kraju opet obnovit i za par tisuća godina, eventualni posjetitelji nebi ni znali da smo postojali xD

4 godine

funkcioniralo je 4.5 milijardi godina sa isto toliko milijardi turbulencija koje nisu ciklicne i iste (ljeto,proljece i sl)

teško vrijeme za matore
4 godine

Ma tak mi je svejedno, poslušat ću savjet, kokice i enjoy the view. :)

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
3 godine
torrente kaže...

dakle:

prepuno netocnih informacija/pojmova i poprilicno napuhanih brojki

treba nauciti razliku izmedju mase, gravitacije, tezine

mjesec nam polagano bjezi, ali niti priblizno toliko da ce gravitacijski utjecaj oslabiti za 10% za samo 2000 godina (gdje li je onda mjesec bio prije samo 1 000 000 godina? a prije 1 000 000 000?)

kanibalizam u galaksija je opet napuhani pojam tj. ne dogadja se nikakvo fizicko sudaranje (zvijezda u zvijezdu, ekspolozije ili slicno... ok, malo se uzburkaju plinovi i dodje do pojava novih zvijezda, a mozda i neke masivije od kojih ce nastati supernova ili nova.. no to se ionako dogadja relativno cesto)

to se dogadja u toliko velikom, u ljudskim mjerilima, beskonacno velikom vremenskom periodu da nam to nije vazno

sunce ne povecava svoju masu "napuhavanjem" tj. nece zbog toga manje/slabije privlaciti planete, ali ce ih sa vremenom obuhvatiti

i imamo jos puno godina, puuuuno vise od 2000, za  razmisljati o problemu... sada se treba izvuci iz gospodarske krize :D

i opcije pomicanja Zemlje za 1°? pffffff

bolje da svi kinezi (u kini) skoce u isti cas, pa da nas malo odmaknu od sunca

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 15:25 (hrastro).
4 godine
hrastro kaže...

eto ti si iznio masu konkretnih informacija da smo svi ostali zapanjeni.

a sto da vam idem pojasniti kako je nastao mjesec...sto bi tada bilo?

vama je sve staticno i tako se vrti bez veze,oduvijek.

da , medju galaksijama vlada kanibalizam i u potpunosti velike gutaju male.

zanima te gdje je mjesec od prije xxx milijuna godina?

nije postojao... cetvrtina sastava mjeseca je zemljinog porijekla... cisto nakupljanje asteroida i ostale materije oko zemljine orbite.

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 15:38 (torrente).
2 godine

Obožavam ovakve video uratke.

alrighty then
2 godine
protjeran
torrente kaže...
hrastro kaže...

eto ti si iznio masu konkretnih informacija da smo svi ostali zapanjeni.

a sto da vam idem pojasniti kako je nastao mjesec...sto bi tada bilo?

vama je sve staticno i tako se vrti bez veze,oduvijek.

da , medju galaksijama vlada kanibalizam i u potpunosti velike gutaju male.

nije postojao... cetvrtina sastava mjeseca je zemljinog porijekla... cisto nakupljanje asteroida i ostale materije oko zemljine orbite.

znaci velike gutaju male,u konačnici ostaju dvije velike koliko i svemir,sudaraju se i pretvraju u jednu ogromnu,koja opet traje par mlrd godina,proguta je crna rupa,ostanu crna rupa protiv svemira,crna rupa proguta i svemir i svi završimo u shupqu svemira...to je SF :D

2 godine

impresivno :D

3 godine

Zanima te gdje je mjesec od prije xxx milijuna godina?

Sada si rekao dvije kontradiktorne stvari.. Prva da je Mjesec nastao od dijela Zemlje, pa onda da je nastao iz pojasa asteroida oko Zemlje

Mjesec, kao i Zemlja ne postoji oduvijek, ali sigurno postoje zadnjih milijardu godina 

(i opet pitam za odnos milijarde godina naprema 2000 godina... taj omjer bi trebao biti daleko povoljniji za tih tvojih 10%)

Galaksije ne prozridu jedna drugu, nego dolazi do gravitacijskog utjecaja jedne na drugu;

http://en.wikipedia.org/wiki/Interacting_galaxy#Galaxy_collision

Glede Sunca i njegovog gravitacijskog utjecaja povecanjem volumena... Gravitacija medjusobni utjecaj dvaju tijela koji imaju svojstvo mase (vidi dolje potpunu i tocnu definiciju)! Kako ce se gravitacija povecati ako ce dva tjela ostati podjednako masivna? Inace, racuna se na centar mase, a ne od povrsine mase, da ne bi rekao da ce Sunce biti blize Zemlji. Sunce nema od kuda dobiti na masi! Sunce ce promijeniti svoj volumen, ali ce masu zadrzati (čak i izgubiti jer tokom vremena Sunce otpusta materiju)

Definicija gravitacije;

http://hr.wikipedia.org/wiki/Gravitacija

Definicija mase;

http://hr.wikipedia.org/wiki/Masa

Definicija težine;

http://hr.wikipedia.org/wiki/Težina

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 15:54 (hrastro).
4 godine
bugonja kaže...

i svi završimo u shupqu svemira...to je SF :D

pa bora corba je to davno ustvrdio..."mi smo supak kozmosa"

edit:

jos jedan topic koji napustam, nakon topica koji je najbolji antivirus i onaj, sukob znanosti i vjere.

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 15:54 (torrente).
4 godine
torrente kaže...

i tako se vrti bez veze, oduvijek.

Pa nego kako drugačije?! Smijeh

Gledam te!
2 godine

negdje sam pročito i dobro se nasmijo da možda živimo u hologramu 

4 godine
torrente kaže...
edit:

jos jedan topic koji napustam, nakon topica koji je najbolji antivirus i onaj, sukob znanosti i vjere.

šmrc šmrc PlačSmijeh

Peace and Love _ Frankenstein Build
23 mjeseca
Jednom sam cuo jednu dobru usporedbu:
Sudar galaksija je slican tome da se idu sudariti Sjeverna amerika i Europa. Na svakom od tih kontinenata su po 50 muha. Kolika je sansa da ce se dvije muhe sudariti?
2 godine
torrente kaže...

prije oko 4,5 milijardi god.

Nastao je tako da se tijelo veličine Marsa sudarilo sa Zemljom ,udar je izbacio u orbitu golemu količinu stijena,ti su se dijelovi spojili u kuglu i tako ti je nastao Mjesec

McLaren Mercedes
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 16:55 (loky4i4).
4 godine
neaktivan
Gledao sam taj dokumentarac cijeli...
..
tako me razocarao... cisto popularno napravljen...
In Control
4 godine
loky4i4 kaže...

Nastao je tako da se tijelo veličine Marsa sudarilo sa Zemljom ,udar je izbacio u orbitu golemu količinu stijena,ti su se dijelovi spojili u kuglu i tako ti je nastao Mjesec

ja sam to htio napisati,pa sam se predomislio...samo sam ostavio ono sa cetvrtinom materijala porijekla sa zemlje.

a zamisli shoka da napisem odakle voda na zemlji.....sa iste te prolazne nemani koja je opalila u zemlju.

no, opet cu presutat.

teško vrijeme za matore
4 godine
neaktivan
torrente kaže...
loky4i4 kaže...

ja sam to htio napisati,pa sam se predomislio...samo sam ostavio ono sa cetvrtinom materijala porijekla sa zemlje.

a zamisli shoka da napisem odakle voda na zemlji.....sa iste te prolazne nemani koja je opalila u zemlju.

no, opet cu presutat.

Zapravo vecina vode na planetu je dosla s asteroida i kometa koji su udarali u zemlju u ranim danima...

barem je to prevladavajuce misljenje kod znanstevnika...

Isto tako po kolicini teskih elemenata na nasem planetu zakljucak je da je nas solarni sustav nastao od koje supernove (ili cak vise supernova) koja se kasnije oblikovala u sto je danas...

svemir je stvarno carobno mjesto... ali ne s ovim filmom....

In Control
22 mjeseca
torrente kaže...

dakle:

prije elektron, foton, ili neotkriveni sastojak toliko puta manji od elektrona koliko je elektron od atoma...

a možda je i poznati svemir "elektron" u nekom sustavu? ili još bolje, možda je milijardama puta veći svemir od poznatoga elektron u nekom drugom sustavu?

4 godine

Hehehe, postoji teorija da kad bi netko shvatio što je točno Svemir i koja mu je svrha, da bi instantno nestao i zamijenilo bi ga nešto još bizarnije i neobjašnjivije. Postoji druga teorija koja kaže da se to već dogodilo. :)

Ovo je inače iz onog filma The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, ali nadasve zanimljivo razmišljanje. Tko zna...

3 godine

evo jedne zanimljive teorije Smijeh

3 godine
neaktivan
hrastro kaže...

evo jedne zanimljive teorije Smijeh

E nećete vjerovati, ali tako i ja zamišljam svemir. Da smo svi zapravo djelići jednog većeg bića, koje je opet djelić još jednog većeg i tako dalje bez kraja.

Life taker and heart breaker
23 mjeseca
protjeran

Nemojte se opterečivat, pitajte Papu, on ima odgovor na sva pitanja!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice