JA sam jedan od igrača kojeg krv i otrgnuti udovi opuštaju.
Nasilne video igre čine vas pametnijima!
- poruka: 57
- |
- čitano: 3.041
- |
- moderatori:
F1-IVO
:D
Ajde napokon jedan članak koji ne govori o tome kako su igre krive za sve, za lošu higijenu,ratove,....
Neki jednostavno ne shvaćaju da igranje igara ne zatupljuje već čak i uči. Mnoga djeca samo zbog toga zainteresiraju za kompjutere i postanu stručnjaci. Ljudi misle da će njihova djeca ako igraju igrice postat kriminalci što nije točno.
Problem mnogih roditelja je što oni misle da nasilne igre čine djecu nasilnom.
To je glupost.
Valjda djeca nisu tako glupa da idu pljačkati,ubijati kao što to čine u igrama.
Nasilne igre me opuštaju od škole i ostalih obaveza i ja tu ne vidim ništa loše.
A igranje recimo multiplayer pucačina je odlična stvar.
Ne samo da se dobro može zabaviti nego se razvijaju vještine i timska suradnja što je super.
Nasilne igre ne treba osporavati jer svatko tko ima djelić mozga znat će da što radimo u igrama da to ne pokušavamo u stvarnosti.
A istraživanje je sponzorirao Rockstar.
Misljenja sam da ove ankete/istrazivanja nemaju nikakvu tocnost i da ne znace apsolutno nista. Cista izmisljotina.
"Ne samo da se dobro može zabaviti nego se razvijaju vještine i timska suradnja što je super" Ma-LOL!
Ljudi, prvi april je prošao...Ovakve gluposti nisu ni smješne...
da u potpunosti se slažem. ja sam bio pročitao jedno istraživanje koje kaže da 58% ljudi vjeruje da su ovakva istraživanja potpuna glupost
"Ne samo da se dobro može zabaviti nego se razvijaju vještine i timska suradnja što je super" Ma-LOL!
Što je ovdje smiješno?
Ajde ti objasni da se u igrama te sposobnosti ne mogu razviti.
Uvjeri me da se ne mogu,baš bih to želio čuti,najiskrenije ti velim.
Što je ovdje smiješno?
Ajde ti objasni da se u igrama te sposobnosti ne mogu razviti.
Uvjeri me da se ne mogu,baš bih to želio čuti,najiskrenije ti velim.
Ma svakako da mogu.
Koliko sam sati proveo igrajuci CoD4 mogu slobodno ici u specijalne postrojbe.
LOL!
Glupost.
Ne možeš ići u specijalne postrojbe jer fizički nisi za to spreman, ali ono što je jasno po sebi je da si "uvježban" za uočavanje, reakcije i slične stvari koje se ne razlikuju puno.
Ono što bi trebalo biti jasno po sebi je, da vježbanje reakcija i odlučivanja nije uopće daleko od stvanosti i da se percepcija i brzina reakcije sigurno dobro vježbaju i u igrama. Uostalom, vojne postrojbe koriste i simulatore koji nisu predaleko od igara - dapače, dosta su blizu.
Da to nije tako i da se iz igara ništa ne može naučiti onda ni piloti ni kopneni zapovjednici i vojnici nebi koristili simulatore u stvarnoj obuci, što naravno, nije slučaj.
Ovo je čista glupost. Igre utječu na reflekse, koordinaciju i sve druge stvari koje se spominju u istraživanju, da, ali to nema nikakve veze s količinom nasilja u njima. Nekako me ne čudi što takvo istraživanje dolazi iz zemlje napušenih - malo tko bi mogao nadrobiti ovoliku gomilu gluposti, a da prije toga nije podanfao četiri do pet smiješnih cigareta.
Jel sam ja na temelju ovoga Nikola Tesla 
Izvorni link????
Ne možeš ići u specijalne postrojbe jer fizički nisi za to spreman, ali ono što je jasno po sebi je da si "uvježban" za uočavanje, reakcije i slične stvari koje se ne razlikuju puno.
Ono što bi trebalo biti jasno po sebi je, da vježbanje reakcija i odlučivanja nije uopće daleko od stvanosti i da se percepcija i brzina reakcije sigurno dobro vježbaju i u igrama. Uostalom, vojne postrojbe koriste i simulatore koji nisu predaleko od igara - dapače, dosta su blizu.
Da to nije tako i da se iz igara ništa ne može naučiti onda ni piloti ni kopneni zapovjednici i vojnici nebi koristili simulatore u stvarnoj obuci, što naravno, nije slučaj.
Ne brini,znam da ne mogu. Samo sam aludirao na ono sto je lucky napisao. Osobno mislim da je to glupost i da igre ne poboljsavaju nikakvu percepciju,pregled,osjecaj prostornosti i sta vec,u stvarnom zivotu.
Da,koriste simulatore,sto ne znaci da im to pomaze...
_____
Cesto se provode nekakva suluda istrazivanja koja nam samo pomute sve ono sto znamo 100 godina. Novinari ne znaju sta ce i onda se uzima uzorak onoga sto narod obozava i od toga se radi cirkus kao sto je ovo istrazivanje.
Pa sigurno neces biti fizicki sposoban za bilo kakve postrojbe ako provodis 8 h na dan na kompu igrajuci pucacine. :S
Ne brini,znam da ne mogu. Samo sam aludirao na ono sto je lucky napisao. Osobno mislim da je to glupost i da igre ne poboljsavaju nikakvu percepciju,pregled,osjecaj prostornosti i sta vec,u stvarnom zivotu.
Ali zašto bi onda koristili simulatore?
Da troše uzalud vrijeme?
Neću sad pričati o primjeru pucačinu nego da pojasnim na jednostavnom primjeru vozačkih simulacija.
Onaj tko nikada nije vozio auto u RL-u ,na Gran Turismu,recimo,će naučiti podosta o upravljanju auta i slično.
I sada molim te nemoj reći da se tu ne razvijaju neke nove sposobnosti.
Kao prvo,dijete će naučiti voziti auto,recimo tako,i bit će mu lakše u auto-školi kad je već otrpije upoznat sa držanjem auta i sličnim stvarima.
Isto tako,utrkujući se dobit će bolje reflekse koje može iskoristiti u RL-u na milijardu načina i to je korisno,moraš se složiti.
Naučit će cijeniti svoj život ako se razbije pri suludoj brzini u zid i znat će da slijedeći put treba pažljivije.
Možda ovaj redak gore zvuči apsurdno ali svakako nije za odbaciti.
Isto tako,naučit će u brzom intervalu razlikovati zid od staze što se u pucačinama može usproditi kao:zid-protivnik.
Eto,ima još stvari ali ne želim dalje ići pošto mislim da shvaćaš što ti želim reći,tj.objasniti.
Joj daj, sta vi tu igrice ono ovo?
Idite vani drogirati se ko i sva normalna djeca!
:P
Da troše uzalud vrijeme?
Neću sad pričati o primjeru pucačinu nego da pojasnim na jednostavnom primjeru vozačkih simulacija.
Onaj tko nikada nije vozio auto u RL-u ,na Gran Turismu,recimo,će naučiti podosta o upravljanju auta i slično.
Kao prvo,dijete će naučiti voziti auto,recimo tako,i bit će mu lakše u auto-školi kad je već otrpije upoznat sa držanjem auta i sličnim stvarima.
Isto tako,utrkujući se dobit će bolje reflekse koje može iskoristiti u RL-u na milijardu načina i to je korisno,moraš se složiti.
Naučit će cijeniti svoj život ako se razbije pri suludoj brzini u zid i znat će da slijedeći put treba pažljivije.
Isto tako,naučit će u brzom intervalu razlikovati zid od staze što se u pucačinama može usproditi kao:zid-protivnik.
Eto,ima još stvari ali ne želim dalje ići pošto mislim da shvaćaš što ti želim reći,tj.objasniti.
I sta da ja sad kazem na to,osim da se smijem?
LOL!!
Da troše uzalud vrijeme?
I sta da ja sad kazem na to,osim da se smijem?
LOL!!
Očekivao sam da će te podrctano nasmijati ali ništa čini se.
Nisam specijalist za aute,ali GT je jedna od najrealnijih auto igara i ima podudarnosti za stvarnom vožnjom auta.
Da si probao igru,a kamoli da si je probao na vrhunskom volanu(ja sam je igrao na G25) znao bi što se zove simulacija.
@nadimak:O :tako na ispitima prolaze koji su odrasli na NFS-u i sličnim arkadama.
Sumnjam da ćeš igrajući simulaciju pogoršati svoj "skill",recimo to tako.
_____
Cesto se provode nekakva suluda istrazivanja koja nam samo pomute sve ono sto znamo 100 godina. Novinari ne znaju sta ce i onda se uzima uzorak onoga sto narod obozava i od toga se radi cirkus kao sto je ovo istrazivanje.
Ovo ti nije istina.
Gledao sam nedavno dokumentarac gdje je utvrđeno da igre (simulatori) zaista poboljšavaju percepciju, vrijeme reakcije, i brzinu obrade velikih količina informacija. (ovo ne treba miješati sa praktičnim vještinama tipa reloadanje strojnice ili nešto slično)
Američka vojska će dodatno ulagati u simulatore i stavljati dodatan naglasak na njih, jer su utvrdili da svi ti pozitivni učinci traju do 2 godine nakon prestanka igranja, što odgovara otprilike vremenu koje njihovi vojnici provode na misijama prije povratka doma, tj. rotacije snaga.
Igre koje mi svakodnevno igramo ne pomazu ni u jednom segmentu vezanom uz stvarni zivot.
Tih istrazivanja ima mnogo tako da ne treba svakome vjerovati.
Ma nemoj?
Evo ja sam zahvaljujući određenim igrama naučio dosta engleskog, kako se koristi busola, osnove korištenja minobacača i još puno stvari koje su primjenjive u RL...
Ne ulazim u to u kojoj mjeri može to znanje biti korisno ali da ćeš ti tvrditi da apsolutno ništa ne može biti korisno, e to nećeš jer je netočno.
Ma nemoj?
Evo ja sam zahvaljujući određenim igrama naučio dosta engleskog, kako se koristi busola, osnove korištenja minobacača i još puno stvari koje su primjenjive u RL...
Ne ulazim u to u kojoj mjeri može to znanje biti korisno ali da ćeš ti tvrditi da apsolutno ništa ne može biti korisno, e to nećeš jer je netočno.
Pardon,nisam se do kraja izjasnio. Mislio sam na ove ekstreme: voznja automobila,raspoznavanje terena i covering(lol) na bojisnici i slicne stvari.
Nikakva ratna igra ti nece poboljsati sposobnosti u borbi.
PS: I da ponovim ono sto sam na pocetku rekao: Ova istrazivanja su ciste gluposti.
Ma nemoj?
Minobacač mi je nezamjenjiv u RL-u, ono, svaki dan poslije škole se igram njime :)
Ma nemoj?
jooj ma nemoj!?
Znači kad bi ti ja sad dao pravi minobacač, ti bi znao ga potpuno normalno koristiti jer si to naučio u igrama?
Pa tebi netreba vojna obuka, sve si naučio u call of duty-u!
LOL
BTW šta prije neg što si to naučio u igrama, nisi znao koristiti kompas?? lol
Ma nemoj?
Minobacač mi je nezamjenjiv u RL-u, ono, svaki dan poslije škole se igram njime :)
Gledaj, ti sad pokušavaš biti komičan, ono što ja govorim je nešto sasvim drugo, a to je da ne možeš reći da apsolutno ništa korisno ne možeš naučiti u igri, razumiješ?
Primjenjivost je nešto drugo i u to nisam ulazio, a ovisno o situaciji, poznavanje osnova korištenja minobacača zapravo pokazuje da si i dobar poznavatelj matematike te razumijevanje nekih funkcija - dakle ti si vrlo naivno rekao bih zaključio da je to sasvim beskorisno jer ponavljam, nisam rekao da sam naučio koristiti minobacač nego osnove korištenja te u ovom slučaju princip rada... eto, pa kad želiš biti komičan, u redu ali barem dobro pročitaj moj komentar prije toga.