Uštedite na bateriji za laptop

poruka: 10
|
čitano: 942
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Uštedite na bateriji za laptop".
3 godine
protjeran

hehe drugi repost danas al ovoga oprastamNamigiva jer je ipak star Belji se

Neki su glupi i bez Facebooka.........by Šef
2 godine

Nikad pa ni tad. Doduše ovo govorim kao laik o baterijama ali dovoljno znam o tome da nekad i stručnjaci zeznu (i ne za sebe već za milijune ljudi koji ih onda mogu tužiti) pa se ne bih baš igrao sa baterijama da mi u blizini tijela eksplodiraju ili se zapale u laptopu. Na nekim stvarima ne vrijedi "uštediti".

domicius
2 godine
RE: Uštedite na bateriji za laptop
hrvatskafarkasevec kaže...

hehe drugi repost danas al ovoga oprastamNamigiva jer je ipak star Belji se

Ups, ispričavam se.

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
2 godine
domicius kaže...

Nikad pa ni tad. Doduše ovo govorim kao laik o baterijama ali dovoljno znam o tome da nekad i stručnjaci zeznu (i ne za sebe već za milijune ljudi koji ih onda mogu tužiti) pa se ne bih baš igrao sa baterijama da mi u blizini tijela eksplodiraju ili se zapale u laptopu. Na nekim stvarima ne vrijedi "uštediti".

Nije .. baš tako jednostavno nešto sj.. s baterijom.. hh.. ja idem u elektrotehničku školu gdje imamo vježbe u labaratoriju.. gdje isprobavamo razno razne gluposti... i spajamo baterije kak se sjetimo i još nijen i jedna ekplodirala se ili zapalila na stolu... tak da otom potom... 

nije struja nešt tak pre opasno ak znaš šta radiš..

Nevinašce

2 godine
neaktivan
Zvjerkan kaže...
domicius kaže...

Nije .. baš tako jednostavno nešto sj.. s baterijom.. hh.. ja idem u elektrotehničku školu gdje imamo vježbe u labaratoriju.. gdje isprobavamo razno razne gluposti... i spajamo baterije kak se sjetimo i još nijen i jedna ekplodirala se ili zapalila na stolu... tak da otom potom... 

nije struja nešt tak pre opasno ak znaš šta radiš..

Nevinašce

Hoce ona ako je kratko spojis, ali nece sama od sebe.

2 godine

Ma spajo sam ih kratkim spojem... kolko oš .. sam se počne grijat.. i niš joj .. kad se potencijali izjednače ogladi se i obadvije su prazne..xd

2 godine
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Ma spajo sam ih kratkim spojem... kolko oš .. sam se počne grijat.. i niš joj .. kad se potencijali izjednače ogladi se i obadvije su prazne..xd

Ovo su Litij Ion baterije, one su opasne.

2 godine

O tim i pričam... Litijev ion.. je element koji ima sam riječ kaže povečanu količinu iona.. ioni vode struju.. i ljepo .. šljaka neda mi se detaljno.. neče one baš ekspolodirat i zapalit se u kratkom spoju.. je da mogu bit opasne.. al to je mala vjerojatnos.. ak šta zaj... primjetit češ odma nečeš čekat 1 h..

2 godine

Možda se varam pošto nisamstručan kao što sam već i napomenuo, ali mi se čini i da jesam da se vjerojatno ne bih zezao s nečim poput laptopa (u mom slučaju uređaj o kojem "ovisim" na dnevnoj bazi, koji je praktički duplo radno vrijeme upaljen i kojeg se ne bojim ostavljati nasamo upaljenog). S druge strane, na ovom video se radi ipak o starom laptopu koji valjda neće biti u sličnim uvjetima više nikada - ali kao generalni savjet za uštedu, nikad ne bih poslušao (i nije sad nešto da imam novca da se razbacujem).

A što se tiče stručnjaka koje sam spominjao da znaju zeznuti stvar, mislio sam na najveće proizvođače laptopa koji su bili prisiljeni povlačiti serije i serije baterija - kako bih ja znao da je moja serija baterija kupljena za DIY bateriju za laptop u potpunosti ispravna ili ne?

Samo kažem, kod nečeg nevažnog, bih se možda i sam poigrao (da znam) ali kod laptopa nema šanse. Naravno YMMV. :)

domicius
2 godine

Ma gle.. nisam nigdje pročito da su se te baterije koje su povlačili ili zapalile ili ekspolidirale.. to je neka njihova greška koju su se.. pa je jedna od mogučnostii ali opet u ko zna kojim uvjetima explozija koja n podlježe temperaturnoj razlici koju laptop može podnjet..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice