Jeftin(ij)e igre za bugovce

poruka: 41
|
čitano: 1.990
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Jeftin(ij)e igre za bugovce".
4 godine

Svaka vam čast!

Žalosno je samo to da bi cijene bez popusta trebale biti takve, ali eto ipak mi imamo veći životni standard od europe. {#}

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
4 godine
Re: Jeftin(ij)e igre za bugovce
Više stvar do samih prodavača i naših zakona nego do Buga.

Cijene s popustom za Bugovce su više-manje jednake onima na stranim game shopovima.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
21 mjesec
Danny_HR kaže...

Cijene s popustom za Bugovce su više-manje jednake onima na stranim game shopovima.

Zavisi gdje kupujes ali jos uvijek se daju debelo jeftinije naci keyevi za PC

za PS3/X360 su tu negdje...

Kako god se okrene nas zakon il sta vec se treba promjenit nemoze i nemoze mi u UK doci Portal 2 za PS3 316 kuna a kodnas 550 kuna.

Zaboga miloga... i kodnas cijene nikada nepadaju. NIKADA.

Lost Planet 2  za zavvi, shipping besplatan 65 KUNA. Kodnas nevjernovatnih 449 KUNA!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 15:38 (Mew).
4 godine

rasprava o tome sta je jeftinije ili ne po meni je totalno nepotrebna s obzirom da postoji nesto sto se zove torrent

pametnom dosta

It's not who u are, it's who u know.
2 godine
protjeran
Danny_HR kaže...

tocno to, jbg kad smo drzava od ku...

Obi Wan kaže...

rasprava o tome sta je jeftinije ili ne po meni je totalno nepotrebna s obzirom da postoji nesto sto se zove torrent

pametnom dosta

srece bog da nisu svi pametni poput tebe

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
4 godine
dado8 kaže...
Danny_HR kaže...

Obi Wan kaže...

pametnom dosta

reci to djeci kojima mater i otac oboje dobivaju minimalac po 2000 kn (ili ako oces jos bolje, samo jedan roditelj radi) oce li im kupovat nove igre svako malo koje kostaju 200-300 kn.

jos pogotovo platit toliko love za s.r.a.n.j.e  od igre kao npr Dragon Age 2.

It's not who u are, it's who u know.
3 godine

Daj prestani zagađivati temu, opet će početi flame pros&cons piratstva. Nije tome ovdje mjesto. 

Ako ne kupuješ igre, ne miješaj se u temu u kojoj se raspravlja o tome, odi tamo gdje se raspravlja o trackerima, crackovima i sl.

15 mjeseci
Obi Wan kaže...
dado8 kaže...
Danny_HR kaže...

Obi Wan kaže...

pametnom dosta

reci to djeci kojima mater i otac oboje dobivaju minimalac po 2000 kn (ili ako oces jos bolje, samo jedan roditelj radi) oce li im kupovat nove igre svako malo koje kostaju 200-300 kn.

jos pogotovo platit toliko love za s.r.a.n.j.e  od igre kao npr Dragon Age 2.

A zašto bi djeca trebala imati svaku igru koja izadje????? Nek se odu igrati vani, nešto trenirati, nek uče svirati neki instrument, ima puno bolje zabave od igara na kompu/konzoli.

3 godine

ObiWan, igre su luksuz, deal with it!

On topic: svesrdno pozdravljam ovu akciju! Napokon nešto za pohvalit se kad me cura pita "šta ti imaš od tog foruma da si na njemu deset sati dnevno?!". {#}

Mali diplodokus
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 17:34 (M_dipl.).
2 godine

pogledajte šta je napravio digitalonline i rasprodan je koliko čujem.

Zašto bug nebi dijelio ključeve za malo golda u wotu.I ja bi ga kupio prvi put nakon sto godina

4 godine
Danny_HR kaže...

Do prodavača i zakona manje, koliko do tržišta. Iskreno, volio bih čuti više iskrenih komentara jer sam osobno sudjelovao u kreiranju ove akcije. Tržišni zakoni su prilično brutalni i teško se nositi sa domaćom a kamoli stranom konkurencijom.

Posebno je to UK tržište koje ima drugačiji porezni sustav, količine koje omogućavaju brže padove cijena i funtu - koja je trenutno vrlo vrlo nisko spram eura na kojem počiva naše gospodarstvo.

Ulazne cijene su prilično slične ali količine nimalo i tu je glavna kvaka.

Recimo ako se gledaju cijene na amazon.de - preslika naših preračunato u kune, i tako sa dosta EU trgovina. Nažalost je naša situacija takva da se mora gledati u u nekoliko desetaka kuna, a zbog gornjih razloga neki si mogu priuštiti nuditi svu robu jeftinije.

Ideja je bila omogućiti kupovinu u RH i bez kartice (pouzećem), poštarina je besplatna sa dostavom u roku 2 dana i slično. Nadam se da će neki to i prepoznati.

-- HaHa na sve
4 godine
HaHa kaže...

Do prodavača i zakona manje, koliko do tržišta. Iskreno, volio bih čuti više iskrenih komentara jer sam osobno sudjelovao u kreiranju ove akcije. Tržišni zakoni su prilično brutalni i teško se nositi sa domaćom a kamoli stranom konkurencijom.

Nije li prilagođavanje cijene jedan od načina nošenja s konkurencijom?

Shvaćam da je porez veći ovdje, na to sam zapravo mislio kad sam spomenuo "zakone", no od nedavno je i u UK VAT podignut na 20%, što znači da je samo 3% niži nego ovdje. Naravno ovo ne mora značiti ništa. Ja bih osobno volio saznati nešto više o tome, jer ovakve cijene zapravo tjeraju zdrav razum da kupi negdje drugdje. Daleko od toga da ja ne bih volio kupovati kod nas, naravno da bih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 20:50 (Danny_HR).
4 godine

napokon ću si priuštit CS Source!

pitanje je samo.. pomoći "našima" i platiti 40ak kuna skuplje..??

edit:

vidim da je ipak 135kn na akciji.. dat ću našima da zarade nešto..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 22:59 (nixass).
2 godine

PS3 120 GB Slim Refurb + gratis Blu Ray daljinski upravljač

1.999,00 knPromo cijena:1989 Kn

e to ja zovem sniženje!! sigurno nećete propasti s obzirom koliko dajete od sebe?

17 mjeseci
Danny_HR kaže...
Shvaćam da je porez veći ovdje, na to sam zapravo mislio kad sam spomenuo "zakone", no od nedavno je i u UK VAT podignut na 20%, što znači da je samo 3% niži nego ovdje. Naravno ovo ne mora značiti ništa. Ja bih osobno volio saznati nešto više o tome, jer ovakve cijene zapravo tjeraju zdrav razum da kupi negdje drugdje. Daleko od toga da ja ne bih volio kupovati kod nas, naravno da bih.

Izdavačeva preporučena cijena igre za europsko tržište iznosi 49.99 € za PC igru i 59.99 € za konzolašku. Preračunato, to je 372 kn i 446 kn. Hrvatska je premalo tržište da se tretira poput britanskog ili ruskog, pa je jednostavno prilagođeno europskom. Budući da se cijene ne mogu mijenjati kako vjetar puše, odnosno kako eur pleše na tečajno listi, onda su cijene pozicionirane ovako kako jesu. Konzolaške igre u hrvatskoj već dugo koštaju 449 kuna umjesto 500 i više, a u zadnje vrijeme vidim sve više povoljnijih igara čim dođu na police.

U Velikoj Britaniji cijena igre ne ovisi o porezu. Dugo sam tražio odgovor kako mogu imati takve cijene igara, no ništa nije urodilo plodom. Ako si imao priliku otići u VB, tamo su cijene još smiješnije nego na web shopovima. Nije neobično naći mjesec dana stari konzolaški hit po 8-9 funti, dok u takozvanim bargain binovima za cijenu jedne igre (cca 400 kuna) možeš izaći s punom vrećicom igara. Dođe nekakav novi hit, i praktički isprazne police s igrama, novim i starim u tu košaru, gdje su igre redovito po 2-5 funti.

4 godine
moderator
mausflee kaže...

PS3 120 GB Slim Refurb + gratis Blu Ray daljinski upravljač

1.999,00 knPromo cijena:1989 Kn

e to ja zovem sniženje!! sigurno nećete propasti s obzirom koliko dajete od sebe?

Kome se obraćaš - Bugu? Sniženje daje GMC, a ne Bug, tako da nama od toga ni koristi ni štete. Ako ti je skupo, nemoj kupovati.

Osim toga, vijest se isključivo orijentira na cijene igara - Shift 2 ti je sa 350 spušten na 220 kuna, a Pc Dirt 3 sa 350 na 234 kune, konzolne verzije isto jeftinije po 100 i kusur kuna. 

Edit: evo objašnjenja

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 10:25 (Drago).
4 godine
Sinatra kaže...

Izdavačeva preporučena cijena igre za europsko tržište iznosi 49.99 € za PC igru i 59.99 € za konzolašku. Preračunato, to je 372 kn i 446 kn. Hrvatska je premalo tržište da se tretira poput britanskog ili ruskog, pa je jednostavno prilagođeno europskom. Budući da se cijene ne mogu mijenjati kako vjetar puše, odnosno kako eur pleše na tečajno listi, onda su cijene pozicionirane ovako kako jesu. Konzolaške igre u hrvatskoj već dugo koštaju 449 kuna umjesto 500 i više, a u zadnje vrijeme vidim sve više povoljnijih igara čim dođu na police.

U Velikoj Britaniji cijena igre ne ovisi o porezu. Dugo sam tražio odgovor kako mogu imati takve cijene igara, no ništa nije urodilo plodom. Ako si imao priliku otići u VB, tamo su cijene još smiješnije nego na web shopovima. Nije neobično naći mjesec dana stari konzolaški hit po 8-9 funti, dok u takozvanim bargain binovima za cijenu jedne igre (cca 400 kuna) možeš izaći s punom vrećicom igara. Dođe nekakav novi hit, i praktički isprazne police s igrama, novim i starim u tu košaru, gdje su igre redovito po 2-5 funti.

Razumijem ja to, međutim teško mi je povjerovati da je u HR nemoguće sniziti cijene igara, pogotovo obzirom da je internet kupovina postala potpuno uobičajena i svatko sa imalo zdravog razuma rađe će uštediti.

Siguran sam da ću putem ove promotivne akcije kupovati, budući da su više manje igre tada cijenom približne onima vani, primjerice Dirt 3 je 233 kn a ja sam ga platio 226. I to je ok, da sam znao da će biti ova ponuda kupio bih ga ovdje.

Međutim problem je što sam ja osobno kupio The Witcher 2 za 200 kn, a cijena u GMC-u, Algoritmu i Sophosu nije ispod 300-ak kuna. L.A. noire je 549 kuna, ja sam ga platio 300. Hej, tko je tu lud?! Meni je to potpuno neprihvatljivo. Obzirom da godišnje kupim najmanje 12 igara, odnosno minimalno jednu igru mjesečno, mnogo uštedim narudžbom izvana.

Da ovdje mogu kupiti igru po cijeni čak 20-30-40 kuna većoj, učinio bih to bez puno razmišljanja. Ali 100 kn više za igru ne dam. Ne može me nitko uvjeriti da cijena nije mogla biti niža.

Na kraju krajeva, vjerujem da nisam jedini koji kupuje ovoliko igara, dapače. A takvi bi se ljudi uredno okretali domaćim dućanima da su cijene realnije. Samim time, mislim da bi i game shopovi zaradili više. Kad uđem u lokalni game shop i gledam cijene bljuje mi se.

Ali da, kod nas gdje su ljudi pohlepni i ne razmišljaju dugoročno možda ovo nije ništa neobično.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 10:20 (Danny_HR).
4 godine
moderator

Dijelom te razumijem, ali stvar je u tome da si među rijetkima koji kupuju igre, iako se igraju svi.

Problem je što ako prodaš par milijuna nečega s maržom od 1% opet si više zaradio nego ako, kao u nas, prodaš par stotina nečega s bitno većom maržom. Sinatra je u pravu kad shvaća problem malih tržišta. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 10:24 (Drago).
17 mjeseci

Nažalost, naših parsto igara se ne može mjeriti s nekoliko desetaka tisuća u njemačkoj ili velikoj britaniji, zar ne?

Trgovinama je svejedno bile cijene više ili niže. Vjerujem da ovim akcijama trgovina nema nikakvu zaradu, eventualno privuče kupca da se ponovo vrati i kupi drugu, možda skuplju igru. Da snize cijenu igre sto kuna, trebaju sigurno prodati pet igara na jednu dosadašnju da bi pokrili isti budžet. No znam da ti Danny nisi od jučer, i nisi toliko naivan da misliš da bi cijena od 250 kuna za PC igru napravila značajnu razliku u odnosu na 350. Većina će skinuti torrent bez obzira na cijenu igre, dok će ostali isto tako skinuti torrent, no odvažiti će se kupiti ruski CD-key za 100-150 kuna.

S druge strane, neće ti biti teško povjerovati da se unatoč cijenama, uopće ne isplati držati prodaju igara u hrvatskoj. Prodaju igara na životu kod nas drže Simsi, PES-ovi i bonovi za World of Warcraft. Ostalo se sve broji u desecima prodanih primjeraka.

4 godine

Razumijem taj dio i ne očekujem da će cijene kod nas ikada biti iste onima vani, naročito u UK koje je poznato po niskim cijenama igara.
I kao što sam rekao, da se radi o razlici koja nije drastična, ajde i 50 kn bi prošlo, uredno bih kupovao ovdje i ne bih čekao par dana da igra dođe.

Al dobro, valjda ljudi znaju što i zašto rade. Nisam stručnjak i nebi se štel mešat pretjerano. :)
Dok je ovakvih finih promocija možda ostavim lovu ovdje, van toga nema šanse.

A što se same prodaje kod nas tiče, nisam ni jednom bio u Algoritmu a da netko nije izašao iz dućana s igrom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 10:32 (Danny_HR).
17 mjeseci

SoldOut izdanjem.{#}

3 godine

Super ponuda..stvarno plus za gmc ali što s nama xbox korisnicima..mislim da su dvije igre i više nego jadna ponuda zar ne? Da su cijene do 50kn višlje nego vani uzeo bih sigurno iz Hrvatskih dučana ali ovako ,mislim da ću i dalje nastaviti kupovati vani

p.s

GMC povečajte ponudu za xbox :)

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
4 godine
moderator

Koliko sam shvatio, zbog tog što je Xbox lako krekati, takvi kao ti što kupuju ige u nas su gotovo napoznat pojam, pa se zato i ne isplati previše držati naslove za Xbox.

This space for rent!
3 godine

Moguće,makar imam dojam da su cijene prihvatljivije da bi i kupaca bilo više.Na jednom forumu(neželim reklamirati) postoji velika večina forumaša(50-tak i više) samo iz Zagreba koja ima isti problem ko ja ..ili su igre preskupe ili imaju u ponudi samo dvije :S

Kako god bilo ove oba dvije igre naručujem s GMC-a jer cijena je prihvatljiva onoj u engleskim web shopovima.

A što se tiće modificiranja xboxa tko želi ostati igrati online poslije ban wava ne preporučujem modifikaciju no to ovdje nije tema tako da nekom drugom prilikom ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 11:53 (Hrvojestr).
3 godine

Pa Svijetu medija se isplati. Imaju čak i sniženja za neke naslove npr. Gears of War se mogao kod njih dobiti za 60 Kn, vidim da je Alan Wake po 160, Halo 3 150 itd.

3 godine
Tvrdy kaže...

Pa Svijetu medija se isplati. Imaju čak i sniženja za neke naslove npr. Gears of War se mogao kod njih dobiti za 60 Kn, vidim da je Alan Wake po 160, Halo 3 150 itd.

Točno Svijet Medija je jedini prihvatljivi dučan u kojemu povremeno kupujem i može se naći jeftinije igre nego bilo gdje u Zg-u i šire ;)

4 godine
Ima i Fable 3 za 250. WooHoo!
3 godine
Drago kaže...

Koliko sam shvatio, zbog tog što je Xbox lako krekati, takvi kao ti što kupuju ige u nas su gotovo napoznat pojam, pa se zato i ne isplati previše držati naslove za Xbox.

Još nešto što sam propustio u tvom postu ;)

Znam da je Xbox lako modati,ali što je s PC igrama ..ponuda je ogromna a torrenti   puni igara za PC.Sve puno piratluka..Više od 80% igrača igra samo pirate,a ponude su opet tako velike..Neznam ali mislim da bi ponuda jednostavno trebala biti veća..Bar 15-20 igara i to onih novijih ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 12:11 (Hrvojestr).
2 godine

Hvala na ponudi, no Steam akcije su i dalje daleko najbolji izbor.

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
3 godine
Tallahasee kaže...

Hvala na ponudi, no Steam akcije su i dalje daleko najbolji izbor.

Netko voli box verzije igre? Jesi na to mislio..čini se da nisi

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 12:49 (Hrvojestr).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice