Battlefield 3 upola sporiji na konzolama

poruka: 82
|
čitano: 2.957
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Battlefield 3 upola sporiji na konzolama".
4 godine

A teško cod dogurati na 60 fpsa kad koristi engine star 5 god.

Još bi i 120 fpsa trebalo biti a ne 60.

Osim toga vidjeli smo kako im je BO išao na pcu.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
4 godine

Kao sto rekoh, konzole treba zakonom zabranit a konzolaše uhapsit radi podrzavanja zastarjele i nakaradne tehnologije koja koci cjelokupan ljudski razvoj....

...gotovo sam siguran da nema tih prištavih konzola da bi ljudi vec radili baze po Marsu

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
2 godine
protjeran

Hahahaha napokon prava PC igra nakon dosta dosta dosta vremena :)

2 godine

napokon igra u kojoj mi PC igrači nećemo ispaštati radi zastarjelih konzola,hvala DICE!

da se "konzolaši" nebi uvrijedili,nije meni drago što će na konzolama igra izgledati lošije,nego mi je drago što je napokon jedan proizvođač napravio igru za PC kako treba i iskoristio do kraja njegove mogućnosti,a ne samo portao sa konzola.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 21:41 (antimadridista).
4 godine

Hvala DICE.

Ako BF3 bude uspjeh onda ne sumnjam da će se i druge kuće okrenuti razvoju za PC i tako zaustaviti sputavanje konzolaškog hardvera.

23 mjeseca

sad čekamo samo da Sinatra uleti {#}

2 godine
Re: Battlefield 3 upola sporiji na konzolama
shady1024 kaže...

sad čekamo samo da Sinatra uleti {#}

hahahah da,sad će on: "pa Battlefield će isto izgledati i na konzolama i na PC-u,to su sve laži,a uz to je i ugodnije i lakše igrati Battlefield na konzolama nego na PC-u"

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
2 godine

Ne bih rekao da ce netko kreniti njihovim stopama. To je iznimno velik projekt, ogroman studio, velik budzet je bio na raspolaganju...

Oni ce sami pokazati na trzistu sta danasnji pc moze izvesti sa tehnicke strane sto je vrlo pohvalno.

No to mogu zahvaliti i svojoj bogatoj povjesti na pc-u. Sumnjam da npr njima uspije sa gledanja pc trzista te da ce activision ili slicni konkurenti krenuti

na pc trziste kao primarno. Svi znamo da velika vecina uzima fokus xbox, te neki ps3. I to se nece bas mjenjati tako brzo.

Pogotovo mogu misliti za 2-3 godine kad obje konzole izbace nove verzije...

http://tridizajn.com/index.php
3 godine
Kant kaže...

Kao sto rekoh, konzole treba zakonom zabranit a konzolaše uhapsit radi podrzavanja zastarjele i nakaradne tehnologije koja koci cjelokupan ljudski razvoj....

...gotovo sam siguran da nema tih prištavih konzola da bi ljudi vec radili baze po Marsu

to ocito sam tebi smeta ja mogu 90% igara odigrat na pcu na boljoj grafici s vecim fpsom nego na konzoli pa ju opet igram na konzoli jel mi je draze

Marilyn Manson
2 godine
thechosenfreak kaže...

Ne bih rekao da ce netko kreniti njihovim stopama. To je iznimno velik projekt, ogroman studio, velik budzet je bio na raspolaganju...

Oni ce sami pokazati na trzistu sta danasnji pc moze izvesti sa tehnicke strane sto je vrlo pohvalno.

No to mogu zahvaliti i svojoj bogatoj povjesti na pc-u. Sumnjam da npr njima uspije sa gledanja pc trzista te da ce activision ili slicni konkurenti krenuti

na pc trziste kao primarno. Svi znamo da velika vecina uzima fokus xbox, te neki ps3. I to se nece bas mjenjati tako brzo.

Slažem se.

2 godine
R4zOR229 kaže...
Kant kaže...

to ocito sam tebi smeta ja mogu 90% igara odigrat na pcu na boljoj grafici s vecim fpsom nego na konzoli pa ju opet igram na konzoli jel mi je draze

Stvar osobnog misljenja. Nekako po meni je bolji osjecaj igrati bf na pc, dok cod ili slicne nasolve na konzoli. No kazem to je osobna stvar.

http://tridizajn.com/index.php
4 godine
thechosenfreak kaže...

BBC2 je valjda jedna od rijetkih igara koja se prodala na PCu više no na konzoli nekoj.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
4 godine
WItcher kaže...
thechosenfreak kaže...

BBC2 je valjda jedna od rijetkih igara koja se prodala na PCu više no na konzoli nekoj.

Zato su i nagradili vjerne PC gamere. Nemojte ih razočarati kad izađe BF3 :) . Ja sigurno neću ako BF3 bude radio kako spada na mojoj 'mašini' s pristojnim brojem sličica.

2 godine
protjeran
thechosenfreak kaže...

Ni Play Station 7 kad izadje nece imati snagu i mogucnosti kao danasnji high end PC ni priblizno...

4 godine

Nije to nikakvo iznenađenje .Npr. http://www.lensoftruth.com/head2head-crysis-2-analysis/

PS3 1024×720 rezolucija Global average FPS: 26.85 

X360 1152×720 Global average FPS: 27.28

Slićnu ili istu rezoluciju i broj fps-a treba očekivati i u ovoj igri .

4 godine

zato treba kupit battlefield 3 i podržat ljude,a cod ne

M4X @ 3.14zda GHz
15 mjeseci

Koja propaganda na djelu od strane Aktivižna sad silom zele uvjeriti da je 30 fps-a jako loše a realnost je da se vecina igara na konzolama vrti na 30 ili čak padnu neke na 20 fps-a pa su i dalje igrive.

A nebi sami sebe zapitali kakvu oni to igru naplačuju balavcima,pol igre filmič a pol igre loš koridor šuter koji se oće prikazati kao open world sa masovnim sukobom a nemreš preskočiti ogradu da bi prešo na drugu stranu.

I još su tolko sposobni da im igra nemože trajati dulje od 4 sata,e ali swad su se osjetili ugroženim i znaju da če ih EA pokopati

(jel su se konačno trgnuli i prestali se oslanjat na fifu i ostale idiotarije)

You, me, or nobody is gonna hit as hard as life!
2 godine
Za godinu dvije izadje nova generacija konzola i prica krece ispocetka. 5 godina ce dominirati konzole dok opet ugrađeni hardver ne pocne posustajat. Ne znam samo koliko takvih ciklusa ce biti potrebno da se svi apsolutno okrenu konzolama. Vjerojatno kad se malo skrati vijek jedne generacije konzola.
4 godine
R4zOR229 kaže...
Kant kaže...

Ti ocito onda imas neki problem...

Ali nemas brige, dana se sve da rijesit

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
2 godine
M4X kaže...

zato treba kupit battlefield 3 i podržat ljude,a cod ne

ja cod samo kupujem zbog toga sto sam presao one prve prave cod serijale, pa se sve nadam da bi i svaki drugi novi cod bio dobar, sto tek sada vidim da nije tacno

18 mjeseci
sto se ticezadnjeg odlomka u clanku, ja mislim da CoD ne gubi ni ovu bitku (u toj bitci ce mu puno pomoci naziv CoD koji ga jos uvijek i odrzava)
meni je bf3 apsolutni favorit i drago mi je sto cu konacno moci uzivati u performansama svog kompa
4 godine
Kant kaže...

blago tebi covjece kad ti je to najveca briga u zivotu i kad se time opterecujes, stvarno mi ljudi nisu jasni, kao da dobivaju novce ili imaju dionice u nekim firmama koje proizvdoe komponente, stvarno cemu takve sulude stvari izgovarati i poticati nekakav "rat"?! neka svatko uziva cemu hoce, ja srecom mogu u oboje, ali stvarno je jadno ako su nekome igrice zivotni domet i zbog toga ide raspravljati ili vrijedjati x)
Oko mene pijani drugari, a ja samo tebe dozivam....
3 godine
Ezio kaže...
Za godinu dvije izadje nova generacija konzola i prica krece ispocetka. 5 godina ce dominirati konzole dok opet ugrađeni hardver ne pocne posustajat. Ne znam samo koliko takvih ciklusa ce biti potrebno da se svi apsolutno okrenu konzolama. Vjerojatno kad se malo skrati vijek jedne generacije konzola.

To naprosto nije točno. Računala u vrijeme izdavanja konzola imaju najmanje isto snage (OK procesorski možda manje u desktop varijantama, ali se može složiti i brže), ali koštaju drastično više jer se cijene konzola "na silu" režu zbog prodaje i procijenjene zarade na igrama. U vrijeme izlaska PlayStationa 3, mogao si kupiti cijeli niz G80 kartica (8800 Ultra), spojiti ih u SLI i uz dobro napisane SLI drivere imati iste ili bolje performanse. Naravno, to bi te koštalo kao svetog Petra kajgana, ali je moguće.

Sony je skoro propao zbog niske cijene PlayStationa 3 i ogromnih gubitaka koje su imali prodajom konzola koje su mnogi kupovali samo zbog Blu-ray playera koji je s konzolom dolazio besplatan, a odvojeno za PC koštao više od konzole.

Jedna bitna stvar je i da nitko igre na PC-u ne igra u 1024x720, nego najmanje u 1280x900 ili 1680x1050, što čini veliku razliku. O tome da su i tada najsnažnija računala glatko gurala i 2560x1600 ne treba ni trošiti riječi. Rezolucija, a dodaj tome i AntiAliasing koji nisam vidio ni na najnovijim igrama na PS, čini ukupno veliku uslugu konzolama u dojmu da su snažne.

Svakako, posve je pogrešno rugati se konzolama. Da, ograničene su u nekim segmentima, ali za pola cijene skupe grafičke kartice koju vlasnik PC-a kupuje svake dvije godine ili češće, konzolaš ima sve osim televizora. Igra se zavaljen na trosjedu, bežično i uživa, dok se PC-aš kuha pored bučnog i vrelog računala, sjedi prikovan za stol i u glavi zbraja rate AMEX-a koje mu proždiru plaću da bi se igrao. Nije čak ni sva konzolaška mehanika i jednostavnost loša. Većina nema vremena ni živaca baratati sa 105 tipki i mišem, već se radije zabavlja kontrolerom.

3 godine
antimadridista kaže...

napokon igra u kojoj mi PC igrači nećemo ispaštati radi zastarjelih konzola,hvala DICE!

da se "konzolaši" nebi uvrijedili,nije meni drago što će na konzolama igra izgledati lošije,nego mi je drago što je napokon jedan proizvođač napravio igru za PC kako treba i iskoristio do kraja njegove mogućnosti,a ne samo portao sa konzola.

sačekaj prvo betu, pa tek onda govori o igri u sadašnjosti! {#}

2 godine
mrfloyd kaže...
antimadridista kaže...

sačekaj prvo betu, pa tek onda govori o igri u sadašnjosti! {#}

pa ne govorim o kvaliteti igre,nego o kvaliteti grafike,to je tema ovog teksta.A to nisu nagađanja,zna se da će igra na PC-u izgledati bolje,a evo i dokaz:

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 22:55 (antimadridista).
4 godine

Interesantno je doduše spomenuti da od 2005. godine od kad se pojavio Xbox 360 većina igara radi upravo na 30 fps-a i to je sasvim normalna stvar.

Ovo nije vijest i ne znam zašto je bilo tko iz DICE-a išao to potvrđivati jer se to očekivalo. Mislim da se na prste može nabrojati naslove koji rade na 60 fps-a na konzolama, neovisno o njihovoj vizualnoj impresivnosti.

30 fps-a je dovoljno i svatko tko tvrdi drugačije laže ili je u zabludi. Problemi nastaju kada igra ima frame dropove i spajkove, nikako zbog toga što radi na ovoliko ili onoliko fps-a.

Za svaku igru bi bilo mnogo bolje da ima fiksni cap i sve bi išlo fluidno.

Kant kaže...

Ti ocito onda imas neki problem...

Ali nemas brige, dana se sve da rijesit

Jedina osoba s problemom na ovoj temi si upravo ti. Bar dok ne uleti još jedan od takovih hejtera i flejmera, te prije svega trolova iz jednog ili drugog tabora.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 23:01 (Danny_HR).
4 godine
Tonči kaže...
Ezio kaže...

To naprosto nije točno. Računala u vrijeme izdavanja konzola imaju najmanje isto snage (OK procesorski možda manje u desktop varijantama, ali se može složiti i brže), ali koštaju drastično više jer se cijene konzola "na silu" režu zbog prodaje i procijenjene zarade na igrama. U vrijeme izlaska PlayStationa 3, mogao si kupiti cijeli niz G80 kartica (8800 Ultra), spojiti ih u SLI i uz dobro napisane SLI drivere imati iste ili bolje performanse. Naravno, to bi te koštalo kao svetog Petra kajgana, ali je moguće.

Sony je skoro propao zbog niske cijene PlayStationa 3 i ogromnih gubitaka koje su imali prodajom konzola koje su mnogi kupovali samo zbog Blu-ray playera koji je s konzolom dolazio besplatan, a odvojeno za PC koštao više od konzole.

Jedna bitna stvar je i da nitko igre na PC-u ne igra u 1024x720, nego najmanje u 1280x900 ili 1680x1050, što čini veliku razliku. O tome da su i tada najsnažnija računala glatko gurala i 2560x1600 ne treba ni trošiti riječi. Rezolucija, a dodaj tome i AntiAliasing koji nisam vidio ni na najnovijim igrama na PS, čini ukupno veliku uslugu konzolama u dojmu da su snažne.

Svakako, posve je pogrešno rugati se konzolama. Da, ograničene su u nekim segmentima, ali za pola cijene skupe grafičke kartice koju vlasnik PC-a kupuje svake dvije godine ili češće, konzolaš ima sve osim televizora. Igra se zavaljen na trosjedu, bežično i uživa, dok se PC-aš kuha pored bučnog i vrelog računala, sjedi prikovan za stol i u glavi zbraja rate AMEX-a koje mu proždiru plaću da bi se igrao. Nije čak ni sva konzolaška mehanika i jednostavnost loša. Većina nema vremena ni živaca baratati sa 105 tipki i mišem, već se radije zabavlja kontrolerom.

Jedino što su igre za konzole 30%-40% skuplje .Za online igranje na x360 moraš i dodatno plaćati tu uslugu .Također mnogima koji su kupili konzolu u vrijeme izlaska ona danas više nije na životu .Isto tako nije nikakv problem PC spojiti na teklu i igrati se gamepadom .Nisu konzole loše i nikako im se ne treba rugati ali fama oko isplativosti je upitna.

22 mjeseca

Sad će DICE zgrnut para do boli pa će to ostale proizvođače potaknuti te će stavljati PC na prvo mjesto, golden age is coming to PC

4 godine
XXX kaže...

Jedino što su igre za konzole 30%-40% skuplje .Za online igranje na x360 moraš i dodatno plaćati tu uslugu .Također mnogima koji su kupili konzolu u vrijeme izlaska ona danas više nije na životu .Isto tako nije nikakv problem PC spojiti na teklu i igrati se gamepadom .Nisu konzole loše i nikako im se ne treba rugati ali fama oko isplativosti je upitna.

Stavi sve na papir i definitivno su isplativije.

Ne zaboravi u cijenu računala uračunati i operativni sustav te periferiju (tipkovnicu i miš). Izostavi sve drugo.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
2 godine
Nisam ni mislio da je konzolaski hardver bio jaci od pc hardvera. Mozda je tako ispalo jer sam se nespretno izrazio. Hardverski su slabije ali su naslovima jace od pc-a i tako ce biti sve dok se znacajniji broj developera i izdavaca ne odluci vise fokusirati na pc. Mislim da se to nece dogoditi ni nakon izlaska bf3, a i ako se dogodi opet ce se situacija promijeniti izlaskom nove generacije konzola.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice