Vrlo zanimljivo. Kako ovo uopce funkcionira?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Wikipedia radi čuda: http://en.wikipedia.org/wiki/Cassette_tape_adaptor
Odlična igračka.Tijekom godina,promjenio sam nekoliko ovakvih.Sada sam nabavio USB/SD FM radio transmiter.Ubaci karticu(ovo preferiram,jer ne strši van) ili usb,podesi frekvenciju i sve 5!
Jednostavno "ubodeš" jack-utičnicu u neki izvor glazbe, ubaciš ovu kazetu u kazetofon, stisneš play i stvar svira!
Ja sam ovo koristio davno za slušanje muzike sa cd-playera na auto-kazetofonu, u danima kad je cd u autu bio pojam (za one aute koje sam si ja mogao priuštiti :). Bilo je jako šlampavo jer ima ova žica koja viri iz kazetofona, ali jako se malo ljudi vozilo samnom a da nije reklo "wow, što je ovo".
Uglavnom nisam uopće znao da se to može još naći u prodaji....
Meni su ovi USB FM transmitteri bolji. Što jednostavniji, to bolje. Manje komponenti koje se mogu pokvariti. A jeftini su.
Ovu kazetu-adapter imam ali mi ne vrijedi previše jer u radio u autu idu oni MiniDiscovi ili kako se već zovu.
lol, imalo smisla prije 10 godina, sada nema nimalo smisla
usput usb fm transmiteri imaju loš zvuk, ako netko ne može dati 600 kn za radio sa usb-om onda bolje ništa ni ne pokušavati
Taj adapter košta 20-30 kn. Svakako vrijedi "pokušati".
usput usb fm transmiteri imaju loš zvuk, ako netko ne može dati 600 kn za radio sa usb-om onda bolje ništa ni ne pokušavati
Ti Usb fm transmiteri uopce nemaju los zvuk.
Znas li koliko dana ja trebam raditi za 600KN?
Definitivno se isplati dati 50-tak kuna nego kupovati novi radio!(za nas koji nismo pri parama)
Imam oba rješenja, tj. ovu kasetu koju sam ranije priključivao na mp4 player, ali mi nije bilo praktično zbog slabe baterije mp4 koja je mogla izdržati svega 3 sata. Bolje rješenje su transmiteri koji se napajaju preko konektora za upaljač, nema kablova i većinom dolaze uz manji daljinski. Što se tiče zvuka preko transmitera mogu reći da je zanemarivo malo lošiji nego kada se sluša preko CD-a.
stvar je u tome da kod nekih auta jednostavno ne možeš zamijeniti originalni radio kasetofon sa drugim cd/mp3 playerom zbog posebne izvedbe.
na primjer kod alfe 166
tada mogu poslužiti ovakvi adapteri iako ne znam kakva je uopce kvaliteta zvuka s njima..
dvd je malo ne praktičan,puno pjesama i neznaš šta sve imaš na njemu,a usb fino piši-briši
nigdje nisam vidio fm transmiter za 50 kn,najjeftiniji 80,a za 150 kn radio sa cd-om i daleko bolji zvuk
dvd je malo ne praktičan,puno pjesama i neznaš šta sve imaš na njemu,a usb fino piši-briši
nigdje nisam vidio fm transmiter za 50 kn,najjeftiniji 80,a za 150 kn radio sa cd-om i daleko bolji zvuk
Svoj adapter sam kupio nov za 10 KM(cca. 40 KN) u megamarketu .Jedini problem je što noviji auti nemaju upaljač,tako da ostaje samo kupovina radija s usbom
Da si se potrudio uopće pogledati onaj moj link, vidio bi da se prodaju u prosjeku za manje od 50kn. To što si ti lijen tražiti, to je tvoj problem.
Neki nemaju novaca za radio sa USBom pa fm transmitter savršeno posluži. Zvuk je sasvim ok za komadić plastike od 40kn (koliko sam ja svoj platio). Samo se treba malo potruditi i pronaći frekvenciju koja se ne koristi (u mom slučaju defaultnih 87.5 mhz).
Da si se potrudio uopće pogledati onaj moj link, vidio bi da se prodaju u prosjeku za manje od 50kn. To što si ti lijen tražiti, to je tvoj problem.
Neki nemaju novaca za radio sa USBom pa fm transmitter savršeno posluži. Zvuk je sasvim ok za komadić plastike od 40kn (koliko sam ja svoj platio). Samo se treba malo potruditi i pronaći frekvenciju koja se ne koristi (u mom slučaju defaultnih 87.5 mhz).
šta se imam truditi tražiti nešta što nije s našeg tržišta, usput ovo ti je kod nas najjeftiniji http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=350.600.057
nadalje, nema veze na kojoj frekvenciji ga staviš, jako puno pozadinskog šuma ima i basovi su totalno plitki, jedino ako želiš da ti nešta u pozadini tandrče onda može poslužiti, kaseta je bolja solucija iako malo nepraktična radi kablova
znam šta pričam jer sam sve isprobao i ako netko imalo uživa u glazbi kupit će si radio sa cd-om a u najbolju ruku nešta ovako http://www.nabava.net/autoradio__480/pioneer-radio-mvh-1400ub-4x50-watt-cd__1641591
šta se imam truditi tražiti nešta što nije s našeg tržišta, usput ovo ti je kod nas najjeftiniji http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=350.600.057
nadalje, nema veze na kojoj frekvenciji ga staviš, jako puno pozadinskog šuma ima i basovi su totalno plitki, jedino ako želiš da ti nešta u pozadini tandrče onda može poslužiti, kaseta je bolja solucija iako malo nepraktična radi kablova
znam šta pričam jer sam sve isprobao i ako netko imalo uživa u glazbi kupit će si radio sa cd-om a u najbolju ruku nešta ovako http://www.nabava.net/autoradio__480/pioneer-radio-mvh-1400ub-4x50-watt-cd__1641591
Točno taj model koji si ti linkao sam ja kupio u metrou za 40kn. Isti takav. Ne znam što je problem naručiti sa DXa.
Frekvencija ima veze. U slučaju da ga stavim na 101mhz miješa mi sa Radiom 101. Bass je sasvim ok na ovom konkretnom modelu (u kombinaciji sa Kenwood radijem) i jeftinjara-zvučnicima od 140kn (Pioneer doduše ali sa dna kace).
Za 40kn svira savršeno.