U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

poruka: 47
|
čitano: 5.841
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed".
8 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Dakle moglo bi to kod nad i preko 7 soma kuna ic, bome ljepo oni zaraduju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Sta vrijedi kada ni 1060gtx vise nije moguce kupiti zbog minera... presao sam na OS X, jer sada graficka vrijedi kao MacBook.... PC cekam da umre, jer je preskupo nadogradjivati, jednostavno ne zelim da dajem novac za nesto sto nije vrijedilo toliko prije godinu dana.

Darko
Moj PC  
1 4 hvala 1
10 godina
online
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Samo 13Tflopsa lol sto je 1.5 od Ti znaci cekat 1180Ti za neki znacajan pomak imho.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

imaš pravo ja dao za gtx ti -x 1050  preko 1650kn  a u stvarnosti vrijedi 500-700kn max  bolje prec na os-x  sve je to otišlo u ............. i dalje

 
1 1 hvala 0
5 godina
online
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
DarkoKwon kaže...

Sta vrijedi kada ni 1060gtx vise nije moguce kupiti zbog minera... presao sam na OS X, jer sada graficka vrijedi kao MacBook.... PC cekam da umre, jer je preskupo nadogradjivati, jednostavno ne zelim da dajem novac za nesto sto nije vrijedilo toliko prije godinu dana.

 kako nema jebate, imaš ih hrpetinu na njuškalu 

a i cijene nisu kao prije mjesec dana, nađe se 1060 3gb za 1300 kuna s garancijom, što uopće nije previsoka cijena

3 godine
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Pozdrav ekipa nije da trolam niti ista slicno pc sam fan vec dugo sam slazem komp pratim tu scenu jako dugo i sve ,ali moram napisat ovaj komentar inace cu izgorit,xd, kad vidim ove cijene nvidie i intela zlo mi posto je cijena od 700 dolara plus kod nas 100 dolara vise kad dode stvarno neznam ,nemam komentara, uglavnom ,dugo sam razmisljaoi konacno sam prije nekih 2 tjedna presao na PS4 Pro i 4K rezu /dobro nije prava ali boze moj God Of War izgleda bolesno dobro na 2018 4K Tv-u sa HDR-om i to sve za nekih 6800 kn sam prosao + ostalo mi jos za igre nekih 2500 kn posto sam imao u planu slagat novi config ili amd ili nvidia( za nekih 10000 kn koji ce mi vrtit 4K ali sam odustao,stalno mjenjat nesto svakih par godinaa ponovo,nemam vise volje a niti novaca),ali umjesto da te cijene padnu kolko tolko jos ih i dizu za ove nase bijedne standarde,evo samo da velim pc scena is not dead ali jako gazi prema tome,a da ne velim kolko PS4 Pro dobro izgleda onak malo a kompaktno,bolesno dobro i sve zivo vrti bez da se oznoji,igrao sam svaku zivu igru koja je izasla za PC i stvarno uzivao ali doslo je vrijeme za promjene i ps4 pro ce trajat bar jos 3 godina dok ne dode PS5 a do tad ce ekipa vec izmjenit pola ili vise PC-a,kako sam i sam radio,uzivajte 

Moj PC  
11 0 hvala 0
4 godine
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Barracuda727 kaže...

Pozdrav ekipa nije da trolam niti ista slicno pc sam fan vec dugo sam slazem komp pratim tu scenu jako dugo i sve ,ali moram napisat ovaj komentar inace cu izgorit,xd, kad vidim ove cijene nvidie i intela zlo mi posto je cijena od 700 dolara plus kod nas 100 dolara vise kad dode stvarno neznam ,nemam komentara, uglavnom ,dugo sam razmisljaoi konacno sam prije nekih 2 tjedna presao na PS4 Pro i 4K rezu /dobro nije prava ali boze moj God Of War izgleda bolesno dobro na 2018 4K Tv-u sa HDR-om i to sve za nekih 6800 kn sam prosao + ostalo mi jos za igre nekih 2500 kn posto sam imao u planu slagat novi config ili amd ili nvidia( za nekih 10000 kn koji ce mi vrtit 4K ali sam odustao,stalno mjenjat nesto svakih par godinaa ponovo,nemam vise volje a niti novaca),ali umjesto da te cijene padnu kolko tolko jos ih i dizu za ove nase bijedne standarde,evo samo da velim pc scena is not dead ali jako gazi prema tome,a da ne velim kolko PS4 Pro dobro izgleda onak malo a kompaktno,bolesno dobro i sve zivo vrti bez da se oznoji,igrao sam svaku zivu igru koja je izasla za PC i stvarno uzivao ali doslo je vrijeme za promjene i ps4 pro ce trajat bar jos 3 godina dok ne dode PS5 a do tad ce ekipa vec izmjenit pola ili vise PC-a,kako sam i sam radio,uzivajte 

 Koji si TV uzeo? 

 

Al dobro da ne idem offtopic, ove cijene su ludilo, za 800 eura se dao slozit solidan mid-high range PC, cijene komponenata za tako zvane entuzijaste su za plakat. Zbog cega da dam 800 eura za graficku? Zbog novog COD-a da mi radi u 4k-u, koji ce usput receno bit mrtav za 2 mjeseca na PC-u. Fan sam PC-a, oduvijek, i nevjerujem da ce PC izumrijet ikada, ali ovakve cijene za sta i zbog cega se ja pitam. Za multiplatform igre koje izgledaju malo bolje od one verzije za konzolu i koje su pri tom lose portane i sa manjim brojem igraca u multiplatform igrama sto se tice multiplayera. Ne vidim velikog smisla, a da ne govorim o manjku odlicnih igara poput GoW-a, nadolazeceg Spidermana, TLOU itd. Vecina devova naginje konzolama, PC naprosto trenutacno ne opravdava ulog koji trazi.

5 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

ej te priče o umirajnju pc slusam konstantno od 2002.godine....kad će više?

 
1 0 hvala 0
3 godine
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Slazem se sve sto si reko, vise se naginje PS4 nove igre the last us Part II, red dead redemption 2,god of war koji se mora odigrat, i to sve u nativnoj 4K , na pc mi nebi bilo dosta niti 12000 kn ako bih htio slozit da mi vrti 4K/60fps, uzeo sam samsung UE50MU6172, bio na akciji i jos dobio 5 godina garancije na njega, vrti sve zivo xd mora, god of war je maestralan ,tolko detalja + ps4 pro isto na akciji uzeo, velim za nekih 6800 kn a tolko bih dao za graficku novu recimo i vise cak gtx 1080ti da mi vrti 4k/60 fps plus ostalo proc maticna(polovna ne jer su sve koje se prodaju na njuskalu vrtile minig vjerojatno tak da zaobilazim polovne) i sljedece godine bi bio vec slabi support za to,tj izaslo bi novo kako i bude 2019 nova 2070 i 2080, nemozes to vise pratiti, a ovak sam miran i imam igri kolko hoces, a nade se za super novce na njuskalu polovna ili cak zapakirana za jako male novce, neznam ako hardware padne cijena mozda ali mozda slozim nesto da vrti nekih 2K ali dok ne padne cijena komponenti ne vracam se vise na PC jedno vrijeme...

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2018 19:28 (Barracuda727).
Moj PC  
4 0 hvala 0
5 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Kad bi bila mogucnost na PS4 igrati s mouse i keyboard odmah bih za gaming uzeo PS ali nazalost nista od toga tako da sam prisiljen na PC, jer nazalost joystick mi nikako ne lezi :S

 
10 0 hvala 0
3 godine
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

tu se kolega ne bih slozio evo pa se divi xd ili spoji svoj mis i tipkovnicu

 

https://tech4gamers.com/ps4-mouse-and-keyboard-controller-exposed/

 

https://www.howtogeek.com/250624/how-to-connect-a-mouse-and-keyboard-to-your-playstation-4/

 

 

Uglavnom mislim da PS4 Pro nudi trenutno najbolji omjer ulozeno/dobiveno i to u 1080p/4K u odnosu na PC za iste novce i mislim da to nitko nemoze osporiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2018 19:37 (Barracuda727).
Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Gadgeti kaže...

Kad bi bila mogucnost na PS4 igrati s mouse i keyboard odmah bih za gaming uzeo PS ali nazalost nista od toga tako da sam prisiljen na PC, jer nazalost joystick mi nikako ne lezi :S

 ja sam isto vise fan mouse and keyboarda, ali kontroler mi nije stran. Uz PC sam od PS2 ere uvijek imao i aktualnu konzolu i igrao skoro sve CODove na konzoloma i puno veci je gust bio u odnosu na PC zbog puno vece zajednice igraca.

7 mjeseci
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
@Barracuda727, ti baš pišeš napamet i bezveze. Stalno spominješ 4k, a ps4 s tim ima veze koliko i mobiteli s 'gamingom. Em to nije 4k, em kod ps4 čak i na 1080p nedostaje jedno pola grafičkih postavki, a kamoli na tih umjetnih 4k. Kojeg vraga će ti pusti pikseli kad u većini igara nemaš poštenu grafiku ? Nikakve rezolucije to ne mogu nadoknadit, a kamoli ta softverska skaliranja. A onda još 60fps, a vjerojatno se pola vremena provede na 30-45, pa takozvani stutteri, laggovi i kakve sve napasti ne.

A čemu stalno usporedba sa nekakvim 4k PC ? Pa nema ni 5 ljudi koji igraju u 4k jer je ovo tek prva generacija hardvera namijenjena tim višim rezolucijama i trenutno to nije niti približno dovoljno, dođe kao nekakva beta ili pilot projekt. Niti 2k se ne isplati usporedno sa 1080p osim ako je baš želja veći ekran poput 27-29''.

Na duge staze, ps4 je itekako skuplji od PCa za 1080p, a ima mali milijun raznolikih nedostataka. Jedina prednost je u tim ekskluzivnim igrama iako se na PCu ima igrat za 200 života pa nije ni to baš krucijalno. Mene je moj PC za 1080p košta 5800kn, stalnih 60fpsa u bilo kojoj igri na maksimalnim postavkama bez kompromisa te uz kvalitetno snimanje. Neću morat mjenjat ništa sve dok su dijelovi živi jer će razvaljivat i za 6-7 godina bez problema. To šta većina vas ne zna mudro kupovat pa morate nadograđivat svako par godina (iako realno ne morate jer izgubite par detalja u novim igrama, a eto ps4 se ne mora nadograđivat iako mu nedostaje pola grafičkih postavki i detalja, no dobro).

U svakom slučaju, čak i sad kad se baš sve forsira protiv PCa i ciljano ga se pokušava oslabit kako bi se masama naplaćivalo više za manje putem konzola, i dalje je apsolutni vladar igara. Davno su prošli najbolji dani Playstationa (1,2), ovo sve ostalo je za naivce i očajnike. Pored kvalitetnog PCa konzole nemaju šta tražit, nikakve usporedbe ne dolaze u obzir.
17 mjeseci
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Barracuda727 kaže...

tu se kolega ne bih slozio evo pa se divi xd ili spoji svoj mis i tipkovnicu

 

https://tech4gamers.com/ps4-mouse-and-keyboard-controller-exposed/

 

https://www.howtogeek.com/250624/how-to-connect-a-mouse-and-keyboard-to-your-playstation-4/

 

 

Uglavnom mislim da PS4 Pro nudi trenutno najbolji omjer ulozeno/dobiveno i to u 1080p/4K u odnosu na PC za iste novce i mislim da to nitko nemoze osporiti...

1. Kolega ti je već napisao da to nije pravi 4K, mada igre izgledaju odlično, to je prednost razvoja igara za konzole, optimizira se za isti hardver.

2. Miš na PS4 nije sretno rješenje jer nije moguće ugasiti auto aim, stoga ni ovi 3rd pary adapteri ne daju iskustvo igranja kao na PCu.

 

7 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder

To sam i ja reko dok nisma počeo kupovati igrice i plaćati PS+. Tako da, sam se vraio na PC, prodo pleyku i kupio GTX 1080. Sretno 

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
7 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Kakav će tek bit PS5/Pro sa Vegom i Ryzenom, pun pogodak...

 
0 0 hvala 0
17 mjeseci
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
zoharbizo kaže...

Kakav će tek bit PS5/Pro sa Vegom i Ryzenom, pun pogodak...

 Ako PS4 igre budu kompatibilne, ja ga kupujem day one.

7 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Festus kaže...

Prvo da razjasnimo, nisam PS4 "master race" ni ništa slično, dapače ljepše mi se igrat na PC-u nego na konzoli, ali posjedujem oboje. Svatko se igra na čemu želi, i ja to poštujem, ali pisanje besmislica mi je bezveze.

 

Iz ovog svega kaj ti ti napisao jedino što se jasno vidi je to da nisi imao konzolu (ove generacije) u rukama...Fali pola grafičkih postavki? Valjda si mislio da fali detalja. Što naravno nema veze s realnošču, naravno da je PC svakako bolji kaj se tog tiče, ali razlika je 2-3%, sitnce koje ni ne primjetiš ako baš direktno uspoređuješ (a i tu ćeš ih teško naći), a ne "pola" kako ti tvrdiš.

 

Nema igre sa "poštenom" (znači ne čak ni dobrom ili odličnom) grafikom? Tu se baš može zaključiti da nemaš pojima o čemu pričaš (jer naravno konzolu nisi vidio)...The Order:1886, Uncharted, Horizon Zero Dawn, God of War. Ako te igre nemaju čak ni "poštenu" grafiku onda nemamo o čemu raspravljati.

 

Lagovi, stutteri? Kaj toga nema na PC-u? Ne kužim o čemu trkeljaš, većina igara je zaključana na 30 ili 60 FPS-a, ali uglavnom na 30.

 

Koji su to nedostaci? Jer ovo kaj si do sad napisao ne drži baš vodu...Kako je točno PC isplativiji od konzole? Za konzolu daš 3000kn (ali vjerojatno i manje) i miran si, dok toliko košta običan mid range GPU, a gdje je još sve ostalo...Pretpostavljam da si mislio na to da se ne može tjerati piraterija na konzolama, dok na PC-u je to normalno, u pitanje morala nećemo sad ulaziti, ali ako ti ilegalnu stvar stvarno brojiš pod "plus" za PC gaming, može neka ti i bude. Na konzolama se igre moraju kupovati, da naravno. Ja ne znam kako drugi "konzolaši" rade, ali ja kupim igru (gotovo uvjek iz UK-a gdje su cijene daleko niže nego kod nas), odigram i prodam, i tu vratim novce, ponekad dobije 20-30 kuna manje nego što sam ja platio, ali dogodilo se i X puta da sam dobio i više nego što sam ja platio, tako da "iste" novce vrtim pri kupovanju igara (uz malene gubitke). Igre za konzole je nevjerojatno lako prodati, dok je za PC čista suprotonost.

 

Ne znam koju konfu imaš, kažeš potrošio si 5800kn i trajat će ti 7 godina...Opet ne znam kaj imaš, ali ako u tih 5800kn nisi ugurao 1080Ti mislim da si se malo preračunao.

8 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Promster kaže...

 

 

Lagovi, stutteri? Kaj toga nema na PC-u? Ne kužim o čemu trkeljaš, većina igara je zaključana na 30 ili 60 FPS-a, ali uglavnom na 30.

 

Tu sva prica o konzolama meni zavrsava, na 30fps ne igram. Tocka.

 

A najtuznije je sta cesto to nije 30 lock nego ima dropova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2018 10:38 (ansha).
8 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Fx6300, r9 270, xfx napajanje, 8gb rama, 1tb wd blue, 120gb ssd, 27" ips, periferija + 2 joysticka. Placeno 2 soma, a koliko je staro? Zena se igra ko velika i boli je uvo. Tolko o tome kak je pc gaming skup i kak pc nemre trajat kao konzola, je akup je ak os sve najnovije i sve najbolje. Nema igre koja nece radit na high na 30fps,a. Conana dere na medium 60-80.

Svima vama konstantno treba ponavljat da ne kupuju svi ovo kaj vi i ja kupujemo, niti zele niti imaju potrebu. Nemam nis protiv konzola i dapace cekam da cijena malo padne da ubodem ps4 pro zato kaj ima super ekskluziva, ne zbog 4k i ne zbog grafike vec iskljucivo zato kaj nemrem to na kompu odigrat. No naklapanja o tome kak je pc neisplativ pored konzole je cista notorna glupost. Konzola nikad nece bit isplativija od pc'a...nikad. em sto je zakljucana, em sto ima samo jednu svrhu.

Jel bi kupil auto koji te vozi samo na posel i doma il bi ipak dao malo vise za njega pa da ipak mozes kam hoces i kad hoces? No u konacnici ovaj pc kosta trecinu cijene konzole i tv'a, a nema kaj nemre na njemu. Ove 4k spike mozete okacit macku o rep. Da, jednog dana cu vjerojat i to kupit..al da mi to bas treba i da je nes tak uber super, ne! Biram vise fp'a ispred svake rezolucije iznad 1080p. Budimo realni.

Jos samo da nadodam na kolegu koji kupuje igre pa proda. To je isto posel da prostis za qurac. Ako kupujem igru zelim da mi ostane da bi za koju godinu mozda opet zaigrao, u konacnici vjerojatno ce nesto i mali odigrat. I za 20g ako cu htjet odigrat, odigrat cu pa da me tak starog i ofucanog pere noatalgija. Dok kaj se konzola tice, moras prodat jer kad ps4 krepa, krepale su ti i igre ak konzole vise nema za kupit..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
ansha kaže...
Promster kaže...

 

 

Lagovi, stutteri? Kaj toga nema na PC-u? Ne kužim o čemu trkeljaš, većina igara je zaključana na 30 ili 60 FPS-a, ali uglavnom na 30.

 

Tu sva prica o konzolama meni zavrsava, na 30fps ne igram. Tocka.

 

A najtuznije je sta cesto to nije 30 lock nego ima dropova...

 Da, i mene to odvraća od konzole.

 

Neki uporno uspoređuju konzole i cijenovno ekvivalentni PC isključivo samo što se tiče igara, a zaboravljaju da se na PC-u može daleko više toga raditi...

7 godina
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Jebiga, na konzolama je 30 nekakav standard to se zna, ko oće oće ko neće neće...To im je glavna mana i to se zna.

 

Ovo da je qurac od posla - Ha kako kome, ja ne skupljam igre da mi ljepo stoje na polici, već da ih igram i kad mi dopyzde prodam i gledam što ću dalje, no kužim kaj hoćeš reći iako to ne "prakticiram"...

 

Pa ne možemo onda uopće vodit raspravu PC vs konzole ako će non stop iskakat "je na kompu možeš puno toga"...Pa naravno jebemu, nisu to iste stvari sa istim namjenama, ali pa sad gledamo "gaming" aspekt. I u mojoj glavi je PC superiorniji u svakom pogledu, čak i ako se treba dati više pare, ugodnije mi se igrat,i od same mehanike, do slobode...Ali previše se sere po konzolama, još kad to rade ljudi koji ih nisu imali priliku ni isprobati...ma vrh.

 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
A gle, ne kupujem ih ni ja da mi stoje na polici, imam steam library :). No salu na stranu, prodal bi i ja vecinu igri i cuval bi samo one koje su mi bile bas uber dobre i to na kompu ima smisla. Dok s druge strane na ps'u trenutno bas i nema zbog razloga koji sam naveo gore. Da bar uvedu vise backward compatibility, to bi bilo vrh..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 mjeseci
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
nije mi vise gust siditi i sa tipkalom i misem igrati....vise volim uzeti gamepad u ruke...leci na krevet i igrati...x box 360 gamepad...vec me 8 godina vjerno sluzi...na jesen kupujem ps4pro...toliko sam se oladio od igranja igara sa wasd i misom...da ce mi prva igra na ps4pro biti diablo 3....
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2018 0:40 (HCMAA).
 
2 0 hvala 0
7 mjeseci
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Promster kaže...
Festus kaže...

 Iz ovog svega kaj ti ti napisao jedino što se jasno vidi je to da nisi imao konzolu (ove generacije) u rukama...Fali pola grafičkih postavki? Valjda si mislio da fali detalja. Što naravno nema veze s realnošču, naravno da je PC svakako bolji kaj se tog tiče, ali razlika je 2-3%, sitnce koje ni ne primjetiš ako baš direktno uspoređuješ (a i tu ćeš ih teško naći), a ne "pola" kako ti tvrdiš.

 

Nema igre sa "poštenom" (znači ne čak ni dobrom ili odličnom) grafikom? Tu se baš može zaključiti da nemaš pojima o čemu pričaš (jer naravno konzolu nisi vidio)...The Order:1886, Uncharted, Horizon Zero Dawn, God of War. Ako te igre nemaju čak ni "poštenu" grafiku onda nemamo o čemu raspravljati.

 

Lagovi, stutteri? Kaj toga nema na PC-u? Ne kužim o čemu trkeljaš, većina igara je zaključana na 30 ili 60 FPS-a, ali uglavnom na 30.

 

Koji su to nedostaci? Jer ovo kaj si do sad napisao ne drži baš vodu...Kako je točno PC isplativiji od konzole? Za konzolu daš 3000kn (ali vjerojatno i manje) i miran si, dok toliko košta običan mid range GPU, a gdje je još sve ostalo...Pretpostavljam da si mislio na to da se ne može tjerati piraterija na konzolama, dok na PC-u je to normalno, u pitanje morala nećemo sad ulaziti, ali ako ti ilegalnu stvar stvarno brojiš pod "plus" za PC gaming, može neka ti i bude.

 

Ne znam koju konfu imaš, kažeš potrošio si 5800kn i trajat će ti 7 godina...Opet ne znam kaj imaš, ali ako u tih 5800kn nisi ugurao 1080Ti mislim da si se malo preračunao.

 Ipak znam o čemu govorin jer san kod prike povremeno zaigra 10ak igara. Ti možda ne primijetiš konkretne grafičke razlike u malo boljim igrama, kao i stutter/lagg, no ja itekako primijetim te na slici prepoznam svaku postavku pojedinačno osim recimo visoke tezelacije, visokog anti aliasinga i sjena na ultra razini. To šta ti ne cijeniš veliku grafičku raznovrsnost visokog inteziteta jer nisi u stanju prepoznat, nikako ne znači razliku od 2-3% kako tvrdiš, prije bi bilo nekoliko desetaka % ovisno o igri. Vidim da si u svrhu grafičke prezentacije nabroja te ekskluzivne naslove, oni nešto bolje stoje i to je u redu, ali zato me dirt rally 2015 koji uživam igrat na maksimalnim postavkama sigurno nebi vele zaintrigira na ps4 di je grafika puno slabija - nedostojna igre, a to je slučaj i s puno drugih naslova. 

 

Nadalje, bilo kakvih laggova, zastajkivanja, oscilacija i padova Fpsa kod mene nema baš nikad osim u igrama s tehničkim poteškoćama poput witchera prvog. Ti imaš i ne smeta ti, u redu, meni u grafički impresivnim igrama to smeta jer je kontradiktorno nekima od najjačih obilježja takvih igara - grafici i mehanici kojima je svrha da ponude bezkompromisno iskustvo podižući imerzivnost na jednu sasvim drugu razinu. Nema distrakcija u obliku laggova i ostalog kako bi se maksimalno uživalo u dobrom gameplayu uz dobru grafiku i ostale aspekte.

 

Osim toga, svoju grafičku koja je približno ultimativna za 1080p sam platio 2000kn tako da ne košta kao ps4 pro kako tvrdiš već je za trećinu jeftinija. Sa zastarijevanjem i nadogradnjama itekako pretjeruješ, zapravo izmišljaš budući da ja trenutno peglam sve igre do daske, siguran sam da ću i za 6-7 godina većinu novih naslova tako igrat, a tek neke na high postavkama umjesto very high ili ultra, postižući stalnih 60fpsa. Nadalje, za svega 3 godine plaćanja PS+ usluge se kupi procesor poput R5 1600 ili i5 8400 koji se nebi treba zamijenit praktički nikad. PS4 i sve šta ide uz njega postoji s razlogom, a to je da donese veliku zaradu ne bivajući isplativiji odnosno povoljniji od PCa niti približno. Šta kad nešto odapne, bacit i kupit sve novo ? Povoljno, nema šta.

 

7 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Festus kaže...

 

Vidiš ti si "kod prike povremeno zaigra 10ak igara", a ja posjedujem konzolu od njenog izlaska, i pred moje oči je došlo ravno 64 naslova. Itekako ja primjetim grafičke razlike između konzole i PC-a, čak sam i iste igre vrtio na konzoli i PC-u na istom TV-u, baš kako bi vidio kolika je razlika. Razlika naravno ima (u korist PC-a) ali ne nekoliko desetaka %, već doslovno sitnice. Imaš dobar kanal na YT zvan "DigitalFoundry", oni znaju uspoređivat isti naslov kroz nekoliko sistema (PC, PS4, XBOX) pa idi i vidi razlike tamo. Najviše razlika koje sam ja zamjetio ima u Witcheru, a to je zato jer je CD Projekt vrhunska kompanija koja zna iskoristiti prednosti PC-a, za razliku od recimo nekog Ubisofta. Možda u Dirtu razlika je veća, ne znam stvarno, ima naslova u kojima je razlika veća, isto tako ima naslova u kojima je razlika manja. Ali definitivno u globalu i općenito razlike između PC-a i konzole su malene, a prema tvojim opisima koje si tu iznio, nekakav neutralni promatrač sastrane bi dobio dojam da se na konzolama vrte samo 8-bitne igre...što je smiješno. (Uopće neću ulazit u to da ti "prepoznaš svaku grafičku postavku pojedinačno")

Ja konzoli ne moram trpiti lag, stutter, zastajkivanje ili štogod već želiš reći. Ne znam kakvu konzolu i kakav monitor/TV tvoj "prika" ima, ali ne dijelimo taj problem sigurno. Ono što tebe možda muči je prelaz sa 60 frameova na 30, i to mi je jasno, nije ni meni ugodno kada sa 60 naglo pređem na 30.

Vjerujem ti da sa grafom od 2000kn peglaš sve do daske, za sad, iako moja GTX 1060 6GB zna štuckati u nekim situacijama kod nekih naslova. Ako misliš da ćeš sa tom grafom za 6-7 godina voziti igre na High-Very high, rekao bi da si u zabludi. Pogledaj kako se sad GTX 660 (koja NIJE niti 6 godina stara, a predstavlja mid range GPU) nosi s igrama poput AC:Origins, Far Cry 5, BF1 itd. Nećeš sigurno gledati 60 frameova na visokim detaljim (na niskim možda), što je meni čudno, prvo pričaš da je grafika očajna na konzolama, da ti od igre tražiš da izgleda što bolje zbog imerzivnosti, a sad pričaš da ćeš smanjivati detalje na PC-u...Evo to ne razumijem, "uživaš igrat" u maksimalnim postavkama, a sad ćeš smanjivat detalje jer želiš da ti grafa "traje" 6-7 godina.

PS+ niti sam ga ikad plaćao, niti hoću. Ne isplativ je za ono što se njim "dobije". Multiplayer igre igram na PC-u, a ako bih baš i trebao PS+ postoji način da ga se "dobije" besplatno, ono što trebaš je samo 5 min vremena svaka 2 tjedna, a nije "ilegalno". Ali sve u svemu, PS+ definitivno nije pozitivna stvar kod konzola.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2018 14:11 (Promster).
7 mjeseci
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Nisam reka da je na konzoli grafika očajna već da je prosječna šta mi nebi predstavljalo nikakav problem unazad 6-7 godina kad igre ionako nisu izgledale nešto ekstra niti na najjačem hardveru pa je većini ljudi uključujući i mene bilo i više nego dovoljno igrat na nekakvim osrednjim postavkama poput medium-high, no sad je situacija puno drugačija te se isplati uložit malo više u hardver za 1080p ili 1440p ako se baš želi veći ekran iako je to skup sport te je podložniji zastarijevanju. Nadalje, grafička o kojoj se radi je rx580 8gb koja će ipak nešto duže bit relevantna od 1060 zbog bitno jačeg hardvera i dugotrajnije podrške odnosno loše politike od strane Nvidie koja prerano napusti svoje čipove.Gtx 660 je loš primjer zbog toga, a i zbog ogromne razlike u razvoju softvera od tada do danas s obzirom da su igre koje izlaze 2018./2019. gotovo na vrhuncu s tehničke strane, uvelike naprednije od onoga šta se nudilo tada. Kroz recimo 5 godina to sigurno neće bit niti približan skok u grafici ili bilo čemu općenito, ostale su samo finese.

 

Zato se tek sad i forsiraju više rezolucije kako bi se hardver nastavio jednako dobro prodavat, kako bi softver drža korak jer nije ostalo previše mjesta za napredak. Također, gtx 660 je tada bila budžetna kartica za 1080p, šta bi danas bila 1050Ti bez obzira na brojke i cijene. S druge strane RX 580 je približno najjači čip za 1080p, inferioran samo 980Ti i FuryX te otprilike izjednačen sa 980/1060/390X/780Ti, no sasvim će sigurno ostat relevantnija od navedenih, a neće nikad imat niti Vram problema kao mnoge prethodne kartice. Doduše, gtx980 je nešto malo jača od 1060/580 kad se dobro kloka, no starija je. Gtx 1070/Vega56 su nove kartice koje se najčešće kupuju za 1440p ili 1080p/120Hz šta je sad relevantnije nego prije pa ih neću ubrojat. Kad se sve varijable uzmu u obzir u različitim vremenskim okvirima (od podrške, softverskog napretka pa nadalje u tekstu), rx580 je za 1080p daleko od gtx660. Bila bi u rangu sa 780/970, pa čak i malo više, a te kartice su i nakon 4-5 godina srednja klasa za najzahtjevnije igre dok sve ostale naslove pogone na maksimalnim postavkama. A u prilog ide i to šta još uvijek dosta ljudi sasvim kvalitetno igra današnje zahtjevnije igre sa HD7790, HD7770 pa čak i sa HD7750, dok su Nvidia ekvivalenti već neko vrijeme u zagrobnom životu. Nakon toga, malo kasnije, gtx780Ti bi sigurno bila jača od gtx1060 te bi došla taman kao gtx980, a ipak je ta 5 godina stara High End kartica inferiorna. Amd s vremenom ipak bolje drži korak, a izvjesno je da će tako bit i s trenutnom generacijom, iako ne mora nužno bit i sa sljedećom.

 

U svakom slučaju gledaš na to sve skupa površno, po principu rekla-kazala, šta većina misli itd., pa ti je samim time dobar dio svega šta si napisa pogrešan. I da, drago mi je današnje igre igrat na maksimalnim postavkama iako istovremeno igram i po 10 do 20 godina stare naslove i jednako uživam u njima, a za nekih 5 i više godina mi neće bit nimalo mrsko igrat recimo 10 najzahtjevnijih naslova na High postavkama, a sve ostalo do daske s obzirom na cijenu hardvera, naravno ako dijelovi požive.

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
Festus kaže...
 em kod ps4 čak i na 1080p nedostaje jedno pola grafičkih postavki, a kamoli na tih umjetnih 4k. Kojeg vraga će ti pusti pikseli kad u većini igara nemaš poštenu grafiku ?

eto ps4 se ne mora nadograđivat iako mu nedostaje pola grafičkih postavki i detalja, no dobro).

Ako fali pola grafičkih detalja to je onda "očaj", a ne "prosječno".

 

RX580 i GTX 1060 su kartice koje su nevjerojatno izjednačene u večini nasolva, samo u nekima jedna pregazi drugu, pa u nekim ova druga pregazi prvu. Kako će se te kartice nositi s naslovima budućnosti i kakva će biti podrška su pusta naklapanja. Dalje si išao drobiti o GPU-ima i drugim rezolucijama, a sam si rekao da te zanima samo 1080p, te sve to nema veze s našom "raspravom" koja je o konzolama. Gaming industrija se konstantno razvija i svako malo dobijemo "novu najljepšu igru", tako da ne razumijem ovo mišljenje da će sad razvoj stati i da će trenutni hardver biti dobar jos 100 godina. Dolazi nam tzv. "Ray Tracing" i tko još zna što, teško da možeš predvidjeti tempo razvoja "grafike". Možda pojam "kvalitetno igranje" očito različito definiramo, jer sa 7790 ja nebi rekao da je igranje "kvalitetno". Jer ako se kvalitetno igra na toj kartici onda je bogami igranje na PS4 Pro uberkvalitetno.

 

Ne gledam ja na to površno, niti "šta drugi misle", a najmanje po principu "rekla-kazala", pošto posjedujem oba "sistema" i imam sate i sate iskustva na oba. Ono što sam ja napisao, napisao sam kroz čvrste činjenice, i vlastitno iskustvo, te primjera iz povjesti.

 

 

4 godine
offline
U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founders Ed

Oboje govorite istinu, ali na kraju krajeva i jedno i drugo ima svoje prednosti i mane. Moj prvi komentar se odnosio upravo na tu GTX 1180 karticu i kartice tog ranga sa abnormalnim cijenama i ciljanoj skupini ljudi za koje su napravljene. Naprosto je suludo ulagat tolike novce u PC kada konzola ima i svoje prednosti, a mid range PCijevi trenutacno kostaju vise nego vrijede. Kao sto sam u prvom komentaru rekao, GTX 1180 i ostale komponente koje ti trebaju za pogonit ovu karticu ne opravdavaju ogroman novacni ulog koji zahtjevaju, kada konzola od 3000kn ima cak i neke stvari bolje za ponudit kao sto su igre, a to je na kraju krajeve ono do cega nam je zapravo i stalo.

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: U srpnju navodno stiže Nvidia GTX 1180 Founder
IvanDado kaže...

Oboje govorite istinu, ali na kraju krajeva i jedno i drugo ima svoje prednosti i mane. Moj prvi komentar se odnosio upravo na tu GTX 1180 karticu i kartice tog ranga sa abnormalnim cijenama i ciljanoj skupini ljudi za koje su napravljene. Naprosto je suludo ulagat tolike novce u PC kada konzola ima i svoje prednosti, a mid range PCijevi trenutacno kostaju vise nego vrijede. Kao sto sam u prvom komentaru rekao, GTX 1180 i ostale komponente koje ti trebaju za pogonit ovu karticu ne opravdavaju ogroman novacni ulog koji zahtjevaju, kada konzola od 3000kn ima cak i neke stvari bolje za ponudit kao sto su igre, a to je na kraju krajeve ono do cega nam je zapravo i stalo.

Treba shvatit da je to luksuzni proizvod i da ne moras imat ni 25% snage te kartice za igrat se u 1080p/60fps.

Ko da zakljucim da auti nemaju smisla i da su preskupi jer bugatti veyron kosta 2mil eura... Eto svima omiljene poredbe s autima...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice