To te ja pitam samo neka, kolko sam vidio po slikama novi engine koji ce nasi smislit bit ce bolestina
Bravo naši
Pokažite svima da ste igrači s kojima se može računati.
jedva cekam,i kupiti cu original igru ako bude dobra ipak moramo pomagati nase :)) (kupujmo hrvatsko) :)
Još jedan Serious Sam, huraaaa!!!
Ovo neka šala?
Pa prije više od godina dana je bio intervju s croteamom u nekom časopisu(očito ne u bug-u/enteru) sa puno slika novog engine-a te informacijom da rade na ss3 i nanekoj neimenovanoj taktičkoj pucačini.
Ajde,drago mi je da rade... :)
Ovo neka šala?
Pa prije više od godina dana je bio intervju s croteamom u nekom časopisu(očito ne u bug-u/enteru) sa puno slika novog engine-a te informacijom da rade na ss3 i nanekoj neimenovanoj taktičkoj pucačini.
BUG-ov gamesmaster je zakasnio točno dvije godine! Dokaz(Svibanj 15, 2007)
btw: čak ima i slika na toj stranici, a vijest stara 2 god!!!
EDIT: Pronašao sam puno slika o SS3 i onoj drugoj(ozboljnijoj igri) iz Croteama i mogu vam reći da je SS3 još više "fora" jer je grafika ozbiljna a likovi iz crtića xD! SLIKE
Čitam ovo i ne vjerujem... pa ista vijest sa slikama, intervjuom i puuuno više informacija je bila prije godinu-dvije u gameplayu ili PCPlayu....
Sjećam se još da su 2 igre: SS3 i neka ratna, čak je i bio neki screenshot sa ogromnim bossom bijele boje iz serious sama 3.
EDIT: sad sam vidio i link.... strašno....
onda ce igra izaci i prije nego sto mislimo :)))
Ajde ajde, nije niko umro 
EDIT: Pronašao sam puno slika o SS3 i onoj drugoj(ozboljnijoj igri) iz Croteama i mogu vam reći da je SS3 još više "fora" jer je grafika ozbiljna a likovi iz crtića xD! SLIKE
ma decki sve 5 i sve super!!! samo uvjek se nasmijek kada pricaju o NOVIM enginima koji mogu pokazati OVO i pokazati ONO!!!.. dragi moji.. sve sto oni mogu pokazati je ono sto su mogli i pokazati prije samo nije bilo hardwarea da to proguta...
nije to nikakva nuklearna fizika..
veci broj poligona + veci broj shadera + passeva + bolja fizika = apsolutno isti "engine" ko prije samo sa vishe stvari ukljuceno... naravno sada ima grafulje i cpua koji to moze vrtiti...
ali to ne umanjuje trud i uspjesnost! ionako engine je samo 20% price... ostalo je .. modeliranje.. texturiranje... shadiranje.. gameplay.... joj koliko tu posla ima...
Pa baš i nije tako. Koliko si stručan u izradi 3D renderera, AI-a, fizike itd. što čini engine? - Izrada enginea je velika većina posla i težinski otprilike 90%, a što se vremena tiče, sve to ide paralelno.
Itekako je "nuklearna fizika" odnosno komplicirano i zahtjevno. (prava nuklearna fizika uopće nije posebno komplicirana).
Izrada novog enginea daleko je od povećanja poligona/shadera (kako se uopće povećaju shaderi??).
Pa baš i nije tako. Koliko si stručan u izradi 3D renderera, AI-a, fizike itd. što čini engine?
pa ajmo reci da sam strucan.
dakle been there done that.
nemoj me krivo shvatiti sve 5 tu je puno posla.. ali sam engine te ne ogranicava po pitanju kolicine poligona npr.... nego hardware
jedva cekam,i kupiti cu original igru ako bude dobra ipak moramo pomagati nase :)) (kupujmo hrvatsko) :)

Iskreno (sad će me neki napasti) prvi SS je bio odličan, second encounter također ali SS2 je bio blago rečeno loš.
Svaka čast ekipi iz Cro Teama, najveća moguća podrška.
Samo naprijed.
Hmm... a dobro, ali ja kada sam zadnji put gledao, vidio sam da napredak u 3D grafici i game engineima čine inovacije poput Carmackove upotrebe sjena u T4-u, poput CryTekove upotrebe modernih i inovativnih particle algoritama, itd. Možda se nisi susreo s pravim razvojem nego nekim game generatorom?
Znao sam ja da ce trojka. To je najbolja igra svih vremena tog tipa. Najlude mi je sto na dvojki mozes skupljati lipe po podu, carski.
Hmm... a dobro, ali ja kada sam zadnji put gledao, vidio sam da napredak u 3D grafici i game engineima čine inovacije poput Carmackove upotrebe sjena u T4-u, poput CryTekove upotrebe modernih i inovativnih particle algoritama, itd. Možda se nisi susreo s pravim razvojem nego nekim game generatorom?
Ne, ne, ne... to je bilo tako. Nema više fiksnog cjevovoda. Za sve se pišu shaderi i svaki shader koji se napiše posve je specifičan i može biti jedinstven. Kombinacije istih daju još veću raznolikost u postprocessingu.
Hardware baš i nije preslab. Moji tech demoi vrte se sasvim OK kao i na OGL-u extovi, a i nove igre sa shaderima 4. generacije se vrte bez ikakvih problema.
Sjene nisi mogao prikazati u soft modu na način i uvjerljivo na koji je to Carmack obavio (Carmack's reverse), bez vlastitog rješenja.
Ne, ne, ne... to je bilo tako. Nema više fiksnog cjevovoda. Za sve se pišu shaderi i svaki shader koji se napiše posve je specifičan i može biti jedinstven. Kombinacije istih daju još veću raznolikost u postprocessingu.
Hardware baš i nije preslab. Moji tech demoi vrte se sasvim OK kao i na OGL-u extovi, a i nove igre sa shaderima 4. generacije se vrte bez ikakvih problema.
Sjene nisi mogao prikazati u soft modu na način i uvjerljivo na koji je to Carmack obavio (Carmack's reverse), bez vlastitog rješenja.
Pa i cjevovod izvođenja se promijenio iz DX9 u DX10 i to drastično. I taj dio ide drugačije, ali možemo se ograničiti na poligonalnu grafiku, a ne voxele i rt ili kombinacije.
U svakom slučaju, izvedba svakog shadera može biti drugačija i to engine čini novim i drugačijim i po kvaliteti. Ima se tu puno toga za izmisliti i izvesti.
Iskreno (sad će me neki napasti) prvi SS je bio odličan, second encounter također ali SS2 je bio blago rečeno loš.

Pa i cjevovod izvođenja se promijenio iz DX9 u DX10 i to drastično. I taj dio ide drugačije, ali možemo se ograničiti na poligonalnu grafiku, a ne voxele i rt ili kombinacije.
U svakom slučaju, izvedba svakog shadera može biti drugačija i to engine čini novim i drugačijim i po kvaliteti. Ima se tu puno toga za izmisliti i izvesti.
Pa jedan renderer nerazdvojivo čine shaderi i ostatak. Nema ti logike ta logika. Po tebi je onda svaki 3D modeler isti jer algoritmi svi ionako počivaju na istom jeziku (npr. C). To je smiješno.