Ako DirectX 11 bude tako dobar kako kažu onda su nas dobro zaj.... sa HD4xxx i GTX2xx serijama...
hoću reći da neće biti gamera bez DX11 grafičke kartice....u smeće sve DX10.1 i 10 kartice....
Ako DirectX 11 bude tako dobar kako kažu onda su nas dobro zaj.... sa HD4xxx i GTX2xx serijama...
hoću reći da neće biti gamera bez DX11 grafičke kartice....u smeće sve DX10.1 i 10 kartice....
imam neki osjecaj da ce directX 11 postati standard kao sto je sad jos uvijek directX9, a osjecaj me rijetko vara :)
imam neki osjecaj da ce directX 11 postati standard kao sto je sad jos uvijek directX9, a osjecaj me rijetko vara :)
Da , i ja imam isti osjećaj...Windows 7 će biti toliko dobar da će zamijenit XP ...
a s time dolazi DX11 kao zamjena dx9.0c....
Vista će kao i DX10/10.1 proći nezapaženo(već je prošla) i prisjećat ćemo ih se samo kao
najveći promašaji...
uglavnom...
prodajte svoje slabe kompove(za pola godine će sigurno biti slabi) dok još nešto vrijede
i čekajte (štedite) za i7 i neku DX11 grafu...i win 7 naravno....
Da , i ja imam isti osjećaj...Windows 7 će biti toliko dobar da će zamijenit XP ...
Vista će kao i DX10/10.1 proći nezapaženo(već je prošla) i prisjećat ćemo ih se samo kao
najveći promašaji...
uglavnom...
prodajte svoje slabe kompove(za pola godine će sigurno biti slabi) dok još nešto vrijede
Al pitanje je kolko će DX11 igara bit za pola godine......
Moguće je, al to nije zbog DX11 jer DX11 je praktički isto što i DX10, a DX10 pruža ogromne mogućnosti, DX11 samo nadodaje jos par njih.
Zaključak - Ako bude i najljepša ikada to je zbog DX10.
Moguće je, al to nije zbog DX11 jer DX11 je praktički isto što i DX10, a DX10 pruža ogromne mogućnosti, DX11 samo nadodaje jos par njih.
Zaključak - Ako bude i najljepša ikada to je zbog DX10.
Ista stvar kao sa vistom i sedmicom...da nije bilo viste i svih njenih propusta
sedmica sigurno nebi bila ovako dobra kao šta je....
Drago mi je da se uspijevam suzdrzati da ne kupim HD4890 koji je trenutno prilicno jeftina :). Zapravo je glavni razlog sto se uspijevam suzdrzati to sto se ta kartica voli prilicno grijati. Izdrzat ce 8800GTS jos neko vrijeme :).
A koji su to tocno vistini propusti koje je sedmica ispravila? Barem sto se tice onoga sto prosjecan user vidi. Jedino sto sam kod sebe vidio kada sam umjesto viste x64 stavio win7 RC x64 je nesto brzi boot. Sto se memorije tice out of the box jednako mi jede i jedan i drugi. U radu su mi isto tako jednako responzivni i jedan i drugi. Prakticki je jedino novo sto se na prvi pogled vidi aero peek i izostanak quick launcha (koji se moze ukljuciti, no svejedno nestane nakon kojeg restarta pa opet sve iz pocetka).
najveći promašaji...
uglavnom...
Svako malo malo iZgmize ovakav jedan i glumi Nosterdamusa.Za tvoju informaciju i Vista ce imati direct X 11.Druga stvar,Win7 je optimizirana Vista SP2.Kernel je identican.I treca stvar,o kakvoj ti prodaji kompova govoris.Pa direct x11 sadrzi par novih instrukcija koje omogucavaju lakse programiranje.Samo logican prijelaz sa dx 10.1 na dx11,nikakvih revolucionarnih noviteta nema,niti ces vidjeti ikakvu razliku u grafickom izvodjenu.I cetvrta stvar,kad izadju prve igre za direct x11 u 2012 godini,ti ces ih i dalje moci igrati na directx 10.1.Nadam se da ti je sad bar malo jasnije,da slijedeci put ne bubas gluposti.
Drago mi je da se uspijevam suzdrzati da ne kupim HD4890 koji je trenutno prilicno jeftina :). Zapravo je glavni razlog sto se uspijevam suzdrzati to sto se ta kartica voli prilicno grijati. Izdrzat ce 8800GTS jos neko vrijeme :).
I mene vuče da uzmem HD4890 ili HD4770 crossfire....
ali neću ništa...štedim za i7 920, DDR3 i neku DX11....
samo nemoj slučajno popustit...požalit češ ...hehe
najveći promašaji...
uglavnom...
Svako malo malo iZgmize ovakav jedan i glumi Nosterdamusa.Za tvoju informaciju i Vista ce imati direct X 11.Druga stvar,Win7 je optimizirana Vista SP2.Kernel je identican.I treca stvar,o kakvoj ti prodaji kompova govoris.Pa direct x11 sadrzi par novih instrukcija koje omogucavaju lakse programiranje.Samo logican prijelaz sa dx 10.1 na dx11,nikakvih revolucionarnih noviteta nema,niti ces vidjeti ikakvu razliku u grafickom izvodjenu.I cetvrta stvar,kad izadju prve igre za direct x11 u 2012 godini,ti ces ih i dalje moci igrati na directx 10.1.Nadam se da ti je sad bar malo jasnije,da slijedeci put ne bubas gluposti.
Znam da ti je žao sad tih pustih para što si da za komp koji nema dx11...hehe
Dx11 nije ništa zahtjevniji od dx10...dapače bolje je optimiziran...
tako da tvoja GTX295 ima dx11 ti bi bez problema igrao sve igre sa dx11....
prema tvom odgovoru("kad izadju prve igre za direct x11 u 2012 godini") vidim da ne namjeravaš uskoro uzimati nove komponente...
Možda si promašio vrijeme kad da kupuješ komp...žao mi je...
sve ovo stoji ako doista imas taj komp koji si naveo...
a dx11 igre izlaze već u 2010. godini...tako da...brže se riješavaj te GTX295 dok možeš dobiti pristojne pare
za nju...
sry za dupli post.
Dobro da sam ja odustao od kupovine.... Tamo u 10om ili 11om mjesecu imam namjeru uzet proc+mbo+ram+graf+psu za nekih 2500-3000kn.... Taman neš DX11. Da citiram Hendrixa iz Red Factiona (kad Ultor raznese brod pun rudara-pobunjenika na kojem je gl. lik Parker trebao biti) - "Maybe being slow isn't such a bad thing...."
Da...ajmo baciti naše 'kante' za koje smo dali 'bog zna koliko para' i u ovakva vremena kupiti nove 'kante' kako bi mogli vrtiti dvojku koja podržava Dx 11. Onda će za dvije- tri godine izdati Dx 12 i onda tako u krug. Ali sve mi više izgleda da ćemo uskoro morati prodavati naše stare kante ne kako bi kupili nove, nego kako bi kupili kruh...
sry za dupli post.
Dobro ti je rekao, zapravo. Nadrobio si hrpu gluposti.
Možda...ali samo govorim kako će sa dolaskom win7 i DX11 doći novi standard
koji će zamijenjiti Xp i DX9.0c...
njegov problem ako to ne želi priznati kao istinu...
Možda...ali samo govorim kako će sa dolaskom win7 i DX11 doći novi standard
koji će zamijenjiti Xp i DX9.0c...
njegov problem ako to ne želi priznati kao istinu...
Ne lupetaj. Malo prije si rekao kako je DX 10.1 najveći promašaj.
najveći promašaji...
Samo sam htio naglasiti kako je realnost brutalna...
misliš da sam ja sretan sa C2D 3.0GHz i HD3850...(da bar)
Za godinu-dvije dana svi cemo biti na Win 7 i imat ćemo kakvu-takvu dx11 grafiču...
stvar sa DX11 grafama će biti isto kao kada su izlazile ati-eve 9xxx i nvidi-ine FX5xxx sa dx9....
da budem iskren... ja ostajem na XP-u koliko god to bude moguće...
žao mi je što se ne slažete sa mojim mišljenjem...(al ste me natrpali palcem dolje..hehe)
A ha, i po tebi smo svi trebali prodati dual-core kada su došli quadovi, i opet isto kada je došao i7.
Pa igra se ne radi za najjaču moguću konfiguraciju na tržištu, nego za najrašireniju.
Istina, ova igra je rađena za DX11, ali ako se neće moći vrtiti na GTX295 ili HD4870, ne moram imati kristalnu kuglu da znam da će biti izuzetno kratkog vijeka i da će donijeti velike gubitke proizvođaču.
A ha, i po tebi smo svi trebali prodati dual-core kada su došli quadovi, i opet isto kada je došao i7.
Ne...
očito ne shvaćaš što želim reći...
(prvo pročitaj sve postove na ovu temu pa onda odgovaraj)
I kaj bi sad to meni trebalo znaciti ak bu to najlepsa igra voznji? Ko da se sve gleda kroz ljepotu. Bitno je i ono iznutra a ne samo vanjski izgled. 
Offtopic: Mjenjat PC zbog dx11 je isto ko da ides menjat Porsche GT3 2008. model za ovaj iz 2009. Razlika primjetna samo u papirima.
Samo sam htio naglasiti kako je realnost brutalna...
misliš da sam ja sretan sa C2D 3.0GHz i HD3850...(da bar)
Za godinu-dvije dana svi cemo biti na Win 7 i imat ćemo kakvu-takvu dx11 grafiču...
stvar sa DX11 grafama će biti isto kao kada su izlazile ati-eve 9xxx i nvidi-ine FX5xxx sa dx9....
da budem iskren... ja ostajem na XP-u koliko god to bude moguće...
žao mi je što se ne slažete sa mojim mišljenjem...(al ste me natrpali palcem dolje..hehe)
Samo pricas o novom hardveru,vrtis se u krug.
Shvati da ce sve normalno raditi.
Graficku ces kupiti u ducanu,win ces dobiti preko torrent-a.
Skupi jednom novce i daj ih MS-u,kojem trebas zahvaliti sto igras igre!
Zvuci okrutno,ali tako je.
Ajde i vi i dirt dx11 izgledat ce 5% bolje i to opravdava 2000kn za novu grafičku?
To je samo marketing.
najveći promašaji...
uglavnom...
Znam da ti je žao sad tih pustih para što si da za komp koji nema dx11...hehe
Dx11 nije ništa zahtjevniji od dx10...dapače bolje je optimiziran...
tako da tvoja GTX295 ima dx11 ti bi bez problema igrao sve igre sa dx11....
prema tvom odgovoru("kad izadju prve igre za direct x11 u 2012 godini") vidim da ne namjeravaš uskoro uzimati nove komponente...
Možda si promašio vrijeme kad da kupuješ komp...žao mi je...
sve ovo stoji ako doista imas taj komp koji si naveo...
a dx11 igre izlaze već u 2010. godini...tako da...brže se riješavaj te GTX295 dok možeš dobiti pristojne pare
za nju...
sry za dupli post.
A možda da se zaledimo u tekićem heliju i za deset godina da nam presade glavu pa da napokon igramo kako treba?
Po tebi bi najbole bilo prodati sve staro i čekati da najnovije izađe jer ima famozni dx11? Nemaju svi ljudi para, a kako vidim, ti imaš xp i hd3850?
Nemaju svi ljudi para, a kako vidim, ti imaš xp i hd3850?
Da , haha , nažalost...
a ionako neigram baš..pa nije od tolike važnosti kao proc....
ali smiješno mi je vidjeti vas sve koji imate malo jače DX10 grafe (GTX 295 , HD4850 CF)
kako sa mukom u želucu čitate ovaj naslov ...
Možda bi bilo dobro da izbace DX9 render da ostane samo DX10 i DX11 :D
Da , haha , nažalost...
ali smiješno mi je vidjeti vas sve koji imate malo jače DX10 grafe (GTX 295 , HD4850 CF)
Uopće sa mukom ne čitam naslov, iskreno me zaboli briga...
Jedva ste skupili nesto para za grafu iz snova a kad ono neki dx11 izade i svi prelaze
na njega bez mišljenja...gorak je okus u ustima..znam....
Jedva ste skupili nesto para za grafu iz snova a kad ono neki dx11 izade i svi prelaze
na njega bez mišljenja...
Pa neće to uopće bit toliko velik skok u odnosu na dx10.1 da sad trebam žalit što nisam kupio dx11 grafu, i nemora značit da će bit optimiziraniji od dx10
Da , haha , nažalost...
Uopće sa mukom ne čitam naslov, iskreno me zaboli briga...
Normalno da nije kad nemaš neki extra komp kao neki...na njih mislim...
Pa kakve veze ima je li DX10, 11, 12,...
Meni to uopće nije bitno, neće mi smetat ako budem igrao igricu na DX9, neigram igrice zato što su lijepe, nego ubog igrivosti. Što onda ako je grafika 10/10, kad je igrivost 5/10.
Ja nepatim za grafikom nego samo da mogu igrat da ne trza.
Mislim da je ova igrica ''najljepša svih vremena'' zato što je u njoj hrvatska staza a ne zato što je tu neki famozni DX11 koji mi uopće ne donosi ništa osim ljepote što i nije bitno. Kao što je netko iznad napisao da nećeš mijenjati Porsche iz 2008. za onaj iz 2009. zato što ima 5 konja više i ne dolazi do stotke za 4,3 sekunde, nego za 4,2.