1C voli digitalno

poruka: 5
|
čitano: 726
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "1C voli digitalno".
4 godine
1C voli digitalno

Čak i više od 79%. Prema statistici koja je izašla prije par dana broj prodanih fizičkih medija je oko 90%, dok je 10% ostalo (znači digitalno). Ja sumnjam da će digitalna distribucija preuzeti vodstvo u iduće 3 godine, tako da mi je ovo sa idućom čisto smiješno.

Kutija je kutija. Za PC se malo prodaje ali, heb ga, prodaje se i ljudi žive od toga. Dok je god Blizzard tu postojat će i kutije za kompjuteraše (znači SC2, D3, novi MMO) - dugo će vremena proći dok ih konzolaški naslovi kompletno potisnu s polica.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
4 godine
moderator
1C voli digitalno

Mislim da je osnovni problem prodaje igara putem digitalne distribucije njihova cijena. Jednom "davno" Steam (vjerojatno najpopularniji servis za digitalnu distibuciju) je digitalno prodavao igre po bagatelnim cijenama, no to se promjenilo, pa sada igre na Steamu često koštaju osjetno više nego igre u kutiji koje je moguće kupiti u raznim web trgovinama kao što je primjerice www.game.co.uk. Dobar primjer za to je Modern Warfare 2 koji na Steamu još uvijek košta 60 € (obična PC verzija) dok kupovinom na game.co.uk s dostavom u HR (iz Engleske) košta nešto manje od 300 kn odnosno 41,5 €.

Po meni digitalna distribucija ima mnogo prednosti nad klasičnom prodajom igara u kutiji, no dok cijene ne padnu na prihvatljivu razinu, radije kupujem tamo gdje je jeftinije. 

4 godine
RE: 1C voli digitalno
Denis kaže...

Mislim da je osnovni problem prodaje igara putem digitalne distribucije njihova cijena. Jednom "davno" Steam (vjerojatno najpopularniji servis za digitalnu distibuciju) je digitalno prodavao igre po bagatelnim cijenama, no to se promjenilo, pa sada igre na Steamu često koštaju osjetno više nego igre u kutiji koje je moguće kupiti u raznim web trgovinama kao što je primjerice www.game.co.uk. Dobar primjer za to je Modern Warfare 2 koji na Steamu još uvijek košta 60 € (obična PC verzija) dok kupovinom na game.co.uk s dostavom u HR (iz Engleske) košta nešto manje od 300 kn odnosno 41,5 €.

Po meni digitalna distribucija ima mnogo prednosti nad klasičnom prodajom igara u kutiji, no dok cijene ne padnu na prihvatljivu razinu, radije kupujem tamo gdje je jeftinije. 

I još bi dodao se ne može prodati igra. Ako imaš "kutiju" a dosadila ti je igra - prodaš ju bez problema. Kakav je uopće postupak potreban da prodaš neku igru nabavljenu preko digitalne distribucije - ako uopće postoji ta mogućnost?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
3 godine
Paolo2612 kaže...

I još bi dodao se ne može prodati igra. Ako imaš "kutiju" a dosadila ti je igra - prodaš ju bez problema. Kakav je uopće postupak potreban da prodaš neku igru nabavljenu preko digitalne distribucije - ako uopće postoji ta mogućnost?

To je jedna od glavnih caka što love izdavače igara. Službeno nema preprodaje.

Teoretski možeš za svaku digitalno kupljenu igru imati zaseban account pa onda prodaš kompletni account s tom igrom...

4 godine
Paolo2612 kaže...

TomoR kaže...

To je jedna od glavnih caka što love izdavače igara. Službeno nema preprodaje.

Teoretski možeš za svaku digitalno kupljenu igru imati zaseban account pa onda prodaš kompletni account s tom igrom...

Yep, kolega TomoR je u pravu. Čak je naglašeno da nema pretprodaje u Steamovom subscriber agreementu.

Dok se politika digitalne prodaje ne promjeni neće se ni ona drastično povećati.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice