^^meni ovo nema smisla ili ima...
dakle, zasto konzolu kad se sve to moze na tabletu, to onda povlaci pitanje zasto na tabletu kad mozes na PC-u?
^^meni ovo nema smisla ili ima...
dakle, zasto konzolu kad se sve to moze na tabletu, to onda povlaci pitanje zasto na tabletu kad mozes na PC-u?
Pa baš ta standardizacija i duži vijek su po meni prednost, jer se naigraš svega što izađe za konzolu koju imaš u tom periodu.
Ovo s tabletima mi previše liči PC gamingu, pa bi svako malo mijenjao tablet/smartphone jer eto imaju jači koji pogone igru koja je tek izašla dok tablet star godinu dana to ne može.
Jebus, svi nesto misle, izjavljuju, jbt, ova nasa industrija se pretvorila nekakav selebriti soubiz. Jos malo pa cemo imati svoju verziju geekovskog Red Carpeta...
e, upravo to... samo sto je tablet jos i skuplji od pc-a, a i od konzole...
Trebao si reć"zašto na pc-u kad može na tabletu"!
Malo pretjeruju sa guranjem Tableta kao i sa 3D.Pojavio se neki tamo Tablet sa kontrolama sa strane i sad svi misli da je za vrhunski gaming.
Kolko znam grafički najbolje odrađena Tablet igra je Rage,ovo sve ostalo su Indie igre i definitivno ne spadaju u rang sa konzolama!
Malo pretjeruju sa guranjem Tableta kao i sa 3D.Pojavio se neki tamo Tablet sa kontrolama sa strane i sad svi misli da je za vrhunski gaming.
Kolko znam grafički najbolje odrađena Tablet igra je Rage,ovo sve ostalo su Indie igre i definitivno ne spadaju u rang sa konzolama!
Nevezano uz temu, tablete i konzole; to sto je igra indie, ne znaci da je losa ili da se ne moze mjeriti s blockbuster naslovima.
konzola kad izađe to je ok nekih godinu-dvi, posli toga mos je komotno bacit u smece. tako je to sa svim tim tableticima, pametnim telefoncicima
Nevezano uz temu, tablete i konzole; to sto je igra indie, ne znaci da je losa ili da se ne moze mjeriti s blockbuster naslovima.
Možda misle da je iz indije.
Inaće da apsolutno se slažem.
Možda misle da je iz indije.
Inaće da apsolutno se slažem.
Hahaha, iz Indije. Ova je dobra, nije mi uopce na pamet palo tako nesto :D
indie igre ne moraju bit lose al ne mogu se mjerit s blockbusterima koji guraju industriju naprijed kao recimo trenutno najbolja igra na svijetu battlefield 3. a i taj lik sven vincki prica viceve i baljezga gluposti ko da je on neki nostradamus pa da sad moze predvidjet buducnost. pih...
Nisam ja rekao da su loše(dapaće mogu biti izuzetno zabavne)ali to nije isti rang.
I zato sve najave da će Tableti uništiti laptope,konzole i PC-e idu u kategoriju preko ruba znanosti.
Kakve bi to baterije trebali izmisliti da dobijemo snagu kao na PC-u ili konzoli?
indie igre ne moraju bit lose al ne mogu se mjerit s blockbusterima koji guraju industriju naprijed kao recimo trenutno najbolja igra na svijetu battlefield 3. a i taj lik sven vincki prica viceve i baljezga gluposti ko da je on neki nostradamus pa da sad moze predvidjet buducnost. pih...
Da BF je najbolji ako si u rangu godina od 14-18. Slažem se s tobom.
Ako se netko bavi nekom granom industrije/tehnologije/znanosti on je u tom području puno stručnija osoba od tebe (mene i bilo koga drugog koji je na ovom forumu, a ne bavi se time). Ta osoba posjeduje znanje koje ti sigurno nemaš i trebalo bi bar "saslušati" njegovo predviđanje,a ne ga odmah odbaciti. Dok s druge strane i takvi stručnjaci znaju nekad imate provale (sjetimo se Bill Gates-a i njegove izjave o maksimalnoj količini RAM-a, iako u kontekstu u kojem je govorio imao je pravo)
Danas industriju igara naprijed više guraju indie igre nego bilo koji blockbuster koji je izašao zadnjih par godina (izuzev par "bisera"). Sve ostalo su generičke igre koje se rade na jedan te isti način, sa vrlo sličnim gameplay-om (sa malim razlikama). Jedino se mijenja grafika, koja nije više toliko "revolucija" nego samo "man power" velikih studija, koji imaju radnu snagu i vremena da peglaju grafiku u detalje. Praktički još nismo vidjeli prednosti ostalih DX-eva naspram 9-tke.
Indie igre možda ne "pršte" grafikom (jer nemaju 10 dizajnera da peglaju "jedna vrata 2 tjedna"), ali gameplay je uvijek par razina više, zabava je uvijek par razina bolja.
Nisam ja rekao da su loše(dapaće mogu biti izuzetno zabavne)ali to nije isti rang.
I zato sve najave da će Tableti uništiti laptope,konzole i PC-e idu u kategoriju preko ruba znanosti.
Kakve bi to baterije trebali izmisliti da dobijemo snagu kao na PC-u ili konzoli?
Kakve ti baterije uopće i trebaju. Zaštekaš ga u struju i "piči miško". Pravi game-ing će se sigurno ubrzo preseliti na tablete, ako ne čak i na SP (smartphone).
Moja pretpostavka je da će se napraviti neki docking gdje ćeš ubaciti to čudo, docking prištekan na TV, na docking razni kontroleri i "zabava može početi". Već danas bilo koji tablet, SP može raditi praktički iste stvari ko i PC, jedino mu još fali "snage". Ali koliko vidimo brzina kojom SP/Tableti dostižu PC je nevjerojatna.
Pred 2-3 godine su bili na razini PC-a iz 2000. Danas su na razini PC-a iz 2006. Znači skoro pa dupli napredak.
@dado
mogu ti ja sad linkovat 100 drugih strucnjaka koji su u industriji desetljecima (od miyamota do kojime) koji ce rec kako o smrti konzola nema govora, kao sto ima dosta misljenja koja govore o "smrti igranja na PCu". poanta je da nitko nije u pravu kada daje predvidjanja o buducnosti i da mozemo samo sudit o stanju kakvo imamo danas a stanje je takvo da jos nema govora ni o smrti igranja na PCu ni o smrti konzola. eno predvidjalo se nedavno i kako ce 3ds fejlat, kako nema sanse danas kad vladaju pametni mobiteli pa se ipak prodaje ko lud. da malo cesce pratis ovu rubriku znao bi i da je uvazeni novinar tonci hejter konzola i da je ovog lika svena izvadio "iz guzice" samo da bi mogo malo zatrolat po konzolama. ako dodje (u dalekoj buducnosti) do smrti kozola sumnjam da ce hardcore publika prec na pipkanje po tabletima, prije ce se radit o nekom potpuno novom sustavu upravljanja, nekakvoj verziji matrixa mada je to jos daleko...
a da igre kao la noir, skyrim, witcher 2, bf3, uncharted 3 i slicne guraju gaming naprijed puno vise od jednog bazicnog limba di imas samo lijevo-desno i skok ili minecrafta di se igras sa lego kockicama ili vec nekakve slicne indie igre mi je bespredmetno uopce raspravljat.
Ja mislim da je on ovom izjavom htio reći da se tableti i SP-ovi razvijaju i jačaju tom brzinom da će uskoro doseći konzole a samim time i konzole će postat beskorisne jer zar nije bolje imat lagano portabilnu stvar iste jačine kao i "fiksirana" konzola ??? U neku ruku se slažem s tim ali tu ima još sigurno još milijardu mali stavki kojih se mora uzeti u obzir tako da je svašta moguće... 
Ja mislim da je on ovom izjavom htio reći da se tableti i SP-ovi razvijaju i jačaju tom brzinom da će uskoro doseći konzole a samim time i konzole će postat beskorisne jer zar nije bolje imat lagano portabilnu stvar iste jačine kao i "fiksirana" konzola ??? U neku ruku se slažem s tim ali tu ima još sigurno još milijardu mali stavki kojih se mora uzeti u obzir tako da je svašta moguće... 
a otkud on zna kakve ce tocno konzole izac za godinu dvije? koliku procesorsku snagu ce imat i za iscrtavanje koliko dobre grafike ce bit sposobne? i po najpesimisticnijim pretpostavkama bit ce minimalno 5 puta jace od danasnjih! meni je za pocetak uopce imbecilna pretpostavka da ce u narednih 5 godina i jedan tablet bit te snage. jbt ne mozes fizicki strpat u taj mali prostor tolko kolko mozes u kuciste konzole nit mozes tu sirovu snagu izvuc iz obicne baterijice, pa sve i da spojis tablet u struju nema logike da ga je***.
slazem se da je svasta moguce u games master rubrici vijesti. LOL
Meni se čini da ti nemaš pojma što uopće indie označava. Well, suprise, suprise...
PC, je jedina konstanta, sve drugo se mjenja, tako ce se i konzole izmjenit