Domaća pamet

poruka: 40
|
čitano: 4.123
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Domaća pamet".
4 godine
Domaća pamet

To te ja pitam samo neka, kolko sam vidio po slikama novi engine koji ce nasi smislit bit ce bolestina

3 godine
Domaća pamet

Bravo našiCoolPokažite svima da ste igrači s kojima se može računati.

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
4 godine
Domaća pamet

jedva cekam,i kupiti cu original igru ako bude dobra ipak moramo pomagati nase :)) (kupujmo hrvatsko) :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
3 godine
Domaća pamet

Još jedan Serious Sam, huraaaa!!!

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
4 godine
neaktivan
Domaća pamet

Ovo neka šala?

Pa prije više od godina dana je bio intervju s croteamom u nekom časopisu(očito ne u bug-u/enteru) sa puno slika novog engine-a te informacijom da rade na ss3 i nanekoj neimenovanoj taktičkoj pucačini.

3 godine
Domaća pamet

Ajde,drago mi je da rade... :)

3 godine
RE: Domaća pamet
ShebY kaže...

Ovo neka šala?

Pa prije više od godina dana je bio intervju s croteamom u nekom časopisu(očito ne u bug-u/enteru) sa puno slika novog engine-a te informacijom da rade na ss3 i nanekoj neimenovanoj taktičkoj pucačini.

U Gameplayu je bio intervju.
Ajde, ako Đuka Nuklearac neće, onda Ozbiljni Sam hoće. \:D/
3 godine
neaktivan
Domaća pamet

BUG-ov gamesmaster je zakasnio točno dvije godine! Dokaz(Svibanj 15, 2007)
btw: čak ima i slika na toj stranici, a vijest stara 2 god!!!

EDIT: Pronašao sam puno slika o SS3 i onoj drugoj(ozboljnijoj igri) iz Croteama i mogu vam reći da je SS3 još više "fora" jer je grafika ozbiljna a likovi iz crtića xD! SLIKE

:P :P
GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 19:12 (F!cho*).
3 godine
F!cho* kaže...

lol. izgleda da je bol zaboravio na datume. možda imaju neku posebnu verziju winova koji nemaju vrijeme i datume??? xD
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
4 godine
Domaća pamet

Čitam ovo i ne vjerujem...  pa ista vijest sa slikama, intervjuom i puuuno više informacija je bila prije godinu-dvije u gameplayu ili PCPlayu....

Sjećam se još da su 2 igre: SS3 i neka ratna,  čak je i bio neki screenshot sa ogromnim bossom bijele boje iz serious sama 3.

EDIT: sad sam vidio i link....   strašno....

You are entering total TeKkno darkness, and this is how we Jack!......LET'S GO!..............................................WE ARE THE JACK-NATION!..............LEEET'S GOOO!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 19:05 (zv'jer2).
4 godine
Domaća pamet

onda ce igra izaci i prije nego sto mislimo :)))

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
4 godine
Domaća pamet

Ajde ajde, nije niko umro Belji se

Down goes the window, out goes the heat!
4 godine
F!cho* kaže...

EDIT: Pronašao sam puno slika o SS3 i onoj drugoj(ozboljnijoj igri) iz Croteama i mogu vam reći da je SS3 još više "fora" jer je grafika ozbiljna a likovi iz crtića xD! SLIKE

http://www.youtube.com/watch?v=0eNi6Z-rbPU&eurl=http%3A%2F%2Fblogulate.com%2Fcontent%2Fready-for-serious-sam-3%2F&feature=player_embedded
dokaz =D
3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
4 godine
Domaća pamet

ma decki sve 5 i sve super!!! samo uvjek se nasmijek kada pricaju o NOVIM enginima koji mogu pokazati OVO i pokazati ONO!!!.. dragi moji.. sve sto oni mogu pokazati je ono sto su mogli i pokazati prije samo nije bilo hardwarea da to proguta...

nije to nikakva nuklearna fizika..

veci broj poligona + veci broj shadera + passeva + bolja fizika = apsolutno isti "engine" ko prije samo sa vishe stvari ukljuceno... naravno sada ima grafulje i cpua koji to moze vrtiti...

ali to ne umanjuje trud i uspjesnost! ionako engine je samo 20% price... ostalo je .. modeliranje.. texturiranje... shadiranje.. gameplay.... joj koliko tu posla ima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 19:47 (Genie).
4 godine

Pa baš i nije tako. Koliko si stručan u izradi 3D renderera, AI-a, fizike itd. što čini engine? - Izrada enginea je velika većina posla i težinski otprilike 90%, a što se vremena tiče, sve to ide paralelno.

Itekako je "nuklearna fizika" odnosno komplicirano i zahtjevno. (prava nuklearna fizika uopće nije posebno komplicirana).

Izrada novog enginea daleko je od povećanja poligona/shadera (kako se uopće povećaju shaderi??).

4 godine

Pa baš i nije tako. Koliko si stručan u izradi 3D renderera, AI-a, fizike itd. što čini engine?

pa ajmo reci da sam strucan.

dakle been there done that.

nemoj me krivo shvatiti sve 5 tu je puno posla.. ali sam engine te ne ogranicava po pitanju kolicine poligona npr.... nego hardware

3 godine
crozoki kaže...

jedva cekam,i kupiti cu original igru ako bude dobra ipak moramo pomagati nase :)) (kupujmo hrvatsko) :)

Bože moj, pomoć ćemo našim ljudima ma ako i ne bude dobra to je nešto šta
moran imat i vlastitoj kolekciji, bravo momci i samo nastavite tako Cool
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
3 godine
protjeran
Domaća pamet

Iskreno (sad će me neki napasti) prvi SS je bio odličan, second encounter također ali SS2 je bio blago rečeno loš.

4 godine
Domaća pamet

Svaka čast ekipi iz Cro Teama, najveća moguća podrška.

Samo naprijed.

Igrica, igrica, igrica, igrica, igrica... Get over it!
4 godine

Hmm... a dobro, ali ja kada sam zadnji put gledao, vidio sam da napredak u 3D grafici i game engineima čine inovacije poput Carmackove upotrebe sjena u T4-u, poput CryTekove upotrebe modernih i inovativnih particle algoritama, itd. Možda se nisi susreo s pravim razvojem nego nekim game generatorom?

3 godine
Domaća pamet

Znao sam ja da ce trojka. To je najbolja igra svih vremena tog tipa. Najlude mi je sto na dvojki mozes skupljati lipe po podu, carski.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi
4 godine
naxeem kaže...

Hmm... a dobro, ali ja kada sam zadnji put gledao, vidio sam da napredak u 3D grafici i game engineima čine inovacije poput Carmackove upotrebe sjena u T4-u, poput CryTekove upotrebe modernih i inovativnih particle algoritama, itd. Možda se nisi susreo s pravim razvojem nego nekim game generatorom?

ti su cuo za marketing? :)

pazi ti imash PREDEFINIRANE nacine prikaza sjena u DirectXu... dakle postoji API.. naravno nije samo tako ga primjeniti.. potrebno je programersko/optimizacisko znanje.. a to nije lako.. ali prikazati sjene u full soft modu si mogao od pojave directxa (osmice recimo) kao i prikash shadera 3.0 ali jbg.. em sav hardware ne vrti shadere 3.0 .. em hardware koji ga vrti ..vrti ga sporo..

situacija ti je jako jednostavna

cpu->vertex shader->pixel shader->ekran

za sve treba snage ali sve je bilo dostupno ODAVNO.. ali jbg hardware je bio preslab..
4 godine

Ne, ne, ne... to je bilo tako. Nema više fiksnog cjevovoda. Za sve se pišu shaderi i svaki shader koji se napiše posve je specifičan i može biti jedinstven. Kombinacije istih daju još veću raznolikost u postprocessingu.

Hardware baš i nije preslab. Moji tech demoi vrte se sasvim OK kao i na OGL-u extovi, a i nove igre sa shaderima 4. generacije se vrte bez ikakvih problema.

Sjene nisi mogao prikazati u soft modu na način i uvjerljivo na koji je to Carmack obavio (Carmack's reverse), bez vlastitog rješenja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 21:47 (naxeem).
4 godine
naxeem kaže...

Ne, ne, ne... to je bilo tako. Nema više fiksnog cjevovoda. Za sve se pišu shaderi i svaki shader koji se napiše posve je specifičan i može biti jedinstven. Kombinacije istih daju još veću raznolikost u postprocessingu.

Hardware baš i nije preslab. Moji tech demoi vrte se sasvim OK kao i na OGL-u extovi, a i nove igre sa shaderima 4. generacije se vrte bez ikakvih problema.

Sjene nisi mogao prikazati u soft modu na način i uvjerljivo na koji je to Carmack obavio (Carmack's reverse), bez vlastitog rješenja.

ma neee.. krivo si me shvatio.. nisam reko da je fiksni cjevovod. ali sam pipeline je taj.. cpu->vertex->pixel.. NEJDE drugacije..
i naravno koristish shadere za sve zivo ...

a pricam o tome da si mogao koristiti shadere i bilokoji broj poligona tamo 2004te .. ali nisi jednostavno mogao zbog hardwarea.. a sada mozesh koristiti puno vishe poligona + puno vishe shadera nego tada
4 godine

Pa i cjevovod izvođenja se promijenio iz DX9 u DX10 i to drastično. I taj dio ide drugačije, ali možemo se ograničiti na poligonalnu grafiku, a ne voxele i rt ili kombinacije.

U svakom slučaju, izvedba svakog shadera može biti drugačija i to engine čini novim i drugačijim i po kvaliteti. Ima se tu puno toga za izmisliti i izvesti.

4 godine
Pero1234 kaže...

Iskreno (sad će me neki napasti) prvi SS je bio odličan, second encounter također ali SS2 je bio blago rečeno loš.

slažem se, drugi dio je osim humora bio jako jako jako loš
oružja su imala neki plastični osjećaj za razliku od orginala i bila su jako nebalansirana, treće oružje koje pokupiš u igri (onaj multibarrel shotgun) je bilo daleko najkorisnije pa sam skoro cijelu igru prolazio s tim, a to dovodi do dosade
zvuk je opčenito, a pogotovo onaj koji su proizvodila oružja, bio jadan [mene je osobito živcirala ona piskava sinkronizacija]
bilo je puno premalo ogromnih otvorenih prostora zbog kojih je orginal bio tako dobar
neprijatelji su jako loše i umjetno gutali olovo, falilo je nešto tipa havok
uglavnom gameplay je bio jako loš

osobno me za grafiku nije toliko briga samo se nadam se da će trojka imati gameplay ako ne bolji barem na razini jedinice, i puno ogromnih otvorenih prostora i puno munucije za minigun Cool
I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
4 godine
naxeem kaže...

Pa i cjevovod izvođenja se promijenio iz DX9 u DX10 i to drastično. I taj dio ide drugačije, ali možemo se ograničiti na poligonalnu grafiku, a ne voxele i rt ili kombinacije.

U svakom slučaju, izvedba svakog shadera može biti drugačija i to engine čini novim i drugačijim i po kvaliteti. Ima se tu puno toga za izmisliti i izvesti.

naravno da ima.. ali dx10 je nesto sto trenutno koristi 1% igara.

osim toga ..kakve veze ima shader sa engineom? shader je najnormalniji programcic koji se vrti.. mogucnosti je bezbroj kao i u obicnome programiranju.. to je kao da kazesh da ima bezbroj moguznosti enginea jer ima bezbroj mogucnosti if then naredbi... (naravno i u tome ima zrno soli ali nije to to..)
4 godine

Pa jedan renderer nerazdvojivo čine shaderi i ostatak. Nema ti logike ta logika. Po tebi je onda svaki 3D modeler isti jer algoritmi svi ionako počivaju na istom jeziku (npr. C). To je smiješno.

4 godine
Domaća pamet

kad već neće duke nukem forever onda oće

Konzolitis - destroying games since PS 2
4 godine
Tony kaže...

kad već neće duke nukem forever onda oće

Serious Sam i jest kopija Duke Nukema :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice