Bezveze rasipaju pare. Za tako popularnu igru ne trebaju raditi reklame. Te pare su mogli uložiti u nešto pametnije.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bezveze rasipaju pare. Za tako popularnu igru ne trebaju raditi reklame. Te pare su mogli uložiti u nešto pametnije.
Naglasak na "mogli". Na pamet mi pada HL: Episode 3.
A što se tiče reklame, zbog najavljenog bojkota valjda ne žele riskirati, a i tu je uvijek privlačenje novih kupaca.
BTW, sumnjam da je L4D2 već popularan kad još nije ni izašao. 
25 milijuna... To je oko 17 milijuna eura. Jedan L4D2 u preorderu na steamu kosta malo ispod 35€, zaokruzimo na 35€. To je malo vise od 485 000 primjeraka. Znaci da ocekuju debeli profit...
Steta sto se nisu sjetili neceg jeftinijeg. Npr. neka klasicna reklamna kampanja, plakati, oglasi po webu i novinama i da daju recimo 100 000 primjeraka steam userima po random sistemu. Bas me zanima da li bi takva kampanja imala bolji efekt od ovakve...
Pa i prvi left je bil na svim živim reklamam.
Naj mi je bia ono left4dead bus .
Heh, sto mislis kako je postala popularna? Nije bas sama od sebe, jos kad uzmes u obzir da se radi o zombie-shooteru koji sam po sebi spada u nekakvu B-klasu (bar sto se sire publike tice), Valve je stvarno uspio napraviti cudo, tj. njihova ten-million-dollars (čitaj Cartmanovski) reklamna kampanja...
zbilja žalosno ako je ovako bezumna igra toliko popularna.....
nešto toliko monotono i zaglupljujuće već dugo nisam vidio
naklapaš bezveze :)
valve ima jedan od najboljih marketinških odjela među proizvođačima igara, a ti i potvrđuje ogroman broj prodanih primjeraka L4D 1 :)
Ono što sam želio reći je da kad neka igra postane popularna, njen nastavak nije uopće potrebno reklamirati toliko. Jer daju npr informacije gamespotu svi koji su na gamespotu to vide i onda govore svojim prijateljima kako je izašao left for dead 2. Znači samo da su se reklamirali na par sitova što bi ih koštalo puno manje ne bi lošije prošli. Priznajem za prvi left for dead je bila potrebna reklama, ali za nastavak smatram da su previše uložili u reklamiranje. Ali očito se ima para na bacanje pa se može 25 milijuna grunut kad hoće.
Netko je spomenuo kako je igra samo bezumno napucavanje. To je istina ali zar to nije bio i Serious Sam kojeg su ljudi toliko hvalili. A pogledajte kako je Serious Sam imao manje reklama. Jednostavno ko ima para hehe;D da je Croteamu tih 25 milijuna oni bi čudo napravili.
Pa i prvi je bio dobrano izreklamiran.
Sjecam se kada je izlazio prvi L2D bio sam na sluzbenom putu u Parizu.
Cijela podzemna je bila nakrcana L4D reklamama. Brijem da je bar nekih 30% svih reklamnih panoa bilo sa Left4Dead.
Ne bojte se vi kako ce oni pare potrosit, svaka se reklama vraca trostruko, tako da oni dobro znaju oce li tako izgubit te novce ili ce im se vratit, pogotovo ako je igra dobra.