Igra odlična, prodaja slaba

poruka: 93
|
čitano: 12.686
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Igra odlična, prodaja slaba".
4 godine

Zbog ovakvih stvari mi se pitamo zašto nema ekskluziva za PC i zašto se sve više igre rade za konzole, a manje za PC?

Pa u tekstu vam je odogvor zašto se sve više developera okreće konzolama jer ako napraviš kvalitetnu igru, a ona nema multiplayer svi je skidaju s torenta bez obzira koliko dobra bila SP kampanja. ŽalosnoMršti se

BC2 ingame: Dorjan_CRO Mene nije strah drugome stisnuti TU i Hvala, a tebe?
2 godine

Baš to. Onda kenjaju kako je igra preskupa, i onda se izgubila vrijednost PC igara. Ja čekam da izađe dead rising 2 za konzole, a svi samo čekaju novi crack... Kužim financijsku situaciju, ali onda i prihvatite činjenica da je većina okrenuta prema konzolama samo radi vas.

4 godine
RE: Igra odlična, prodaja slaba

ma ako je kvalitetna, a ne prodaje se, onda su trebali vise para u marketing utuć..

Nema te igre koja se neće prodat ak se deca bombardiraju reklamnim materijalom. :D

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 17:56 (zv'jer2).
4 godine

Jesu se oni zeznuli kad nisu pazili kome šalju review primerke (jer je piratska verzija potekla upravo od jednog od njih), ali mislim da nema mesta zaključku da je igra propala zbog piraterije jer, iako se piratska verzija pojavila pre zvaničnog objavljivanja, to nije sprečilo igru da tokom prvih nekoliko dana zabeleži odlične prodajne rezultate, no nakon toga se prodaja svakodnevno prepolovljivala.

Koliko sam uspeo da saznam, radi se o poluniskobudžetnoj (€15) ultra-horor igri sa neuobičajenim kontrolama, poput onih u Penumbri koje su meni bile i zanimljive, ali i nezgrapne, pa na momente čak i frustrirajuće. Takođe, developeri su izbacili izdavača iz proecsa, tako da su igru sami i reklamirali, i to ne previše intenzivno. Sve u svemu, nije mi čudno što se za dvanaest dana otkad je izašla igra nije prodala u nebrojenim milionima primeraka.

Na kraju, igra zapravo uopšte nije propala. Juče sam čitao jedan intervju i, kao što je i Bug preneo, igra je profitabilna, ali kako je šef Frictionala tu rekao, prodaja nije ispunila očekivanja utoliko što su se nadali da će im prihodi od ove igre rešiti sve finansijske probleme i osloboditi ih ograničenja kod izrade sledećeg naslova, a to se nije desilo.

Ja verujem da je u ovu igru uloženo mnogo truda (vremena svakako jeste) i da su zadovoljni onim što su napravili, ali im je plan bio prilično optimističan, jer se cela priča svodi na to da jedan neobičan i slabo reklamiran niskobudžetni naslov sa dobrim kritikama nije zgrnuo bogatstvo već samo umeren profit, a to zapravo i ne zvuči tako čudno.

3 godine

Prema ovome video clipu, pa igra i nije baš neko ludilo...

Every hole is a goal!
3 godine

igra je odlicna! onak posteno vas uvede u svoj svijet, a kad mislite da je to to, onda tek sablasne stvari pocnu! stvari tipa otvaranja vrata koja škripe sama od sebe, pa recimo dode jedan macan koji te lovi :D itak, odlicna je igra, bar po meni Izlanuo se

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 17:54 (marinn95).
4 godine

Ne volim ovakve igre. Da su napravili nešto u stilu DOOM 3, Stalker to bi već prošlo. I penubra je kod mene za 5 min nestala s harda.

Sometime the best defense is to attack!
2 godine
Hummer kaže...

Ne volim ovakve igre. Da su napravili nešto u stilu DOOM 3, Stalker to bi već prošlo. I penubra je kod mene za 5 min nestala s harda.

Hoces reci, da su radili za mase...

Ne znam, za mene igre granice sa umjetnoscu i ne svida mi se pomisao da je originalni koncept zaglupljen/pojednostavljen samo radi vecih prodajnih rezultata...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
3 godine

Igra je dosta dobra i atmosferična uzevši u obzir da je rađena sa za današnje standarde jako malim buđetom, kad sam vidio naslov teme, još mi je jedna igra pala na pamet, Killzone 2, igra izvrsna a relativno loše prodana, kako to opravdavate (inače to je PS3 ex )?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
3 godine
protjeran

Da takva igra izadje na konzole prodala bi se u 100 primjeraka bas kao i svaki naslov u koji nije ulozeno 10 milijuna dolara za reklamu...na kraju krajeva Amnesia ima samo 5 sati granja...

4 godine

Očito je zavladala MP manija i svaka igra koja nema (ili ima jako loš) MP mod se preskače. Igrači ne vide isplativost u davanju 300-500 kn samo za SP i čekaju da padne cjena ili odigraju pirata. Meni se osobno avanture ne sviđaju kao sam žanr. Tako da izbjegavam sve naslove koji su čiste avanture bez ili sa premalo akcije.

Sometime the best defense is to attack!
3 godine
protjeran
thuglife kaže...

Igra je dosta dobra i atmosferična uzevši u obzir da je rađena sa za današnje standarde jako malim buđetom, kad sam vidio naslov teme, još mi je jedna igra pala na pamet, Killzone 2, igra izvrsna a relativno loše prodana, kako to opravdavate (inače to je PS3 ex )?

Alan Wake se duplo losije prodao a ekskluziva je za XboxSmijeh.  Killzone je pucacina koja vuce na ozbiljniju pucacinu za razliku od Halo-a i Cod-a, a to na konzolama bas ne prolazi...

4 godine
rustweaver kaže...

Hoces reci, da su radili za mase...

Ne znam, za mene igre granice sa umjetnoscu i ne svida mi se pomisao da je originalni koncept zaglupljen/pojednostavljen samo radi vecih prodajnih rezultata...

Istina, ali onda nema mesta tugovanju nad nespektakularnim ali ipak pozitivnim poslovnim rezultatima. Uostalom, u ljudima koji su u stanju da donesu nešto novo i kvalitetno je budućnost i oni će opstati nakon što se desi opšti krah (poput onog koji se već desio i to još davne 1983.), za koji mislim da je sasvim verovatan.

Poglupljivanje, tj traženje recepata za igre koje mogu da igraju svi, za sada deluje super jer sve više ljudi igra, a tržište raste, i tako će biti dok jednog dana ljudi ne provale da nove igre donose već sto puta viđene stvari i da ne pružaju praktično nikakav izazov i da je bez veze utući €50 i 10-15 sati na tako nešto.

Ista stvar se već dešava filmskoj industriji. I oni, naravno, krive pirateriju, ali je poslednji film koji sam gledao bio Inception i to je bilo u bioskopu, a pre toga se više ni ne sećam. Zašto? Ko je video onu sliku sa poređenjem fabula Avatara, jednog od boljih filmova prošle godine, i Pokahontas, jasno mu je, na sve strane generički reciklirani scenariji sa malo boljim efektima nego pre 5 godina. I onda naravno da ljudi neće zbog toga da izlaze iz kuće i plaćaju karte, pokretne slike su same po sebi bile zanimljive 100 godina, više nisu.

Pri tom igra ima mnogo ambiciozniji cilj nego film jer treba da ubedi čoveka vredi da na nju potroši 10 puta više para i vremena nego što je to slučaj kod filma.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 18:35 (Ivan(4)).
2 godine
protjeran
Dodinho kaže...

Zbog ovakvih stvari mi se pitamo zašto nema ekskluziva za PC i zašto se sve više igre rade za konzole, a manje za PC?

Pa u tekstu vam je odogvor zašto se sve više developera okreće konzolama jer ako napraviš kvalitetnu igru, a ona nema multiplayer svi je skidaju s torenta bez obzira koliko dobra bila SP kampanja. ŽalosnoMršti se

Baš to (zato sam i dao i H i TU).

Jer, pirati pljuju po originali, a onda jednog dana kada se njihov omiljeni developer potpuno okrene konzolama prvi plaču.

Zbog njih su igre manje kvalitetne.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
3 godine

Vi nikako da shvatite da ovi pirati ionako nebi kupili ovu igru. Ja prvi, jer nema MP nema ono što će me zadržati da je igram recimo godinu dana. Kad bude jedno 2.5 eura onda kupujem.

香港 - 47
3 godine
El Manifico_Buster kaže...

Vi nikako da shvatite da ovi pirati ionako nebi kupili ovu igru. Ja prvi, jer nema MP nema ono što će me zadržati da je igram recimo godinu dana. Kad bude jedno 2.5 eura onda kupujem.

Ako "ti prvi", sta se uopce javljas ovdje? Ova igra te ne bi niti trebala interesirati. Zasto ces je kupiti kad bude 2.5 eura, ako ne igras ovakve igre?

Ako ti je igra dobra, onda zacepi i ne prodaj neke svoje lazne moralistike...

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
22 mjeseca
protjeran

ja da imam para opet ne bi kupovo originale jer me boli briga oce li oni propast ili nece a ne jos da im kupujem original igre... nema boga da kupim igru koja kosta vise od 50 kn makar bila najbolja igra na svitu

X
2 godine

Barem ce se od multiplayera pirati morati u potpunosti oprostiti.Tri najjaca FPS-a ove godine-Bad Company 2 ; MoH i Black Ops(po primjeru BC2)-jednostavno nemoguce igrati online bez org cd-keya.

22 mjeseca
protjeran
Timon kaže...

Barem ce se od multiplayera pirati morati u potpunosti oprostiti.Tri najjaca FPS-a ove godine-Bad Company 2 ; MoH i Black Ops(po primjeru BC2)-jednostavno nemoguce igrati online bez org cd-keya.

ma ako se igra dokaze napravit ce se i za nju neki server da se moze igrat online da se nemora placat

X
4 godine
neaktivan
Odigrao igru, nestala unutar sat vremena s kompa... nisam je kupio...

Nije mi baš nešto... a igra je zaradila, odnosno kad se maknu svi troskovi, profitabilna je...

B gradea i nikako ne kuzim ocjenu metacritica od 85...
In Control
2 godine
protjeran
ćema kaže...

ja da imam para opet ne bi kupovo originale jer me boli briga oce li oni propast ili nece a ne jos da im kupujem original igre... nema boga da kupim igru koja kosta vise od 50 kn makar bila najbolja igra na svitu

a) Sa ukradenom igrom nemaš pravo glasa mišljenja o toj igriBelji se

b) Budi zahvalan developerima što ti priušte sate i sate zabave i oduzi im se za to

c) Ništa igraj pirate sve dok ti omiljena igra nebude crashala jer tvoj dragi SKIDROW nije bio u stanju ukloniti trigere koje je developer zakačio za igru.

d) Pročitaj još jednom sve.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
4 godine
neaktivan
Weky slazem se, ja imam preko 100 originala...

Ali... rabim te piratske stvari da testiram i vidim kakva je igra i kako se ponasa... i nakon toga kupim...

Recimo to sam ja...
In Control
2 godine
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Ali... rabim te piratske stvari da testiram i vidim kakva je igra i kako se ponasa... i nakon toga kupim...

Recimo to sam ja...

Dobro nismo sad u crkvi, i ja koristim pirate. Ali definitivno potpuno podržavam originale i sve što mi se svidi kupim i zahvalim na taj način developeru. I uzivam u igri i ljepo se smijem što pirati nemogu igrati tu igru. Ako je i mogu igrati mogu je iskusiti tek 50% (Samo SP) u najvecem broju slučajeva.

Recimo, nemam para da kupim nadolazeci Visual Studio 2010, vec koristim piratski 2008 jer mi je za moje kucno programiranje nepotreban i PRESKUP. Isti slučaj AutoCAD.

50000kn platiti za takav softver ipak nebih. Ali igre su jeftine (200-250kn max) po izlasku tako da nevidim problem u cjeni. Pa netko toliko spiska na prokleto glupe izlaske i opijanja, kladenje, cigarete i sl. A za mene je to 24244343x vece bacanje para.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 21:54 (Weky).
4 godine
neaktivan
Isto misljenje...

kad ti se igra svidja... kupuj original... bar sada ima akcija koliko hoces preko steama i slicnih...
In Control
22 mjeseca
protjeran

ocu ja platit za neku igru 300-500 kuna a mozda  mi se i ne svidi i dosadi mi za sat vrimena.... ko to placa 500 kuna sat vrimena ajde ti meni reci???

X
4 godine
neaktivan
ćema kaže...

ocu ja platit za neku igru 300-500 kuna a mozda  mi se i ne svidi i dosadi mi za sat vrimena.... ko to placa 500 kuna sat vrimena ajde ti meni reci???

Pa probas piratsku, vidis jel ti se svidja...

zatim je maknes s kompa... cekas neki popust na istu igricu na steamu i platis cca 140 - 200 kn...

Eto recimo... to ti je savjet...

A to sto su ljudi i djeca pohlepni idioti pa zele odigrati svaku hebenu igru koja izadje...

In Control
2 godine
protjeran

Da sve se moze kad se hoce.

Uvjek ima dobrih igara na akcij (steam = zakon), a i na drugim portalima, game.co.uk, dvd.co.uk, g2play i sl.

Recimo, evo novi F1 2010 na game.co.uk košta oko 250KN, što je za još neizašlu visoko buđžetnu igru smješno malo i s obzirom koliko ce ista ponuditi zabave.

Naravno ako negledate dalje od algoritma i sl. hrvatskih trznica normalno da je preskupo. Zato su strani ducani sasvim jeftini i pruzaju igru taman koliko nudi zabave.

I kupim original i uzivam u igri. Recimo, djeca su počela to shvaćati kada su se dovezali igrati Call of Duty online i onda kada su skuzili sva sranja oko piratske verzije i broj haxora na serverima, i nemogucnost igranja clan base mečeva sa piratima, onda su svi kupili originale.

Tako je i sa drugim igrama. Vecina njih nemozes iskusiti punu čar sa onom verzijom.

ćema kaže...

Tko tebe sili da kupiš "Baš svaku" igru?

Zašto se neraspitaš prije izlaska? Što je developer rekao u vezi igre? Dali je izdao demo? Dali ti se igra svida prema izdatim trailerima i screenshotovima?

Imaš dovoljno vremena da odgovoriš sebi prije izlaska igre da ili ne u vezi kupovini.

BTW, jedina igra koja je po izlasku koštala više od 300kn je Starcraft II, a ta se igra igra barem pola stoljeća i toliko i vrijedi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 22:01 (Weky).
22 mjeseca
protjeran
Weky kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Recimo to sam ja...

Dobro nismo sad u crkvi, i ja koristim pirate. Ali definitivno potpuno podržavam originale i sve što mi se svidi kupim i zahvalim na taj način developeru. I uzivam u igri i ljepo se smijem što pirati nemogu igrati tu igru. Ako je i mogu igrati mogu je iskusiti tek 50% (Samo SP) u najvecem broju slučajeva.

Recimo, nemam para da kupim nadolazeci Visual Studio 2010, vec koristim piratski 2008 jer mi je za moje kucno programiranje nepotreban i PRESKUP. Isti slučaj AutoCAD.

50000kn platiti za takav softver ipak nebih. Ali igre su jeftine (200-250kn max) po izlasku tako da nevidim problem u cjeni.Pa netko toliko spiska na prokleto glupe izlaske i opijanja, kladenje, cigarete i sl. A za mene je to 24244343x vece bacanje para.

LOL pa radije cu potrosit 200 kuna na izlazak nego na igru koju mogu dobit dzaba....

X
2 godine
ćema kaže...

Za to ti sluzi demo...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
4 godine
neaktivan
ćema kaže...

LOL pa radije cu potrosit 200 kuna na izlazak nego na igru koju mogu dobit dzaba....

S tobom ne vrijedi pričati...

tipično neodgojeno derište...

Da su te roditelji učili da poštuješ tudji rad bili bi bolje za sve nas...

In Control
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice