Po pitanju igrivosti i grafike CoD neće još par godina dostići kvalitetu prvog Crysisa. CoD je prožvakan do besvijesti, i relano jedina dobra stvar je multiplayer.
Crytek: Crysis bi mogao biti velik poput COD-a
- poruka: 78
- |
- čitano: 3.468
- |
- moderatori:
F1-IVO
ptspclan.com | visit us ^^
Samo ako se Crytek ne proda konzolašima, jer sva ta ulizivanja Microsoftu i svi demoi na Xboxu me malo zabrinjavaju.
Cry može samo maštat o uglađenosti coda.
Samo CoD je baziran na Q3 Arena (Id Tech 3) engineu,
ostali CoD-ovi, od dvice pa sve do BO koriste vlastiti IW engine.
Zato cu ga ja kupiti na konzoli i uzivati
I ocekujem da pregazi COD:BO, a ne da ga sustize
"Očito, sa Crysisom 2 moramo postaviti ljestvicu kvalitete visoko i pridobiti pažnju igrača sa svih platformi."
tu leži zec
Sumnjam da će kroz godinu-dvije postojati FPS koji je PC ekskluziva.
Sumnjam da će kroz godinu-dvije postojati FPS koji je PC ekskluziva.
ArmA
ArmA
Sam čekaj ak bude dolazio idući. Sigurno bude i na konzolama.
Sve je to ok, samo da ne dođu na to da svake godine ko sa trake štancaju nove nastavke...sada za koji mjesec izlazi crysis 2, treći nastavak ni ne želim očekivati prije 2013 godine, eventualno nešto ala ekspanzija tipa crysis warhead, ali punokrvni nastavak definitivno svake 2-3 godine. Jer jedino tako mogu zadržati kvalitetu igre.
I dalje ne kužim zašto se oni žele poistovjetiti sa codom osim ako žele njihov profit. Jer zadnje što želim je da u crysisu se pojavi milijuni dječurlije kako tlače da im je igra preteška pa onda iz nastavka u nastavak igra bude sve jednostavnija dok ne dođe na razinu coda...
ArmA
I njihova sljedeća igra(Carrier Command) će biti multiplatformska, a jednom kad kreneš multiplatformski radit...
ArmA osim što se nemože pokrenut na konzoli, niti se može igrati.
ArmA osim što se nemože pokrenut na konzoli, niti se može igrati.
Što ne znači da neće moći u budućnosti. Ja samo o tome pričam.
Da argumentiram, nemože se igrati iz više razloga:
- Hardver - ArmA je užasno zahtjevna igra i radi puno simulacijskih tehnologija i prostora za što bi trebao barem 2x jači hardver od onog u XBOX-u, a kamoli tek u PS3,
- Nemoguć MP - Dedicated serveri sa 100+ igrača, hrpe tenkova, hrpe helikoptera, hrpe prevoznih vozila
- Kontrole. Da bi Armu teško ćeš proći bez tipkovnice.
- Mooding zajednica. ArmA je igra koja je bez moda praktički prosjek (skripte, modovi)
-Općenito igranje bi bilo kao da malo djete upadne u lokvu. Valjalo bi se dok nebi netko došao :) Znači samo bi bila patnja sa kontrolerom igrati takvu igru.
Jedino što bi bilo OK je gamepad za vožnju helikoptera.
Po meni takva igra, unatoč smješnoj zaradi na PC-u (iako igra ima jednu od najboljih zaštita, FADE) i dalje će ostati na PC-u jer je istu na konzolu nemoguće napraviti,
Bohemia je negdje 2004. izdala prvi Operation Flashpoint za XBOX konzolu, i igra je bila nevjerovatno smješna i izgubila je svaki smisao. Nakon toga su sami uočili i izjavili da njihov budući serijal ArmA nikada neide na konzole više, jer očito im do novaca i zarade nije previše stalo.
Ali evo sada i oni rade neakav novi naslov u suradnji s drugim timom koji ide na konzole, no to je samo zbog zarade. Mislim da nikada jedna taktička pucačina neće biti izvediva na konzoli kao na PC-u.
Konzole jesu raj za većinu igara, među kojima je i FPS žanr, ali taktičke igre koje jednostavno traže više kontrola, preciznog upravljanja = IMHO Ne.
-------------------------------------------------------------------------------------------
E sad da nisam offtopic, da kažem u vezi ove vijesti,
Po meni Crytek je definitivno pun potencijala i pokazali su prvim Far Cry-em da su u stanju napraviti itekako odličnu igru. Crysis je bio, pa da budem iskren vrlo dobra pucačina odlične grafike i mjesta za poboljšanje u nastavku definitivno ima.
COD je jedna jako jednostavna igra i upravo je namjenjena najširoj publici. Crysis sa svoja 4 moda NANO odjela, velikim mapama u MP, ogromnom zahtjevnošću u početku nije bio prihvaćen kod publike koja je najčešća, stoga će morati se prilagoditi publici, a ne publika njima jer je Crysis u narodu stvorio glas kao samo benchmark i na spomen samog imena velika većina njih odmahne rukom i kaže prosjek.
Stoga nevidim druge nego da se Crysis prilagodi publici, jer je jedini to put da postane masivno popularan kao COD. Dokaz tome je što i nastavak Crysis 2 stiže na konzole. Dakle već su krenuli u tu prilagodbu.
Iako sam ja ljubitelj originalno zamišljenog Crysisa, ako igra nebude debilna kao novi MOH koji je pretjerivanje u toj prilagodbi, mislim da će svejedno igra imati potencijala.
Umorih se pisajući...
Samo CoD je baziran na Q3 Arena (Id Tech 3) engineu,
ostali CoD-ovi, od dvice pa sve do BO koriste vlastiti IW engine.
To je otkupljeni Q3 engine i malo modificiran. Source je i dalje isti =)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Quake_engine
Svaka čast Activisionu i IW i treyarchu što se daje igrati COD-ove na takvim graf..
Crysis je 2008. zahtijevao HD4870x2 za Very High i quad core ako se dobro sjećam..
A ta grafa je koštala preko 3500 kuna.
Crytek je kad je već to najavio valjda imao na umu prosječne PC korisnike sa mainstreamom unutra
a ne da mi dođe neki Crysis 2 na DX11 sa system requirements hexa coreom na 3GHz i GTX580 po 4 tisuće kuna i više kolko će već doći novi geforce
ili kao Metro da trebaš corei7 i jače od HD5870 za maxed out sa filterima uključenim?
lol
Od takvih igara mi se kosa diže na glavi, da ti prisjedne svaka igra na kraju..
Pa mozda i bude "dobra" kao cod ali to opet na pcu nece proci. Mislim da bi im bilo pametnije uopce ne raditi crysis 2 za pc i rijesen problem. Tek kada budu planirali napraviti dobru igru kao sto je bio prvi far cry ( nastavak je ipak bio smece ) onda su dobrodosli natrag a do tada neka zaraduju na konzolama dok im se dusa ne namiri.
A za ove koji misle da su konzole najbolje za vecinu zanrova neka slobodno prestanu koristiti pc za igranje jer ce tako ustediti i novce i zivce. Konzole dusu dale za FPS???? Pa koliko zbunnjen moras biti za ovako nesto izjaviti.
Igrati fps na konzoli bi bilo kao voznja u kolicima iako su ti noge potpuno ispravne. Beskorisno i nemoralno.....
Svaka čast Activisionu i IW i treyarchu što se daje igrati COD-ove na takvim graf..
Crysis je 2008. zahtijevao HD4870x2 za Very High i quad core ako se dobro sjećam..
Crytek je kad je već to najavio valjda imao na umu prosječne PC korisnike sa mainstreamom unutra
a ne da mi dođe neki Crysis 2 na DX11 sa system requirements hexa coreom na 3GHz i GTX580 po 4 tisuće kuna i više kolko će već doći novi geforce
ili kao Metro da trebaš corei7 i jače od HD5870 za maxed out sa filterima uključenim?
lol
Od takvih igara mi se kosa diže na glavi, da ti prisjedne svaka igra na kraju..
Kaj ti pricas, sijecas se ti moj drek dobro.
Crysis sam igrao na high sa svojom starom HD3850, a na DX10 high ili very/ultra high (kako li se vec zvalo) na svojoj GTX260 kojoj je kod ATI-a ekvivalent HD4870.
Te kartice su par mjeseci od izlaska kostale oko 1800 kuna.
Zato please...
To je otkupljeni Q3 engine i malo modificiran. Source je i dalje isti =)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Quake_engine
Jesi svjestan uopće što je Source?
Crysis sam igrao na high sa svojom starom HD3850, a na DX10 high ili very/ultra high (kako li se vec zvalo) na svojoj GTX260 kojoj je kod ATI-a ekvivalent HD4870.
Zato please...
lol Gledaj sad @boldano ako budeš to isto rekao kad izadje nova Kriza svaka čast što si ovaj post pisao..
A ako ne znam, a igrao sam ju 2 gdn jer volim takve stvari onda stavi malo u kejs HD5850, klokaj ju koliko god hoćeš evo npr ja sam ju digao na 975MHz
uključi sve na maxed out, znači i filtere AAx4, AFx8 i igraj sa GTX260.
Igra TRZA! AVG FPS je ispod 30 sa HD5850. Dok bez filtera ajd još i može, ali kad je tu zaš onda ne moš i njih igrat.
P.S. za HD4870 1G znam imao sam karticu i Very High je oko 30 FPS-ova bez AA. Iako je i to previše jer ima framedropove u većini gameplaya.
Zato please...
lol Gledaj sad @boldano ako budeš to isto rekao kad izadje nova Kriza svaka čast što si ovaj post pisao..
A ako ne znam, a igrao sam ju 2 gdn jer volim takve stvari onda stavi malo u kejs HD5850, klokaj ju koliko god hoćeš evo npr ja sam ju digao na 975MHz
uključi sve na maxed out, znači i filtere AAx4, AFx8 i igraj sa GTX260.
Igra TRZA! AVG FPS je ispod 30 sa HD5850. Dok bez filtera ajd još i može, ali kad je tu zaš onda ne moš i njih igrat.
P.S. za HD4870 1G znam imao sam karticu i Very High je oko 30 FPS-ova bez AA. Iako je i to previše jer ima framedropove u većini gameplaya.
Nisam bas shvatio tvoj post, mogao si ga malo citkije napisati.
Probat cu odgovoriti, ako sam dobro razumio.
Ne znam zasto bi to rekao kad izade novi Crysis, jer ne znam kakve ce zahtjeve imati, buduci da se radi u novom engine-u...
Koliko sam shvatio, tebi trza igra kad ukljucis sve filtere.
Ja sam Crysis igrao u nativnoj rezoluciji svoga monitora i nisu mi trebali filteri jer je bez njih sve izgledalo identicno.
Nisam siguran, ali moguce da mi je bio AA na 2x namjesten.
Igra mi nikad nije trzala, zato ne pricaj gluposti. Crysis sam igrao jako puno i presao sam ga na svim tezinama i na sve moguce nacine.
Igrao sam uvijek na najvisim postavkama.
To sto ti trza, mislim da mozes zahvaliti ATIu i njegovim driverima.
I ja sam dozivljavao frame dropove na svojoj HD3850, i to me jako zacudilo kad sam kupio GTX260 jer tad nisam imao frame dropove i kartici je bilo svejedno u kakvoj se situaciji nalazi, sa puno particle efekta, puno sijena - sve joj je bilo isto, tako da vjerujem da su krivi ATI driveri.
Uglavnom, ne znam ko ti je kriv ali ja sam 100% siguran da mogu igrat Crysis na najvisim postavkama bez trzanja na svojoj GTX260, i da mi je "lol" kad spomenes dvoglavu zvijer od ATI-a koja je valda duplo jaca od GTX260.
Ne znam zasto bi to rekao kad izade novi Crysis, jer ne znam kakve ce zahtjeve imati, buduci da se radi u novom engine-u...
Ja sam Crysis igrao u nativnoj rezoluciji svoga monitora i nisu mi trebali filteri jer je bez njih sve izgledalo identicno.
Igra mi nikad nije trzala, zato ne pricaj gluposti. Crysis sam igrao jako puno i presao sam ga na svim tezinama i na sve moguce nacine.
I ja sam dozivljavao frame dropove na svojoj HD3850, i to me jako zacudilo kad sam kupio GTX260 jer tad nisam imao frame dropove i kartici je bilo svejedno u kakvoj se situaciji nalazi, sa puno particle efekta, puno sijena - sve joj je bilo isto, tako da vjerujem da su krivi ATI driveri.
Uglavnom, ne znam ko ti je kriv ali ja sam 100% siguran da mogu igrat Crysis na najvisim postavkama bez trzanja na svojoj GTX260, i da mi je "lol" kad spomenes dvoglavu zvijer od ATI-a koja je valda duplo jaca od GTX260.
Ne možeš na GTX260 maxed out igrati.
Ja također ne mogu staviti sve na maksimalu, kao ni stoncin. I to na 1680x1050. Jednostavno igra zna ponekad zatrzati, a na zadnjoj misiji nema šanse ni da na medium-high igraš glatko. A nije do drivera jer se ATi kartice uglavnom bolje ponašaju u Crysisu od nvidijinih.
Jednostavno igra je prezahtjevna da bi je sa GTX260 vrtio na max detaljima bez trzanja.
Ne možeš na GTX260 maxed out igrati.
Ja također ne mogu staviti sve na maksimalu, kao ni stoncin. I to na 1680x1050. Jednostavno igra zna ponekad zatrzati, a na zadnjoj misiji nema šanse ni da na medium-high igraš glatko. A nije do drivera jer se ATi kartice uglavnom bolje ponašaju u Crysisu od nvidijinih.
Jednostavno igra je prezahtjevna da bi je sa GTX260 vrtio na max detaljima bez trzanja.
Ej, haloooooooooooooo!
Pa ja imam tu karticu, o cem ti pricas?
Presao sam Crysis mali milijon puta s tom karticom na najvisim postavkama, pa nemojte me hebat u mozak!
Možeš pričat šta god hoćeš ali sa GTX260 je nemoguće proći Krizu maxed out. Odvrti bench, Full HD, very high (ili ultra) i 4xAA i postaj SS da vidimo. Mogao bih i ja odvrtiti jedan bench, dosad sam samo Warhead...
Evo bencha:
Dakle 26 FPS average, min FPS se spustio na 20. I to na 1680x1050. Računaj na Full HD još par FPS manje što potvrđuje moje riječi. Crysis je na max sa GTX260 neigriv. Amen.
.
Možeš pričat šta god hoćeš ali sa GTX260 je nemoguće proći Krizu maxed out. Odvrti bench, Full HD, very high (ili ultra) i 4xAA i postaj SS da vidimo. Mogao bih i ja odvrtiti jedan bench, dosad sam samo Warhead...
Evo bencha:
Dakle 26 FPS average, min FPS se spustio na 20. I to na 1680x1050. Računaj na Full HD još par FPS manje što potvrđuje moje riječi. Crysis je na max sa GTX260 neigriv. Amen.
Lol.
Igrao sam na Ultra maxi very mega high sa GTX260 i reci ti sta hoces.
Igrao sam na tvojoj rezoluciji a ne na full HD i vjerojatno bez filtera koji ti inace sluze da ti isprave sliku kada igras na rezoluciji manjoj od nativne, dakle nepotrebni su pa ih nisam ni ukljucivao.
Crysis je itekako igriv na max. Amen.
GTX 260 OC, 4GB RAM, E8400 4Ghz, 1920x1080 Very High DX10 Bez AA 64bit verzija = 30-ak FPS.
No bilo kakvo uključivanje AA rezultira neigrivom igrom kompletno.
To su moja iskustva.