Ovaj kraj sigurno nebi bio gori od ovoga kojega smo dobili.
znaci po ovome kraj je trebao biti ovakav:
good ending. reaperi i sve rase udruze snage kako bi pobijedili tu energiju
bad ending: pobijemo reapere, sto je ujedno i zadnja sansa da se spasi svemir, sto rezultira kraju svemira? wtf lol
pobogu sta se dogodilo sa bioware.
pa zar to nije cristalno jasno kako bi trebao me3 trebao zavrsit?
dupli post
prvo... ti kad zavrsis igru, ne znam kakav kraj da odigras shepard je mrtav... i onda te kao vrati na normandy ponovo da zavrsis side quests... di je tu logika? kad sam do vidio doslo mi je da povratim.
drugo... vitalne stvari ne smiju biti dlc sadrzaj... i opet se vracam na prvi dio, nema smisla nesto objasnjavat kad ti je glavni lik mrtav
bioware je zasrao tako gadno da ga ne moze oprat nikakvo sredstvo za ciscenje... jedino sto mogu napraviti je sljedece... ispricat se narodu za sranje koje su napravili i dati besplatni dlc sa krajem koji ima smisla.
U vezi tog DLC-a koji bi trebao doći nigdje nije bioware potvrdio drugi kraj, to su samo nagađanja korisnika na forumima.
prvo... ti kad zavrsis igru, ne znam kakav kraj da odigras shepard je mrtav... i onda te kao vrati na normandy ponovo da zavrsis side quests... di je tu logika? kad sam do vidio doslo mi je da povratim.
drugo... vitalne stvari ne smiju biti dlc sadrzaj... i opet se vracam na prvi dio, nema smisla nesto objasnjavat kad ti je glavni lik mrtav
bioware je zasrao tako gadno da ga ne moze oprat nikakvo sredstvo za ciscenje... jedino sto mogu napraviti je sljedece... ispricat se narodu za sranje koje su napravili i dati besplatni dlc sa krajem koji ima smisla.
taj će dlc i biti besplatan koliko čujem a šepard može da preživi na kraju. ideš na opciju da uništiš reapere, moraš imati readiness oko 100% na multiju i preko 5000 effective military strenght. kad se završe scene uništenja reapera i mass releja vidiš šepardov oklop u gomili krša, na vratu mu visi N7 dog tag i u zadnjoj milisekundi te scene on udahne vazduh.
@formula1live
glasine jesu ali šta drugo mogu da urade, naravno da neće ubaciti ovakav kraj, ali će sigurno nešto smuljati. hudson je i sam izjavio da prati komentare u vezi završetka igre i da će raditi intenzivno na poboljšanju igračkog iskustva u single player-u sa DLC-ovima.
taj će dlc i biti besplatan koliko čujem a šepard može da preživi na kraju. ideš na opciju da uništiš reapere, moraš imati readiness oko 100% na multiju i preko 5000 effective military strenght. kad se završe scene uništenja reapera i mass releja vidiš šepardov oklop u gomili krša, na vratu mu visi N7 dog tag i u zadnjoj milisekundi te scene on udahne vazduh.
nemas blage veze
to nije dlc, to je kraj u igri koji postoji, al taj ti uzdah nista ne znaci kad sje8es cilu galaksiju jer unistis mass releyes (ak ad unistis mass reley unistis cijeli sistem u kojem se on nalazi)... nema nikakvog dokaza da je to shepard. kraj je u konfliktu sa samim lore-om kako god pogledas. gadi mi se bioware dabogda propali i pocrkali.
nemas blage veze
to nije dlc, to je kraj u igri koji postoji, al taj ti uzdah nista ne znaci kad sje8es cilu galaksiju jer unistis mass releyes (a kad unistis mass reley unistis cijeli sistem u kojem se on nalazi)... nema nikakvog dokaza da je to shepard. kraj je u konfliktu sa samim lore-om kako god pogledas. gadi mi se bioware dabogda propali i pocrkali.
ovo za šeparda uopšte nisam ni rekao da je dlc, jedino nisam stavio zarez kad nakon toga što sam napisao da će taj dlc biti besplatan. znam da je to kraj u igri zato što se moja tako završila
ovo za šeparda uopšte nisam ni rekao da je dlc, jedino nisam stavio zarez kad nakon toga što sam napisao da će taj dlc biti besplatan. znam da je to kraj u igri zato što se moja tako završila
bilo kako bilo to nista ne znaci, jer kao sto sam rekao, posto unistis mass reley unistis cijeli sistem (arrival dlc) tako da tvoj kraj je glup da i malo dite moze shvatit da nije nesto u redu. to ne znaci da si ti glup, samo da se zna.
Čak i da je shep preživio opet postoji milijun rupa u priči i jedna u gameplay-u - to da moraš obavezno igrat multi da shep preživi
A što se tiče priče
Citadel rokne u 3pm, a shep se budi i diše. Što se i kako teleportirao na zemlju ili negdje drugdje?
Zašto je Normandy napustio borbu i otišao u Mass Relay?
Kada reaper pokosi tebe i tvoje suborce vidiš ih mrtve kako leže na zemlji, a onda su odjedanput na džungla planetu živi
U Arrival DLC-u mass relay koji eksplodira odnese sa sobom nekoliko sunčevih sustava oko sebe (mislim da su rekli snaga supernove), a na kraju ME3 svi releji eksplodiraju - shepard je doslovno raznio pola galaksije i vrste koji tamo žive
Također cijela galaktička vojska zaglavljena na zemlji (a i cijeli svemir) jer putovanje velikim udaljenostima ne postoji jer su releji uništeni
Ja se nadam da će biti DLC koji će pokrpati sve te rupe, ali to je već trebalo biti u igri
Kak ste super, 90% ovog topica treba ili ukloniti ili editirat jel je jedan ooooogromni spoiler. Samo toliko...
molim boga da naprave ovaj dlc jer ovakav kraj nije dostojan ove odlične igre
sheppard uopste nije bio na citadelu, to je bila halucinacija izazvana indoktrinacijom od strane reapera. nakon sto "unisti" reapere budi se na zemlji pod gomilom rusevina londonskih zgrada. onaj klinac nije nikad ni postojao. kakvo drugo objasnjenje moze biti za to da nakon unistenja mass releja i citave galaksije on moze da se probudi u rusevinama od betona a na citadelu nigde nije bilo betonskih stubova bar u toj krajnjoj sceni. ono je ustvari halucinacija gde je harbringer hteo da potcini separda, a separd nije stvarno unistio reapere vec se otrgao od indoktrinacije.
razmislite malo da li tu ima neke logike. i kako bi bioware mogao da najavi dolazak novih mp i sp sadrzaja ako su releji unisteni. samo oni nikad nece otkriti da igru nisu stigli da dovrse na vreme pa su morali ovako da je smuljaju. da li se secate da je igra ranije vec jednom odlozena. trebala je izaci jos krajem 2012.
sheppard uopste nije bio na citadelu, to je bila halucinacija izazvana indoktrinacijom od strane reapera. nakon sto "unisti" reapere budi se na zemlji pod gomilom rusevina londonskih zgrada. onaj klinac nije nikad ni postojao. kakvo drugo objasnjenje moze biti za to da nakon unistenja mass releja i citave galaksije on moze da se probudi u rusevinama od betona a na citadelu nigde nije bilo betonskih stubova bar u toj krajnjoj sceni. ono je ustvari halucinacija gde je harbringer hteo da potcini separda, a separd nije stvarno unistio reapere vec se otrgao od indoktrinacije.
razmislite malo da li tu ima neke logike. i kako bi bioware mogao da najavi dolazak novih mp i sp sadrzaja ako su releji unisteni. samo oni nikad nece otkriti da igru nisu stigli da dovrse na vreme pa su morali ovako da je smuljaju. da li se secate da je igra ranije vec jednom odlozena. trebala je izaci jos krajem 2012.
Ne mora bit, može bit i da nije stradao od lasera jer ja sam se pobrinuo da me laser ne pogodi pa me "pogodio" 20 m dalje od mene.
Ne znam, ali meni je sam krajnji susret na Citadelu dosta efektan i mislim da je savršen kraj za igru sa stargazerom.
Ali nije dobro to što se mora imat DLC za pravu istinu. Mogli su stavit neke collectablese kroz samu igru da shvatiš potpun kraj, ili da te barem vrati na njih kad igra završi u normandyu.
znaš šta je meni iskreno najčudnije bilo na kraju, to što nema nikakve muzike. prva misao nakon što sam završio igru je bila da mi je kraj ok ali deluje nekako prazno. meni iskreno nije loše ako je šepard poginuo na kraju, nisam od onih koji kukaju na tako nešto. čak mi je ta opcija najviše i cool jer šta ga sve nije ubilo dosad jedino realno je da se žrtvuje za dobrobit svih. jer to mu čak doprinosi statusu legende, pošto je sam odabrao kad će umreti.
ali samo objašnjenje tog AI-ja da je stvorilo reapere da poštede muka organska bića kad ih njihove sintetičke kreacije počnu ubijati je toliko glupavo da apsolutno nema smisla a nema smisla ni to da šepard u tim momentima ne dobija plavu opciju u razgovoru kojom bi ubedio taj AI da jednostavno pusti da se desi ono što (ne)mora da se desi ( i to bi bilo glupavo ali navodim čisto kao primer).
imam i nedoumice oko sinteze, zar sa njom nije stvoren neki alternate reality/universe. postojala su organska bića i sintetička, ako u zadnoj sceni vidim jeffa kako izlazi iz nasukane normandije sa polu zelenkastim cryber rukama i licem a znam da je bio normalan pre nije mi jasno kako se to moglo desiti onima koji su do tog momenta već postojali. tom sintezom nastaje novi oblik života koji nema veze sa prethodnim.
što više razmišljam sve mi više deluje kao da tek treba da otkrijemo istinu
znaci po ovome kraj je trebao biti ovakav:
good ending. reaperi i sve rase udruze snage kako bi pobijedili tu energiju
bad ending: pobijemo reapere, sto je ujedno i zadnja sansa da se spasi svemir, sto rezultira kraju svemira? wtf lol
Ne.
Orginalno je trebalo biti 2 kraja:
- uništenje ljudske rase i suzbijanje tamne tvari
- uništenje reapera i polaganje nade na rase galaksije da će naći drugačiji način da suzbiju tamnu tvar
to su sve rekla-kazala stvari.
ja sagledavam cinjenicno stanje na principu onoga sto sam do sada odigrao. kraj uopce nema veze s vezom, to moze vidjeti svatko. ako je ovaj kraj nekakav cliffhanger koji ja moram cekat da se rijesi tek sljedecim dlc-om onda mogu samo rec sljedece: drago mi je sto nisam potrosio 70€ na ovu igru jer je ova igra, od trenutka kada sam je zavrsio obican poluproizvod koji nije vrijedan vise nikakvog spomena. toliko sam zelio prijeci igru ponovo kad je zavrsim, medutim to se nece desit s obzirom da je pouka ove igre sljedeca: sta god napravis nije bitno. kakvih 16 verzija kraja igre? to je sve isto u 95% slucajeva, a ovih 5% je neka vrlo mala promjena. kao da su developeri odigrali deus ex: human revolution i uzeli kraj te igre. bljak.
jer je ova igra, od trenutka kada sam je zavrsio obican poluproizvod koji nije vrijedan vise nikakvog spomena. toliko sam zelio prijeci igru ponovo kad je zavrsim, medutim to se nece desit s obzirom da je pouka ove igre sljedeca: sta god napravis nije bitno. kakvih 16 verzija kraja igre? to je sve isto u 95% slucajeva, a ovih 5% je neka vrlo mala promjena. kao da su developeri odigrali deus ex: human revolution i uzeli kraj te igre. bljak.
Upravo to je ono najgore. Štogod da napraviš tokom igre uopće nije bitno jer nema nikakve razlike. I odluke koje si radio u prijašnjim nastavcima imaju jako malo efekta.
jer je ova igra, od trenutka kada sam je zavrsio obican poluproizvod koji nije vrijedan vise nikakvog spomena. toliko sam zelio prijeci igru ponovo kad je zavrsim, medutim to se nece desit s obzirom da je pouka ove igre sljedeca: sta god napravis nije bitno. kakvih 16 verzija kraja igre? to je sve isto u 95% slucajeva, a ovih 5% je neka vrlo mala promjena. kao da su developeri odigrali deus ex: human revolution i uzeli kraj te igre. bljak.
Upravo to je ono najgore. Štogod da napraviš tokom igre uopće nije bitno jer nema nikakve razlike. I odluke koje si radio u prijašnjim nastavcima imaju jako malo efekta.
pa u tome je i fora moje teorije, jednostavno je nemoguće da je to kraj.
pa mos ti radit ne znam kakve teorije, ali to je kraj igre i tocka.
OK i ja bih nešto htio da kažem:
1) Ja sam jako dugo raspravljao sa ljduima na Bioware forumu o onom djetetu na kraju i o Catalystu i odmah da kažem Catalyst je uzeo oblik djeteta da priča sa Shepardom i nije to duh djeteta koji je odjednom postao Catalyst prije svoje smrti. Teorija potvrđena od jedne cure koja radi u Bioware-u.
2) U Arrival-u smo jedan meteorit bacili u Mass Relay i onda je nastala supernova koja je uništila sistem. Na kraju mass Effect 3 ona elektromagnetna energija je dok je putovala kroz svaki Mass Relay uzimala energiju i tim slala elektromagnetne valove uništavajući Reapere a ne sisteme. Teorija opet potvrđena.
3) Svi vanzemaljci su uspjeli pobjeći u svoje sisteme prije uništenja Mass Relaya! Zar niste čuli dok ste trčali prema Citedeli Admiral Hacket je rekao "All Aliens reetreet!". I to je bila zapovijed tj. zapovijedio im je da pobjegnu što su i uradili pošto na kraju dok je val išao prema Relau nigdje nisu bili nikakvi vanzemaljski brodovi.
4) Zovite me idiotom kako god hoćete ali se meni kraj svidio i bit ću uvijek fan Bioware igara!
Objasnio sam ja! otiđi na kraj!
Vidim da se svi svadjaju oko tog ME3.Posto nisam odigrao niti jedan.
Da li je bitan 1 i 2 dio da se shvati komplet serial?
Ja se nebi uopće začudio da dobijemo DLC s pravim krajem.
Ma neeee! Nipošto odmah možeš početi igrati ali bi bilo još i i najbolje da odmah uzmeš 6 dio Star Warsa i da ne odgledaš ni prvih 5 jer oni nemaju nikakve veze sa šestim dijelom. Začepi kupi sebi prvi i drugi dio i igraj ih!