A jeb*m ti takvi F2P kad je P2W . A i igrao sam igru i dost je losa. Fora je jedino PVE al i to pada u vodu posto su mape previse skucene.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zašto mislite svi da će igra biti pay2win. Možda bude nešto kao WoT. Možeš igrat besplatno, a za double exp. i bonus gold farmanje 5$ na mjesec.?
Zašto mislite svi da će igra biti pay2win. Možda bude nešto kao WoT. Možeš igrat besplatno, a za double exp. i bonus gold farmanje 5$ na mjesec.?
Mislim da se takav sustav zove play2win...Di nemogu normalno kupit sve tenkove osim ako ne placam pravim novcem..:S
Ovo ce biti isto kao ova igra:http://battlefield.play4free.com Bolja oruzja si mogao kupiti, kad vise nije imao ko kupovat onda su nerfali igru i razgradili oruzja (puska + dodaci za pusku) i sad ponovo naplacuju sve zivo da bi mogao opstati u igri. Osnovna oruzja su veoma slaba na osnovu koja se placaju + ako dogradis jos bolje, a strasno imaju velik recoil. Dosad sam mogao kupit BF3 koliko sam novca bezveze bacio na ovu igru, mada je sad moram igrati da nebude da sam dzabe bacio novce. Tu sam gdje sam.
Takvim bedastoćama se nažalost zaradi više nego prodajom igara, ali takav način uništava zajednicu igrača.
F2P dok god nije P2W nije toliko loš, npr. LoL ili Tribes: Ascend su jako dobro odrađeni F2P naslovi iako je LoL bolji jer jedino se skinovi prodaju, kod tribesa je prilično teško izlevelati sve klase bez novca ali moguće je i to je važno, nema ničega što će dati prednost ljudima koji plačaju osim količine vremena da otključaju klase.
WoT je prilično loš model F2P jer se može kupiti Gold Ammo koji je praktički platiš -> praviš više dmg-a što je više manje Pay to Win.
Što se tiče uništavanja zajednice problem je što je tu puno djece jer se nemora plaćati, nemam nikakav problem s time da su drugi mlađi od mene sve dok se normalno ponašaju i ne proljevaju žuć po voice chatu, ali nažalost puno je takvih.
Jedino gdje mi se sviđa F2P je TF2, tamo je to dobro izvedeno, pa ako neko več uvodi takve modele naplate neka se ugleda na Valve.
F2P postaje P2W kada ja kao "obicni" igrac ne mogu virtualnim novcima kupiti neki attachment, oruzje, upgrade, ability, bolje vozilo i sl. kojim bih dobio nekakvu prednost u igri nad nekim, ako cu to samo moci kupiti pravim novcima, ne moze mi nitko reci da to nije P2W.... jedno je kada za nesto moram izdvojiti 10k virtualnih novaca za X oruzje iliti 2k + 5 eura za isto oruzje, a drugo je kada novice user moze postati "bolji" jer si je odmah u pocetku kupio oruzje pravim novcima, a ja koji igram pola godine free imam slabije, odnosno nikada niti necu imati jace.
Team Fortress je jedna od rijetkih free 2 play igra, koje nisu pay 2 win. Međutim, po meni pretjeruju s šeširima.