Cross-platform zamro zbog dominacije pisijaša

poruka: 236
|
čitano: 11.829
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Cross-platform zamro zbog dominacije pisijaša".
2 godine
protjeran

sta bi tek tim famoznim "hardcore" konzolasima napravila ekipa koja zna igrat, vjerojatno bi i podnjeli tuzbu protiv microsofta zbog nanesenih dusevnih boli - ipak su to Ameri

najbolje od svega, opet ce se, cak i na ovom forumu, naci majstora spremnih drobit kako i nema neke razlike izmedju misa i gamepada kod prosjecnog pcijasa i vrlog gamera na xboxu - svasta

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 23:50 (dado8).
3 godine

Zivio PC

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
3 godine

Di je sad moj dragi prijatelj Danny_HR da mi kaže da nema razlike...Nevinašce Belji se

u tebe sve neki overklokeri! sve što imaš si klokao Skank @ Mato LOL!
2 godine
neaktivan

loooooooooooooooooooooooooooooooool Cool

3 godine

Naravno. Ne mozes ti nikad igrat tako dobro kao s tipkovnicom i misem (FPS). Na njoj ces pokazat svoj najbolji performans.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
4 godine

I onda neka netko veli da je jednako lako igrati s gamepadom kao s misem.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
4 godine
RE: Cross-platform zamro zbog dominacije pisijaša
M_dipl. kaže...

Di je sad moj dragi prijatelj Danny_HR da mi kaže da nema razlike...Nevinašce Belji se

Ovo je ionako glupost.

Nikada nije bilo rečeno, s moje ni s ničije strane da je kontroler ravnopravan sa mišem. NIKADA. Samo sam rekao i dalje govorim da je jednako ugodno igrati i sa jednim i sa drugim. Sve je stvar navike.

Ovo šta je napisano tu samo je zdravi razum, ništa više. I svi smo to znali.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
3 godine

BOOOM headshot

4 godine
Danny_HR kaže...
Samo sam rekao i dalje govorim da je jednako ugodno igrati i sa jednim i sa drugim.

Bi ti videl kak je jednako dok te nekši pisijaš razbi kaj p*čku!

Belji se

4 godine

Logično da će pri sučeljavanju PC kontrola (miš + tipkovnica) i kontrolera popušiti kontroler zbog slabijeg odziva i osjetljivosti Namigiva

Ono što Danny vjerojatno želi reči je da je svako od toga dobro igrače iskustvo ako se koristi u single player-u.

Lijep pozdrav ;)
23 mjeseca
protjeran

Uvijek imaju nogomet i arkade. Ostalo je nase.

Kupio san neki jeftini kontroler za 100tinjak kuna i definitivno je veci gust igrati PES sa njim, ali pucacine na kontroleru su ko kopanje nosa u rukavicama.

3 godine
protjeran

kak je zamro 

portal 2 ce bit cross-platform,

a noobovi koji neznaju igrat sa controllerom su kaj drugo neg noobovi Poljubac Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 0:14 (hrvatskafarkasevec).
4 godine
hrvatskafarkasevec kaže...

a noobovi koji neznaju igrat sa controllerom su kaj drugo neg noobovi Poljubac Belji se

n00bovi su ispali ovi s controllerom jer nisu mogli parirati ovima s tipkovnicom i misomPoljubacBelji seNamigiva

3 godine
protjeran
AA-d00d kaže...

n00bovi su ispali ovi s controllerom jer nisu mogli parirati ovima s tipkovnicom i misomPoljubacBelji seNamigiva

a da se igra npr. ti i ja 

prvo ti na misu pa drugu rundu ja na misu kaj mislis ko bi pobjedio (ukupno)

hahaha 

moram malo flamewar potaknut dugo nismo imali takvu temu (ako ne racunamo apple

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 0:28 (hrvatskafarkasevec).
4 godine

Nek stave Tekken ili DMC kao cross pa da onda vidimo ;)

Naravno, standardne opreme s obje strane, nikakvi gamepadi za PC

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
4 godine

a da se igra npr. ti i ja 

prvo ti na misu pa drugu rundu ja na misu kaj mislis ko bi pobjedio (ukupno)

ja se ne brojim, im like so uber awesome taht like i take u 2 skool an stuff lolololol \m/

2:0 za mene bi biloCool

Armor kaže...

To na PC-u ionako nitko ne igra, a fpsovi se igraju na konzolama

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 0:32 (AA-d00d).
3 godine

Imaju pravo, u nekim igrama cross-platform ima smisla, recimo simulacije vožnje (kontroler kod konzola, volan/kontroler kod PC-a), PES ili slično. Isto tako avanture tipa Ratchet and Clank, Jack & Dexter (PCijaši verovatno nikad nisu ni čuli za ove) su jednostavno nativne za kontroler. Igrao sam od spomenutih avantura, vožnja pa do fps-ova na obe platforme i mogu reći da tek prve dve imaju osećaj da zaista igraš a ne da se boriš da zaokreneš nadesno bez da ti se lik zapuca u obližnji zid, dok je kod pucačina (barem za mene) situacija drugačija. Ne mogu dobiti onaj isti osećaj dok vrtim gljive pokušavajući napraviti headshoot ili barem izvući živu glavu iz bunkera. Dali me to čini lošim igračem, nipošto, samo jako izbirljivim što ću na čemu igrati a to je i sama poanta priče.

Remember boys, flies spread disease, so keep yours closed...
4 godine

Btw ima li ovo za kupiti za PC?

Zanima me zbog SF-a (za PC naravno) jer sam citao malo po forumima da se neke kombinacije jednostavno ne mogu napraviti na tipkovnici pa cak ni na gamepadu.

3 godine
protjeran
AA-d00d kaže...

Btw ima li ovo za kupiti za PC?

Zanima me zbog SF-a (za PC naravno) jer sam citao malo po forumima da se neke kombinacije jednostavno ne mogu napraviti na tipkovnici pa cak ni na gamepadu.

mislim da nema posebno za pc al kupis za ps3 naprimjer i sigurno ima za skinut driver da radi na pc

i da to je potrebno ja malo ozbiljnije igranje sf-a

2 godine
Armor kaže...

Tekken uopće nema za PC, a DMC je prosječni port tako da nemožeš uspoređivat pc port sa igron koja je rađena za konzole a tek kasnije port-ana na pc, čak je i MW2 rađen primarno za konzole pa od toga napravljen neki amo reč "kvalitetniji" port al svejedno bi ga opet ovi na pc-u igrali bolje :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 1:02 (slimyyy).
4 godine
AA-d00d kaže...
Danny_HR kaže...
Samo sam rekao i dalje govorim da je jednako ugodno igrati i sa jednim i sa drugim.

Belji se

Očito te muči čitanje s razumijevanjem. :)

A što se tiče razbijanja pi*aka, svakodnevno razbijam p*čke PC-ašima a povremeno konzolašima, tak da sam tu zapravo na svom terenu. :)

Dado_ZG78 kaže...

Logično da će pri sučeljavanju PC kontrola (miš + tipkovnica) i kontrolera popušiti kontroler zbog slabijeg odziva i osjetljivosti Namigiva

Ono što Danny vjerojatno želi reči je da je svako od toga dobro igrače iskustvo ako se koristi u single player-u.

Djelomično točno.

Ono što hoću reći je da je oboje jednako ugodno ali na odgovarajućoj platformi.

Jasno je da je miš ugodniji na PC protiv PC igrača.

Isto tako tvrdim da je proporcionalno jednako ugodno igrati sa kontrolerom protiv drugih igrača koji koriste kontroler.

Samo da nešto dodam, što ide u prilog ovoj tvrdnji.

Naime, uzeo sam kada je stigao COD:WAW kontroler i igrao neko vrijeme s njim na PC, ne moram ni reći da su me šamarali ko malu bebu, al dobro. :)

Ista igra, isti kontroler samo na xboxu i bio sam kralj. Šamarao ja druge kao malu bebu.

Jasno je zašto, nisu me šamarali zato što je kontroler loš, jer jednostavno nije. Dobar je, samo ne protiv miša i ne na PC. Na konzoli je vrhunski jer je za nju i namijenjen.

Bilo koji FPS na konzoli i na PC je u srži identičan, ali tempo igre je različit. Zato je jednako igrati FPS na PC sa mišem i FPS sa kontrolerom na konzoli.

Znate šta ću vam reći. Da mi bar 4-5 frendova ima xbox, neka ekipa s kojom imam slične interese i da možemo igrati. Ništa osim RPG-a nebi igrao na PC, odma vam to kažem. FPS mi je neopisivo veliki gušt igrati na konzoli. Možda zato baš uživam u MOH-u iako sam ga za PC popljuvao.

Dajte miceki, ubodite boxove i idemo šamarati ekipicu. Treba mi još suigrača. :) Pretty please with a cherry on top!

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 1:19 (Danny_HR).
4 godine
Danny_HR kaže...
AA-d00d kaže...
Danny_HR kaže...

Belji se

Očito te muči čitanje s razumijevanjem. :)

A što se tiče razbijanja pi*aka, svakodnevno razbijam p*čke PC-ašima a povremeno konzolašima, tak da sam tu zapravo na svom terenu. :)

Ne muci me. ;) Samo se nisam mozda dobro izrazio, ali nemam volju sad se nadopunjavat tak da jbg =P

P.S. Sigurno nebi razbijao p*čke PC-ašima sa konzolom =)

3 godine

Kao zadrti Quakeovac i PC igrac, proveo sam mali milion sati u Quake III Arena. Mape sam znao napamet i mogao zmureci da se prebacim sa jednog kraja na drugi u dva rocketjumpa.

Ista igra je izasla za PS cini mi se i zvala se Quake III Revolution, ako se nevaram. (davno je bilo).

Ono sto je mogao svaki prosecni igrac u Areni, od okreta, skokova i rocket jumpova, ni jedan od igraca na PS nije mogao cak ni priblizno da izvede! Da ne pricam o finesama misem.

Rasprave da je kontroler bolji su bezveze. Kontroler ima 3 i po gumba a tastatura ima 101 (standardna) + mis. Nema sanse da mozes da "smislis" kombinaiju na kontroleru a da to isto ne mozes na PC.

BTW, vozim NFS Most Wanted ponekad na mrezi - tastaturom. Nikakav kontroler nemam. Tako da i to, da su voznje bolje na kontroleru, uzimam sa skepsom.

EDIT: Kontroler je mala naprava koju drzis obema rukama ispred sebe. Polozaj je jako neugodan.

Kod kombinacije tastaure + mis, ruke su mirne i u sustini pokreti su minimizirani, tako da i kontrola veca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 9:18 (Solo).
4 godine

Ah, doba Quakea. Bilo je zakon biti tada srednjoškolarac.

Prije 10-15 godina igrali smo cijele noći-dane po lanpartyima. U Quakeu 2 ne samo rocket jump preskakivanje levela, nego skilove smo odmjeravali s forama tipa strafe-jump, circle-jump (bez miša i tipkovnice niti zamisliti) do megahealtha na Edge mapi, pogađanje u zraku s railom iz kruznih pokreta misom itd. Kakve konzole i gamepadovi. Danas kad vidim na internetu COD:MW2 i slično igrano na xboxu mi se smraći. To je sranje kao jeftinim automatima a ne FPS gaming.  Pogledajte QuakeCon, konzole - ku-ac. Ispao bi glup u krajnju ruku. 

Konzole su ok za arkadice u 2d-u, nogomet, jump and run igrice, možda vožnje ali pobogu FPS, RTS i RPG marš s konzola. Zato i imamo toliko đubreta od igara na tržištu kad je sve podređeno konzolama, znači čistom kapitalu, manje piratluka što je i sa strane developera potpuno razumljivo.

Analogno tome npr. u 70-tima je Dark side of the moon bio nekoliko godina na Billboardu prvi, sada su to smeća tipa 50 cent i Beyonce. 

3 godine
Danny_HR kaže...
Jasno je zašto, nisu me šamarali zato što je kontroler loš, jer jednostavno nije. Dobar je, samo ne protiv miša i ne na PC. Na konzoli je vrhunski jer je za nju i namijenjen.

Bilo koji FPS na konzoli i na PC je u srži identičan, ali tempo igre je različit. Zato je jednako igrati FPS na PC sa mišem i FPS sa kontrolerom na konzoli.

Danny, ovo što ti govoriš nema nikakvog smisla! Nevinašce

u tebe sve neki overklokeri! sve što imaš si klokao Skank @ Mato LOL!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:23 (M_dipl.).
4 godine

Neki očito ne žele ili ne mogu shvatiti da gaming nije samo FPS!

Gaming ima svoje žanrove, znači množina, nije sve na svijetu FPS kod kojeg PC-aši, tj. miševi naravno rulaju.

I ja se s radošću prisjećam Quakea 2, bila su to vremena.

No isto tak prisjećam se i Tekkena, Gran Turisma, Spyra, Tomb Raidera, Legacy of Kaina i drugih igara s Plejke iliti konzole, kod kojih PC nema nikakve prednosti, štoviše, gamepad je tu bolja solucija.

Recimo Prince of Persia nastavci, da nisam imal (da nemam) gamepad za PC, zasigurno ih nebi igral.

Cross-platform igre trebale bi biti tipa vožnje, sport i platformeri, nikako ne FPS-ovi.

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
3 godine
Armor kaže...

Tekkena, Gran Turisma, Spyra, Tomb Raidera, Legacy of Kaina i drugih igara s Plejke iliti konzole, kod kojih PC nema nikakve prednosti, štoviše, gamepad je tu bolja solucija.

Recimo Prince of Persia nastavci, da nisam imal (da nemam) gamepad za PC, zasigurno ih nebi igral.

Od ovo sto si naveo za konzole, igrao sam Tomb Raider, imam sve delove, cak sam i novije kupio zbog sina. I, igrao sam Prince Of Persia; imam ih sve osim zadnjeg.

Ni jednom, u ni jednom slucaju, u ni jednoj situaciji nije mi palo napamet da uzmem kontroler ili da bacim igru jer nesto nije bilo dobro sa komandama. U ranijih TR cak komande za "gledanje" su bile genijalno na ruci, jer su bile na nuli, kod numerickog dela, odmah do strelica za kretanje.

Tako da, kontroler i price o igrama koje su bolje sa njim, su prenapuhana stvar za mene. Ima i logike zasto je to tako, ali, mozda o tome drugi put.

3 godine
protjeran
Solo kaže...
Armor kaže...

Tekkena, Gran Turisma, Spyra, Tomb Raidera, Legacy of Kaina i drugih igara s Plejke iliti konzole, kod kojih PC nema nikakve prednosti, štoviše, gamepad je tu bolja solucija.

Od ovo sto si naveo za konzole, igrao sam Tomb Raider, imam sve delove, cak sam i novije kupio zbog sina. I, igrao sam Prince Of Persia; imam ih sve osim zadnjeg.

Ni jednom, u ni jednom slucaju, u ni jednoj situaciji nije mi palo napamet da uzmem kontroler ili da bacim igru jer nesto nije bilo dobro sa komandama. U ranijih TR cak komande za "gledanje" su bile genijalno na ruci, jer su bile na nuli, kod numerickog dela, odmah do strelica za kretanje.

Tako da, kontroler i price o igrama koje su bolje sa njim, su prenapuhana stvar za mene. Ima i logike zasto je to tako, ali, mozda o tome drugi put.

ajd probaj igrat assassin's creed sa misem i tipkovnicom 

pa poludis za to je 10x bolja solucija gamepad 

i nevidim zasto ja koji cak tolko i ne igram mogu bez problema igrat bilo koju vrstu igara na controlleru 

cak mi je i veci gust igrat sa njim..

zasto mislite da je to za vas nemoguca misija i da je nemoguce sa njim igrat fps ,a niste ni probali

a sto se tice rts-a i to polako dolazi na konzole 

prvo je dosao red alert 3,a sad dolazi r.u.s.e

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 13:02 (hrvatskafarkasevec).
3 godine

Vrlo logicno niti pcijase zanimaju konzolaski zanrovi niti pc orijentirane igre se mogu pristojno igrati na konzolama.

Bolje da se ta da svijeta razdvoje ko nekad.

FPS,RPG,RTS,Simulacije,TBS,P&C avanture pciju

Sore ,Sportovi ,TPS , platforme konzolama

Mogu se tu i tam preklapat u autima i slicno

Ovo je unistilo igre ,kad strategije,fpsove prilagodjavaju konzolama (red alert , rainbow six , fear ,cod sve unistene fransize pokusajem sve za sve) i beskoncan broj glupih portova.

Jedino proizvodjaci u plusu koji uz pomoce reklame zaradjuju izbacivanjem svakih par mjeseci multiplatformske nedoradjene ni vrti ni mimo naslove

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 13:04 (Tcherot).
23 mjeseca
protjeran
Armor kaže...

Gaming ima svoje žanrove, znači množina, nije sve na svijetu FPS kod kojeg PC-aši, tj. miševi naravno rulaju.

I ja se s radošću prisjećam Quakea 2, bila su to vremena.

No isto tak prisjećam se i Tekkena, Gran Turisma, Spyra, Tomb Raidera, Legacy of Kaina i drugih igara s Plejke iliti konzole, kod kojih PC nema nikakve prednosti, štoviše, gamepad je tu bolja solucija.

Cross-platform igre trebale bi biti tipa vožnje, sport i platformeri, nikako ne FPS-ovi.

ti pricas ko da se gamepadom ne moze igrati na PC-ju?

najbolji dokaz superiornosti misa nad gamepadom je to sto sam od svih igara koje sam prosao u zadnjih par godina jedino prototype i pes igrao sa gamepadom. dakle, imam mogucnost igrati cime zelim, ali vrlo rijetko se primim gamepada. nije stvar samo u FPSovimai imam doma i xbox i ne sjecam se kad sam ga zadnji put upalio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice