Diablo 3 - poruka Mikea Morhaimea

poruka: 49
|
čitano: 1.826
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Diablo 3 - poruka Mikea Morhaimea".
14 mjeseci

...Što se problema pri samom izlasku i zloglasnog Errora 37 tiče, Morhaime podsjeća da je Diablo 3 u svega nekoliko dana nakon izlaska zaigralo čak 6 milijuna igrača, te da sa hardverske strane jednostavno nisu bili spremni za takvu navalu...

Pa koj su ku... onda uopce uvodili takvu zastitu (malo dalje je prizno da je ovo ponajprije zastita), ili jos bolje sta su onda odjednom u prodaju pustili toliki broj kopija kad je bilo vise nego logicno za pretpostavit da ce svaki seljo s svojim primjerkom odma navalit...

Ma taj Blizzard treba pocet bojkotirat, otkad su u kompi s onim zidovima iz Activisona postali su nezasitna govna.

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
4 godine

S**i, s**i moj golube bijeli.

Only a dead noob is a good noob.
4 godine
Re: Diablo 3 - poruka Mikea Morhaimea
R4sput1n kaže...

...Što se problema pri samom izlasku i zloglasnog Errora 37 tiče, Morhaime podsjeća da je Diablo 3 u svega nekoliko dana nakon izlaska zaigralo čak 6 milijuna igrača, te da sa hardverske strane jednostavno nisu bili spremni za takvu navalu...

Pa koj su ku... onda uopce uvodili takvu zastitu (malo dalje je prizno da je ovo ponajprije zastita), ili jos bolje sta su onda odjednom u prodaju pustili toliki broj kopija kad je bilo vise nego logicno za pretpostavit da ce svaki seljo s svojim primjerkom odma navalit...

Ma taj Blizzard treba pocet bojkotirat, otkad su u kompi s onim zidovima iz Activisona postali su nezasitna govna.

Nema ništa čudno ni pogrešno u tome da zaštite svoju igru. Zašto bi pirati igrali igru besplatno?

14 mjeseci
Tonči kaže...

Nema ništa čudno ni pogrešno u tome da zaštite svoju igru. Zašto bi pirati igrali igru besplatno?

mogu se slozit, al ne s nacinom na koji je ta zastita a launch pogotovo izveden.

4 godine

A majke ti koja opravdanja kao da ih je pisalo dite od 10 godina...

4 godine
R4sput1n kaže...
Tonči kaže...

mogu se slozit, al ne s nacinom na koji je ta zastita a launch pogotovo izveden.

1. Tehnički, "online DRM" u server-klijent formi je jedini način zaštite koji se mora zaobići simulatorom servera, a ne može se razbiti. To je logičan put kojim će vjerojatno ići sve više studija.

2. Kao igrača, iritira me što ne mogu D3 (solo igru) igrati offline na laptopu na brodu, plaži u na otoku gdje nema Interneta. Ipak, zapitaš se jel' uopće pogrešno igrati igru kad se napokon makneš iz civilizacije na odmor?

3. Launch je priča za sebe. Milijuni istovremenih prijava u sustav nešto su što rijetko tko vidi bilo gdje. To nema ni WoW niti D3 sada, ali iskusi se na launchu. Ne možeš ni zamisliti infrastrukturno rješenje koje je potrebno za tako nešto, a kamoli cijenu toga što će im realno trebati nekoliko dana. Tako da, nije čudno da su imali manjih problema (manjih, jer sam se ja uspio spojiti kao i svi koje poznajem iz 15-tak pokušaja). Već za 2-3 dana stvar je bila gotovo potpuno dostupna.

4. Odluke da nerfaju Inferno, IAS i loot iz "breakablesa" su redom pogrešne, ali su gašenje požara koji je desetkovao ekonomiju igre koja se još oporavlja.

5 godina

Launch lag i errori su  bili razumljivi prvih par dana, ali onda poslije 10 dana je NON-STOP bilo "breaking news", aka nemoš ući u igru i onim strpljivima je diglo živce... malo su tu zezli...

2 godine

Vidjeh wall of text reko konacno nest konkretno mozda i opet instaliram ovaj polu-proizvod

kad ono suma isprika i gluposti skupljena proteklih 2 mjeseca i nist konkretno o stvarnim problemima..

Ovo je samo neki bijedni (pokusaj)damage control blizzardove PR masine..

twice the pride double the fall
15 mjeseci

ma jadno je sve to. volio bi ja dragom mikeu uputit jednu poruku koji bi bila vrlo jednostavna: zasrali ste.

14 mjeseci
Tonči kaže...

1. Tehnički, "online DRM" u server-klijent formi je jedini način zaštite koji se mora zaobići simulatorom servera, a ne može se razbiti. To je logičan put kojim će vjerojatno ići sve više studija.

2. Kao igrača, iritira me što ne mogu D3 (solo igru) igrati offline na laptopu na brodu, plaži u na otoku gdje nema Interneta. Ipak, zapitaš se jel' uopće pogrešno igrati igru kad se napokon makneš iz civilizacije na odmor?

3. Launch je priča za sebe. Milijuni istovremenih prijava u sustav nešto su što rijetko tko vidi bilo gdje. To nema ni WoW niti D3 sada, ali iskusi se na launchu. Ne možeš ni zamisliti infrastrukturno rješenje koje je potrebno za tako nešto, a kamoli cijenu toga što će im realno trebati nekoliko dana. Tako da, nije čudno da su imali manjih problema (manjih, jer sam se ja uspio spojiti kao i svi koje poznajem iz 15-tak pokušaja). Već za 2-3 dana stvar je bila gotovo potpuno dostupna.

4. Odluke da nerfaju Inferno, IAS i loot iz "breakablesa" su redom pogrešne, ali su gašenje požara koji je desetkovao ekonomiju igre koja se još oporavlja.

1. Djelomicno stoji, ali po ovom pitanju slazem se stavom "debelog" - problem piratstva nije pitanje zastite vec usluge te kvalitete sadrzaja koji se prodaje. Uostalom tko misli kupit - kupit ce, tko ne misli - nece, a izdavacima je ionako veci trn u oko odredjena skupina igraca s legalnim primjerkom nego ona s ilegalnim. Btw ja sam s monkom prosao cijelu D3 kampanju a igru nisam niti mislim kupit, barem dok je jos s pokojom ekspanzijom ne zakrpaju te upotpune kako spada.

2. Slazem se s tobom, ali 100 ljudi 100 cudi, a bogami je gust tapkat po tabletu dok ko morz lezis zavaljen pored mora u debeloj hladovini{#}

3. Kao sto rekoh kontrolirani launch, samo to nije bas toliko primamljivo po pitanju financija, a i nije bas istina da nesto slicno nema - LoL, i tamo je sve pucalo po savovima dok to nisu rijesili i to veoma elegantno - que.

4. Ne bih znao, ali vjerujem da je tako{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:13 (R4sput1n).
3 godine

Znači Tonči po tebi je "normalno" da ja kupim igru, odem na vikendicu gdje skoro nema ni mobitel signala, i tamo nemogu igrati svoje igre na mom novom laptopu ,jer moram biti non stop on line? I po tebi to je budučnost? Kod nas ziher nije jer ima još zilion dijelova naše drage države gdje je internet luksuz a ja da plačam 2-3 priključka zaboravi.

Long live Steam off line mod !!!!!!

4 godine

Kako je interesantno gledat kako svi sad pljuju po Diablu i Blizzardu koji je izdao "poluproizvod", iako su prije par mijeseci vrištali da ih nije briga kakva je igra, samo neka ju Blizzard izda...

Potpis je za seronje!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:00 (hogar).
2 godine

ima i besplatnih za koje se nadam da će igrači cijenit trud i komunikaciju developera sa igračima. Reklamiram ih zato jer smatram da zaslužuju

path of exile

nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
4 godine

Recite sto hocete, ali ja sam igru prodao nedugo nakon kupovine..... nisam igru kupio za masne pare kako bih imao probleme, a i danas mi frend nije usrecen s igrom (njemu sam prodao). Dokle vise? nemam nista protiv same igre jer mi se dopada, ali zasrali su definitivno s tehnicke strane. Zasto ih branite onda? ako je vec always on/praktcki samp MP igra (a znamo da SP ima svoje prednosti), onda se ocekuje i puno bolja online usluga, a sto smo dobili?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 mjeseci
mrfkap knojre kaže...

ima i besplatnih za koje se nadam da će igrači cijenit trud i komunikaciju developera sa igračima. Reklamiram ih zato jer smatram da zaslužuju

path of exile

Kad sam svojevremeno ugledo skill tree kod ovog naslova to je bila ljubav na prvi pogled{#}

Jel konacno path of exile izaso iz zatvorene bete?

2 godine

u 8 om mjesecu je plan, jebga podijelio sam key-eve, al ako se veselim ičemu to je act 3 koji će isfurat s openbetom i baldursu. ekipa je napravila takav skill 3 da je moguće stvarno napravit n kombinacija od samo jednog lika, a i slušaju igrače, aktivni su na forumu i ispravljaju boljke

nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
4 godine

Kada vec spominjete te besplatne... probajte i Drakensang. Nije savrsenstvo, ali za Betu je odlicno i non stop dolaze update-i, a moguce je da ce uvesti i aukciju u buducnosti (bas poput one u Diablu). S tehnicke strane nema problema, jedino matchmaking u PvP-u bas i nije najbolji (osim ako ne znas "caku")..... pa onda recite da je F2P naslov za baciti, barem sve dela kako bi i trebalo (Beta sa cestim nadogradnjama), jedino sto joj zapravo fali je voice acting kao npr. onaj u Diablu 3 sto bas i ne mozete ocekivati od browser igre.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
3 godine

Ja se samo nadam da neće ostali slijediti blizzardov primjer {#}

My global position systems are vocally addressed
4 godine
Crotiger kaže...

Znači Tonči po tebi je "normalno" da ja kupim igru, odem na vikendicu gdje skoro nema ni mobitel signala, i tamo nemogu igrati svoje igre na mom novom laptopu ,jer moram biti non stop on line? I po tebi to je budučnost? Kod nas ziher nije jer ima još zilion dijelova naše drage države gdje je internet luksuz a ja da plačam 2-3 priključka zaboravi.

Nitko te ne sili da kupuješ igru. Na kutiji jasno piše kako je potrebna konstantna internet veza pa ukoliko ti se ne sviđa taj uvjet, imaš nekoliko zbilja dobrih alternativa. Blizzardova "vizija" je always-online i ja iskreno tu vidim mnogo više pogodnosti, nego štete jer za razliku od jednog Ubisofta, Blizzard nudi mnogo više od običnog DRM-a. Normalno da će biti uvijek onih koji će vajnati oko toga, ali developer je onaj koji postavlja uvjete.

Ne znam za tebe, no meni vikendica služi da isključim svu moguću elektroniku i roštiljam. Već su mi smiješne spike tipa "hej, kako ću ja igrati igru na vrhu planine!?". Budite realni pobogu, većina ljudi gejma kod kuće uz stalan pristup internetu.

Raptr - Deadwalker88 | Playfire - D34dW4lk3R | Twitter - 4nt3
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:44 (Deadwalker).
4 godine
Deadwalker kaže...

Ne znam za tebe, no meni vikendica služi da isključim svu moguću elektroniku i roštiljam. Već su mi smiješne spike tipa "hej, kako ću ja igrati igru na vrhu planine!?". Budite realni pobogu, većina ljudi gejma kod kuće uz stalan pristup internetu.

{#}

5 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Sve pet, ali ako imas naslov kao sto je nastavak velikog Diabla, ocekujes navalu. Pogotovo ako znas da je taj naslov na svim top-listama preordera (negdje sam procitao da je preko 2M preordera bilo). Tesko mi je vjerovat da "nisu pojma imali" da ce svi htjet zaigrat ODMAH.

4 godine

ehm da, a po drugim temama se cloud servisi tipa Gaikai, OnLive i Otoy dizu u nebesa..... kada se kaze da ce novi PS4 i Xbox 720/8 biti temeljeni na cloud gamingu, onda je to pozitiva. Koliko ima prednosti, toliko ima i mana (cak i vise mana), o tome sam vec pisao u jednoj temi......

FU**** hypocrites!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:55 (lovac82).
4 godine
Beno kaže...
Tonči kaže...

Sve pet, ali ako imas naslov kao sto je nastavak velikog Diabla, ocekujes navalu. Pogotovo ako znas da je taj naslov na svim top-listama preordera (negdje sam procitao da je preko 2M preordera bilo). Tesko mi je vjerovat da "nisu pojma imali" da ce svi htjet zaigrat ODMAH.

Očekivali su navalu, no...

With World of Warcraft, it was a challenge to handle the immediate demand when we launched back in 2004, and that was just in North America. We eventually expanded to other regions and reached nearly 5 million players by the end of the first year, and there were a lot of growing pains with that. However, we’ve never gone from 0 to more than 6 million players across multiple continents within a few days with a brand-new game. For Diablo III, we looked at historical sales for Blizzard games and other top-selling PC games and watched preorder numbers. We even upped our estimates to ensure we had additional capacity, or so we thought. In the end, it just wasn’t enough, and that is something we will work hard to conquer for future releases.

Stvarno se ne sjećam kada je neka igra u nekom tako kratkom roku imala toliku navalu na servere. Malo je nerealno očekivati da sve savršeno šljaka od prvog dana. U teoriji bi trebalo, no opće je poznato koliko je praksa često drugačija. Koliko znam, moja ekipa se nije mogla ulogirati samo onu prvu noć. Već je idući dan sve normalno radilo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 14:05 (Deadwalker).
4 godine

Daj ono, prodao sam frendu i jos uvijek ima problema... jbt osjecam se kao "izdajnik" lol, najveci je problem lag na serverima i iznenadno izbacivanje (problemi sa spajanjem nisu tako ucestali kao prije). Sve mu je zatovreno, BF3 igra normalno, MW2 igra normalno, Fifu igra normalno..... jedino Diablo 3 "sere" jos uvijek sto se tice tehnicke strane.

Diablo 3 je prakticki samo MP igra, ako znas da 2M ljudi ceka (a mi znamo, kamoli tek Blizz), a bez konekcije/servera ce 2M ljudi K** igrati.... pa ocito tu netko nekomu soli pamet.

3 godine
Deadwalker kaže...
Crotiger kaže...

Nitko te ne sili da kupuješ igru. Na kutiji jasno piše kako je potrebna konstantna internet veza pa ukoliko ti se ne sviđa taj uvjet, imaš nekoliko zbilja dobrih alternativa. Blizzardova "vizija" je always-online i ja iskreno tu vidim mnogo više pogodnosti, nego štete jer za razliku od jednog Ubisofta, Blizzard nudi mnogo više od običnog DRM-a. Normalno da će biti uvijek onih koji će vajnati oko toga, ali developer je onaj koji postavlja uvjete.

Zaboravljaš da ekipa koja živi u Gorskom kotaru , lici, Slavoniji na selima i manjim mjestima ima jako loš ako ikakav internet , a da je stalni i brz internet (još uvijek) u Hrvatskoj luxuz koji imaju Zagreb i veči gradovi.

Zato ne , nepodupirem izjavu Tončija da je dobar smjer u igrama konstantan pristup internetu, dapače , smatram to debilanom i siguran sam da če to samo dovesto do još večeg piratluka jer dobro se svi sječamo problema DRMa u startu a Diablo nikako nemože opravdati svoj Error 37 sa time da su im prodajni rezultati bili imba, mogli su biti ne pohlepni i puštati manje kopija odjednom. Ali bogu hvala, znamo politiku svi te firme, pogotovo Activisionovih ljudi u njoj.

P.S. U potpunosti se sa tobom slažem oko toga da viksa služi za mir, ali sam to naveo kao primjer koji sada pojašnjavam o lošoj internet povezanosti ljudi u manjim mjestima / selima koja je stvarnost kod nas.

4 godine
Crotiger kaže...
Deadwalker kaže...
...

Zaboravljaš da ekipa koja živi u Gorskom kotaru , lici, Slavoniji na selima i manjim mjestima ima jako loš ako ikakav internet......

I "ekipa" koja živi u Sudanu ima problema s nabavom antibiotika, a kamoli Interneta. Hrvatska, kao trećesvjetska država, nije nikome bitna.

3 godine

Čudi me da ga ekipa sa TPB-a još nije kreknila tj. napravila taj server emulator, jedva čekam zaigrat single.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 15:15 (KIKI3ooo).
4 godine
Crotiger kaže...
Deadwalker kaže...
Crotiger kaže...

Zaboravljaš da ekipa koja živi u Gorskom kotaru , lici, Slavoniji na selima i manjim mjestima ima jako loš ako ikakav internet , a da je stalni i brz internet (još uvijek) u Hrvatskoj luxuz koji imaju Zagreb i veči gradovi.

Zato ne , nepodupirem izjavu Tončija da je dobar smjer u igrama konstantan pristup internetu, dapače , smatram to debilanom i siguran sam da če to samo dovesto do još večeg piratluka jer dobro se svi sječamo problema DRMa u startu a Diablo nikako nemože opravdati svoj Error 37 sa time da su im prodajni rezultati bili imba, mogli su biti ne pohlepni i puštati manje kopija odjednom. Ali bogu hvala, znamo politiku svi te firme, pogotovo Activisionovih ljudi u njoj.

P.S. U potpunosti se sa tobom slažem oko toga da viksa služi za mir, ali sam to naveo kao primjer koji sada pojašnjavam o lošoj internet povezanosti ljudi u manjim mjestima / selima koja je stvarnost kod nas.

OK, mogu se samo složiti s Tončijem - mi smo u cijeloj priči nebitni. Na kraju krajeva, kupnja igre je opcionalna stvar, valjda svatko može sam procijeniti kakve uvjete ima kod kuće, tj. ima li sve tehničke preduvjete koje traži pojedini developer. Argument "hej što je s nama koji živimo na nekom selu u nekoj državi s nepostojećim tržištem" je krajnje neozbiljan.

Ja bi isto rado koristio brojne usluge koje recimo nudi jedan Xbox, no da ću sada ići kupiti konzolu i pisati žalopojke supportu u stilu "hej, ja sam kupio konzolu, no ne mogu koristiti brojne usluge vezane uz multimediju"... well,  bilo bi smiješno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 15:24 (Deadwalker).
4 godine
KIKI3ooo kaže...

Čudi me da ga ekipa sa TPB-a još nije kreknila tj. napravila taj server emulator, jedva čekam zaigrat single.

https://github.com/gmy77/d3sharp

https://github.com/orior/D3SharpDatabase

2 godine
KIKI3ooo kaže...

skidrow na napravio emu, odnosno poboljsao je postojeci za betu...al je teza sljuka.....Fairchild radi jos na tome, navodno nemogu napravit dobru emulaciju za drop.

Drop rate-ovi ne rade, ono ili sve ili nista, randomizacija itema je u qurcu....cca 60% evenata ne radi, odnosno, trebas probat vise puta da bi se pokrenuo trigger,

itd....

navodno, ako nis ne naprave do 10 mjaseca, odustaju, odnosno daju source bilo kome da proba/nastavi....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice