poruka: 39
|
čitano: 2.274
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Avatar prema Final Fantasyu?".
4 godine

Ako napraviš nešto loše svi govore sranje .

Ako napaviš nešto dobro ( popularno) onda kopiraš drugoga .

Pa nemoš vjerovat, ljudi nikad nisu zadovoljni ili jednostavno žele više pozornosti i para .

Ne znam kaj da napišem !
3 godine

...ja bih prije rekao da je avatar nastao prema štrumpfovima...Nevinašce

...kaos...
2 godine
RE: Avatar prema Final Fantasyu?
Jurra kaže...

...ja bih prije rekao da je avatar nastao prema štrumpfovima...Nevinašce

Ima i tu nešto.

4 godine

Malo su mi glupe sve ove optuznice.

Kad su ljudi vidjeli da je Avatar zgrnuo dosta love, svi hoce nesto od toga. I normalno da svak govori da je to kopija neceg njihovog.

Pa jbt svaki film je kopija neceg, koliko puta ste gledali neke scene sto ste vidjeli u 10 filmova prije toga, jel bi se oni sada trebali tuziti okolo zbog toga, po meni je sve to preseravanje, da prostite.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
4 godine
neaktivan
goodye kaže...

Malo su mi glupe sve ove optuznice.

Kad su ljudi vidjeli da je Avatar zgrnuo dosta love, svi hoce nesto od toga. I normalno da svak govori da je to kopija neceg njihovog.

Pa jbt svaki film je kopija neceg, koliko puta ste gledali neke scene sto ste vidjeli u 10 filmova prije toga, jel bi se oni sada trebali tuziti okolo zbog toga, po meni je sve to preseravanje, da prostite.

priča nije originalna, ali je film izvrstan.

Random chance seems to have operated in our favor.
4 godine
Spock kaže...

Priča nije originalna, ali je film izvrstan.

Daleko od toga da je prica orginalna, ali sto se sada svi zele ocesati o njih?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
3 godine

DJUBRAD!

born to be gamer
2 godine
protjeran

Film je teska njesra i spasava ga tehnicka/vizualna produkcija tj WETA te taj 3d. Tko u ovom filmi vidi neku filmsku a da ne govorim umjetnicku vrijednost je teski pubertetlije ili samo na tom stupnju mentalnog  razvoja.

Za razliku od Gladijatora nitko ziv ga se nece sjecat za recimo samo 20 godina, tu i tamo kakav statisticar ce ga spomenut zbog bruto zarade, isti pjesma kao i sada s nekad revolucionarnim Spielbergovim Susretima trece vrste.

Sve u svemu Avatar je klasican Hoolywoodski hit za pogledat i drugi dan zaboravit - shvatit cete to djeco kad(ako) odrastete.

4 godine

Da je Avatar snimljen 90-ih bio bi to odličan, revolucionara i vizionarski film ( bivši vojnici koju su plaćenici na stranom planetu = Blackwater u Iraku i Afganistanu, preventivni udar = George W. + jastrebovi). Ovako je film tek odličan SF (ako ga se promatra samo kroz prizmu SF-a) koji će brzo izaći iz glava.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 15:38 (MegaMass 2000).
3 godine
neaktivan
dado8 kaže...

Film je teska njesra i spasava ga tehnicka/vizualna produkcija tj WETA te taj 3d. Tko u ovom filmi vidi neku filmsku a da ne govorim umjetnicku vrijednost je teski pubertetlije ili samo na tom stupnju mentalnog  razvoja.

Za razliku od Gladijatora nitko ziv ga se nece sjecat za recimo samo 20 godina, tu i tamo kakav statisticar ce ga spomenut zbog bruto zarade, isti pjesma kao i sada s nekad revolucionarnim Spielbergovim Susretima trece vrste.

Sve u svemu Avatar je klasican Hoolywoodski hit za pogledat i drugi dan zaboravit - shvatit cete to djeco kad(ako) odrastete.

Kako si ti cool, jel ti mogu bit prijatelj

4 godine
neaktivan
dado8 kaže...

Odi danas u kino i pokaži mi SF film koji igra danas ili unazad par tjedana koji je bolji. Film je čisto Ok i dužina trajanja je za mene prošla odmah jer sam se uživio u film skroz.

2 godine
protjeran
MegaMass 2000 kaže...

Da je Avatar snimljen 90-ih bio bi to odličan, revolucionara i proročki film ( bivši vojnici koju su plaćenici na stranom planetu = Blackwater u Iraku i Afganistanu, preventivni udar = George W. + jastrebovi). Ovako je film tek odličan SF (ako ga se promatra samo kroz prizmu SF-a) koji će brzo izaći iz glava.

Avatar je ponajvise moderna bajka (i to iritantno plitka) pa onda sve ostalo pa tako i SF.

Perkane sta su tete u vrticu na bolovanju pa si doma na kompu i iglas iglice i slinis ovdje na Bolu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 14:37 (dado8).
3 godine

Kad sam ja bio mali, crtao sam eto, te i takve scene sa plutajućim kamenim otocima, koje su vidljive u Avatara. Očito je čika Cameron popalio moje ideje. :(

3 godine

Ljudi kao vam nije jasno film je bio ono nešto novo kad se je počeo snimat i kad su nastajali novi žandrovi a sad svakih 5 dana izađe 1 ili 2 filma. Ako piše da je film SF onda se zna da će svaki film biti barem 50% ako ne i više posto isti samo na drugoj lokaciji će se radnja odvijat. Recimo ljubavni film šta bi9 vi tu da nešto novo vidite jedino da se pederi je.avaju  a ostala prića bi bila 99% ista kao i kod svakog ljubavnog film. Tako je i sa igricama odavno su prošla vreme da smo vidjeli nešto novo, danas je to sve isto. A jedino će biti novo kad uzmemo pravo oružije u reke pa se krenemo međusobno ubijat. Tako da ovo sto se piše da je neko ukro ideju nekomom drugom odavni dana svaćena.

Kiko
2 godine
protjeran
Spock kaže...
dado8 kaže...

Odi danas u kino i pokaži mi SF film koji igra danas ili unazad par tjedana koji je bolji. Film je čisto Ok i dužina trajanja je za mene prošla odmah jer sam se uživio u film skroz.

Spoce logika ti je za kur*c, niti je Avatar SF, niti Hoolywoodski AA filmovi izlaze svaki dan po jedan, u principu zidovi tempiraju blockbustere tako da se nepreklapaju i time rade nepozeljnu medjusobnu konkurenciju a ako je ono zbog nedostatka termina neizbjezno rijec je o sasvim razlicitim zanrovima.

Btw Sherlock Holmes je daleko bolji film

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 15:16 (dado8).
4 godine
neaktivan
dado8 kaže...
Spock kaže...
dado8 kaže...

Spoce logika ti je za kur*c, niti je Avatar SF, niti Hoolywoodski AA filmovi izlaze svaki dan po jedan, u principi zidovi tempiraju blockbustere tako da se nepreklapaju i rade medjusobnu konkurenciju a ako je ono zbog nedostatka termina neizbjezno rijec je o sasvim razlicitim zanrovima.

Sherlock Holmes je go*no od filma.  Avatar je sigurno nešto novo uneso u filmski žanr i neki je milestone 3d-a, premda sam ga pogledo na lošem divx-u izvrstan mi je.

Ako ti se nesviđa film ok nesviđa ti se. Samo me nemoj uvjeravat ovdje da je to loš film.

2 godine
protjeran
Spock kaže...
dado8 kaže...
Spock kaže...
dado8 kaže...

Spoce logika ti je za kur*c, niti je Avatar SF, niti Hoolywoodski AA filmovi izlaze svaki dan po jedan, u principi zidovi tempiraju blockbustere tako da se nepreklapaju i rade medjusobnu konkurenciju a ako je ono zbog nedostatka termina neizbjezno rijec je o sasvim razlicitim zanrovima.

