Mass Effect 3 ipak s novim završetkom

poruka: 94
|
čitano: 3.857
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Mass Effect 3 ipak s novim završetkom".
5 godina

platite 10€ i imate zavrsetak dragi kupci...

It's not who u are, it's who u know.
2 godine
Re: Mass Effect 3 ipak s novim završetkom
Obi Wan kaže...

platite 10€ i imate zavrsetak dragi kupci...

Jeftin Si!!

Bez 50€ nece se niti razgovarati.{#}

2 godine

Jednom kad zas*reš, teško možeš ispraviti. Ovo prekasno dolazi....

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
5 godina

"Na temelju istraživanja, producent Casey Hudson i njegov tim rade na dodatnom sadržaju koji će pomoći u otkrivanju odgovora i boljem razumijevanju priče za one koji traže objašnjenje završetka" kaže Muzyka i dodaje: "Radimo na održavanju pravog balansa između umjetničkog izražaja originalne priče i povratnih informacija fanova koje smo primili".

I iz ovog autor zaključuje da će mijenjati kraj (?), po meni će prije dodatno objasniti postojeći, najvjerovatnije teoriju indoktrinacije jer jedino ona koliko toliko objašnjava rupe u priči ali i postavlja nova pitanja.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 21:18 (Prince-Artas).
5 godina
Prince-Artas kaže...

"Na temelju istraživanja, producent Casey Hudson i njegov tim rade na dodatnom sadržaju koji će pomoći u otkrivanju odgovora i boljem razumijevanju priče za one koji traže objašnjenje završetka" kaže Muzyka i dodaje: "Radimo na održavanju pravog balansa između umjetničkog izražaja originalne priče i povratnih informacija fanova koje smo primili".

I iz ovog autor zaključuje da će mijenjati kraj (?), po meni će prije dodatno objasniti postojeći, najvjerovatnije teoriju indoktrinacije jer jedino ona koliko toliko objašnjava rupe u priči.

ma nek objasne kraj kako god oce samo da ima smisla...

4 godine

To je sve unaprijed dogovoreno u Biowaru. Platiti 10€ da bi vidio drugi završetak je čista pljačka  

15 mjeseci
Odjednom, piratstvo se ne čini kao loš izbor.

31 0 hvala 0
20 mjeseci

stize nam sasvim nova era,u kojoj dlc postaje stvar proslosti,pripremite se za dle-download end,ako ste nezadovoljni kako se zavrsilo za novce to mozete promjeniti.muka mi je od danasnjeg gaminga,od 95 sam igrac,i prosao sam sve to poglupivanje,to dlcisanje,i kad pocne ova nova dle era,vrlo vjerovatno ubrzo stize i rpg,u kojom cemo za nesto novca,moci birat ocemo bit losi ili dobri,tj bice nam ponudjena samo jedna mogucnost (u rpg igri) a ostale moram kupiti

nije mi svejedno,nemojte mi doci sa glupostima kao ako ti se nesvidja nemoj kupiti,zbog tog razmisljanja danas uboga svaka igra ima dlc,od oni 5$ per costume,do oni 15$ 4 maps,jos samo kad mi snickers pocnu prodavat u gta

28 0 hvala 0
22 mjeseca

posto nisam kupio igru vidjet cemo kako ce to sve zavrsit... i ako budem zadovoljan uzet cu kasnije neki goty edition ili slicno.. trebali bi bit fer pa dat taj dlc besplatno no sve se bojim..

xfact
4 godine
=xfact= kaže...

posto nisam kupio igru vidjet cemo kako ce to sve zavrsit... i ako budem zadovoljan uzet cu kasnije neki goty edition ili slicno.. trebali bi bit fer pa dat taj dlc besplatno no sve se bojim..

Pogledaj, Mass Effect 2 je izašao 2010. I do dan danas oni nisu ponudili nikakvu ultimate verziju koja bi uključivala sve DLC-ove, kao naprimjer s DA:O. A i mislim da se ni cijena DLC-ova za ME2 nije nimalo mijenjala od njihovog izlaska do danas, tj. da je ostala ista. Tako da teško da možemo očekivati da će ikoji DLC za ME3 biti besplatan.

ME2 nisam uzimao baš zbog brda DLC-ova koje ima, pošto ne želim plaćati cijenu neke pune igre samo za DLC-ove, tako da nekako mislim da ni ME3 neću uzimati. Osim ako se zvijezde poklope pa izdaju ME3 Ultimate edition jednog dana.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:05 (Rhox).
5 godina

Za početak da kažem, nisam igrao ME3, nisu mi se sviđali ni prethodnici pa nisam "pogođen" završetkom ma kakav on bio. Međutim, smatram da je potpuni apsurd ovo što se od cijele ove priče radi.

Igrači si uzimaju za pravo određivati što kao završetak valja, a što ne. Jesu li se ljudi do sada bunili na završetke knjiga, filmova...? Po čemu su igre drugačije?

Bioware je imao viziju koju je u igru pretočio na način na koji je smatrao da treba, odakle bilo kome pravo zahtjevati promjenu ili na bilo koji način utjecati na Biowareovu odluku?

Ne radi se tu o gameplayu, o tehnikalijama niti nečem sličnom, radi se o kreativnom dijelu igre na koji utjecaj smije i mora imati isključivo developer.

Ono kako razmišljam je najbolje opisao Ken Levine:

http://vrge.co/GGPz75

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
5 godina
Danny_HR kaže...

Za početak da kažem, nisam igrao ME3, nisu mi se sviđali ni prethodnici pa nisam "pogođen" završetkom ma kakav on bio. Međutim, smatram da je potpuni apsurd ovo što se od cijele ove priče radi.

Igrači si uzimaju za pravo određivati što kao završetak valja, a što ne. Jesu li se ljudi do sada bunili na završetke knjiga, filmova...? Po čemu su igre drugačije?

Bioware je imao viziju koju je u igru pretočio na način na koji je smatrao da treba, odakle bilo kome pravo zahtjevati promjenu ili na bilo koji način utjecati na Biowareovu odluku?

Ne radi se tu o gameplayu, o tehnikalijama niti nečem sličnom, radi se o kreativnom dijelu igre na koji utjecaj smije i mora imati isključivo developer.

Ono kako razmišljam je najbolje opisao Ken Levine:

http://vrge.co/GGPz75

sve je to ok, ali oni su najavljivali smislen kraj. to znaci potpuno razjasnjavanje svih pitanja. na kraju su napravili jos goru stvar, da je doslo do toga da ljudi vode filozofske rasprave i igru rastavljaju na proste faktore trazeci razlog zasto se u igri nesto dogodilo. isto tako to me podsjeca na zavrsetak filma I Am Legend sa will smith-om u glavnoj ulozi koji je dobio plesku zbog toga (ne will smith nego film). o tome vise na wikipediji.

ja ipak smatram da je u ovom slucaju glavni razlog ovakvog kraja ea, odnosno pozurivanje bioware-a, koji je rezultirao skracivanjem igre koliko je to god moguce. da u kojem slucaju i bioware poslusa fan base i napravi novi kraj on ne bi mogao biti gotov za mjesec dana, jer za dlc sadrzaj treba dosta vremena dok on prođe te certifikate i gluposti (totalbiscuit u jednom od svojim mailbox-a je govorio o tome). stoga nije nemoguce uzeti u obzir da taj kraj vec postoji i da bioware radi na njemu, tj polira ga. a i dovoljno je vidjeti njihov twitter profil u kojem ima komentara da fanovi budu strpljivi.

zivi bili pa vidili. 

5 godina

Ali zašto bi baš sve moralo imati definitivan kraj?

U životu sam gledao nekoliko filmova i pročitao par knjiga koje jednostavno nisu imale kraj, bar ne definitivan koji zaključuje priču.

Možda upravo to bila njihova želja, a možda su obzirom da ME franšiza nije gotova, već samo priča o Shepardu, imali ideju da će u jednoj od novih ME igara neke stvari pojasniti.

Ponavljam, nisam igrao pa zapravo znam tek ono što sam čitao, nisam doživio taj kraj, ali gledam iz perspektive po kojoj je Bioware upravo ovo želio.
Doduše, sigurno se nisu nadali ovakvim reakcijama igrača.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:25 (Danny_HR).
5 godina
Danny_HR kaže...

U životu sam gledao nekoliko filmova i pročitao par knjiga koje jednostavno nisu imale kraj, bar ne definitivan koji zaključuje priču.

Možda upravo to bila njihova želja, a možda su obzirom da ME franšiza nije gotova, već samo priča o Shepardu, imali ideju da će u jednoj od novih ME igara neke stvari pojasniti.

Ponavljam, nisam igrao pa zapravo znam tek ono što sam čitao, nisam doživio taj kraj, ali gledam iz perspektive po kojoj je Bioware upravo ovo želio.
Doduše, sigurno se nisu nadali ovakvim reakcijama igrača.

ljudi vole happy logicni slijed događaja i happy ending... bar ja spadam u tu skupinu

4 godine

@Danny

Meni je Bioware do sad predstavljao jednu vrhunsku firmu specijaliziranu za RPG igre. Pratim ih već jedno duže vrijeme i uživao sam u mnogim njihovim naslovima, poput NWN, BG, KOTOR, ME, DA. Do DA2 njihove igre su imale vrhunski gameplay, izvrsnu priču, šarolik svijet... Igre su imale svoj uvod, zaplet, vrhunac,preokret i rasplet. Sa zadnje dvije su zakazali. DA2 je zakazao zato što je bio rushan i što se osjetilo na igri, a svejedno je imala kakav takav završetak koji ti je objasnio posljedice tvojih odluka. ME serijal je zamišljen i prezentiran kao igračev utjecaj na ME svijet. Non stop su oglašavali koliko varijabli prenose iz ovog u onaj nastavak, kako svaka odluka ima svoje posljedice... i onda su to sve poništili jednim djetinjastim krajem. Problem je što taj kraj čak nije ni jedinstveno loš, već su ga uzeli iz igre koje je nedavno izašla (DE:HR), da ne govorimo da imaš 3 ista kraja u 3 različite boje!!!  Biowarove igre nikad nisu imale nedorečen kraj, a u ovoj nije bio ni logičan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:30 (Space).
5 godina
Obi Wan kaže...

sve je to ok, ali oni su najavljivali smislen kraj. to znaci potpuno razjasnjavanje svih pitanja.

Danny_HR kaže...

Obećali, naplatili a nisu isporučili, eto zato.

Edit: Skraćivanje citata

Za dom - vjera, ljubav i domovina
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:31 (Vakaka).
20 mjeseci
Danny_HR kaže...

Svatko tko je kupio igru, tim je novcem financirao proizvodnju iste, te imaju prava izrazit svoje nezadovoljstvo.

To sto ce oni izdat dlc koji ce naplacivat je druga strana price i cak mi se cini da je taj kraj namjerno napravljen takav kakav je.

5 godina
Bugzapper kaže...

Svatko tko je kupio igru, tim je novcem financirao proizvodnju iste, te imaju prava izrazit svoje nezadovoljstvo.

Naravno, uvijek svi imaju pravo izrazit nezadovoljstvo, ali ne i zahtjevati promjenu tog kraja.

5 godina
Danny_HR kaže...
Bugzapper kaže...

Naravno, uvijek svi imaju pravo izrazit nezadovoljstvo, ali ne i zahtjevati promjenu tog kraja.

mozes ti zahtjevat sta god hoces, ali bioware nije duzan ispuniti te zahtjeve.

5 godina
Potejto - potato. :)
4 godine

ili nam mogu lijepo negdje napisat objasnjenje kraja! a joj, ne.... to se neda naplatit.

kakvi debili...

@danny

nisam siguran ali ovo je prva igra koja ima ovakav kraj, ako se to moze nazvat krajem (ako se dobro sjecam u deusu je bar nedvosmislen)... aj da je igra nekako umjetnicki nastrojena (ko npr dear esther) pa bi razumio ali ova pucacina, jok! dovoljno je sto su dodatno zasrali serijal s "oglupljivanjem" istog nego jos sad seru kvake da smo mi debili jer ne kuzimo kraj. i jos oce naplatit jer eto, radi debila moraju opet izdat DLC :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
5 godina
Nisam vidio još negdje info da će taj sadržaj, ako ga uopće izdaju, naplatit.
Možda ti ga daju đabe.

Budi optimističan.
4 godine
Danny_HR kaže...
Nisam vidio još negdje info da će taj sadržaj, ako ga uopće izdaju, naplatit.
Možda ti ga daju đabe.

Budi optimističan.

nekako ne vjerujem ali cuj... ko ce ga znati. mozda fakat i bude.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
5 godina
Danny_HR kaže...

Po tome što u knjigi i filmu si pasivni promatrač, dok u igri ti sudjeluješ i odlučuješ slijed događaja (naravno ovisi o igri).

Bioware je non-stop se hvalio kako je priča o shepardu naša priča i da mi oblikujemo kraj i to još "potvrdili" u 5000 intervjua, a sada kada je kraj loš i ne ispunjuje dana obećanja nakon 100+ sati i vaganja odluka u igri onda kukaju o "umjetničkoj slobodi". Ma nabijem ih na neku stvar.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
5 godina
Paolo2612 kaže...
Danny_HR kaže...

Po tome što u knjigi i filmu si pasivni promatrač, dok u igri ti sudjeluješ i odlučuješ slijed događaja (naravno ovisi o igri).

+1

5 godina
Paolo2612 kaže...
Danny_HR kaže...

Bioware je non-stop se hvalio kako je priča o shepardu naša priča i da mi oblikujemo kraj i to još "potvrdili" u 5000 intervjua, a sada kada je kraj loš i ne ispunjuje dana obećanja nakon 100+ sati i vaganja odluka u igri onda kukaju o "umjetničkoj slobodi". Ma nabijem ih na neku stvar.

Da se nadovežem na Paola.

Problem trojke je u tome što je to rpg, a ne klasični fps ili tps. U klasičnim fps-ovima ala COD igrač nema nikakvu ulogu osim da ide i puca. Ovo isto vrijedi i za tps-ove ala Gears of War.

S druge pak strane u rpg-ovima odluke su na strani igrača, a ne developera. Dakle, Ja sam morao razmisliti i odlučiti da li ću spasiti kraljicu u onom tanku ili ju ubiti, Ja sam morao razmisliti i odlučiti hoću li podržati majku ili brata od njezinog pokojnog muža itd....

Na kraju priče u ME2 igrač je imao izbora dok na kraju priče u ME3 igrač nema izbora.

Kraj ME2 izgleda ovako:

1). Svi prežive.

2). Shepar preživi ali par suboraca ne.

3). Suborci prežive ali Shepard zagine.

4). Svi osim Jokera poginu.

Da ne govorim da se na kraju može sačuvati ili uništiti baza od Collectora.

Kao što se vidi, problem kraja nije u tome što on nije happy end, nego je problem u tome što je očigledno BioWare prestao biti kompanija koja proizvodi rpg-ove. Da je ME serijal zamišljen kao klasični fps ili klasični tps Ken Levine bi imao pravo, a ovako ne.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
5 godina
Mass Effect je RPG isto koliko je šah sport.
Just sayin.

Ostalo sve mogu priznati.
3 godine
Paolo2612 kaže...

U igrama sudjelujes u onoj mjeri kojoj ti onaj sto napravi igru dopusti. Postoje knjige u kojima ti odlucujes o razvoju dogadjaja (u koliko odlucis bjezat od Kapetana Kuke - preskoci na str. 85), a isto tako vecina igara je potpuno unaprijed skriptirana i odredjena i ne pruza nikakvu slobodu odabira.

Kraj mass effecta otvoren za interpretaciju i po meni jedini prikladan.

Evo ti jedan spoiler iz RL-a - umrijeti ces!(svi mi naravno)! Kakvog sad smisla ima zivjeti kad ne mozemo utjecat na kraj i ne znamo sta ce se dogodit nakon njega!?!?

5 godina
ansha kaže...
U igrama sudjelujes u onoj mjeri kojoj ti onaj sto napravi igru dopusti. Postoje knjige u kojima ti odlucujes o razvoju dogadjaja (u koliko odlucis bjezat od Kapetana Kuke - preskoci na str. 85), a isto tako vecina igara je potpuno unaprijed skriptirana i odredjena i ne pruza nikakvu slobodu odabira.

Kraj mass effecta otvoren za interpretaciju i po meni jedini prikladan.

Naravno da ta sloboda u igranju nije beskonačna, ali tu nije problem u igri - nego u lažnim obećanjima i PR bulšitu.

Da je ME trilogija film/serija/knjiga - opet bi bilo isto. Velike najave koje obećavaju jedno, a u finalnom proizvodu dobiješ drugo. Ako su najavili kraj trilogije tako da će sve biti lijepo zaokruženo i odgovoreno onda nema mjesta cliffhangerima, WTF? momentima i rupama u priči.

Ljudi se žale na deus ex machina problem - meni to uopće nije problem u priči. Pa u ME1 je trebala flota i pol da jedva riješe jednog reapera i nisam očekivao da će sada ujedinjene snage moći očistiti cijelu reaper vojsku. Znao sam da će biti neko tajno oružje koje će doslovno izvući iz guzice u zadnji moment. Ali lupi jednu od 3 ponuđene tipke, ogromne rupe u priči i nelogičnosti nisam očekivao.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 16:12 (Paolo2612).
5 godina
Danny_HR kaže...
Mass Effect je RPG isto koliko je šah sport.
Just sayin.

Ostalo sve mogu priznati.

ME je rpg svidjelo se to nekima ili ne.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice