Čija je DOTA?

poruka: 45
|
čitano: 2.557
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Čija je DOTA?".
2 godine
protjeran
Čija je DOTA?

Mozda zato sto Blizzard s DoTom nema veze apsolutno nikakve veze(naravno osim engine) i mozda zato sto Ice Frog koji je od DoTe napravio to sta je sad radi kao vodja Valve-og tima na DoTi2.

Mislim da bi ih Valve ozbiljno trebao razmislit o tuzbi.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
4 godine
Čija je DOTA?

Blizzard valjda zeli napraviti MMO od DoTA-e :P

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
4 godine
RE: Čija je DOTA?

Fuj, Blizzard, fuj. Još će reći da IceFrog nema pravo na ime DotA :/

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
3 godine

Haha i da ih tuže nevjeurjem da će dobiti tužbu..Naprijed Valve!!

2 godine
Čija je DOTA?

To se i ja pitam? Odakle Valveu pravo na ime DotA?

Ice Frog nije izmislio Dotu, on je radi i održava od verzije 6, a i njega je poprilično u mnogim stvarima podržavao i sponzorirao Blizzard.

Dota korjenje vuče iz tower defense mape koje je napravljena još za prvi Starcraft, a kasnje je napravljena i za Warcraft 3 pod imenom Dota i napravio ju je Eul, ali je njie prepravio kad je izašao Frozen Throne jer je mapa tada postala neigriva. Zbog popularnosti mape drugi su preuzeli ulogu editora/programera, pa se po Battle.netu počelai pojavljivati hrpa spinofova Dote, a sve sa istim imenom (što je još jedan pokazatelj upitnosti prava korištenja imena).

Već je tada teoretski postojala Dota2. Mapa se zvala Dota2 - Thirst for Gamma, ali nije bila uspješna niti popularna.

Od svih tih spinofova Dote, najpopularniji je bio DotA: Allstars, čiji je razvoj dalje nastavljen, ali je tvorac također nakon nekog vremena odustao, a razvoj je preuzeo Guinsoo koji je sredio i ispolirao mnoge verzije sve do 5.8, tek je onda Ice Frog preuzeo rad na Doti i njegova prva je verzije 6.

Igrao sam to jako često i jako davno, a ne kao mnogi ovdje koji to odnedavno igraju pa komentiraju gluposti o tome a nemaju pojma kako je i gdje sve počelo.

Ako itko ima prava na DotA ime onda je to Eul, a kako je on nedostupan, logično je da prava ima Blizzard, a sigurno ne neki Valve, koji hoće ušićarit na tuđem radu.

DotA je postala popularna i kvalitetna upravo zbog toga što je mapeditor od Blizzarda nudio nevjerojatne mogućnosti tvorcima mapa i scenarija i to vrijeme i sada reći da Blizzard nema ništa sa Dotom može samo totalna neznalica, jer je Blizzard podražavao u mnogim oblicima programere/editore svojih popularnih mapa.

Neki su čak dobili i posao u Blizzardu zbog svog znanja i talenta.

To što je Ice Frog otišao u Valve, ili bolje rečeno što mu je Valve očito kesnuo dobru paru, to je već druga priča, ali to ne znači da ima pravo i na ime DotA.

Dota je ništa drugo nego dobro odrađena i nadograđivana mapa za WC3, a m ape su oduvijek bile besplatne i tako bi i trebalo biti.

Volio bih vidjeti Dotu2 iz Valvea sa bilo kojim imenom heroja/područja ili nečeg sličnog na koje copyright ima Blizzard.

Neće se tako lako izvući.   GO BLIZZARD!

2 godine
Čija je DOTA?

LOL koji noob build za Dooma :D

powered by sashab
4 godine
Bugsy kaže...

Ice Frog nije izmislio Dotu, on je radi i održava od verzije 6, a i njega je poprilično u mnogim stvarima podržavao i sponzorirao Blizzard.

Dota korjenje vuče iz tower defense mape koje je napravljena još za prvi Starcraft, a kasnje je napravljena i za Warcraft 3 pod imenom Dota i napravio ju je Eul, ali je njie prepravio kad je izašao Frozen Throne jer je mapa tada postala neigriva. Zbog popularnosti mape drugi su preuzeli ulogu editora/programera, pa se po Battle.netu počelai pojavljivati hrpa spinofova Dote, a sve sa istim imenom (što je još jedan pokazatelj upitnosti prava korištenja imena).

Već je tada teoretski postojala Dota2. Mapa se zvala Dota2 - Thirst for Gamma, ali nije bila uspješna niti popularna.

Od svih tih spinofova Dote, najpopularniji je bio DotA: Allstars, čiji je razvoj dalje nastavljen, ali je tvorac također nakon nekog vremena odustao, a razvoj je preuzeo Guinsoo koji je sredio i ispolirao mnoge verzije sve do 5.8, tek je onda Ice Frog preuzeo rad na Doti i njegova prva je verzije 6.

Igrao sam to jako često i jako davno, a ne kao mnogi ovdje koji to odnedavno igraju pa komentiraju gluposti o tome a nemaju pojma kako je i gdje sve počelo.

Ako itko ima prava na DotA ime onda je to Eul, a kako je on nedostupan, logično je da prava ima Blizzard, a sigurno ne neki Valve, koji hoće ušićarit na tuđem radu.

DotA je postala popularna i kvalitetna upravo zbog toga što je mapeditor od Blizzarda nudio nevjerojatne mogućnosti tvorcima mapa i scenarija i to vrijeme i sada reći da Blizzard nema ništa sa Dotom može samo totalna neznalica, jer je Blizzard podražavao u mnogim oblicima programere/editore svojih popularnih mapa.

To što je Ice Frog otišao u Valve, ili bolje rečeno što mu je Valve očito kesnuo dobru paru, to je već druga priča, ali to ne znači da ima pravo i na ime DotA.

Dota je ništa drugo nego dobro odrađena i nadograđivana mapa za WC3, a m ape su oduvijek bile besplatne i tako bi i trebalo biti.

Volio bih vidjeti Dotu2 iz Valvea sa bilo kojim imenom heroja/područja ili nečeg sličnog na koje copyright ima Blizzard.

Sta sa honom? vecina heroja potjece iz dote... samo sta su drugacija imena ali skillovi su manje vise isti tj svi znaju da su to heroji iz dote.

ocito nesto tj blizzard nema copyright na dotu ili sam ja nes fulo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 11:45 (toxic).
2 godine

PA da frende to je i poanta?

Blizz tvrdi da to treba bit besplatno i da je od zajednice koja moze s tim radit sto hoce.....ice frog je jedan teski smrad( ne kazem da mozda i ja nebi bio u njegovoj situaciji) i imate puni net njegovih sranja (pomagao u izradi hona pa onda zabranio da se to objavi kad je otiso u valve) i tisucu drugih gluposti.....ON NEMA NIKAKVA PRAVA NA IME DOTA!!!!!!!! Ima 5 ljudi prije njega koji bi na to imali pravo al tek kad bi oni svi odustali bi on nesto mogao usicariti.....

Mislim od kud ideja valvu koji nema veze s nicim da uzme mapu is warcrafta i kaze da je njegova? zato sto im je doso jedan od frajera koj iej to jedno vrijeme odrzavao? Pa jeste vi ljudi normalni lol......ocito blizz-a boli briga za valve i dotu ali ko zna....mozda ih iznerviraju pa ih ovi smrve vojskom odvjetnika(ne vidim poantu ali ko zna)

3 godine
Čija je DOTA?

Ljudi daj ne mjesajte zabe i babe,  ime <<<<DOTA >>>> nije pod nikakvim autoriskim pravima.

Valve ga je registravo prije par mjeseci ili tako nesto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 12:52 (Arxi).
4 godine
Bugsy kaže...

Ne vidim po cemu je to logicno da prava idu Blizzardu? Kad se vec Eul, Guinsoo i Icefrog nisu sjetili staviti neku open source licencu, sad nek grabarija pocne... Izgleda tko prvi, njegova djevojka.

Bugsy kaže...

To što je Ice Frog otišao u Valve, ili bolje rečeno što mu je Valve očito kesnuo dobru paru, to je već druga priča...

GO BLIZZARD!

Dakle, dobri Blizzard, zli Valve. Licenca ne bi trebala pripasti nijednom od njih, ali da kojim slucajem zavrsi u Blizzardu, ni teoretski ne vidim kako bi to bila bolja opcija. Pa iscijedili bi dusu svakome tko bi se odlucio to zaigrati (s obzirom kako su u zadnje vrijeme krenuli).

3 godine
toxic kaže...
Sta sa honom? vecina heroja potjece iz dote... samo sta su drugacija imena ali skillovi su manje vise isti tj svi znaju da su to heroji iz dote.
ocito nesto tj blizzard nema copyright na dotu ili sam ja nes fulo?

HoN ima skoro istu mehaniku igre, ali različit naziv igre i njenog sadržaja, kao i potpuno drugačiji izgled. Mehanika igre se ne može zaštititi, a da možed onda bi postojao samo jedan RTS, samo jedan FPS, samo jedan RPG, itd.

A u Valve-u su vjerovatno tražili (i dobili) odobrenje od Eul-a, Guinsoo-a i ostalih autora prije nego što su krenuli u posao (Bugsy nije jedini koji zna historiju DotA-e).

这是我的个性签名
4 godine
Čija je DOTA?

bilo kako bilo hon je trenutno no1, lol je takoder super ali nije moj stil tj, pun norc da nades server, grafika je lame a ja to nevolim. nadam se da ce dota 2 napravit isto svoje...

bilo ona od valvea ili nekog treceg meni se na  kraju krajeva hebe - bitan je na kraju krajeva zavrsni proizvod

3 godine
Čija je DOTA?

Prije će bit da je Blizzardu krivo što sami nisu ugrabili DOTA-u prije Valvea, pa sada vajnaju !!!!

Kao što reče netko prije: tko prvi njegova djevojka!

2 godine
protjeran
Bugsy kaže...

Pises nebuloze, sto se tice same povijesti sve sto si napisano je skracena ali relativno tocno verzija dogadjaja. Sve u svemu na Doti se  tijekom godina izmjenilo dosta ljudi, recimo "Pendragon" & "Guinsoo su sad u Riot-u (LoL), a za sve njih je zajednicka jedna stvar - svi oni su od te famozne Dote digli ruke a za njihove vrijeme Dota je bila samo jos jedan od mnogih obecavajucih modova kojih i danas ima na tone.

Da igrao sam dotu prije verzije 6 - totalno nebalansirano, prepunO expolita i slicnih sranja, jednom rijecju neigrivo.

Da se razumijemo po meni pravo na ime DotA bi trebala imat iskljucivo "zajednica" (neovisno o engine-u) a ne firme kao sto su Valve, Blizzard... a ako je vec doslo do toga da se mora birat tko ima najvise prava na novu DoTu (licencu sve do nedavno nije imao nitko) moralno je to onda IceFrog - gdje god da bio, jer cinjenica je da je covjek od igre napravio to sta danas je, sve ostalo su price za malu djecu od zaludjenih Blizzardovaca.

Unaprijed Icefrog nikad nije vidio ni centa od Blizzarda, a Blizzard je itekako zaradio na njemu, tako da ne pocnes kokodakat, a da su bili imalo pametni odavno su trebali zaposlit covjeka i dat mu tim, resurse... na  rapolaganje za izradu nove igre oko tog koncepta - upravo ono sta je napravio Valve.

jbg Blizzard u zadnje vrijeme ima neke druge prioritete, posvetili su se iskljucivo na zgrtanje para - postali su jeebena tvornica novca, strah me uopce pomislit sta ce nakon ovog razlomljenog starcrafta2 napravit od Diabla3, tako da je bolje da se igre dokopao Valve - oni zasad jos imaju posten odnos prema igracima a pogotovo prema nema na Pc-u.

Edit

HoN, LoL... su samo prerade Dote tj njezinog koncepta, doduse HoN je skora direktna kopija (iako i nije) ali su trazili i dobili dozvolu od zabca

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 14:06 (dado8).
4 godine
dado8 kaže...
...strah me uopce pomislit sta ce nakon ovog razlomljenog starcrafta2...

Mislim da su oni ipak kopirali Valve po tom pitanju.

2 godine
protjeran
Blekstena kaže...
dado8 kaže...
...strah me uopce pomislit sta ce nakon ovog razlomljenog starcrafta2...

Mislim da su oni ipak kopirali Valve po tom pitanju.

da samo je Valve razlomio i cijenu a Blizzard ju je jos i nabio Smijeh

recimo pogledaj samo sto je Valve i za koji iznos nudio u svojem ORANGE BOXU, takvo nesto od Blizzarda dok je pod patrionatom Kotnicka neces docekat dok smo zivi

osobno imam filing da ce Dota2 biti djelom nekakvog takvog paketa

molim te nemoj samnom ulazit u rasprave ovog tipa - nemaju smisla, ja sam uvijek upravuCool

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 18:13 (dado8).
4 godine
Čija je DOTA?

Blue Box: Dota2, HL2:Ep3, Portal2...meni sasvim dosta Belji se

3 godine
Čija je DOTA?

Ja mislim da bi se D.O.T.A trebala nastaviti razvijati (ako se i izda verzija koja se plaća siguran sam da će ju neko na neki način crackati)

A po pitanju heroja i mehanike igre mislim da to ima dosta sličnosti s najobičnijim Warcraftom, što opet ne daje pravo Blizzardu "ukrasti" D.O.T.U.

Njihov map editor je odličan, ali nigdje, koliko ja znam ne piše da je sve što se njime napravi vlasništvo Blizzarda.

To što se IceFrog odlučio komercijalizirati D.O.T.U njegov je problem, a moj je ostao i ostat će KAKO POBJEDITI

PS: Nemojte mi zamjeriti ako je nešto netočno, imam 14g, a dotu igram 3m

You Can't respawn in REAL LIFE
3 godine
Čija je DOTA?

dado8, iako se skoro u potpunosti slazem s tobom, ipak mislim da treba sacekati sa komentarima, jer ne bih rekao da Blizzard reaguje samo oko imena. Mozda su Valve pokusali i nesto drugo a ne samo da licenciraju ime.

Velike firme ne reaguju tako lako ako je nesto nebitno. (U ovom slucaju ime za mod, ma koliko populara, je ne toliko bitno. Isto kao da id Software pokrene pranicu za ime moda Capture the Flag ili DeathMatch).

Ako se nagode iza zatvorenih vrata mozda i nikada ne saznamo. Ako pocnu da se napadaju i po pijacama onda cemo gledati DNF Season 2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 19:03 (Solo).
4 godine
Solo kaže...

dado8, iako se skoro u potpunosti slazem s tobom, ipak mislim da treba sacekati sa komentarima, jer ne bih rekao da Blizzard reaguje samo oko imena. Mozda su Valve pokusali i nesto drugo a ne samo da licenciraju ime.

Velike firme ne reaguju tako lako ako je nesto nebitno. (U ovom slucaju ime za mod, ma koliko populara, je ne toliko bitno. Isto kao da id Software pokrene pranicu za ime moda Capture the Flag ili DeathMatch).

Da je Blizzard planirao nesto konkretno oko Dota-e (tipa nastavak!) vec bi odavno licencirao ime.

Ovako tko prvi njegova djevojka :P

3 godine
Čija je DOTA?

Ja također mislim da je prerano nagađati gdje i kamo će to sve poći.

DotA je izvrstan mod, koji se i dalje igra diljem svijeta (ja također, zadnjih 6 godina) i moram reći da je balans napredovao itekako kroz vrijeme. Davno su prošla vremena kad je riki imao ward od witch doctora koji nije bio channeling te je mogao blinkati po cijeloj mapi i slične dumine. U tome trenu, dota je bila neigriva, jer su heroji bili nebalansirani do bola, danas to više nije slučaj. Jedini disbalans se dogodi kad izađe nova verzija sa 2-3 nova heroja koji se kroz 2-3 verzije nerfaju i sve se opet vrati na svoje.

Što se tiče prava na ime ... to je jaaaaaaako velika i duboka tema o kojoj bi se moglo danima, ali nažalost prava će otići nekome s obzirom na glupe patentne zakone koji danas u ovome našemu svijetu postoje. S obzirom da su na DotA-i kroz godine radili različiti ljudi, morate shvatiti da je svaki od njih dao svoj obol da DotA postane ono što je danas. Jedni su napuštali projekt, novi su dolazili, ali od začetka do današnjeg stanja moda svatko od njih je imao svoje prste i donio novine u samu igrivost i mehaniku dotičnoga moda. Pravo bi kao što je netko ovdje naveo trebala imati zajednica i nisam za to da se samo ime patentira, ali ukoliko će patentiranje i zaštičivanje istoga dovesti do nečega što će u konačnici ispasti dobro, onda iskreno nemam ništa protiv.

Što se tiče usporedba HoN-a i DotA-e, to je još jedna u nizu beskrajnih tema. Jednima je bolje ovo, jednima ono, meni je osobno HoN bijedna kopija dote u sviježem engineu. Ima svojih prednosti i nedostataka ali je prešaren i nebalansiran, bez obzira što tko rekao na tu temu. Nadam se da će Valve od dote napraviti pomak kao što je Blizzard od SC1 na SC2, dakle zadržati igrivost i stil, prebaciti sve u novo ruho, ali da igra zadrži svoju preglednost (da se razumijemo HoN je meni naspram dote apsolutno nepregledan i zato ga odbijam ozbiljno igrati). 

Ono što je definitivno da DotA-i treba novi enigine, koji bi riješio probleme kvalitetnog matchmakinga, rušenja igara (zamijeniti loše hostove i GGC koji je u raspadu sa kvalitetnim serverima) te uvesti nekakve achievemente i dobar ranking sustav za nagrađivanje igrača. Ukoliko Valve uspije to sve povezati, a dokazali su da su jedna od inovativnijih firmi kad treba napraviti nove stvari u već postojećim konceptima onda će to biti jedan izvstan proizvod. U konačnici, naravno da nisam za to da se naplaćuje nešto što je cijelo ovo vrijeme bilo besplatno, ali ako stvar bude bolja od HoN-a (što i nebi trebao biti neki problem imho), nevidim zašto ipak nebi uzeli koju kunu na tome. Valve ionako nikad nije stavljao basnoslovne cijene na svoje igre, a daje itekako dobre popuste kad izbace nešto novo ili svaki put kad izbace kakav major update.

Herbalife
4 godine
AA-d00d kaže...

Da je Blizzard planirao nesto konkretno oko Dota-e (tipa nastavak!) vec bi odavno licencirao ime.

Imao je on konkretan plan. Neka zajednica radi besplatno modove a oni neka ubiru pare od njihovog rada.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
4 godine
Čija je DOTA?

Da, to je istina ali ja sam vise mislio na to da ce se sami primiti posla oko toga (netko je rekao vec da su mogli zaposliti te ljude itd itd...)

4 godine
Arxi kaže...

Ljudi daj ne mjesajte zabe i babe,  ime <<<<DOTA >>>> nije pod nikakvim autoriskim pravima.

Valve ga je registravo prije par mjeseci ili tako nesto.

Tako je. Da su to zastitili patentom na vrijeme (Blizzard ili taj tip koji je to prvi napravio), sad ne bi bilo nesporazuma...

Zivjeli softwareski patenti! Nevinašce

Think locally, act globally...
3 godine
AA-d00d kaže...

Ovde se radi o klasicnom nesporazumu ili neznanju?!...

MOD = modifikacija. Modifikacije su najcesce bile (i jos uvek su, berem vecina njih), deo komune i fanova. Modifikacija je izvedena na engineu doticne igre i koristi editor doticne.

Danas sve manje vidim cak i dedicate servere a ne editore u igrama. Zato vecina klinaca i nema pojma da takvo nesto i postoji.

Valveu nije prvi put da licencira mod. Poceo je sa CS, pa preko TF, cak ne daje besplano i mini mod Richoshet. Da ne pricam da je poceo da naplacuje HL2 Death MAtch!!! (Ovde im mogu progledati kroz prste jer su to modovi nastali na njihovoj igri, ali, IPAK!).

Pomalo se pitam, jeli Valve bas onako svetao u licu kao sto zeli da nam se praikaze preko snizenih cena i sl. Cak i tamo muti sa dolarima i eurima. Moram ih pitati da mi razmene 1000 dolara za 1000 eura, njima je i onako sve jedno.

Da se vratim na temu. Znaci mod DotA... je nastao na temelju Warcrafta III, tu je stekao poklonike i svaka dalja licenca tog moda pod istim imenom je upitna. Kao sto sam rekao ranije: Capture The Flag ima skoro svaka postena pucacina, pa id Software se nikada nije pobunio na ime. ALI, (!!!), licencirati, (obrati paznju na licenca), to ime je nesto drugo i ne vidim razloga zasto se Blizzard ne bi bunio, makar se radilo i samo o imenu.

Jesi li cuo da neko licencira Capture The Flag ili Team Deathmatch?

EDIT: Odakle ova ideja o prvi do devojke? Jeli ovo sred selo - veselo? Treba imati malo logike u glavi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 20:01 (Solo).
2 godine
protjeran
AA-d00d kaže...
Solo kaže...

bas to, meni ovo najvise mirise na Blizardov jal zbog propustenog, sve je bilo dobro dok je bilo ovako, sad odjednom nevalja

meni je osobno totalno neshvatljivo da mod koji je odavno medju masom po populranosti pretekao njihov originalni W3 tft nije dobio zasluzenu paznju - kuzim da je vecina resursa usmjerena na WoW ali svejedno lik je odavno trebao bit lociran, kontaktiran i inkomponiran u vlastite redove - bez obzira na cijenu

po meni glavna frka u Blizzardu je sta lijepi broj accountova na Battlenetu tamo iskljucivo zbog Dote, doduse u usporedbi s WoW-om to je mizerija ali svejedno nije zanemarivo, pogotovo stoga sta Blizzard vec duze razmatra promjene u nacinu financiranja - po jednom od njih placalo bi se univezalna Battlenet pretplata za sve igre pa sad vi zakljucite sta njih svrbi...

opet kao sto Solo kaze, za zesce komentare treba sacekat, mozda ima tu jos neceg iako sumnjam, najvjerojatnije ce Valve onih par likova iz DoTe koji imenom asociraju na Warcraft IP tipa Lich preimenovat (ako ne i sve) po uzoru na HoN

jednostavno nevidim kako vise tu sta Blizzard moze napravit, pogotovo stoga sta Valve nije tip tvrtke sa kakvim su se ovi dosad naucili brzopotezno razracunavat

EDIT: Valve-ov odnosa prema igracima je uvijek bio veoma korektan sto se za Blizzard u posljednje vrijeme bas i ne bi moglo reci, a promjenu sustava naplacivanja kod STEAM-a je stvar za novu raspravu - dovoljno je rec do promjena cijena ($=€) nije bas Valve-ova fix ideja

BTW jel netko za partiju DoteSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 20:14 (dado8).
3 godine
dado8 kaže...
bas to, meni ovo najvise mirise na Blizardov jal zbog propustenog, sve je bilo dobro dok je bilo ovako, sad odjednom nevalja

dado8, ne radi se o tome da je Blizzard nesto propustio. Mod je i dalje free i oni ne zele nista od toga. Sada imaju novi nacin delenja modova i mapa u noovom Starcraftu, mozda upravo zbog ovakvih gluposti.

Radi se o nebulozi licenciranja. Valve, ni iko zivi nema pravo da licencira mod. Moze njohova igra da ima ISTI mod ali ne bih rekao da ima prava da ga licencira.

4 godine
Solo kaže...
1) Modifikacija je izvedena na engineu doticne igre i koristi editor doticne.

Danas sve manje vidim cak i dedicate servere a ne editore u igrama. Zato vecina klinaca i nema pojma da takvo nesto i postoji.

2) Valveu nije prvi put da licencira mod. Poceo je sa CS, pa preko TF, cak ne daje besplano i mini mod Richoshet.

3) Da ne pricam da je poceo da naplacuje HL2 Death MAtch!!! (Ovde im mogu progledati kroz prste jer su to modovi nastali na njihovoj igri, ali, IPAK!).

4) Pomalo se pitam, jeli Valve bas onako svetao u licu kao sto zeli da nam se praikaze preko snizenih cena i sl. Cak i tamo muti sa dolarima i eurima.

1) Dota2 ce biti na source engine-u tako da je Valve po meni tu vise-manje cist

2) TF? Mislis onaj prvi TF? Zar nije to bas Valve-ova igra bila?

3) Za Hl2 deathmatch im se nema nista prigovoriti! Ako kupis HL2 automatski i dobis DM, ako pak ne zelis kupiti HL2 vec imati samo DM onda ces ovako jeftinije proci. (ja sam inace DM dobio dok sam kupio onaj CS:S, DoD:S pack prije kojih 5 godina)

4) Valve je daleko od nekog sveca, ipak je to kompanija koja zeli ostvariti profit ALI ako cemo usporedjivati Valve sa ostalim kucama, dear Lord, mislim da je Valve dao daleko vise igracima od svih i jos po relativno nizim cijenama.

Ugl ono sto zelim reci je vezano pod 1), Dota2 ce biti na Source engineu a posto se nitko prije nije sjetio licencirati samo ime "DoTA" (jako vazna stvar inace) njima nema nitko nista prigovarati jer jedino zajednicko sto ce biti sa jedinicom je samo ime.

3 godine
AA-d00d kaže...
1) Dota2 ce biti na source engine-u tako da je Valve po meni tu vise-manje cist

2) TF? Mislis onaj prvi TF? Zar nije to bas Valve-ova igra bila?

3) Za Hl2 deathmatch im se nema nista prigovoriti! Ako kupis HL2 automatski i dobis DM, ako pak ne zelis kupiti HL2 vec imati samo DM onda ces ovako jeftinije proci. (ja sam inace DM dobio dok sam kupio onaj CS:S, DoD:S pack prije kojih 5 godina)

4) Valve je daleko od nekog sveca, ipak je to kompanija koja zeli ostvariti profit ALI ako cemo usporedjivati Valve sa ostalim kucama, dear Lord, mislim da je Valve dao daleko vise igracima od svih i jos po relativno nizim cijenama.

Ugl ono sto zelim reci je vezano pod 1), Dota2 ce biti na Source engineu a posto se nitko prije nije sjetio licencirati samo ime "DoTA" (jako vazna stvar inace) njima nema nitko nista prigovarati jer jedino zajednicko sto ce biti sa jedinicom je samo ime.

1 - Nema veze na cijem ce biti engineu. Moze biti i na engineu lokalnog kasapa. Vazno je ime a ime MODA, (ponavljam i podvalicim ovo MOD), se ne da licencirati tako lako, posebno ne ako nije cak u pitanju ni originalni autor. Odavno nisam igrao Warcraft III i DotAu, pa ne secam se vise ko je zapoceo sa modifikacijom.

2 - Sve su to bili modovi, koje je Valve ugrabio kada je krenuo sa Steamom. Ja sam imao dve igre prvog HLa i oba kljuca sam iskoristio za dva accounta i dobio sve modove kada su pokrenuli Steam. Odmah nakon toga kada su shvatili da mogu da zarade, modovi su se naplacivali. Danas imas posebno pakiranje "Counter Strike Anthology", po 15e.

Imam i treci account sa duplikatima poklonima i sl. Onde gde je orange Box dobijas glupu mapu Lost Coast. Onde gde nije - NAPLACUJU! Testna, glupa mapa od pre 4 godine.

Original HL2 retail je imao HL2 DM. Kada sam ga kupio dobio sam to, a onda nakon toga u Orange Box ili samo HL2 - NE.

Za kraj - Valve moze napraviti na svome engineu sto god hoce i mozda u tome doda mod DotA, ali da se igra zove DotA - ne bih rekao da bi itko to opravdao. Razmisli malo. Kako bi bilo sada da Blizzard licencira TF za Starcraft II?

2 godine
protjeran
Solo kaže...
dado8 kaže...

dado8, ne radi se o tome da je Blizzard nesto propustio. Mod je i dalje free i oni ne zele nista od toga. Sada imaju novi nacin delenja modova i mapa u noovom Starcraftu, mozda upravo zbog ovakvih gluposti.

Radi se o nebulozi licenciranja. Valve, ni iko zivi nema pravo da licencira mod. Moze njohova igra da ima ISTI mod ali ne bih rekao da ima prava da ga licencira.

slazem se u potpunosti s tobom, mod je trebao ostat zajednici ali jbg krenulo je drugim smjerom

Blizzard je racunao da ce bas tako i ostat tj. da ce im neko besplatno nastavit razvijat postojeci mod - velika greska

IceFrog ce sad u najgorem slucaju promjenit ime iz Dota2 u nesto bubam ala DOGA (Defense of the Giants), uvest hero pool i mehaniku iz originala i eto sranja, pogotovo ako bude besplatno - u sta ne vjerujem ali nikad se nezna kakvu racunicu ima Valve
a ako procjene da im se isplati mogli bi se krenut i tuzakat(evo nove trakvice), pogotovo stoga sto je to fina reklama i za jedne i za drugeSmijeh
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 20:27 (dado8).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice