Zazubice..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma jel moguće? 
ma davno sam ja reko ako ce tko skinut WoW bit ce to upravo GW2, i to samo zato jer se ne trudi bit WoW
nema sanse da iko sad skine wow.sad je on otisao u kinu japan i azijske tigrove i sad ce on jos par godina zadrzat visoki broj pretplatnika.a sta sta se tice gw2 on je vec dobiu bitku i prije izlaska.barem u europi i sj americi.
Da ne idem offtopic, igrao sam godinama GW, igrao sam i WoW.
WoW je bolji u svakom pogledu, jednostavno oduševljava me osjećaj da usred šume sretnem nekoga tko radi quest isto
kao i ja, formiramo party i udri! Jednostavno beskrajna sloboda kretanja, ulaska izlaska iz gradova, sela kud hoćeš.
Mountovi, pravi osjećaj levelanja i jačine a ne ono Lvl20 max,. nema osjećaja povećanja snage ako stavljaš jači
armor, oružje i iteme...
jedina prednost je što je GW besplatan, ali i ta besplatnost dosadi
WoW je bolji u svakom pogledu, jednostavno oduševljava me osjećaj da usred šume sretnem nekoga tko radi quest isto
kao i ja, formiramo party i udri! Jednostavno beskrajna sloboda kretanja, ulaska izlaska iz gradova, sela kud hoćeš.
Mountovi, pravi osjećaj levelanja i jačine a ne ono Lvl20 max,. nema osjećaja povećanja snage ako stavljaš jači
armor, oružje i iteme...
ovo vam je dame i gospodo odlican primjer fanboy-a
Zalosno je kaj trolova uvijek ima i kaj ih uvijek bude bilo.
A kolega novinar je vec u smamom textu najavil flame war -> pokopati Wow.
Nije mi jasno...ko dete kojem je neko lizaljku uzel pa cmizdri. GW ima svoju publiku, WoW ima svoju publiku.
Koga briga ko bu koga pokopal.Dosadni ste/su vise s tim wow killer, wow pokapanja...

armor, oružje i iteme...
O da..
Dakle igram wow od prvog dana nema kaj nisam napravil u toj igri i atm wow je smece na kvadrat plus ove pande
ubi me boze i ne shvaćam kak ljudi jos dan danas takve hvalospjeve sipaju na wow a igra se nije promjenila u tih
7 godina uvijek isti qurac i daj bože da dođe vise neka igra da pokori wow jer sramota kolko blizzard para muze
na wowu koji u ovakvom obliku ne zaslužuje niti 10% svoje slave i para
wow je odlican za nove igrace, to nitko ne moze poreci. za veterane je postao smece
sto se tice guild warsa igra je bila dobra i nadam se da ce gw2 jos bit bolji
samo ne razumin zasto svi inzistiraju da ce gw2 ubit wow. pa koje su to pi*de materine? kao da je to jedina svrha te igre. tako su isto i sa swtor napravili hajku pa je na kraju swtor ispao fail godine. ne razumjem te sklopove u glavi.
Opet iste WoW vs. GW gluposti kao u prosloj GW2 vijesti.
Ja sam igrao GW1 skoro 6 godina i GW2 namjeravam isto tolko (ako ce biti jednako ili vise kvalitetan), WoW i sve ostale MMOove nisam niti me zanimaju.
Tak da "WoW killer" i slicni natpisi GTFO, ne znam zasto to mora biti u svakom *ebenom clanku o GWu. Vjerojatno jer gaming novinari ne znaju napisat dve pametne o GWu pa pune clanak s takvim "provokacijama"
Btw besplatno dosadi?
6 godina WoW pretplate u dzepu + igram besplatno nesto u cemu uzivam = neprocijenjivo
Tako je. A nije ni mrdnul - da ne velim cime - da se informira malo o GW2.
GW2 ne da ima perzistentan svijet (kao WoW i slicno), ne, ne, GW2 ima dinamicki promjenjiv perzistentan svijet.
