Gužva u Aionu

poruka: 9
|
čitano: 1.097
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Gužva u Aionu".
3 godine
Gužva u Aionu

pa eto... ja jucer se spojim oko .. kajaznam pola 8 navecer..

kad 

You are in queue 1108/1108... you will be logged in approx 1h 47m......

:))

pa sam se prebacil na EVE .. :)

2 godine
neaktivan
Gužva u Aionu

Stvarno mi nije jasno da svaki novi mmo ima toliko bugova i problema i onda tvorci se cude sto nije popularan. Ako kllijentima ne ponudis kvalitetnu uslugu oni ce otici na drugo mjesto gdje je mogu dobiti. Smatram to najvecim razlogom zasto vecina novih i relativno dobrih mmo-a propadne. Izgleda da jedino blizzard, ccp i ArenaNet shavacaju da razvoj mmo-a nikada ne zavrsava jer ako zavrsi mmo propada.

3 godine
Gužva u Aionu

otkud ti da AION ima bugova i problema? Zeznuli su to da nisu stavili dovoljni broj servera. Ali rade na tome aktivno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 16:05 (Genie).
2 godine
protjeran
Gužva u Aionu

znaci ok je taj aion ima neki trial mozda

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
2 godine
Gužva u Aionu

Nema triala, a ovo dolje je kopija jednog mog drugog posta, pa sad ti odluči.

I eto povjerovavši ovdje napisanom hvalospjevima, ispak sam odlučio pronjuškati više o famoznom Aionu i dati mu još jednu šansu.

Screenshotovi su mi djelovali zanimljivo i ipak sam htio opet nešto novo osim WoWa, a kao što sam već i prije napisao, probao sam i LotrO, Conana, GW, itd...

Nisam želio kupiti igru bez prave probe, beta koju sam igrao bila mi je bezveze, a kako sam otad mnogo čuo htio sam opet provjeriti.

Nažalost, ako mislite naći neki trial ne trudite se, ne postoji. Prijatelj je najavio da mu stiže pa sam pričekao da vidim kod njega.

U međuvremenu tražio sam dodatne informacije.

Na official websiteu nigdje nisam uspio naći ČAK niti koliko je pretplata, samo su cijene same igre navedene 49,99 eur za normalnu i 59,99 eur za CE ili upgrade sa normalnog na CE za 10 eur.

Na webu sam našao cijenu od 12,99 eura mjesečno, ali ne znam jeli informacija točna jer postoji još mnogo različitih informacija, kao npr. da će se plaćati po satu igranja (a u nekim videima na youtubeu to je komentirano kao bomba za WoW) što bi bilo vrlo fer, jer ako sam uz računalo igram, ako pak uzmem pauzu od dva-tri tjedna - igra me čeka i ne propada mi plaćeno vrijeme. Pohvalno, ali izgleda da nije tako, jer također postoji i treća varijanta a to je da se plaća mjesešno ali je u 30 dana moguće igrati samo 300 sati?!? Svašta, ovo me podsjeća na lihvarski t-com.

No u petak navečer je svim mojim naporima došao kraj, jer sam napokon vidio gotovu igru a ne betu koja mi se nije svidjela. Kolega ju je nabavio pa me pozvao da uživamo.

Međutim kao što sam i mislio, NISMO NIMALO uživali, nakon poduže instalacije - poduže čekanje na red na serveru koj je označen kao low, a nakon ulaska katastrofalan lag, a najgore od svega nakon nekog vremena nekakav cryengine error.

Odemo na official stranice kad tamo ima što za vidjet, na tisuće ljudi žale se na iste probleme a rješenja niotkud. :)

I ne samo na probleme sa grafikom, nego i na plaćanja, accounte, keyeve, servis, lag, po nekoliki SATI! čekanja na ulazak u igru, užasan support... itd.

A negdje sam čuo da je igra ispolirana. Yeah, sure :)

Usput, moj osobni stav je da ono malo što sam uspio vidjeti je totalna kompilacija dosadašnjh mmoa (da opet na kažem rip-off WoWa), a sama grafika je toliki kičeraj da ga se nebi posramili na buvljaku u Alžiru, niti jedan pokret mačem ili spell nemože proći bez nekavog blještavila ekrana, pa nažalost i kad bi neki spell ili ability trebao izazvati nekakvo divljenje, ono izostaje.

Također, samo prenosim stavove nekih igrača također sa youtubea koji kažu da je igra prjednostavna da su brzo dobili krila, neki su čak rekli da je svaki noob može igrati.

Ukratko, prvi susret je za mene bio očekivan, a za kolegu loš jer je bacio novac.

Šansu ću opnovo dati Aionu kad trial dođe, iako mislim da neće biti nekih promjena.

U međuvremenu definitivno ću reaktivirat svoj WoW accout i uživat dalje u Azerothu.

Ako mi i WoW dosadi, jedini drugi mmo kojem bi se vratio je EVE.

Tkogod je željan dobrog i kvalitetnog MMOa, ovisno o svojim preferencama neka zaigra ili WoW ili EVE, to su sigurno dosad najkompletniji i najoriginalniji MMOi svaki u svom žanru.

3 godine
Gužva u Aionu

a ovo ti je kopiran moj odgovor na taj post :)))))

"cuj zao mi je sto si imao takvo iskustvo ali stvar je tome da je ocigledno bila ipak i prevelika navala nego sto su se sami NCSoftovci nadali..

Naime moje iskustvo (bio u ovoj zadnoj beti i imao prekey pa imao head start) je apsolutno diametralno suprotno.. Lag nepostojechi (pazi se na koje servere spajash se.. i nadam se da se spajash na europske a ne na americke (kod launcehra imas opciju za postavku na EU servere..)), igra se ucitava za 5 sekundi kada se logiram (ali doslovno.. nesto fantasticno), sve radi ko urica, lvl 15 sada niti jedan jedini bug ni pola buga!

Takodjer imash opciju za promjenu kanala .. ako je negdje guzva porebaci se u novi kanal (aka instancu) i tamo bi ti trebalo biti bolje ako imas problema....

A glede grafike, stvarno neznam u cemu je problem ona je stvarno prefantasticna (disclamer: nisam nikakav ljubitelj mangi i slicnih kenjarija), a efekti su preludo dobri.. 

Po meni losha veza je uzrokovala svu ostalu gorcinu... :) sto je i razumljivo. Probajte sada ujutro kada nema bas ljudi a ne u PETAK navecer na PRVI dan otvaranja...  to zna biti sjebano... 

(ja sam jucer u pola 8 bio 1108 u queueu.. pa nisam ni htio probati ulogirati se... :-) )"

2 godine
neaktivan
Gužva u Aionu

Mora da je igra stvarno kvalitetna kad je takva navala!

2 godine
RE: Gužva u Aionu
IN_trance001 kaže...

Mora da je igra stvarno kvalitetna kad je takva navala!

Sto jos reći?

3 godine
RE: Gužva u Aionu
Bugsy kaže...

Nema triala, a ovo dolje je kopija jednog mog drugog posta, pa sad ti odluči.

I eto povjerovavši ovdje napisanom hvalospjevima, ispak sam odlučio pronjuškati više o famoznom Aionu i dati mu još jednu šansu.

Screenshotovi su mi djelovali zanimljivo i ipak sam htio opet nešto novo osim WoWa, a kao što sam već i prije napisao, probao sam i LotrO, Conana, GW, itd...

Nisam želio kupiti igru bez prave probe, beta koju sam igrao bila mi je bezveze, a kako sam otad mnogo čuo htio sam opet provjeriti.

Nažalost, ako mislite naći neki trial ne trudite se, ne postoji. Prijatelj je najavio da mu stiže pa sam pričekao da vidim kod njega.

U međuvremenu tražio sam dodatne informacije.

Na official websiteu nigdje nisam uspio naći ČAK niti koliko je pretplata, samo su cijene same igre navedene 49,99 eur za normalnu i 59,99 eur za CE ili upgrade sa normalnog na CE za 10 eur.

Na webu sam našao cijenu od 12,99 eura mjesečno, ali ne znam jeli informacija točna jer postoji još mnogo različitih informacija, kao npr. da će se plaćati po satu igranja (a u nekim videima na youtubeu to je komentirano kao bomba za WoW) što bi bilo vrlo fer, jer ako sam uz računalo igram, ako pak uzmem pauzu od dva-tri tjedna - igra me čeka i ne propada mi plaćeno vrijeme. Pohvalno, ali izgleda da nije tako, jer također postoji i treća varijanta a to je da se plaća mjesešno ali je u 30 dana moguće igrati samo 300 sati?!? Svašta, ovo me podsjeća na lihvarski t-com.

Ima podataka o pretplati na službenim stranicama. 8.99funti ili 12.99eura.

Ove gluposti o plaćanju na sat fakat ne znam ko je pokrenuo. Tak se plaća u kini. Ali tamo se sve igre tako plaćaju

No u petak navečer je svim mojim naporima došao kraj, jer sam napokon vidio gotovu igru a ne betu koja mi se nije svidjela. Kolega ju je nabavio pa me pozvao da uživamo.

Međutim kao što sam i mislio, NISMO NIMALO uživali, nakon poduže instalacije - poduže čekanje na red na serveru koj je označen kao low, a nakon ulaska katastrofalan lag, a najgore od svega nakon nekog vremena nekakav cryengine error.

Odemo na official stranice kad tamo ima što za vidjet, na tisuće ljudi žale se na iste probleme a rješenja niotkud. :)

I ne samo na probleme sa grafikom, nego i na plaćanja, accounte, keyeve, servis, lag, po nekoliki SATI! čekanja na ulazak u igru, užasan support... itd.

Žao mi je što si imao probleme sa instalacijom, ali one svakako nisu česte. Pogotovo cryengine error - pratim igru jako dugo, prvi put vidim za taj error.

Nisam ni siguran da si na službenim stranicama vidio česte prigovore, jer im je forum trenutno loš, požurili su sa skroz novom verzijom weba na sami dan izlaska igre, pa web funkcije nisu cakum pakum, ali su zato stvarno predobro osmišljene. Predlažem da pogledaš njihov online ranking sistem, te armory koji se osvježava realtime.

LAGa nema, rađe se malo poigraj sa postavkama.

Jedina velika stvar je što ima premalo servera pa su svigdje veliki redovi, ali užurbano rade na tome. Najveći problem je što mi zapadnjaci imamo drugačiji mentalni sklop od azijata, te zlouporabljujemo sistem. Naime, igra ima odličnu funkciju otvaranja privatnog dućana - recimo štanda, bilo gdje, bilo kad. E ljudi su skužili da kad to otvoriš, možeš biti u igri neograničeni period, pa su zagušili servere sa tim dućanima. Brdo ljudi se uopće danima nije izlogiralo iz igre.

Na kraju, NCsoft je morao ograničiti te dućane na 30m, te svaki put kad se radi njihov wipe, osjeti se lag u igri na minutu dvije.

To je jedini lag.

A negdje sam čuo da je igra ispolirana. Yeah, sure :)

Igra je apsolutno ispolirana. Ni jedan jedini pad servera od izlaska igre. A serveri su u potpunosti opsjednuti igračima. Da ne govorim o grafici, odličnom frame rateu usprkos brdo igrača, izbalansiranosti, i ostalim stvarima. Stoga, molio bih, ne širi dezinformacije.

Apsolutno svi se slažu da još nije bilo ovako ispolirane igre odma po izlasku.

Usput, moj osobni stav je da ono malo što sam uspio vidjeti je totalna kompilacija dosadašnjh mmoa (da opet na kažem rip-off WoWa), a sama grafika je toliki kičeraj da ga se nebi posramili na buvljaku u Alžiru, niti jedan pokret mačem ili spell nemože proći bez nekavog blještavila ekrana, pa nažalost i kad bi neki spell ili ability trebao izazvati nekakvo divljenje, ono izostaje.

Također, samo prenosim stavove nekih igrača također sa youtubea koji kažu da je igra prjednostavna da su brzo dobili krila, neki su čak rekli da je svaki noob može igrati.

Opet pričaš bezveze, iako dobro, tvoj subjektivni stav nek ostaje, nije me briga. Grafika je fantastična, raznolika, predjeli također. I molim te, ako već pričaš o svojem doživljaju, nek ostane na tome, jer ova povlačenja na youtube komentare i ostale forume su presmiješni. Trollova na forumima, na youtubeu je uvijek bilo, a očito i na ovom forumu samom.

Ukratko, prvi susret je za mene bio očekivan, a za kolegu loš jer je bacio novac.

Šansu ću opnovo dati Aionu kad trial dođe, iako mislim da neće biti nekih promjena.

U međuvremenu definitivno ću reaktivirat svoj WoW accout i uživat dalje u Azerothu.

Good for you, drago mi je da si to podijelio sa nama.

Ako mi i WoW dosadi, jedini drugi mmo kojem bi se vratio je EVE.

Tkogod je željan dobrog i kvalitetnog MMOa, ovisno o svojim preferencama neka zaigra ili WoW ili EVE, to su sigurno dosad najkompletniji i najoriginalniji MMOi svaki u svom žanru.

Again, tvoje subjektivno mišljenje. Ja rađe preporučan kome se Aion ne sviđa da proba LotrO npr.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice