To što se nisam naježio, jeeeeeeeeeeeeeez... 
Servisiranje TV-tornja - posao samo za hrabre
- poruka: 84
- |
- čitano: 5.182
- |
- moderatori:
F1-IVO
Ne bojim se visina - ali od ovoga sam se preznojio! Strava! Svaka čast ti ljudima, stvarno su hrabri.
Ovim bi likovima da najmanje 10 iljada eura plaće.
Razumijem da ovom prvom liku treba kaciga zbog kamere..ali sta ce ovom drugom kaciga.. 
Ovim bi likovima da najmanje 10 iljada eura plaće.
Za to se ne moraš brinuti. Vjerojatno imaju i veću.
Mene strah gledat sami video...a kamoli biti u njihovoj poziciji...mislim da bi me lupio adrenalin...ali volio bi to dozivit...
Mene strah gledat sami video...a kamoli biti u njihovoj poziciji...mislim da bi me lupio adrenalin...ali volio bi to dozivit...
Doživit možeš, preživit teže :)
nemam riječi za ovo! nema smisla komentirati jer kamera točno pokazuje...ja bi tam umro 20 puta do gor :D
Koji je samo osjećaj ovo gledati dok sjediš na stolici, a kamo li tek biti tam gore.... brrrr
Koji horor........imam osjecaj da cu pasti doli iako sidim u sobi
Strava! I kako je samo ovaj prvi tip cool kada se popeo na vrh, samo što se nije počeo razgibavati i istezati dok čeka frenda da mu se pridruži na "platformi" površine 30x30cm... za silazak dolje bilo bi im lakše da imaju padobran i jednostavno - skok!
Fakat fascinantno, svaka im čast!
Prva dva komentara na Jubitou su sazeli sve
1. FUN FACT: at the top his balls were still touching the ground
2. Those guys need to take some breaks because it mus be tiring hauling your gigantic steel balls with you all the way to the top.
Heh ludo... Mada sto se vise penjes u biti ti se manje vrti - jos, ako si kratkovidniji tim manji problemi. No, mene nitko gore ne bi natjerao bez padobrana
.
Nisam znao da se moze covjeku zamantati od gledanja videa... Uzas, ne bih se gore popeo da mi zivot o tome ovisi.
Po meni to nije najopasnija profesija... jer postoji osiguranje užetom i sva ostala sigurnosna oprema, kontrolirani uvijeti.
Jedino mogu zamisliti opasnu situaciju pri naglom naletu vjetra / oluje.
Statistički gledano.... "najopasnija profesija" je ribar. (a što je sa rudarima, policajcima... GSS...)
Druga je stvar strah od visina, no neki i uživaju kad se pentraju po takvim visinama.
EDIT: realno gledano, svejedno ti je dal padneš sa 20m ili 300m, kad ti se taj klik dogodi u glavi :) onda pravac K2
A kako je bilo onima koju su gradili taj toranj? 
Za ovo stvarno treba imat muda
Svaka im čast.
Jednostavno staviš si na kičmu padobran, pa ako i počneš padati, viola.. ;)
Bravo uredništvu, prije 2mj sam prijavio video, ali nije prošlo, ali sam bio uporan i evo! Mislio sam, you gotta see this!
Ovo je već bilo objavljeno u bug videu. No ovo nije baš preopasan posao jer oni ljudi nemaju nikakav strah od visina pa je njima to normalno.
Uff, ne znam koju svotu novca bi mi morali ponudit da idem gore...
Al isti vrag dal se penju na 20m ili 100m visine kad ce krepat ako padnu s bilo koje visine. Ak padnu s tog tornja bar imaju vremena za zelje i pozdrave prije nego stignu dole :)
EDIT: realno gledano, svejedno ti je dal padneš sa 20m ili 300m, kad ti se taj klik dogodi u glavi :) onda pravac K2
Nije baš. S 20 metara padaš cca sekund. Ovo je 538 metara i padaš preko 10 sec, pri čemu se stigneš usrati, proživit horor i umrit od srčanog, a ne od samog pada.
prvi put je strava,drugi put i kasnije se naviknu
ja bih isto išao gore
inače šta uopće oni idu gore popravljat i kolika je visina tornja
Nije baš. S 20 metara padaš cca sekund. Ovo je 538 metara i padaš preko 10 sec, pri čemu se stigneš usrati, proživit horor i umrit od srčanog, a ne od samog pada.
jesi siguran da padaš 10 sekundi,rekao bih da je manje
jesi siguran da padaš 10 sekundi,rekao bih da je manje
Terminalna brzina čovjeka je cca 55 m/s pa računaj.
Najvise u zivotu sam se popeo na svoju zenu
-znaci ovaj posao nije za mene!
Sad dođu do vrha, počmu servisirat i ovaj prvi kaže drugome, daj tren se vrati doli u kombi zaboravija san ključ 17.
To je početna brzina pada. Nakon kratkog vremena padaš 150 m/s radi ubrzanja. Puno zavisi i koji položaj tijelo zauzima te koliko si težak.
EDIT: Ispravak netočnog navoda. Brzina pada je 200 km/h (56 m/s).
@MrBlc - u pravu si, moja pogreška (utjecaj južine :))
Svaka cast! Iako je ilegalno raditi ovakve poslove bez zastitne opreme (od drzave do drzave). Prijatelj mi u Italiji radi na slicnim objektima, zna biti po 100 pa do 400 metara visoko, kaze da je sa opremom djecja igra.
holy fuck ovo izgleda bolesno , ali nebib bilo loše da jednostavno nose padobran na leđima ako slucajo skliznu ,to ima povećava razinu sigurnosti , btw ako znaju skakat i nemoraju se vracat dole nego samo skok i padobran.