Setam se svijetom i vidim da se odvija neki event. Isto tako i drugi ljudi se setuckaju, samo ne u istom dijelu zone gdje i ja, te i oni vide da se odvija neki event. Svi potrcimo do tog mjesta i vidimo da banditi raidaju selo. Krenemo braniti selo. Ne moramo cak niti biti u partyu, svi dobe nagrade onoliko koliko su sudjelovali u bitci bez obzira jesmo u partyu ili nismo. Dakle, igra je jos drustvenija od WoW-a gdje bi svako malo proklinjal i psoval mob stealera/taggera. Ovdje toga nema. Obranimo selo. Banditi posalju drugu skupinu da napadne rudare recimo. Brze otrcimo tamo, spasimo rudare. Ako ih ne spasimo, banditi ce ih poubijati i svi merchanti u okolici ostanu bez ruda, zeljeza, sto ti ja znam cega sve ne. Znaci, vise kod merchanta ne mozemo kupiti rude za recimo Armorsmitha ili Weaponsmitha. Rudari su mozda i dijamante vadili, pa ne mozemo kupiti niti dijamante za Jewelera... Ako spasimo rudare, potjeramo bandite nazad u njihovu bazu. Onda mozemo odluciti da napravimo raid na bazu. Raidamo bazu i to spawna world bossa. World bossevi, tj. ti world raidovi skaliraju. To znaci, sto nas je vise igraca koji napadamo, to je boss jaci, izdrzljiviji i dobiva nove taktike. Vrlo lako igra moze skalirati i do 100 igraca. Ishod tog raida (ili cemo failati ili cemo skrsiti bossa) imat ce utjecaj na svijet. Pobjeda mozda zauvijek unisti bandite, ali kad ubijemo njih, mozda ce ojacati neki njihovi neprijatelji assassini recimo, pa oni pocnu raditi kaos i nered po zoni. Mozda zauvijek vratimo mir u tu zonu (jea, rajt xD). Mozda ako ih ne uspijemo pobijediti banditi sklope savez s tim assassinima, pa se ovaj puta moramo boriti protiv jos jaceg protivnika.
Mozda, mozda, mozda. Mozda ovo, mozda ono. Ima na bezbroj mogucnosti, negdje sam procitao da taj njihov sustav vrti na tisuce permutacija tih dynamic eventova, mogu nam servirati bilo sto.
Naravno, rekli su da bi trebali imati preko par tisuca ljudi da im rade samo na dynamic eventovima da pokriju apsolutno svaku situaciju, tako da kad god igrate, s kojim god likom krenete, da nikad ne sudjelujete u istom eventu, da se svijet stalno mijenja, da je uvijek drugaciji. Posto je to naravno nemoguce, nemaju toliko resursa, morat cemo se zadovoljiti s time da koji put odigramo vec odigrani dynamic event, ali se ekipa trudi da takvih bude sto manje.
A svim fanboyevima i trolovima preporucio bih da procitaju bar FAQ s GW2 wikija prije komentiranja vec klasicnih i pomalo dosadnih komentara koji se ticu GW1, ovdje pricamo o GW2 ljudi, ne o GW1. GW2 je totalno DRUGA igra od GW1 koja jedino zajednicko s GW1 ima model placanja, pricu i ime.
Ajmo ovdje pricati o GW2, a ne trovati forumske stranice s WoW-om. Kak je jedan forumas rekao na slicnoj temi: "Boli me kifla hoce li ili nece GW2 pokopati WoW. Hocu samo igrati GW2, daaaajte mi GW2 da igram!!!" - ili tako nesto, but you got the point.
Zalosno je kaj trolova uvijek ima i kaj ih uvijek bude bilo.
A kolega novinar je vec u smamom textu najavil flame war -> pokopati Wow.
Nije mi jasno...ko dete kojem je neko lizaljku uzel pa cmizdri. GW ima svoju publiku, WoW ima svoju publiku.
Koga briga ko bu koga pokopal.Dosadni ste/su vise s tim wow killer, wow pokapanja...
Da, problem je šta su u zadnje vrijeme sami "novinari" postali trolovi s takvim tekstovima.
ja ne vjerujem nicemu osim svojim ocima
tako su govorili ajme swtor je super ovo, ono svi ga zivi hvalili, ja odigra betu i kad sam govorija da je igra losa svi zivi su me popljuvali. a ja samo iznio cinjenicno stanje.
ti novinari nisu pouzdani. izdavac uvik moze sasut masu paru (kao u slucaju swtor-a) i prikazat igru xy puta bolju nego sto ona uistinu je.
ja ne vjerujem nicemu osim svojim ocima
tako su govorili ajme swtor je super ovo, ono svi ga zivi hvalili, ja odigra betu i kad sam govorija da je igra losa svi zivi su me popljuvali. a ja samo iznio cinjenicno stanje.
ti novinari nisu pouzdani. izdavac uvik moze sasut masu paru (kao u slucaju swtor-a) i prikazat igru xy puta bolju nego sto ona uistinu je.
Onda samo ukucaj u Youtube: "guild wars 2 gamescom/pax gameplay", "guild wars 2 gameplay", "guild wars 2 <ubaci profesiju po zelji> gameplay" itd., itd. i gledaj do mile volje.
Ja rekoh da mi SW: TOR nije nista posebno (osim one RPG price, to je dobra fora) nakon prvog videa koji se tu na Bugu pojavio, neki raid je bio u pitanju. Netko je na tom videu i komentiral: "WTF is this shit? WoW sa Star Wars skinom?!"
Izdavac (NCSoft) trenutno nema veze s ArenaNetom, sami se promoviraju. Sve sto izdaju i pokazu, sve su stvarni ingame i gameplay prikazi, nikakvi CGI traileri ili ista slicno. Prema tome, mislim da imaju itekako dobru podlogu. Kao sto rekoh, cak i da daju samo 50% toga sto obecavaju igra ce biti inovativnija od svakog MMO-a koji se nudi trenutno, kamoli srece da ispune svaku stvar koju su obecali.
Cak i da bude fail, bas me briga, preorder ce se uzeti, veci fail od STO-a kad je izasao ne moze biti (a kao Star Trek fanu, STO je stvarno bilo gorko razocarenje).
Tako je. A nije ni mrdnul - da ne velim cime - da se informira malo o GW2.
GW2 ne da ima perzistentan svijet (kao WoW i slicno), ne, ne, GW2 ima dinamicki promjenjiv perzistentan svijet.
Setam se svijetom i vidim da se odvija neki event. Isto tako i drugi ljudi se setuckaju, samo ne u istom dijelu zone gdje i ja, te i oni vide da se odvija neki event. Svi potrcimo do tog mjesta i vidimo da banditi raidaju selo. Krenemo braniti selo. Ne moramo cak niti biti u partyu, svi dobe nagrade onoliko koliko su sudjelovali u bitci bez obzira jesmo u partyu ili nismo. Dakle, igra je jos drustvenija od WoW-a gdje bi svako malo proklinjal i psoval mob stealera/taggera. Ovdje toga nema. Obranimo selo. Banditi posalju drugu skupinu da napadne rudare recimo. Brze otrcimo tamo, spasimo rudare. Ako ih ne spasimo, banditi ce ih poubijati i svi merchanti u okolici ostanu bez ruda, zeljeza, sto ti ja znam cega sve ne. Znaci, vise kod merchanta ne mozemo kupiti rude za recimo Armorsmitha ili Weaponsmitha. Rudari su mozda i dijamante vadili, pa ne mozemo kupiti niti dijamante za Jewelera... Ako spasimo rudare, potjeramo bandite nazad u njihovu bazu. Onda mozemo odluciti da napravimo raid na bazu. Raidamo bazu i to spawna world bossa. World bossevi, tj. ti world raidovi skaliraju. To znaci, sto nas je vise igraca koji napadamo, to je boss jaci, izdrzljiviji i dobiva nove taktike. Vrlo lako igra moze skalirati i do 100 igraca. Ishod tog raida (ili cemo failati ili cemo skrsiti bossa) imat ce utjecaj na svijet. Pobjeda mozda zauvijek unisti bandite, ali kad ubijemo njih, mozda ce ojacati neki njihovi neprijatelji assassini recimo, pa oni pocnu raditi kaos i nered po zoni. Mozda zauvijek vratimo mir u tu zonu (jea, rajt xD). Mozda ako ih ne uspijemo pobijediti banditi sklope savez s tim assassinima, pa se ovaj puta moramo boriti protiv jos jaceg protivnika.
Mozda, mozda, mozda. Mozda ovo, mozda ono. Ima na bezbroj mogucnosti, negdje sam procitao da taj njihov sustav vrti na tisuce permutacija tih dynamic eventova, mogu nam servirati bilo sto.
Naravno, rekli su da bi trebali imati preko par tisuca ljudi da im rade samo na dynamic eventovima da pokriju apsolutno svaku situaciju, tako da kad god igrate, s kojim god likom krenete, da nikad ne sudjelujete u istom eventu, da se svijet stalno mijenja, da je uvijek drugaciji. Posto je to naravno nemoguce, nemaju toliko resursa, morat cemo se zadovoljiti s time da koji put odigramo vec odigrani dynamic event, ali se ekipa trudi da takvih bude sto manje.
A svim fanboyevima i trolovima preporucio bih da procitaju bar FAQ s GW2 wikija prije komentiranja vec klasicnih i pomalo dosadnih komentara koji se ticu GW1, ovdje pricamo o GW2 ljudi, ne o GW1. GW2 je totalno DRUGA igra od GW1 koja jedino zajednicko s GW1 ima model placanja, pricu i ime.
Ajmo ovdje pricati o GW2, a ne trovati forumske stranice s WoW-om. Kak je jedan forumas rekao na slicnoj temi: "Boli me kifla hoce li ili nece GW2 pokopati WoW. Hocu samo igrati GW2, daaaajte mi GW2 da igram!!!" - ili tako nesto, but you got the point.
A ti, ko najveci slepac, ne vidis da covjek pise o GW a ne GW2. GW je trebao pokopati WoW - nije uspio. Sada izlazi vec GW2 s ISTIM CILJEM! Pazi, GW2 (!), sve novo, neinstanciran svijet, puno ljudi, grafika, mehanika... i nece uspjeti. Pritom, ne mislim da ce GW2 biti losa igra, naprotiv, ali morate biti strasno oprezni jer Star Warsi su vam odlican primjer "tresla se brda, rodio se mis" + nova expanzija WoW-a koja cilja na kineze i ostale kosooke.
A ti, ko najveci slepac, ne vidis da covjek pise o GW a ne GW2. GW je trebao pokopati WoW - nije uspio. Sada izlazi vec GW2 s ISTIM CILJEM! Pazi, GW2 (!), sve novo, neinstanciran svijet, puno ljudi, grafika, mehanika... i nece uspjeti. Pritom, ne mislim da ce GW2 biti losa igra, naprotiv, ali morate biti strasno oprezni jer Star Warsi su vam odlican primjer "tresla se brda, rodio se mis" + nova expanzija WoW-a koja cilja na kineze i ostale kosooke.
Tema je o GW2, ne GW1, da si procitao predzadnji odlomak - izvadit cu isjecak da ne moras sam traziti: "[...] komentiranja vec klasicnih i pomalo dosadnih komentara koji se ticu GW1, ovdje pricamo o GW2 ljudi, ne o GW1. [...]" - vidio bi da sam to tamo i napisao. Tako da, dosadni su vec pomalo ti koji na GW2 temi (!) pisu o GW-u.
GW1 nikad nije trebao pokopati WoW jer kao prvo to uopce nisu igre istog zanra! GW je CORPG, WoW je MMORPG, ne mogu se ni usporedivati, kamoli pricati o tome da je GW trebao pokopati WoW. GW je trebao donijeti nesto novo, sto do tada nije postojalo. U tome je i uspio. Model bez mjesecne pretplate te instancirani svijet. Nekome se svidio, nekome nije, jbg. Ali je bilo nesto novo.
Nadalje, niti GW2 ne izlazi s tim ciljem. Jebus, ako bi developerima jedini cilj u zivotu bio pokopati WoW, kamo bi ova industrija otisla? GW2 dolazi s istim ciljem kao i GW, a to je donijeti nesto novo. U tome i uspijeva koliko vidimo. Takoder, nastavlja isti platni model; kupis samo igru, igras koliko zelis.
I jos, zadnji odlomak: "[...] Kak je jedan forumas rekao na slicnoj temi: "Boli me kifla hoce li ili nece GW2 pokopati WoW. Hocu samo igrati GW2, daaaajte mi GW2 da igram!!!" - ili tako nesto, but you got the point."
Azija je svijet za sebe. Njih niti ne racunam. Ako racunamo Aziju, vodeci mobilni operacijski sustav je Symbian. A danas nikoga skoro nije niti briga za njega. I u stalnom je opadanju. Svi su nabrijani na Android, WP7 i iOS. Blizzard se okrece Aziji jer mu je to zapravo zadnja nada s WoW-om. Eh i nemoj zaboraviti, NCSoft je juzno korejski izdavac MMO-a. Tako da, ArenaNet ima itekako dobru podlogu i za Aziju.
Uzivaj u igri kad izade, sto te boli briga i za WoW i njegovo pokapanje i SW: TOR i zasto je pile preslo preko ceste. Igra ce bit odlicna i jedino je to bitno. ;)
Cheers :)
P. S. Skrati citate 
Alo ljudi, vi pričate da će GW2 pokopati WoW. Ok, postavimo stvari ovako. Prvi WoW je izašo prije negdje 7 godina, baš kada i Guild Wars 1. WoW je tada pokopao GW1 u svemu. I sad vi idete uspoređivat igre koje su skoro jedno desetljeće razlike?
GW1 je svake godine skoro izdavao nastavak kao i WoW. Tu ga je WoW "potukao" svaki put.
Pa ajmo onda pričekat da Blizzard izda svoj novi MMORPG na kojem rade, GW2 će se moći samo pokriti ušima. Jer svi znamo da Blizzard nije nikada zakazao do sada. Od Warcrafta, Starcrafta, Diabla itd...
A bit će jako žalosno ako GW2 ne porazi WoW. GW2 je rađen na novom game enginu za razliku od WoW-a koji ima skoro 10 godina star engine (malo su kad dorađivali, ali ništa posebno). Ako nova igra ne uspije nadmašiti staru igru bit će samo LOL.
GW2 će bit dobra igra, ali neće bit ni blizu WoW-u u najboljim danima. A sad kad izađe Mists of Pandaria, mislite da svi ovi koji ovdje pišu da je smeće neće platiti i probati? :)
Zna Blizzard šta radi, budite sigurni u to, previše novaca je u igri. A da znate tko je vlasnik Blizzarda, vidjeli bi da ni jedna druga kompanija nema šanse ;)
Da li ste vidjeli na kojim kompovima prikazuju GW2 po youtubu? Traileri, demo itd...? :) Sve sam s time reko....
Covek, ajd si procitaj post iznad svojeg. Kakvo mrtvo kopanje...
Lik, pročitaj si ti malo bolje post iznad svojeg.
Pa jesam. Evo neceg novog. Vecinu igraca koji cekaju GW2 boli kifla za pokopavanje WoW-a. Cekaju svoju igru. Kakav WoW...
Alo ljudi, vi pričate da će GW2 pokopati WoW. Ok, postavimo stvari ovako. Prvi WoW je izašo prije negdje 7 godina, baš kada i Guild Wars 1. WoW je tada pokopao GW1 u svemu. I sad vi idete uspoređivat igre koje su skoro jedno desetljeće razlike?
GW1 je svake godine skoro izdavao nastavak kao i WoW. Tu ga je WoW "potukao" svaki put.
Pa ajmo onda pričekat da Blizzard izda svoj novi MMORPG na kojem rade, GW2 će se moći samo pokriti ušima. Jer svi znamo da Blizzard nije nikada zakazao do sada. Od Warcrafta, Starcrafta, Diabla itd...
A bit će jako žalosno ako GW2 ne porazi WoW. GW2 je rađen na novom game enginu za razliku od WoW-a koji ima skoro 10 godina star engine (malo su kad dorađivali, ali ništa posebno). Ako nova igra ne uspije nadmašiti staru igru bit će samo LOL.
GW2 će bit dobra igra, ali neće bit ni blizu WoW-u u najboljim danima. A sad kad izađe Mists of Pandaria, mislite da svi ovi koji ovdje pišu da je smeće neće platiti i probati? :)
Zna Blizzard šta radi, budite sigurni u to, previše novaca je u igri. A da znate tko je vlasnik Blizzarda, vidjeli bi da ni jedna druga kompanija nema šanse ;)
Da li ste vidjeli na kojim kompovima prikazuju GW2 po youtubu? Traileri, demo itd...? :) Sve sam s time reko....
sine... zaboli nekoga tu-ki hoce li gw2 pokopat wow ili ne. to je namanje vazno. ovdje je stvar u tome da igra bude dobra i da nadmasi prvu igru. sta ste vise zapeli ko ce koga pokopat. okanite se coravog posla
Ja sam se samo nadovezao na ostale koji su pisali o "pokopavanju". Mene isto boli briga oće li pokopat ili neće. I također čekam GW2 :)