Svida mi se ova lista :D
2 odlicne igre od bethesde na vrhu
Svida mi se ova lista :D
2 odlicne igre od bethesde na vrhu
Fallout New Vegas? Nije li on još uvijek u izradi?
"...i kupci su se okrenuli smirenijim naslovima poput Fallouta 3 i Obliviona..."
Sve spomenute igre (F3, Oblivion, Metro 2033 i TF2) su na 50% ili više popusta, zato je došlo do smjene, ne zato što su se kupci napokon (nakon MW2 i BF:BC2) okrenuli smirenijim naslovima.
Je, to su preorderi.
Fallout 3, eh to je dobra igra.
Baš je krenuo igrat:)
Jel taj Fallout sad ispeglan, dok sam ga ja igrao bilo je svako malo ispadanja i bugova. Trebalo bi ga opet odigrati.
Nemoj naglas, čut će te fanovi Fallouta 2 
Odlična igra, istina, kao i Oblivion, Metro 2033 još nisam imao priliku zaigrati, ali knjiga je prilično solidna ukoliko ste ljubitelj post-apokaliptične tematike 
Iznenađuje me APB; dosta ljudi mi je reklo da je beta niš'posebna, ali po preorderima izgleda da su bili prekritični...
Zadnja dobra igra od Bethesede mi je Morrowind. Sve ovo ostalo kako odmice vrijeme opada kvaliteta. Oblivion je sjena prijašnjih Elder Scrolls nastavaka.
Zadnja dobra igra od Bethesede mi je Morrowind. Sve ovo ostalo kako odmice vrijeme opada kvaliteta. Oblivion je sjena prijašnjih Elder Scrolls nastavaka.
Morrowind je remek-djelo (pogotovo me fascinira kako su toliko toga uspjeli strpati na jedan pišljivi CD, a danas igre na 3 DVDa nemaju ni blizu toliko raznolikosti
) ali i ono što su izdali poslije njega su dobre igre koje se isplati odigrati... Iako nisu na razini Morrowinda, iznadprosječne su...
Nemoj naglas, čut će te fanovi Fallouta 2 
Jep ne da nije dobra vec je odlicna, ali sta je je - nije ni do kur*a starim Fallout-ima
Btw sta je to neka opaka Bethasdina akcija na steamu?!? cisto sumnjam da im je odjednom samo tako skocila prodaja
Dobro im ide nema šta. No ja mislim da je sve to zagrijavanje za New Vegas ;D. A što se tiće APB - po mogučnostima je ispod gta 3 vice city - jedino je grafika bolja. U vice city se ubaci real mod i eto veselja. A opet APB mi bolji od GTA 4 kojeg sam zamrzio zbog njegove neoptimiziranosti (kao da su ga radili početnici).
Mene najvise čudi Magic the Gathering - Duels of the Planeswalkers na ovoj ljestvici.
Preorder....
Jel taj Fallout sad ispeglan, dok sam ga ja igrao bilo je svako malo ispadanja i bugova. Trebalo bi ga opet odigrati.
Ja ga igram već tjedan dana sa zadnjim patchom 1.7 na najvišim settinzima i primijetio sam da ima glitcheva i bugova ali ne toliko da unište inače odličnu atmosferu i dojam igre. Samo da navedem neke:
1. Kad je više protivnika i koristiš VATS, zna se smrznuti na tren ali na kraju ipak nastavi dalje. Isto tako, makar si blizu protivnika, pokaže ti 0% šanse da pogodiš, ako odeš mišem malo gore dolje ili ponovo uđeš u VATS onda je sve OK i vidiš standardno 80-90%.
2. U nekim levelima (tvornica bicikala) pas koji me pratio znao je visiti u zraku. To je najčešće kad ti je lik jako blizu.
3. Jedno dvaput mi se smrznuo da sam morao ići u task manager, uglavnom kad je neka akcija, borba..
I klasika, view distance, nekad vidiš kako se krajolik iscrtava dok juriš prema njemu itd.itd.
No, bez obzira na sve, igra je zakon, igram je svako raspoloživo vrijeme, a na poslu slušam dok radim soundtrack. Navukao sam se ko na Psycho ili Buffout.
Ja ga igram već tjedan dana sa zadnjim patchom 1.7 na najvišim settinzima i primijetio sam da ima glitcheva i bugova ali ne toliko da unište inače odličnu atmosferu i dojam igre. Samo da navedem neke: ...
Još ću nadodati rušenje igre pri ulasku u zatvorene prostore (kuće, podzemne željeznice...). Ne znam je li to samo kod mene ali taj me bug užasno iritira, ubija želju za igranjem (inače isto imam patch 1.7 instaliran i sve na najvišim postavkama).
Ja ga igram već tjedan dana sa zadnjim patchom 1.7 na najvišim settinzima i primijetio sam da ima glitcheva i bugova ali ne toliko da unište inače odličnu atmosferu i dojam igre. Samo da navedem neke: ...
Još ću nadodati rušenje igre pri ulasku u zatvorene prostore (kuće, podzemne željeznice...). Ne znam je li to samo kod mene ali taj me bug užasno iritira, ubija želju za igranjem (inače isto imam patch 1.7 instaliran i sve na najvišim postavkama).
Nije mi se to nikad dogodilo. Ustvari, igra mi se nikad nije ni pravo srušila, ono u stilu da pukne, ispiše "Fallout3 has stopped working" i izađe u Windowse nego se znala smrznuti, ostaneš u igri, vidiš ekran ali niti jedna tipka ili miš ne reagiraju. Samo ctrl-alt-del i ubij proces. Dobra praksa je često spremati pa onda ne boli kad se to desi.
Nije mi se to nikad dogodilo. Ustvari, igra mi se nikad nije ni pravo srušila, ono u stilu da pukne, ispiše "Fallout3 has stopped working" i izađe u Windowse nego se znala smrznuti, ostaneš u igri, vidiš ekran ali niti jedna tipka ili miš ne reagiraju. Samo ctrl-alt-del i ubij proces. Dobra praksa je često spremati pa onda ne boli kad se to desi.
isto tako nikad mi se nije rusila
bas ju sad prolazim na ps3
Isti bugovi kao i kod Tvrdya su bili i kod mene na vanilla veziji Fallouta3 s patchom 1.2,1.3 ili tako nes, cak mislim da sam nedavno negdje nasao da su svi daljni patchevi poslije odredjenog samo krpanje problema i kolizija proizaslih s izlascima dlc-ova
Doduse meni se osim "letenja" znalo dogodit ronjenje - prilikom nekakvih duljih istrazivanja po bespucima brdovitog zapadnog wastelanda suborci(najcesce pas)bi propali u podlogu/stijene, srecom takvih izleta u onostrano je bilo veoma malo
Takodjer uzasno me zivcira to iscrtavanje, pogotovo u openworld igrama gdje ima puno lunjanja i istrazivanja.
U fallout 3 je koristen engine iz oblivona a ista stvar je bila i tamo, a ja sam to i u jednoj i drugoj igri elegantno rijesio uz pomoc ini fajla, potrebno je bilo samo promijenit view distance vrijednosti (blizih, daljih, tekstura, trave, npc-a...) tj. da se elegantno nastelat udaljenost rendanja, treba pazit samo da se ne pretjera.
Ako se dobro sjecam mislim da sam sve udaljenosti bar uduplao a ako se nevaram, a nevaram se
, udar na performanse s postavkama na max (izuzev AA, koristen 2X) je bio gotovo zanemariv -engine se da fino natvikat jer je dosta konzervativno nastelan(valjda da radi uz sto manje problema na sto vecem broju konfiguracija) povecavanjem bufera(za ljude s vise rama)te iskljucivanjem izracunavanja nekakvih bezpotrebnih gluposti - tipa sjena trave i slicno
ovih bugova s rusenjem prilikom izlaska ulaska u zatvorene prostore ne bi smjelo bit, bar ih kod mene nije bilo
Jest, Fallout 3 je stvarno dobra igra, najviše zbog atmosfere jer sam se ja znao toliko uživit da bi i kad bi prestao igrat nastavio razmišljat "šta bi ja, kad bi...". Bugovi su mi poznati od sviju koji su ih ovdje u postovima spomenuli, a ovo iscrtavanje zgrada sa daljinom se može, ako se ne varam u settings podesit normalno pomoću slidera bez da se ulazi ručno u ini file kao što je dado8 to radio.
Jest, Fallout 3 je stvarno dobra igra, najviše zbog atmosfere jer sam se ja znao toliko uživit da bi i kad bi prestao igrat nastavio razmišljat "šta bi ja, kad bi...". Bugovi su mi poznati od sviju koji su ih ovdje u postovima spomenuli, a ovo iscrtavanje zgrada sa daljinom se može, ako se ne varam u settings podesit normalno pomoću slidera bez da se ulazi ručno u ini file kao što je dado8 to radio.
da care ti njega odvrnes do kraja, al realno iscrtavanje je i dalje ogrnicano na fiksnu maximalnu vrijednost odredjenu u ini file-u.
zato onda fino odes u ini ljepo i recimo odvrnes fGrassFadeRange sa=6000.0 na 18000.0 pa ti se trava(raslinje) renda u tri puta vecem radijusu nego do sad na maximalno pomaknutom slideru
zgrade se ja mislim vide dovoljno daleko ili skoro dovoljno daleko, samo sto je njihov LOD(level of detel) na malo vecim manjim udeljenostima katastrofa - mjenjes i to
pa drvece, pa bloom tj glore, pa detaljnost poligona, pa broj i detaljnost sjena... sve se to da tvikat i dobijes bomboncek koji daleko bolje izgleda od maximalnih tvornickih postavki a udar na peerformasne i nije iz vec spomenutih razloga velikih
da ne govorim koliko pomaze kad se recimo NPC-evi rendaju na 2km umjesto na dosadasnjih 50m
takodjer oni koji nemaju dovoljno jaka masine tu mogu izvuci cuda
Evo baš sam si kupio i instalirao Oblivion preko Steama, imam igru već godinama ali ne i ekspanziju Shivering Isles, a za 8,5 eura uopće nije loša investicija
Evo baš sam si kupio i instalirao Oblivion preko Steama, imam igru već godinama ali ne i ekspanziju Shivering Isles, a za 8,5 eura uopće nije loša investicija
hmm neznam kako to ide s steam verzijom ali obavezno instaliraj sve sluzbene patcheve i onda jos one unofficial jer bugova i glitcheva je na tisuce. nakon par pravih modova(vremenski uvjeti i godisnja doba, vegetacija i nocno nebo, tezina/exp/gameplay, nekoliko modova za grafiku i teksture) malo jos postelas ini fajl i dobit ces igretinu kakvu smo trebali dobit po defaultu da nije bilo konzolitisa
EDIT: eh da nadodas jos soundtrack iz Morowinda
EDIT: eh da nadodas jos soundtrack iz Morowinda
Eh, koji je gušt svirati MorrowindMainTheme na gitari...