CD Projekt naplaćuje piratstvo

poruka: 125
|
čitano: 9.204
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "CD Projekt naplaćuje piratstvo".
4 godine

Monstruozna odluka

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
4 godine

Tako ti je to u Evropi,a uskoro i kod nas.

3 godine

911 eura... jesu li oni normalni?! al zaracunavaju i skidanja u tunguziji? wtf?!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 mjeseci

Otkako sam na steamu uopće više ne piratiziram... Nema potrebe. A i neda mi se. Većina današnjih igara ima preko 10GB i to sve predugo traje.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
3 godine
Re: CD Projekt naplaćuje piratstvo
skank666 kaže...

911 eura... jesu li oni normalni?! al zaracunavaju i skidanja u tunguziji? wtf?!

Skidanje je gratis, naplaćuju dijeljenje.

U Njemačkoj nije baš neuobičajeno da ti policija pokuca na vrata s objašnjenjem da ti žele pregledati računalo, jer imaju informaciju/dokaze da si nešto dijelio preko P2P. Uglavnom sve završi tako da se roditelji izderu na potomka kad se dotični vrati iz škole, jer im je bilo neugodno što susjedi gledaju kako im policija kuca na vrata.

4 godine

Od mene samo {#}

4 godine

mislim da me mogu poljubiti u guzicu...

It's not who u are, it's who u know.
3 godine

-promašaj. (zar nitko ne postavlja pitanja?)

- Vlasnik može (mora) po privatnoj tužbi tužiti korisnika za korištenje softwarea bez valjane licence (ako želi naknadu).

- Piratizacija (sve što ide pod to, torentiranje jer je distribucija, crack jer je direktno kršenje copyrighta) je kažnjiva zakonom, kažnjava država (recimo nakon provjerene dojave, npr BSA). Novac od kazni nikako nebi smio doći u džep vlasnika jer je to kazna za kazneno djelo (ne nadoknada štete), upravo zato visina 900€..

To je planirano, jer je već prije par godina uočen efikasan model zarade, tad s Audio-vizualnim materijalima, tad je kazna bila 600€... to je vrlo unosan biznis, nema problema s prodajom, reklamom, zaštitom, nema supporta, garancije, pa ni reklamacija. Ima samo zarada, 10-20x u odnosu na realnu i to bez obzira na kvalitetu.

.. i to sve zbog ljudske gluposti.

btw, jedan pravni problem, oni mogu dokazati da je korisnik u nekom trenu koristio neke servise (torrentirao) ali bez naloga nesmiju 'zaviriti' u sadržaj, sve je izokrenuto, zakon i pravo su sprdačina. Sve samo da se izmuzu (ne)zakonito novci. Naravno, ljudi će platiti, jer se boje još veće kazne...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine
klimama kaže...

Skidanje je gratis, naplaćuju dijeljenje.

U Njemačkoj nije baš neuobičajeno da ti policija pokuca na vrata s objašnjenjem da ti žele pregledati računalo, jer imaju informaciju/dokaze da si nešto dijelio preko P2P. Uglavnom sve završi tako da se roditelji izderu na potomka kad se dotični vrati iz škole, jer im je bilo neugodno što susjedi gledaju kako im policija kuca na vrata.

primjer, a sto ako sam samo skinuo... znaci nisam dijelio tj seedao? samo sam je skinuo, izbrisao iz torrent klijenta, odigrao, shvatio da je sranje i i izbrisao? sto ako nisam znao sto radim? jer sam malouman ili neuk ili jednostavno neam blage veze o igricama ali eto nek se mali malo igra? mogu jos primjera navest

jastreb kaže...

Od mene samo {#}

i od mene TU ali brate mili ako od svakog tko je skinuo idu trazit ovoliku lovu... pa, to je too much...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
3 godine
skank666 kaže...
..

primjer, a sto ako sam samo skinuo... znaci nisam dijelio tj seedao? samo sam je skinuo, izbrisao iz torrent klijenta, odigrao, shvatio da je sranje i i izbrisao? sto ako nisam znao sto radim? jer sam malouman ili neuk ili jednostavno neam blage veze o igricama ali eto nek se mali malo igra? mogu jos primjera navest

..

-uzrok (kao i obično) problema je ljudska glupost i neznanje... torrentiranje je upravo problem, ne skidanje. Distribucijom se krši kazneni zakon. Velika razlika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 17:16 (ihush).
3 godine

a rapidshare onda? nema mi ovo nis smisla

3 godine

Daj molim te, ako su ih uhvatili neka snose posljedice.... samo je previsoka kazna,  a sve i da se blokiraju torrenti globalno lol ostaje FileServe, Megaupload itd tako da je vrlo tesko suzbiti piratizaciju

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
2 godine

Mi već plaćamu ZAMP-u preko kupovine praznih medija, nedavno čitam da u Srbiji žele da se naplaćuje prilikom kupovine informatičke opreme (konkretno kompjutera) namet za potencijalnu pirateriju...

Predlažem da prilikom kupovine novog kompjutera svi odradimo zatvorsku kaznu od 3-6 mjeseci, a prilikom kupovine praznih cd/dvd-a i usb-a 1-3 mjeseca zatvora jer postoji vjerovatnost da ćemo ih koristiti u nelegalne svrhe

http://av-gurus.blogspot.com/
2 godine
brixy kaže...

Mi već plaćamu ZAMP-u preko kupovine praznih medija, nedavno čitam da u Srbiji žele da se naplaćuje prilikom kupovine informatičke opreme (konkretno kompjutera) namet za potencijalnu pirateriju...

Predlažem da prilikom kupovine novog kompjutera svi odradimo zatvorsku kaznu od 3-6 mjeseci, a prilikom kupovine praznih cd/dvd-a i usb-a 1-3 mjeseca zatvora jer postoji vjerovatnost da ćemo ih koristiti u nelegalne svrhe

Stvarno to za ZAMPom je za nasmijat se kako je jadno xD

3 godine

rapid je (trenutno) rupa u zakonu, tj. drugačija tehnologija.

Problem je što komercijalni sadržaji nikad nisu na torrentu, jer je torrent otvoren, sadržaj koji se dijeli je vidljiv. Drugi servisi koa rapid, su identični da osoba A zipira i mailom pošalje sadržaj osobi B. 'Kontrolor' na mreži vidi promet, ali bez naloga nesmije upasti u prijenos  i vidjeti sadržaj. Kao pismo, telefon itd.

Torentiranje je kao da imaš oglasnu ploču na policijskoj stanici da se jave svi lopovi spremni za krađu i da ponesu identifikacijeske isprave radi lakšeg privođenja... to je torrent.

Možeš sad na MSovoj str skinuti MS-Office 2010. kupnjom keya ga aktiviraš i to je to, bez keya je trial određeni broj dana i to je to, to je leglano=dozvoljeno, nema nikakvog prekršaja ili kazne. Krivično djelo je ako ti takav sadržaj distribuiraš (torrent je dijeljenje-distribuiranje), jer nisi ovlašteni distibuter (i da jesi distributer smio bi ali ne torrentom).

Torrentirati se može (bez kršenja zakona-kazne) dijeliti samo software (digitalni sadržaj) koji nije komercijalan, zbog same tehnologije, tj nema kontrole tko kome uploada.

Dakle, nitko od uhvaćenih nije kriv jer je skinuo, nego jer su koristili torrent koji je naravno ilegalan, još su pri tomu postali distributeri (pirati). Dodaj tomu crack i ta dva djela su dovoljna za kazne od nekoliko tisuća.. npr RIAA i po 80.000$ po mp3ci.

Postoji (vrlo logična) teorija, da su seederi upravo izdavači. Jer inače nebi ni imali (zankonom) mogućnost dobijanja informacija tko je što, kada skidao (te podatke ima ISP, server, potreban sudski nalog, policija..).

Pitanje, kako su vlasnici (preko odvjetnika) mogli poslati uplatnice, kako su saznali tko su korisnici?

3 godine
ihush kaže...
Postoji (vrlo logična) teorija, da su seederi upravo izdavači. Jer inače nebi ni imali (zankonom) mogućnost dobijanja informacija tko je što, kada skidao (te podatke ima ISP, server, potreban sudski nalog, policija..).

Pitanje, kako su vlasnici (preko odvjetnika) mogli poslati uplatnice, kako su saznali tko su korisnici?

Mozda neki da, ali ne svi.... pa ja mogu vrlo lako uploadati "velike" stvari na Fileserve, MU itd pomocu rapidleecha (jedno vrijeme i jesam). Tamo negdje je dosta velik upload tako da ne vidim problem u tome.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
3 godine
lovac82 kaže...
ihush kaže...

Mozda neki da, ali ne svi.... pa ja mogu vrlo lako uploadati "velike" stvari na Fileserve, MU itd pomocu rapidleecha (jedno vrijeme i jesam). Tamo negdje je dosta velik upload tako da ne vidim problem u tome.

(nisi me razumio..)

- kako vlasnici koji sad šalju uplatnice znaju tko je skinuo igru? Od kud im podatci...

14 mjeseci

Sta ako se pravis blesav i kazes da imas wireless ruter i nisi zastitio mrezu i ti nisi skinio. Ako nemas na kompu nemaju dokaza . Gotova priča.

3 godine
Glupani misle da ako nema dijeljenja da nece bit i skidanja.

What about seedbox?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
3 godine

Ja pozdravljam bilo kakvu metodu utjerivanja duga za piratizaciju dok god ona ne tereti nevine i ima clear-cut način identifikacije pirata.

Kad već neki nemaju moralne skrupule nek se barem boje kazne.

eh
14 mjeseci

Balkan je priča za sebe necu davat 400 kn za igricu ma koliko god ona dobra bila , dok je u SAD-u druga priča. Nek njih kaznjavaju a nek nas puste na miru i ovako smo sirotinja

2 godine
stipe1771 kaže...

Balkan je priča za sebe necu davat 400 kn za igricu ma koliko god ona dobra bila , dok je u SAD-u druga priča. Nek njih kaznjavaju a nek nas puste na miru i ovako smo sirotinja

400kn dođu samo activisionove igre..

265kn za BF3 limited (sa 15 eura vrijednosti dlc) preko zavvi

249kn za Skyrim preko GMC za prednaruđbu na kućna vrata

Witcher sam imao na gog za 45 dolara, ili oko 250kn u tom trenu, ali sam odustao jer sam imao drugog posla.

Ako nemaš 250kn za igru pričekaj akciju kad će bit snižena..

Nedavno je witcher bio za 17 eura na steamu čini mi se.

3 godine
stipe1771 kaže...

Ako nemaš 400kn za igru svakih 2-3 mjeseca imaš prioritetnijih stvari u životu nego igranje igara na računalu. I onak koje su to igre 400kn? Jel moraš igrat nešto cim izadje? Jesi cuo za malu milijardu stranica i servisa koji nude nevjerojatne popuste na sve i svašta? Ovakve izgovore djeca samo puše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 20:27 (mislav_01).
14 mjeseci

Ne zelim ulaziti u offtopic al davati za neku igricu npr 250 kn da je igram offline nisam toliko bogat. Ako cu kupiti igru to ce biti neka di mogu igrati multiplayer i to je to. Podrzavam vas sta kupujete ,al radije cu potrositi te pare na nesto sta mi vise znaci u zivotu od kompa . Toliko od mene ,pozdrav.

4 godine
stipe1771 kaže...

Ne zelim ulaziti u offtopic al davati za neku igricu npr 250 kn da je igram offline nisam toliko bogat. Ako cu kupiti igru to ce biti neka di mogu igrati multiplayer i to je to. Podrzavam vas sta kupujete ,al radije cu potrositi te pare na nesto sta mi vise znaci u zivotu od kompa . Toliko od mene ,pozdrav.

Pa u tom slucaju ne moras niti igrati. Mislim, ne kuzim. Ako nemas za Mercedesa, neces ga voziti, jel tako? Ako nemas za Don Perignon, neces ga piti, jel tako? Ako nemas za pljuge, neces pusit? Logickim slijedom dolazimo do? Ako nemas za igre...? Dalje sam.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
2 godine
1domagoj1 kaže...
stipe1771 kaže...

Pa u tom slucaju ne moras niti igrati. Mislim, ne kuzim. Ako nemas za Mercedesa, neces ga voziti, jel tako? Ako nemas za Don Perignon, neces ga piti, jel tako? Ako nemas za pljuge, neces pusit? Logickim slijedom dolazimo do? Ako nemas za igre...? Dalje sam.

Ali da je Mercedes toliko lagano ukrasti koliko igru, svi bi ga vozili, ista stvar:)

Isto kao sto se igre lagano kradu, pa ih svi i igraju. A kazni nema, za razliku od krađe autiju.

6 mjeseci

Dijelim mišljenje...davat 49.99Eura za igru koju ću proć u 2-3 dana i vjerojatno nikad više upalit, ne hvala.

Ali dat novce za igru koja ima multiplayer i koju možeš konstanto igrat i zabavljat se...to svakako.

4 godine
dedaa kaže...

Ali da je Mercedes toliko lagano ukrasti koliko igru, svi bi ga vozili, ista stvar:)

Isto kao sto se igre lagano kradu, pa ih svi i igraju. A kazni nema, za razliku od krađe autiju.

Krada je krada. Jbg.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
2 godine
1domagoj1 kaže...
dedaa kaže...

Krada je krada. Jbg.

Da ali cisto sumnjam da bi krada bila krada kad se krade autiju nebi kaznjavale.

Analogija je tu, samo je nesto drugacija u korist druge strane.

4 godine
dedaa kaže...

Da ali cisto sumnjam da bi krada bila krada kad se krade autiju nebi kaznjavale.

Analogija je tu, samo je nesto drugacija u korist druge strane.

E pa evo ti, vidis da se kaznjavaju. O tome ti ovaj clanak i govori. Dapace, potpuno sam uz CD Projekt. Samo naprijed.

Naime, evo jedan Sinatrin post. Jedini s kojim sam se ikad slagao i potpuno je u pravu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice