Koji idioti. Da igre stvarno potiču nasilje broj kriminala bi bio puno veći, posebno oni počinjenih od mladih ljudi. Igre kao GTA se igraju u zemljama kao što su Švicarska i Japan, a svejedno se ljudi međusobno ne rešetaju ili pajserom razbijaju susjede. Naravno lakše je kriviti videoigre za nasilje, a ne loši odgoj ili činjenicu da je čovjek po prirodi zlo podmuklo biće.
Australski političari protiv Grand Theft Auta
- poruka: 29
- |
- čitano: 1.162
- |
- moderatori:
F1-IVO
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji idioti. Da igre stvarno potiču nasilje broj kriminala bi bio puno veći, posebno oni počinjenih od mladih ljudi. Igre kao GTA se igraju u zemljama kao što su Švicarska i Japan, a svejedno se ljudi međusobno ne rešetaju ili pajserom razbijaju susjede. Naravno lakše je kriviti videoigre za nasilje, a ne loši odgoj ili činjenicu da je čovjek po prirodi zlo podmuklo biće.
Svaka cast ljudima koji nalaze zabavu u GTA serijali, ali onaj koji ga dugo igra, voli ga i uzivi se u njega, ne vidim razlog zasto se ne bi promijenio.
Znam bilo je na Game Master da je bivši SAS-ovac, koji je služio nekoliko dobrih godina vojsku priznao da igre ne potiču nasilje. Nego da samo luđaci idu raditi takve gluposti pa krive igre.
Znam bilo je na Game Master da je bivši SAS-ovac, koji je služio nekoliko dobrih godina vojsku priznao da igre ne potiču nasilje. Nego da samo luđaci idu raditi takve gluposti pa krive igre.
Bivsi SAS-ovac?
On ima osnovnu skolu, ne vjerujem da je blizu da diplomira psihologiju (a mozda i grijesim).
Naravno da igre utječu na čovjeka no za to je potrebno 6-8 sati neprestanog igranja tek tad osoba spali s živcima.
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
ne igre ne poticu nasilje,njega potice cjelokupno danasnje stanje,u koju su video igre samo jedan faktor u nizu.sve stvari radimo kao nesvjesno,dok na kraju neporastu do toga da nemozemo sami sebe kontrolisati,pa se takve stvari pocnu desavati.a nisi u pravu za japan,rade oni i mnogo gore stvari od nasilja.jednostavno kad zemlja
ne igre ne poticu nasilje,njega potice cjelokupno danasnje stanje,u koju su video igre samo jedan faktor u nizu.sve stvari radimo kao nesvjesno,dok na kraju neporastu do toga da nemozemo sami sebe kontrolisati,pa se takve stvari pocnu desavati.a nisi u pravu za japan,rade oni i mnogo gore stvari od nasilja.jednostavno kad zemlja
Nisi dovrsio post, ali Japan je, uz Singapur (ja mislim, ne da mi se guglati, pecem jaja) zemlja s najmanjom stopom kriminala.
Australci su idioti, nasilje je stvarno u današnjem svijestu, okretati glavu i stavljati djecu pod staklena zvona znači ne činiti im dobro. Onda odrastu ne naviknuti na stvaran svijet i nahebu... lijepo.
Sigurno su i za holokaust rekli da su igre krive!
Ubojice možda igraju video igre, ali nije svaki koji igra video igre ubojica..
Ako imate nagon da uzmete drugome život, sigurno nećete djelovati na prvi impuls.
Pokušati ćete "zadovoljiti" porive na drugim "djelatnostima".
Zašto često počinju nasilnici i ubojice na domaćim životnijama??
U modernom svijetu, neki će se okrenuti i video igrama..
Iako bih volio tvrditi da će većini pomoći da nagone zauzdaju, nekima može i lakoća obavljanja istih u virtualnom svijetu biti poticaj da se okrenu "na tamnu stranu".
Ipak za vjerovati je da postoji više ljudi koji kojima su igre "pomogle" od onih koji stvarno počine masakr..
U svakom slučaju, ne vjerujem da igre (koliko god bile nasilne) mogu potaknuti ljude koji nemaju nikakve "ubilačke nagone" na počinjenje zločina.
Nikako ne vjerujem da svaki onaj koji igra igre, čini to da bi zadovoljio "žeđ za krvi"
Ma Australci pretjeruju. Ja igram GTA i pucačine od svoje 3 ili 4 G pa samo istučem kojeg Idiota koji je mučki provokator.
Ja se u svom životu nikada nisam potukao niti radio probleme uglavnom zahvaljujući videoigrama,kad me nešto razljuti sjednem pred ekran i ubijem sve što se miče na njemu umesto da odem van nekoga stvarno ubit ili da raznesem benzinsku pumpu lol,a i većinu gamera koje znam i s kojima sam išao u školu su uvijek bili mirniji i druželjubljiviji nasparam ovima šta izlaze van opijat se i drogirat se.
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Ja se u svom životu nikada nisam potukao niti radio probleme uglavnom zahvaljujući videoigrama,kad me nešto razljuti sjednem pred ekran i ubijem sve što se miče na njemu umesto da odem van nekoga stvarno ubit ili da raznesem benzinsku pumpu lol,a i većinu gamera koje znam i s kojima sam išao u školu su uvijek bili mirniji i druželjubljiviji nasparam ovima šta izlaze van opijat se i drogirat se.
Ni ja samo prebim provokatore koji me provociraju, a igre mi služe da iskalim ljutnju na njima a ne na ljudima tako da igre imaju više pozitivnih nego loših strana.
totalno se slazem. ja igram igre jos od 7 godine, i uvijek sam bio miran. u mom razredu je jos jedan gamer koji je takodjer miran..i da se pohvalim, samo ja i on imamo uzorno ponasanje od deckiju :D. S druge strane, svi drugi decki gotovo nikad nisu zaigrali niti jednu igru, pa svaku subotu i nedjelju izlaze van i opijaju se. dogodi se da se drugog dana ne pojave u skoli. Ne kuzim sta je tim australskim politicarima koji su protiv tih igara. vjerovatno nikad nisu zaigrali neki FPS i ne znaju taj osjecaj kad nekom razneses dupe sa snajperom. Ja mislim da bi u svijetu vladao puno veci mir kada bi sve vise ljudi igralo video igre.
Da li igre utjeću na čovjeka ili ne? Pa ovisi o samom čovjeku, svi su ljudi različiti tojest imaju različito razmišljanje, osjećaje prema nečemu, psihu, um..itd. Sve ovisi kakav je čovjek. Ali da igre utječu na čovjeka, moj odgovor je definitivno da, ali u vrlo malim postotcima.
a što je sa filmovima ? ja ne vidim preveliku razliku između nasilja u igrama i nasilja u filmovima...
tu ste većina vas u krivu, on neće poludit kad ga ubije radi igre nego zato šta je agresivan po prirodi, njega će izživcirat ako igra balun pa falije gol ili ako pije kavu pa se prolije, znan dosta takvih primjera, čak je bilo istraživanje od strane psihologa i analiza zločina zbog kojih su navodno krive igre i skoro svi koji su počinili te zločine su imali neki oblik psihičkog poremećaja, meni je GTA jedan od najdražih serijala i igra san ga najviše uz Call of Duty i zašto bi meni sad palo napamet uzet pušku i napravit pokolj negdi? zdravi ljudi vide razlike između hrpe pixela i umjetne inteligencije i pravih ljudi, a ukoliko nemožete razlikovat igru i stvarnost onda imate drugih problema...
Ono slazem se u svemu i kad na kraju po*eres, jer covjek sigurno po prirodi nije zao, vec se nad nama vrsi manipulacija pocevsi od skole, medija i na kraju samih igara (po meni ako se igraci drze dobnih granica koje pisu na igri, problema ne bi trebalo biti).
Smijesna mi je ona izjava: "ali i Saints Row: The Third, za kojega tvrdi da ohrabruje raznošenje benzinskih pumpi."
hahahah bas me nasmijalo, mislim da su time dovoljno rekli
Igre ne potiču nasilje, maloljetnim osobama i dijeci koja su normalna lako se objasni sto je igra a sto stvarnost, na zalost na jednim vjestima vidis toliko nasilja i stvarnosti pa je puno teze objasniti dijetetu. Inace jako bi bilo dobro da se u igrama kao sto je GTA IV ili nadolazeci GTA V stavi opcija biranja dobre strane, nesto kao Robin Hood, a ne da moras biti pomahnitali ubojica diler droge itd.., to bi uvelike popunilo igru, ili barem da mozes uvijek odluciti o sudbini neprijatelja, a ne ono ubi ovoga ubi onoga mislim da je to lose i za igru i za igraca.
Igre ne potiču nasilje, maloljetnim osobama i dijeci koja su normalna lako se objasni sto je igra a sto stvarnost, na zalost na jednim vjestima vidis toliko nasilja i stvarnosti pa je puno teze objasniti dijetetu. Inace jako bi bilo dobro da se u igrama kao sto je GTA IV ili nadolazeci GTA V stavi opcija biranja dobre strane, nesto kao Robin Hood, a ne da moras biti pomahnitali ubojica diler droge itd.., to bi uvelike popunilo igru, ili barem da mozes uvijek odluciti o sudbini neprijatelja, a ne ono ubi ovoga ubi onoga mislim da je to lose i za igru i za igraca.
slazem se, ali onda bi igra bila jako dosadna :D
narodski bi se reklo da australci jedu go*na, izmišljaju sto i jednu stvar oko video igara a zna se da nasilje potiču uvjeti u kojima se čovjek nalazi...Prije će netko na rubu egzitencije opljačkati banku da preživi nego netko tko je to uradio u igri jedno 10 puta jer ga glupi murijak ubije u trećoj uličici.
ali i Saints Row: The Third, za kojega tvrdi da ohrabruje raznošenje benzinskih pumpi.
koji idiot...
Joj, opet isti K. Političari si pokušavaju nabijati bodove kod glasača.
A što je bolje za nabijanje bodova od borbe protiv nasilja među mladima. Ali naravno ne mogu za nasilje okriviti odgojne ustanove i roditelje koji ne znaju stisnuti šamar svojim derištima i koji uopće ne bi smjeli dopustiti djeci da igraju nešto što je označeno kao 18+. Jbga ipak oni čine većinu koja glasa. Zato će okriviti nešto drugo, recimo igru visokog publiciteta za koju se svi čuli. I nebitno da uz GTA5 izlazi i jedan Postal 3 koji je 100x brutalniji. Al koji K će se boriti protiv Postala kad za njega nitko ni ne zna.
Gluposti i mazanje očiju kao i obično...
Slijedeći je Super Mario, pobunit će se udruge za prava životinja.
Ipak skače po kornjačama.
Jadne kornjače, šmrc...
Ludom ne treba velik poticaj za nasilje!
Meni su GTAVC i SA stvarno super igre i prešao sam ih uzduž i poprijeko i još zasad nisam nikoga ubio, ukrao auto ili silovao i ostavio mrtvu prostitutku u žbunu