Sherlock Holmes je go*no od filma.  Avatar je sigurno nešto novo uneso u filmski žanr i neki je milestone 3d-a, premda sam ga pogledo na lošem divx-u izvrstan mi je.

Ako ti se nesviđa film ok nesviđa ti se. Samo me nemoj uvjeravat ovdje da je to loš film.

Jesam li ja negdje rekao da je Avatar los film? To da je prenapuhano plitko cgi Hoolywoodsko govno vjerojatno jesam, ali svejedno isplati ga se pogledat i drugi dan zaboravit na njega.

4 godine
neaktivan

Slažeš se da je Sherlock šaka u oko njegovom autoru. Holywoodska žnj konverzija.

Avatar je defintivno pomaknuo granice 3D vizualizacije, a priča kako je netko spomenuo je više nego aktualalna sa ovoliko ratova diljem svijeta i privatnih "security" "firmi" koje su također aktivne u tim ratovima. Bilo kakav first contact uz pomoć avatara bi bio zanimljiv eksperiment, makar osobno mislim da ako i sretnemo neku inteligentnu rasu u svemiru mi ćemo biti ti koji su zaostali.

Moj prijedlog za zanimljiv SF trenutno je Moon - http://www.imdb.com/title/tt1182345/

Od onih malo starijih tu su Enemy Mine - http://www.imdb.com/title/tt0089092/ ili Impostor - http://www.imdb.com/title/tt0160399/

Ako pak je nekome do eye candy efekata, takvih filmova ima na tone of Final Fantasy serijala, Matrixa (prvi dio je imao dušu sve ostalo je komercijala) do LOTR...

On topic mogu reći da je striček Toriyama odabrao aktualnu temu da malo publiciteta usmjeri i na sebe. To mu je zasigurno u opisu posla, makar mislim da oni čist dovoljno zarađuju sa svojim FF iako su im neki od filmova dosadnjikavi (predugačke scene borbe).

2 godine
protjeran
Chaos kaže...

Slažeš se da je Sherlock šaka u oko njegovom autoru. Holywoodska žnj konverzija.

Avatar je defintivno pomaknuo granice 3D vizualizacije, a priča kako je netko spomenuo je više nego aktualalna sa ovoliko ratova diljem svijeta i privatnih "security" "firmi" koje su također aktivne u tim ratovima. Bilo kakav first contact uz pomoć avatara bi bio zanimljiv eksperiment, makar osobno mislim da ako i sretnemo neku inteligentnu rasu u svemiru mi ćemo biti ti koji su zaostali.

Moj prijedlog za zanimljiv SF trenutno je Moon - http://www.imdb.com/title/tt1182345/

Od onih malo starijih tu su Enemy Mine - http://www.imdb.com/title/tt0089092/ ili Impostor - http://www.imdb.com/title/tt0160399/

Ako pak je nekome do eye candy efekata, takvih filmova ima na tone of Final Fantasy serijala, Matrixa (prvi dio je imao dušu sve ostalo je komercijala) do LOTR...

On topic mogu reći da je striček Toriyama odabrao aktualnu temu da malo publiciteta usmjeri i na sebe. To mu je zasigurno u opisu posla, makar mislim da oni čist dovoljno zarađuju sa svojim FF iako su im neki od filmova dosadnjikavi (predugačke scene borbe).

Sherlock nije uopce tipcina Holywoodska komercijala a jos manje konverzija to je jednostavno Guy Ritchie

Za Moon se slazam, film koji ce i za 50 godina biti vrijedan gledanja iako je za razliku od Avatara snimljen za mizernih 5 miljuna dolara. Vjerojatno Sam Rockwellova uloga zivota

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 15:50 (dado8).
3 godine

Avatar je po meni kompilacija sve i svačega zapakirano u ljepo pakiranje. Niti jedan element filma nije originalan:

• Priča: čisti vestern kauboji i indijanci 
  • Tehnologija: Viđena u starcraftu, alienu, niti jedan novi dizajan
  • A bića su neoriginalna. sve ptice u filmu izgedaju ko F-22 sa šarenim uzorcima

da se razumimo meni je film odlican i gleda sam ga u 2d i u 3d ali čisto sumljam da cu ga opet pogledat. Nista što bi me držalo duže vrjeme.

"So say we all"
4 godine
neaktivan

Slažem se s Chaosom, sve je lijepo rečeno.

- Avatar ima najstariju i najisfuraniju moguću priču, koju i dalje mnogi ne razumiju ili ne žele razumjeti... - Ali je zato ispričana na najmoderniji mogući način - što je učinjeno toliko vrhunski da scene prosto vuku suze radosnice na oči nas CG fanova (točka!) Mnogi film uspoređuju s indijancima i indijanskim filmovima, npr. sa 'Dances with Wolves' što je i bio cilj - film je upućen upravo prema takvima koji ponavljaju 'sve već viđeno' ili 'totalno isfurana priča' a i dalje, nakon toliko pogledanih filmova i pročitanih priča, ne vide! - Odakle ljudima pravo jednostavno upasti na neki tamo planet te uništavati, pljačkati i ubijati domoroce? Ne mora to biti film Avatar ili Pandora, primjera ima bezbroj sada oko nas na Zemlji, a najbolji primjer je nastanak same Amerike - od najranijih početaka...

Ideja vodilja filma je zajedništvo, tolerancija i suživot - pojmovi koje ljudi izgleda sve manje shvaćaju, umjesto da bude suprotno! - Kriza je bila, je, i biti će ponovo jednog dana - svima nam fali para ili čega već, ali to nije razlog i nikome ne daje pravo da nekoga pljačka i ubija! Ljudi, zamislite se malo...

- Plus, Na'vi - glavni likovi, jedni su od najzanimljivijih u povijesti filmsko-igračke zabave :3 - Film sam gledao već 9 puta i ponovo bih! Zovite me fanom, fanatikom ili kako već želite - ali meni se film jednostavno sviđa i to je moja stvar ^^

Mislim da dovoljno govore kina popunjena do zadnjeg mjesta, iako se film prikazuje već skoro 3 mjeseca!

Kìyevame ulte Eywa ngahu!

:p

...And then You will die, when Your ideals You deny...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 16:03 (Lt Dalius).
4 godine

Dobar je, uostalom koji film danas ima orginalnu pricu? Sve smo vidli po 100 puta, kao sto smo vidjeli u igrama 83492 puta iskrcavanje na Normandiji, vatrene, snjezne ili elektricne kugle ispucane iz ruku itd. Kolko mi se cini ulazimo u doba kada ce netko vajnat, kao sto je vec neko naveo, da mu moramo platiti za stanicno disanje jer i njegovo tjelo slicno radi.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
4 godine

Ne znam, branim stavove SE-a i razumijem ih na neki način ali osobno bilo bi mi ispod časti uopće uspoređivati tu glupost i stavljati je kraj imena Final Fantasy...

Za FF mogel bi izdvojiti velike novce, za avatr ni primiti...

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
2 godine
protjeran
Lt Dalius kaže...

Slažem se s Chaosom, sve je lijepo rečeno.

- Avatar ima najstariju i najisfuraniju moguću priču, koju i dalje mnogi ne razumiju ili ne žele razumjeti... - Ali je zato  ispričana na najmoderniji mogući  način -  što je učinjeno toliko vrhunski da scene prosto vuku suze radosnice na oči nas CG fanova (točka!) Mnogi film uspoređuju s indijancima i  indijanskim filmovima, npr. sa 'Dances with Wolves' što je i bio cilj - film je upućen upravo prema  takvima koji ponavljaju 'sve već viđeno' ili 'totalno isfurana priča' a i dalje, nakon toliko pogledanih filmova i pročitanih priča,  ne vide! - Odakle ljudima pravo jednostavno upasti na neki tamo planet  te uništavati, pljačkati i ubijati domoroce? Ne mora to biti film Avatar ili Pandora, primjera ima bezbroj sada oko nas na Zemlji, a najbolji  primjer je nastanak same Amerike -  od  najranijih početaka...

Ideja vodilja filma je zajedništvo, tolerancija i suživot - pojmovi koje ljudi izgleda sve manje shvaćaju,  umjesto da bude suprotno! - Kriza je bila, je, i biti će ponovo jednog dana -  svima nam  fali para ili čega već, ali to  nije razlog i nikome ne daje  pravo  da  nekoga pljačka i  ubija! Ljudi, zamislite se malo...

- Plus, Na'vi -  glavni likovi, jedni su od najzanimljivijih u  povijesti filmsko-igračke zabave  :3 - Film sam  gledao već  9 puta i ponovo bih! Zovite me fanom, fanatikom ili kako već želite - ali meni se film jednostavno sviđa i to je moja stvar ^^

Mislim da dovoljno govore kina popunjena do zadnjeg mjesta, iako se film prikazuje već skoro 3 mjeseca!

Kìyevame ulte Eywa ngahu!

:p

Dizajn/kreacija Na'via jos jednom pokazuju svu ogranicenost i skucenost ljudskog uma i maste - jos jedni covjekoliki tj majmunoliki(nazalost mi ljudi smo samo jedna odvedenija skupina primata-a dokaz tome je i ovakav uspjeh ovog filma) izvanzemaljci samo ovoj put obojani u plavo.

Neka mi neko pokaze koja je to velika razlika izmedju Avatara i recimo svojevremeno prvog Jurasic Parka - nikakva. Americka debilna populacija(i svi koji se tako osjecaju) je jednako zaludjena, stvoren je jednaki hype, mjesta u kinu su jednako popunjena kao i tada, jednako su bazirani na tehnickoj a ne na umjetnickoj strani, zarada je s uljucenom infalcijom prakticki ista te cak je i poruka jednako plitka i slicna...

Danas kad je na telki nitko se i ne osvrne a nekada je bilo osmo svjetsko cudo, dok recimo Kuma, Dr. Strangelove, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Forrest Gumpa... mozes po neznam koji put s gustom pogledat

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 16:49 (dado8).
4 godine

Tematski mene najvise podsjeca na film The Mission iz 1986.koji govori o desavanjima u Paragvaju u18.st. i otimacini zemlje od indijanaca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 16:51 (Van_Blaster).
2 godine
protjeran
ukay1000 kaže...

Dobar je, uostalom koji film danas ima orginalnu pricu? Sve smo vidli po 100 puta, kao sto smo vidjeli u igrama 83492 puta iskrcavanje na Normandiji, vatrene, snjezne ili elektricne kugle ispucane iz ruku itd. Kolko mi se cini ulazimo u doba kada ce netko vajnat, kao sto je vec neko naveo, da mu moramo platiti za stanicno disanje jer i njegovo tjelo slicno radi.

Naravno da originalnosti ce uvijek biti i da masta nema granice, zato je meni uvijek bolja dobra knjiga od bilo kakvog filma. Pogledaj samo od nedavnih filmova District9, pa i recimo gore spomenuti Moon, ali unikatnost i kreativnost ne idu s hiperprodukcijom i danas tipicnom i svugdje prisutnom komercijalizacijom.

Uostalom, nije bitna ni prica vec kako je ona ispricana, uzmi samo za primjer miljon i jednom ispricanu prica o propalom detektivu kojem je ubijena zena te on sada trazi ubojicu i svoju osvetu.

Sad kao klasicni Hoolywoodski isprdak imas Max Paynea baziranog na cgi efektima i totalnom zaglupljivanju svega sta je imalo veze s originalnim Maxom - sve u svemu sranje od filma koje nije ni sjena igri te niskobudjetni Nolanov Memento - film koji kad ga pogledas(u jednom dahu) jednostavno te prisili da se zamislis i tko zna kad opet da se sjetis na njega. To karakteristiku imaju samo filmska remek djela a efekti i produkcijski miljoni pale samo budale i jadnike ispranog mozgaCool

4 godine
neaktivan
dado8 kaže...

Dizajn/kreacija Na'via jos jednom pokazuju svu ogranicenost i skucenost ljudskog uma i maste - jos jedni covjekoliki tj majmunoliki(nazalost mi ljudi smo samo jedna odvedenija skupina primata-a dokaz tome je i ovakav uspjeh ovog filma) izvanzemaljci samo ovoj put obojani u plavo.

Neka mi neko pokaze koja je to velika razlika izmedju Avatara i recimo svojevremeno prvog Jurasic Parka - nikakva. Americka debilna populacija(i svi koji se tako osjecaju) je jednako zaludjena, stvoren je jednaki hype, mjesta u kinu su jednako popunjena kao i tada, jednako su bazirani na tehnickoj a ne na umjetnickoj strani, zarada je s uljucenom infalcijom prakticki ista te cak je i poruka jednako plitka i slicna...

Danas kad je na telki nitko se i ne osvrne a nekada je bilo osmo svjetsko cudo, dok recimo Kuma, Dr. Strangelove, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Forrest Gumpa... mozes po neznam koji put s gustom pogledat

Ne znam da li znaš da su originalno Na'vi trebali izgledati potpuno drugačije - sa krestama i bodljama te otvorima za disanje nalik škrgama, poput onih kakve imaju Ikrani recimo - no, da bi se više dopali širokom krugu gledatelja prepravljeni su u simpatična (iako povelika) plava mačkolika stvorenja :3, što je prilično zanimljivo jer takvih bića zapravo nema ili su iznimno rijetka u filmskoj industriji (nemoj sad navoditi Planet Majmuna ili Napad Ljudi-Mačaka).

BTW, ja poštujem tvoje mišljenje i nisam nikoga direktno vrijeđao nazivajući ga jadnimdebilnim. - Zar nije CG također umjetnost? Stotine ljudi uložile su u ovaj film nebrojene tisuće svojih radnih tj. umjetničkih sati. Također, našao sam podatak o tome da radna verzija filma zauzima sveukupno oko 1PB podataka (za one koji ne znaju 1 PetaBajt = 1000 terabajta ili milijun gigabajta) - procjenjuje se da bi sva djela, novine, časopisi i sl. pisana ljudskom rukom na svim jezicima od početka civilizacije 'težila' oko 50 PB - podatak koji govori koliko je taj projekt zapravo ogroman!

Priča, kao što sam ja i rekao, je toliko puta viđena - i plitka, poput ljudskog roda koji ne razumije njezinu poruku...

Avatar je uz mnogo prašine na velika vrata uveo svijet u eru 3D prikaza, koji polako ali sigurno postaje današnji standard (pogledaj samo boom 3D televizora, kamera i sličnoga). - A filmove koje si naveo uistinu možeš iznova gledati, iako osobno nisam ljubitelj takvih klasika, već prvenstveno SF i fantasy žanra. - No, siguran sam da Avatar neće biti baš tako lako zaboravljen.

...And then You will die, when Your ideals You deny...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 17:30 (Lt Dalius).
3 godine
Ah svi su sad sve pokrali...
2 godine
protjeran
Lt Dalius kaže...
dado8 kaže...

Ne znam da li znaš da su originalno Na'vi trebali izgledati potpuno drugačije - sa krestama i bodljama te otvorima za disanje nalik škrgama, poput onih kakve imaju Ikrani recimo -  no, da bi se više dopali širokom krugu gledatelja prepravljeni su u simpatična (iako povelika) plava  mačkolika stvorenja :3, što je  prilično zanimljivo jer takvih bića zapravo nema ili su iznimno rijetka u  filmskoj industriji (nemoj sad navoditi Planet Majmuna ili Napad Ljudi-Mačaka).

BTW, ja poštujem tvoje mišljenje i nisam  nikoga direktno vrijeđao nazivajući  ga jadnimdebilnim. - Zar nije CG također umjetnost? Stotine ljudi uložile su u ovaj film nebrojene tisuće svojih radnih tj. umjetničkih sati. Također, našao sam podatak o tome da radna verzija filma zauzima sveukupno oko 1PB podataka (za one koji ne znaju 1 PetaBajt = 1000 terabajta ili milijun gigabajta) - procjenjuje se da  bi sva  djela, novine, časopisi i sl.  pisana ljudskom rukom na svim jezicima od početka civilizacije 'težila' oko 50 PB - podatak  koji govori koliko je taj projekt zapravo ogroman!

Priča, kao što sam ja i rekao, je toliko puta viđena - i plitka, poput ljudskog roda koji ne razumije njezinu poruku...

Avatar je uz mnogo prašine na velika vrata uveo svijet u eru 3D prikaza, koji polako ali sigurno postaje današnji standard (pogledaj samo boom 3D televizora, kamera i sličnoga). - A filmove koje si naveo uistinu možeš iznova gledati, iako osobno nisam ljubitelj takvih klasika, već prvenstveno SF i fantasy žanra. - No,  siguran sam da Avatar neće biti baš tako lako zaboravljen.

To skrge, kreste, kita na celu koja osim kopulativne imaju i visu recimo perceptivnu ulogu - organ za detekciju elektro magnetskih valova, dodatnu perifernu glavu na supku koja u slucaju nezgode s primarnom preuzima funkciju, posebnu izraslinu na kojoj se nalazi za 360′ pokretno oko i zvuna osjetilna membrane, djelomicnu eksternu probavu tj. probavni sustav koja je povezana s zljezdama na dlanovima koje izlucuje enzime na hranu prije konzumiranja, djelomicno komuniciranje i prenosenje emocije pomocu posebnog dlakavog epitela prisutnog samo na dorzalnoj strani tijela... mogu tako do sutra nabarajat a bitna je masta a ne ova 1001 put upakirana sranja jer pol debilnih amera jos nije culo ni za Darwina a kamoli sta drugo

Odlican primjer je ALIEN, tako jeb*na kreacija sto s vizualnog sto s znastvenog aspekta - kakvi Na'vi i oni kopitari s malo vise nogu te one letece pticurine koje su nista druge nego jadne kopije Archaeopteryxa

Za CGI se slazem i to je umjetnost, samo je ogranicena radeteljevom vizijom projekta i tako djaba sta je na filmu radila WETA(za mene No1 ekipana tom polju) i kad je proracun bio pola miljarde kad je Cameron koji je inace po svojoj tvrdoglavosti i razmazenosti i inzistiranje da u milimetar bude po njegovom sjebo cijelu stvar

Jedinin redetalj autokrat koji je valjda bio gori od samog Camerona je pokojni S. Kubrick ali on je vise inzistirao na cistoj perfekciji nego sto mu je kao Cameronu bilo stalo do njegovih fix ideja. Taj je bio u stanju snimat jednu scenu u trajanju od 15 sec. tri tjedna i onda bi jos izjavio da bi bilo dosta snimanje jer je kao fol dovoljno dobroCool zato su mu filmovi sve odredom remekdjela dok Cameron osim Titanica i Termintora2 nema "postenog" filma

nije da se nemoze biti kreativan    

4 godine

dado8 - oladi malo, vidim da si dao do znanja da nevoliš avatar-a u svakom hebenom postu ovdje.

Remek djela za tebe neka i ostanu remek djela, ali ja i ostale pubertetlije, moroni, budale, praznoglavi ćemo gledati avatara. Ja ću uživat u filmu,a ti slobodno kritiziraj filmove i govori kak su jadni.

Moon - pogledao, nema neke priče, dosadan no gledljiv i naravno neću ga više nikad pogledat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice