Kada sony još uvijek nije naučio da mora biti poslušan kao bubica.
Zašto bi se Sony trebao dodvoravati kriminalcima?
LOL Ovaj zakon uopce nebi sprjecavao piratstvo nego bi jos samo pogodovao fegotima kao Justinu Biberu i vladi da ima legalan nacin spijuniranja gradjana pod izlikom SOPA.
Samo mi neide u glavu otkud Kim Kardashina u svemu tome?! Zar nije ona nekakva sponzorusa...
@sinatra Mislim da svi znamo sto se nedavno dogodilo sa Sonyem i njegovim storeom ;)
Zašto bi se Sony trebao dodvoravati kriminalcima?
Ne kriminalcima,nego modernim robin hoodovima.
Pitaš se zašto?Jer su očito snažniji od sony-a,a izgleda i od pola it security industrije+cia.
nadam se da je Sinatra bio sarkastičan...
Sony meni nudi uslugu koju mogu i ne moram koristiti.
Ja uslugu želim koristiti.
Anonymous mi tu uslugu uskraćuje.
Što je tu robinhoodovski?
al je sopa prosao u americi?
Sopa je privremeno povučen, a i sony je povukao podršku. Ova vijest malo kasni.
Modernim debilima prije.
kad se glasuju za SOPA?
osobno mislim da je to malo blaza verzija "kineskog firewall-a"
kad se glasuju za SOPA?
ne bih rekao da je blaža nego je i gora,
kineski firewall je ipak ograničen samo na Kinu i koliko znam cenzor je vlada,
ovdje se radi se vrlo opasnom zakonu koji uvodi cenzuru puno širih razmjera, a cenzor su velike korporacije
koje žele svom silom sačuvati (ili vratiti) svoj stari 'dinosaurovski' poslovni model i satrti inovaciju
kad se glasuju za SOPA?
ne bih rekao da je blaža nego je i gora,
kineski firewall je ipak ograničen samo na Kinu i koliko znam cenzor je vlada,
ovdje se radi se vrlo opasnom zakonu koji uvodi cenzuru puno širih razmjera, a cenzor su velike korporacije
koje žele svom silom sačuvati (ili vratiti) svoj stari 'dinosaurovski' poslovni model i satrti inovaciju
nisan se udubljivao puno u SOPA, al me bas interesira, pa sam pitao kako na
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/tko-sve-podrzava-sopa-u/132545.aspx
pa daj ako imas volje obrazlozit kako to utjece?
oni stvarno jesu kao robin hood modernog vremena, ako više istražiš svaka njihova akcija je za ljudska prava - pomogli su policiji uhvatiti lanc internetskih pedofila, bore se protiv socijologije.. samo istraži malo
a i ovo što su prijetili sony-ju - vidio si da su napisali da normalni korisnici neće biti previše oštećeni - dakle da ciljaju sam sony
SOPA je zakon koji omoguća špijunažu i cenzuru interneta, a Anonymus to hoće spriječiti
oni stvarno jesu kao robin hood modernog vremena, ako više istražiš svaka njihova akcija je za ljudska prava - pomogli su policiji uhvatiti lanc internetskih pedofila, bore se protiv socijologije.. samo istraži malo
a i ovo što su prijetili sony-ju - vidio si da su napisali da normalni korisnici neće biti previše oštećeni - dakle da ciljaju sam sony
SOPA je zakon koji omoguća špijunažu i cenzuru interneta, a Anonymus to hoće spriječiti
Sinatra evo ti odgovor.
Uvijek je ispravno boriti se protiv nauke koja proučava društvo, podrazumijevajući pod tim različite oblike društvenih odnosa, društvenih interakcija i njihov kulturološki aspekt.
Samo radi ovoga imaju moju podrsku 
"Uz Sony, Anonymous se odlučio obračunati i sa Justinom Bieberom, Lady Gagom, Kim Kardashian i Taylor Swift, i to također zbog njihove podrške prijedlogu zakona Stop Online Piracy Act."
Jedina stvar koja je blago tragicna je da taj zakon podzavaju ljudi u americkom kongresu koji ni mailove neznaju procitat.
Kad netko napiše ovako nebulozan post svaka daljnja rasprava je suvišna.
A di je link na video kad je video već spomenut? 
Kad netko napiše ovako nebulozan post svaka daljnja rasprava je suvišna.
Ahahahah protiv sociologije.
Dobro da se ne bore protiv psihologije ili nedaj boze,matematike ili fizike...
Jesi se našao pametan, svi dobro znamo na šta on misli, a Anonymous 100% podržavam!
Jesi se našao pametan, svi dobro znamo na šta on misli, a Anonymous 100% podržavam!
Ja ne znam na sta on misli. Moderni Robin Hood carevi koji se bore protiv sociologije? Krasno.
Ne znam sta je gore - ovi anonimus kreteni koji trose svoje znanje i vrijeme na vandalizam umjesto na nesto korisno ili nepismeni klinci koji ih obozavaju.
Ja koristim i uredno placam PS i PSN. Kojim pravom me anonimus sprecava u tome (osim pravom vandalizma)?
Eh, kad vam SOPA prode, onda cete tek uzivati... /sarcasm_off
Ne znam, u svakom slucaju sam prije na strani ljudi nego korporacija (bojkot).
U povijesti nijedna revolucija nije bila mirna. Svaka je bila krvava. Mozda nam se blizi jos jedna kako stvari stoje...
EDIT: @mcf
Nigdje nije niti receno da se PSN napada, a koliko znam Anonymous je odbacio upletenost za napad na PSN: "Although Anonymous admitted responsibility to subsequent attacks on the Sony websites, Anonymous branch AnonOps denied that they were the cause behind a major outage of the Playstation Network in April 2011. However, as Anonymous is a leaderless organization, the possibility remains that another branch of the group is responsible for the outage."
K tome, vec je netko stavio gore link, Sony je presao na svijetlu stranu, protiv SOPA-e su sada, ali je Sony Music Entertainment i dalje zagovaratelj. Bar znam koga bojkotirati. Ima i na BOL-u vijest.
EDIT: @mcf
Nigdje nije niti receno da se PSN napada, a koliko znam Anonymous je odbacio upletenost za napad na PSN:
Ah, svejedno da li se zovu Anonymous, LOD, Erik Bloodaxe ili Jozek2000. Bilo kakav napad na Sony inc. ce se odrziti i na mene, krajnjeg korisnika njihovih usluga. Ne vidim bas puno Robin Hooda (i to onog koji mrzi sociologiju) u tome.
Ah, svejedno da li se zovu Anonymous, LOD, Eric Bloodaxe ili Jozek2000. Bilo kakav napad na Sony inc. ce se odrziti i na mene, krajnjeg korisnika njihovih usluga. Ne vidim bas puno Robin Hooda (i to onog koji mrzi sociologiju) u tome.
Pa Sony ima mnogo razlicitih podruznica, od onih zaduzenih za muziku, razne elektronicke uredaje, preko onih zaduzenih za Playstation i PSN. A na ovoga sa 'sociologijom' sam okinul :D
Nije bas svejedno kako se zovu, po toj logici, svejedno bi bilo da li je u pitanju CIA, Mossad ili SIS, sve su to razlicita imena za istu stvar, tajnu sluzbu.
Kao sto rekoh, najvjerojatnije nece biti nikakvog napada, jer Sony je protiv SOPA-e, nema razloga napadati Sony. Mozda Sony Music Entertainment.
Mene vise od svih tih napada muci doticna SOPA (i PIPA). Samo da ne produ...
Nije bas svejedno kako se zovu, po toj logici, svejedno bi bilo da li je u pitanju CIA, Mossad ili SIS, sve su to razlicita imena za istu stvar, tajnu sluzbu.
Mene vise od svih tih napada muci doticna SOPA (i PIPA). Samo da ne produ...
Slazem se da postoji (vrlo izgledna) mogucnost utjecaja tajnih sluzbi na odredjene hackerske aktiviste ali tu vec zalazimo u off topic i teorije zavjere :)
Sto se tice SOPA akta (koji naravno [imho] nece proci; to je priprema terana za PIPA akt, ne puno bolji za nas od SOPA), slazem se sa tobom, bojkot (primjerice) je legalan i koristan nacin protesta (za razliku od ddosanja Biberove [ili kako se vec pise :) ] producentske kuce).
Nisu oni protiv sociologije nego scientologije što nije ni slično, jedno je znanost (sociologija), a jedno je vjera i to podosta retardirana (scientologija) tako da malo se informirajte a onda tek pišite... peace out 
...
Sto se tice SOPA akta (koji naravno [imho] nece proci; to je priprema terana za PIPA akt, ne puno bolji za nas od SOPA), slazem se sa tobom, bojkot (primjerice) je legalan i koristan nacin protesta (za razliku od ddosanja Biberove [ili kako se vec pise :) ] producentske kuce).
Naravno, to sam vec i rekao u onoj drugoj temi, definitivno je SOPA toliko ekstreman prijedlog, bas zato da uspiju progurati PIPA-u koji bi bio kao neki kompromis, a zapravo moze uciniti stete isto kao i SOPA.
Ma nek ga DDoS-aju, ionako ce mu to samo promociju napraviti, pogotovo kod 13-godisnjakinja.
@Toza
Covjek je napisao 'sociologija', otkud da mi znamo da je on mislio na scientologiju?
@Toza
Covjek je napisao 'sociologija', otkud da mi znamo da je on mislio na scientologiju?
Ja sam samo reko da je pogrešna informacija i da se malo informirate prije nego što krenete pljuvat ili osuđivat nekog, nikom ništa osobno ni urijedljivo, čisto ono informativno... 
Ja sam samo reko da je pogrešna informacija i da se malo informirate prije nego što krenete pljuvat ili osuđivat nekog, nikom ništa osobno ni urijedljivo, čisto ono informativno... 
Jes, jes, to je starija operacija, Operation Chanology cini mi se. Nista osobno nije ni shvaceno, a bome ni uvredljivo