DCS: Black Shark

poruka: 32
|
čitano: 5.665
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "DCS: Black Shark".
4 godine

Ja sam valjda jedan od rijetkih mazohista kojima ovo dobro izgleda i jedva čeka...

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
4 godine
moderator
RE: DCS: Black Shark

Pa što čekaš? Imaš digitalnu distribuciju na službenim stranicama (http://www.digitalcombatsimulator.com/?lang=en). Vrhunska zabava za 50 dolarčeka (NOT!)

This space for rent!
3 godine
neaktivan

U mrcinama je otvorena probna sekcija za DCS: Black Shark, pa ako neko želi letiti u timu, i imati nekoga kome može pričati kako je uspješno uzletio i sletio u manje od sat vremena, neka se prijavi na forumu:

http://www.mrcine.org

ZorroCRO
4 godine
Drago kaže...

Pa što čekaš? Imaš digitalnu distribuciju na službenim stranicama (http://www.digitalcombatsimulator.com/?lang=en). Vrhunska zabava za 50 dolarčeka (NOT!)

Pa čitam ja sad te vaše osvrte pa se dvoumim... :D
Ljubitelj sam LOMAC-a i Falcona 4.0 nekadašnjeg. Zadnje heliće (odlične imho) letio sam još u Apache vs Hokumu.... nije ovo valjda puno lošije?
C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
4 godine
moderator

Nije lošije, bolje je od EECH i EEAH, ali je zaštita lopovska i razbojnička, engine ne zna iskoristiti novi hardver, sve skupa izlgeda kao dodatak Flaming Cliffs (Neobično! Možda zato što su ga radili isti ljudi? Pitam se pitam...), imaš samo jednu letjelicu (helić), upute su loše i glupe, multiplayer je ojadan jer nema ni servera ni ljudi, ne dobiješ ni CD ni upute već je sve u nekakvoj elektronskoj virtualnoj formi i još te kara Starforce koji ti broji instalacije i deinstalacije.

Igra nije loša, ali je preskupa za to što nudi.

Najbolja simulacija borbenog helića, ali to ne znači mnogo jer ovih baš i nema puno.

Nakon višetjednog nastojanja da zavolim Black Shark (u stilu: "Kad sam te već platio 50 dolara, bit ćemo si najbolji frendači..."), vratio sam se Sturmoviku i njegovim pepunim serverima (Skies of Valor i Skies of Fire) i preporodio se.

Dolazi mi idući tjedan TrackIR Pro 4, pa ću ponovo probati BS s time, ali mislim da će i dalje ostati bs.

BTW, Falcona 4 nisam volio jer su ga izdali totalno nezavršenog, a kada su izašle sve neslužbene zakrpe i dodaci s kojima ga se može igrati - prošla me volja.

Lomac i Lomac + Flaming Cliffs sam igrao mnogo i dugo, usprkos poznatim problemima i dobro sam se zabavljao.

Ipak, za sve njih je Sturmovik car careva, kralj kraljeva.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 17:48 (Drago).
4 godine

Slažem se da je Sturmovik poseban užitak :) Nije toliko hardcore, ali je prokleto zabavan.

4 godine
moderator

Letni model zakon, a ako želiš, možeš ga napraviti hard-core: cockpit only, complex engine management, icons off...

Vidim da izlaze Birds of Prey iz IC Gamesa za konzole s "podebljanom" grafikom iz Sturmovika. Izgleda jako dobro, ako si vidio trailer:

This space for rent!
4 godine

Letni model je fantastičan. Dok mi je dida bio živ on se oduševio kad je vidio IL2 na ekranu, prepoznao je sve modele i inače za njega opskurna sprava postala mu je zanimljiva. Bio je pilot u WW2 i letio u sličnima. Jedino je kritizirao neke stvari da su "pojednostavljene", ali ponašanje aviona je ful zakon.

Hoće li BoP izaći za PC?

Ja sam (valjda krvno) frik za letenje. Da nisam kratkovidan vjerojatno bih sad bio letač. Ali nekako su nestale simulacije s PC i tržišta općenito... zadnji dobar space shooter Wing C. 5 i legendarni Freespace 2, zadnja dobra formula F1 2000... IL2 za letenje itd.

S ovom grafikom danas, simulacije letenja trebale bi pljucati fotorealizam, fizika s CUDA-om i Physixom... auuuuuuu... gdje su developeri nestali :(

4 godine
moderator

Trebala je izaći Battle of Britain, ali odjednom su prestali pričati o tome i pojavili su se ti Birds of Prey za konzole. Ne spominju mogućnost da to izađe za PC.

This space for rent!
4 godine

E ovo ja zovem recenzijom. Ovako bi sve recenzije trebali pisati. Piše mi sve što trebam znati o igri. Inače uskoro mi dolazi ova zvjerčica http://www.saitek.com/uk/prod/x52pro.htm . Ako naletite na mene u Strumoviku ne piše vam se dobro.Cool

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
4 godine

Vražje konzole... nek propadnu!

4 godine
moderator
naxeem kaže...

Vražje konzole... nek propadnu!

Ne želim nikoga poimence spominjati i inicirati javnu harangu, ali moj kolega s inicijalima Oleg Maštruko nabavio Xbox 360 prije neki dan...
This space for rent!
4 godine
moderator
scorpion667 kaže...

E ovo ja zovem recenzijom. Ovako bi sve recenzije trebali pisati. Piše mi sve što trebam znati o igri. Inače uskoro mi dolazi ova zvjerčica http://www.saitek.com/uk/prod/x52pro.htm . Ako naletite na mene u Strumoviku ne piše vam se dobro.Cool

Što kaže Nazor:

"Susjede, dom si na svojemu gradi
Zovi me zid mjedeni, plot krvavi
Prohtjel' se tebi jednom natrag, znadi
Tu ćeš me naći. Čekam te na Dravi"

Odnosno na nekom od servera...Namigiva

This space for rent!
4 godine

)Ajd Drago priznaj, prevelika si ljenčina da bi skužio sve dugmiće :) teško da si KA-50 prokužio u mjesec dana :) a što se tiče Storm of War (BoB), on je itakako živ, njegov engine vidi se u onom videu na koji si dao link ;)

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
4 godine
moderator

Pa i nisam ga prokužio u mjesec dana - u tome i jest stvar. "Learning curve" za *igru* koja zahtjeva mjesece učenja nije igra, već eventualno "Igra staklenim perlama" (bljuv - mislim da sam upravo malo povratio u usta...).

BoB - engine je živ, ali je otišao na krivu adresu - konzolašima. Ja ne vidim da BoB 1C više spominje niti precizira kad bi mogla izaći. Navodno imaju velikih problema s cash flowom, pa izdaju sve što imaju što rpije mogu da nekako namaknu novce, pa im je kvaliteta naslova strašno opala (primjerice - "T-34 vs Tiger"), a stari engine možeš jahati samo određeno vrijeme - ne zauvijek.

Naravno, ako ti imaš podatak kad BoB izlazi za PC - samo reci, ne srami se...

Hehe - tek sam ti sad pogledao profil i skužio tko si... Namigiva

Daj malo navodi te zrakoplove umjesto što se igraš pilota...Cool

This space for rent!
4 godine

Dalibor je umirovljeni pilot Štuke?:)

4 godine
moderator
naxeem kaže...

Dalibor je umirovljeni pilot Štuke?:)

Nemaš pojma koliko si blizu...  Smijeh
This space for rent!
4 godine

Tko ga je "umirovio"? :P

Dok smo još kod simulacija, kakav je Blazing Angels? :)

4 godine

Drago Smijeh

pilot štuke....preciznije bi bilo srdjele a ne štuke :)

nisam se čuo sa Olegom (ne onim vašim zlim luđakom, hehe), ali koliko znam BoB za PC je još uveliko živ. sorry za offtopic. Inače u pravu si, slažem se, Black Shark je pretjerano detaljna simulacija a preskakanje sa glavnog djela u meni...jaooo...to je velika glupost.

inače, kad me več Dragica provocira - evo filimiča iz moje firme (save as > 65 MB)

a tu je i jedan stari doku o zagrebačkom aerodromu. uživajte. (save as > 350 MB)

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.
4 godine

Eto.. filmić o cijeloj zračnoj kontroli Slovenije stane u 65MB, a film od Plesu pet puta toliki ccc Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 8:28 (naxeem).
4 godine

što češ, size matters Smijeh

4 godine
neaktivan
naxeem kaže...

Eto.. filmić o cijeloj zračnoj kontroli Slovenije stane u 65MB, a film od Plesu pet puta toliki ccc Cool

Zračna kontrola slovenije..... dobardandobrodošliuslovenijuhvalanaposjetidoviđenja. Ako se požure, stignu sve izgovoriti prije nego ih prelete. Paraglajderom.
I'm a lumberjack and I'm OK
4 godine
moderator
dumba kaže...
 Zračna kontrola slovenije..... dobardandobrodošliuslovenijuhvalanaposjetidoviđenja. Ako se požure, stignu sve izgovoriti prije nego ih prelete. Paraglajderom.

Drži se topica.

This space for rent!
4 godine
moderator
dalibor kaže...

Drago Smijeh

pilot štuke....preciznije bi bilo srdjele a ne štuke :)

nisam se čuo sa Olegom (ne onim vašim zlim luđakom, hehe), ali koliko znam BoB za PC je još uveliko živ. sorry za offtopic. Inače u pravu si, slažem se, Black Shark je pretjerano detaljna simulacija a preskakanje sa glavnog djela u meni...jaooo...to je velika glupost.

inače, kad me več Dragica provocira - evo filimiča iz moje firme (save as > 65 MB)

a tu je i jedan stari doku o zagrebačkom aerodromu. uživajte. (save as > 350 MB)

Loooool! Osmijeh

Sada sam pogledao ovaj o Plesu! Ovi s Avijacija.neta su stvarno luđaci kad imaju ovakve stvari! Osmijeh
This space for rent!
4 godine

Prastara stvar, ali luda za vidjeti. :)

Vidim puši ekipa na veliko u JAT-ovim avionima :P

Onda Dalibore, ti letiš avione ili im samo govoriš kuda?:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 14:02 (naxeem).
4 godine

ono prvo u slobodno vrijema, a ono drugo u službeno :)

3 godine
neaktivan

Ja sam ga na sreću nabavio za samo 120 kn preko prijatelja koji je kupovao svoj u ukrajini. Simulacija helikoptera predobra, čak ni helikopter nije težak za naučiti. Međutim engine je da oprostite - šugav.U retrospektivi na Lock On: cca. 30-40% pad u framerate-u u odnosu na LO 1.02. I dalje očajno spori vremenski uvjeti. Oni su stari engine prezasitili detaljima tako da su uništili framerate u igri a nisu ništa napravili da ubrzaju bilo koji aspekt grafičkog engine-a.

Iskreno mogu reći da su Eagle Dynamics DCS: BS napravili onako navrat-nanos. U igri imaju npr. brisači i za škval i za kabinu kokpita, ima i kiše i snijega ali oni ne ostaju na staklu kabine dakle brisači su potpuno beskorisni, pješadija koja se kreće poput vozila (u koloni s razmakom 10 metara između pješaka). Ali najgora je stvar ground AI, naime jedinice na zemlji ne rade u igri ništa da sami sebe zaštite od vaših napada, konvoj za primjer, kada uništite vodeće vozilo ostala se ne raspršuju ne prave nikakve obrambene manevre. U Lock On to nije bilo toliko važno ipak su u pitanju bili brzi avioni i to se nije toliko primjećivalo ali kada se to napravi u simulaciji specijaliziranoj za Zrak-Zemlja djelovanje to je jednostavno glupo. Od izlaska FC-a je Black Shark bio najavljen a sad iskreno da su samo imali vremena modelirati Ka-50 to ne vjerujem. Imali su dovoljno vremena da isprave sitne i krupne gluposti ali nisu, zašto? Pojma nemam iako bi rekao da ima veze s aljkavosti Eagle Dynamicsa.

Slažem se s Dragom kada kaže da to liči na proširenje za Flaming Cliffs. Iskreno preporučujem ako možete izdržati sve mane.

4 godine

Ljudi, nadam se da cete mi oprostiti offtopic, evo par slikica vojnog aerodroma Zeljava, ako se neko od vas pita u kakvom je sad stanju.

Slikao sam ih proslog februara, sreca pa me granicna policija nije uhvatila, inace sam mogao klavir svirati hehehe.

Kad se samo sjetim kad su 2 mig-29 preletjela preko moje zgrade u niskom letu, valjda ih frajeri tek dobili, pa probavali pile :))

Jedna od pista unistenog vojnog aerodroma Zeljava Jedna od pista unistenog vojnog aerodroma Zeljava
Ulaz u aerodromske galerije pod Pljesevicom Ulaz u aerodromske galerije pod Pljesevicom
I'm fat, you're ugly! I can diet.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 18:02 (DrNasty).
4 godine

29? M2? :) -- Fino... ja bi radije Su 35 ili 37 :) Ili najnoviji mig 35 :) --- Mi ćemo dobit ona smeća F-16 (a kad smo kod toga, mogli smo bar 15-tice uzet...)

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 18:14 (naxeem).
2 godine
neaktivan

Na kraju instalacije trazi mi serijski broj?!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice