Nintendo Wii U na 3GHz

poruka: 32
|
čitano: 1.947
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Nintendo Wii U na 3GHz".
16 mjeseci
Nintendo Wii U na 3GHz

Taman prije izlaska Wii U konzole Microsoft i Sony će sigurno bombardirat potrošače sa velikim brojkama i specifikacijama svojih next gen konzola. Osim toga s obzirom da su X360 i PS3 več 5-6 godina na tržištu, 50% više performanse Wii-U konzole su lame. IMAO.

Peace and prosperity for us all thru superior firepower
21 mjesec
Nintendo Wii U na 3GHz

jbt šta bi im bilo da nabace 8GB rama, ali ne oni planiraju da nova generacija konzola traje još kraće od ove sad na tržištu. ima već 2017. da izbacuju nove

4 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Prvo i osnovno porediti PC specifikacije i specifikacije konzola je nemoguce. Konzole u sustini trebaju manje RAM memorije jer nemaju tako reci multitaskinga nego se sva kolicina RAM memorije iskoristva samo za jednu operaciju. Drugo u Wii U konzoli RAM memorija ce biti u sklopu CPU-a pa je i tu dio ubrzanja omogucen. CPU je sasvim zadovoljavajuci jer ce konzola imati i jak GPU najvjerovatnie i nece 90% stvari obavljati CPU kao kod danasnjih konzola. Tako da je vrlo moguce da ce WII U kada izadje biti brzi 50% od danasnjih konzola jer GPU jos nije otkriven.

http://vgm.tv/
11 mjeseci
Nintendo Wii U na 3GHz

odlicno, nisam fan ni sony ni microsofta, ali jesam nintenda, posto sam davno igrao na njihovim konzolama (nintendo snes rules, smarop poowaah) ako ce tako biti jaka konzola, bit ce i bolje igrice i grafika ce takodjer biti bolja, ps3 i xbox 360, koji sad vec imaju skroz slab hardver, a igrice dobro izgledaju, kako ce samo izgledati na nintendo  wii u konzoli :D

Had a dream I was king, I woke up still king
10 mjeseci
Nintendo Wii U na 3GHz

Ma sve super i mislim da će Nintendo obavit opet odličan posao sa konzolom. 
Samo da ne bude istina ono za kontroler da će se moći koristit samo jedan i da se neće moći kupiti zasebno. :( 

15 mjeseci
Nintendo Wii U na 3GHz

Ma kak je gore čovjek reko.

Taman kad nitendo izbaci wii u na tržište sony i ms će počet sa propagandom.

Taman kad wii u uhvati malo tržišta oni će izdat nove konzole.

I ko će ti onda kupit konzolu sa 768 ili 1gb rama kad će ovi drugi imad najmanje 2gb i duplo jači proc

Nažalost Nitendo kaska kao i uvjek.GameCube ih je uyebo, wii proslavio a wii u će ih opet shebati

I konstantno izdavanje SuperMaria i Zelde mi več idu na jetra a niš novo

3 godine
Re: Nintendo Wii U na 3GHz
dex3108 kaže...

Prvo i osnovno porediti PC specifikacije i specifikacije konzola je nemoguce. Konzole u sustini trebaju manje RAM memorije jer nemaju tako reci multitaskinga nego se sva kolicina RAM memorije iskoristva samo za jednu operaciju. Drugo u Wii U konzoli RAM memorija ce biti u sklopu CPU-a pa je i tu dio ubrzanja omogucen. CPU je sasvim zadovoljavajuci jer ce konzola imati i jak GPU najvjerovatnie i nece 90% stvari obavljati CPU kao kod danasnjih konzola. Tako da je vrlo moguce da ce WII U kada izadje biti brzi 50% od danasnjih konzola jer GPU jos nije otkriven.

Kako misliš nemaju multitasking?Kad si ti zadnji put vidio konzolu?2001?

Kao da ti dok igraš igru na pc-ju u isto vrijeme surfaš ili nešto drugo radiš?I Ps3 ima uvijek uključen xmb u pozadini ako trebaš nekome poslati poruku ili ako hoćeš u igrama koristiti svoju glazbu u igrama koje to omogućavaju.Ako to nije multitasking ne znam što onda je?

You are what you believe yourself to be
3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

I zašto će ljudi davati novce ako će igre izgledati jednako kao na xbox-u ili ps3 konzoli,what's the point,Nintendo?

You are what you believe yourself to be
4 godine
AjgorR kaže...
dex3108 kaže...

Kako misliš nemaju multitasking?Kad si ti zadnji put vidio konzolu?2001?

Kao da ti dok igraš igru na pc-ju u isto vrijeme surfaš ili nešto drugo radiš?I Ps3 ima uvijek uključen xmb u pozadini ako trebaš nekome poslati poruku ili ako hoćeš u igrama koristiti svoju glazbu u igrama koje to omogućavaju.Ako to nije multitasking ne znam što onda je?

Prvo i osnovno nisam rekao da nemaju nego tako reci da nemaju. Taj multitasking je zanemariv u odnosu na PC. Na PC-ju imas sam OS koji je veliki potrosac resursa u odnosu na OS na konzolama, imas procese vezane za odredjene program ekoji takodje oduzimaju resurse, imas pozadinske programe same (antivirus, steam...) koji takodje uticu na resurse. Meni licno je cesto upaljen MSN, Browser, Steam, antivirus, firewall, program za wireless tastaturu i misa, TuneUp live...

A sto se tice tvoje druge poruke samim time sto ce imati renderovanje u 1080p a ne skejlovanu sliku sa 720p igre ce izgledati ljepse, a da ne pominjem GPU koji ce biti na nivou pojedinih kartica za PC i 10 svjetlosnih godina ispred Xbox360/PS3 grafickih kartica.

15 mjeseci
Nintendo Wii U na 3GHz

Da al Nitendova konzola je na dolasku(a ima minimalno bolje performanse od trenutnih)a sony-eva i MS-a su na odlasku

Znaci kad Sony i MS izdaju konzole bit će duplo jače od Wiii-U(koji će ako bude sreće do tada uspijet prodat 5-6 milja)

I još jedna mana Nitenda je brzo odustajanje od daljnjeg razvijanja konzole

Tak je bilo i sa GameCubom tak je bilo i sa wii,Početni nalet je tu, predstave 2-3-4-5 dobrih igrica i to je to

10 mjeseci

Sa Wii-em mislim da nije bilo baš odustajanja jer su napravili izvrsnu ToZ-u (ovu najnoviju) i na njoj su pokazali sve mogućnosti motion kontrola. Problem je u tome što ima jako malo dobrih third-party igara, koje nije napravio Nintendo. Bilo je par dobrih, ali jako malo. Nintendo je zapravo spašavao sa svojim odličnim igrama. 

2 godine
protjeran
TheRunner kaže...

Sa Wii-em mislim da nije bilo baš odustajanja jer su napravili izvrsnu ToZ-u (ovu najnoviju) i na njoj su pokazali sve mogućnosti motion kontrola. Problem je u tome što ima jako malo dobrih third-party igara, koje nije napravio Nintendo. Bilo je par dobrih, ali jako malo. Nintendo je zapravo spašavao sa svojim odličnim igrama.

pa odlične igre i jesu bit svega!zaboli me ona stvar za hardveraj ako igre nisu zabavne i dobre.konzole i prodaju igre,ili kako volim reći,nije bitna platforma,bitna je igra.

3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Nintendo nikad u svojoj povijesti nije imao najjaču konzolu po performansama. Prije bih rekao da su XBOX i PS3 međusobno sličniji i još k tome zamjena za PC, dok je Nintendo baš neka klasa za sebe. Ali to je samo moje osobno mišljenje.

To što ima 500, 700 ili koliko god mega ili giga RAM-a, to meni osobno ništa ne znači. Meni je bitnije da su napokon prihvatili full-HD support, a igrivost će uvijek biti na vrhunskoj razini.

To je ipak Nintendo :P još uvijek nabacim partiju Tetrisa ili Maria na game boy. Imam ga skoro 20g. i nikako da prestane biti zarazan.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Mislim da ce WIi U pokopati PS i XBOX (opet) ako su ove dolje glasine istinite...  5 razloga za to:

1. Biti ce kompatibilan sa trenutnim Wii igrama

2. Sada ce dolaziti igre i s dosta dobrom grafikom (sve su imali, ali ovo su mogli samo sanjati).... a i "velike" izdavacke kuce su potvrdile da su im u planu igre za Wii U

3. Biti ce kompatibilan s aktualnim kontrolerima

4. Biti ce pusten u prodaju prije PS4-ke i Xboxa720 (kako ce se vec zvati)

5. Podrzavat ce Steam ili GFWL servis

Jos nesto?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 23:12 (lovac82).
10 mjeseci
lovac82 kaže...

Mislim da ce WIi U pokopati PS i XBOX (opet) ako su ove dolje glasine istinite...  5 razloga za to:

2. Sada ce dolaziti igre i s dosta dobrom grafikom (sve su imali, ali ovo su mogli samo sanjati).... a i "velike" izdavacke kuce su potvrdile da su im u planu igre za Wii U

Jos nesto?

6. Sve Nintendove franšize u HD-u!!! 
Bojim se pomislit kako će te igre izgledat. Njihova sadašnja igrivost + doosta poboljšana grafika

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 23:19 (TheRunner).
7 mjeseci
Nintendo Wii U na 3GHz

Jedva čekam zaigrat Super Mario u najvisim rezolucijama{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 23:20 (krayz1e).
3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Ako bude imao 50% privlačnosti i zabave koju ima njegov prethodnik, Wii U je za mene sigurna kupnja!

eh
4 godine
roseman kaže...

Ma kak je gore čovjek reko.

Taman kad nitendo izbaci wii u na tržište sony i ms će počet sa propagandom.

Taman kad wii u uhvati malo tržišta oni će izdat nove konzole.

I ko će ti onda kupit konzolu sa 768 ili 1gb rama kad će ovi drugi imad najmanje 2gb i duplo jači proc

Nažalost Nitendo kaska kao i uvjek.GameCube ih je uyebo, wii proslavio a wii u će ih opet shebati

I konstantno izdavanje SuperMaria i Zelde mi več idu na jetra a niš novo

roseman kaže...

Da al Nitendova konzola je na dolasku(a ima minimalno bolje performanse od trenutnih)a sony-eva i MS-a su na odlasku

Znaci kad Sony i MS izdaju konzole bit će duplo jače od Wiii-U(koji će ako bude sreće do tada uspijet prodat 5-6 milja)

I još jedna mana Nitenda je brzo odustajanje od daljnjeg razvijanja konzole

Tak je bilo i sa GameCubom tak je bilo i sa wii,Početni nalet je tu, predstave 2-3-4-5 dobrih igrica i to je to

Nintendo ce da izbaci minimalno godinu dana prije svoju konzolu sto je automatski prednost. Drugo ni Sony ni MS nece praviti nesto specjalno jace konzole jer su se opekli na trenutnim konzolama narocito Sony koji je tek od skora poceo da zaradjuje na prodatim konzolama jer im je proizvodnja skupa. Wii U ce se itekako prodati dobro jer je mnogima zamjerka naWii konzoli bila slaba grafika a Wii U to nadoknadjuje.

3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Wii u je uz vrlo slab hardver (vec na emulatoru se igre vrte u full kvaliteti + 3D + 1080p tweakovi/modifikacija bez trzaja) sibao PS i XBOX uzduz i poprijeko po prodajnim rezultatima, a imali su dosta dobrih, inovativnih i zanimljivih igara i to je cist dokaz da je grafika "zadnja". Zamislite samo sto ce tek biti sada s Wii U koji ce imati i dobru grafiku...... Nintendo odnosno Wii ce izgleda pobijediti i ovoga puta, cak ce im biti i bolje (naravno ako su sve glasine istinite). Medutim, kod 3DS-a su se izgleda opekli, prvenstveno zbog toga sto nisu odmah u startu ponudili dovoljan broj igara, a i cijena bas nije niska bila

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 0:52 (lovac82).
4 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Samo da stave drugi GPU i vise (GDDR5) memorije Wii U ce biti 50% brzi od PS3 i Xbox360. Xbox360 ima 512MB GDDR3 na 700Mhz i ima 128bit bus (22GB/s bandwidth).

Wii U ce imati sasvim dovoljno snage za igre u 1080p. Jedina stvar koju bi Nintendo mogao zeznuti jeste da ne ponude model sa HDD-om ili da ne ostave mogucnost da se HDD naknadno ugradi (doplati).

2 godine
Shen kaže...

Samo da stave drugi GPU i vise (GDDR5) memorije Wii U ce biti 50% brzi od PS3 i Xbox360. Xbox360 ima 512MB GDDR3 na 700Mhz i ima 128bit bus (22GB/s bandwidth).

Wii U ce imati sasvim dovoljno snage za igre u 1080p. Jedina stvar koju bi Nintendo mogao zeznuti jeste da ne ponude model sa HDD-om ili da ne ostave mogucnost da se HDD naknadno ugradi (doplati).

Da ali PS3 je izašao prije 3-4-5 godina . Mislim danas bit 50% brži od nečeg što je pola desetljeća na tržištu  je jadno.

Inaće s HW pristupa Wii U mi djeluje bijedno i mršavo .

3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

90% gejmera, ovdje uključujem i sebe, smatra da je sadašnja grafika AAA naslova na PS3 i Xbox 360 sasvim dovoljna za ugodno i imerzivno igranje. Dođe Wii, kojemu je jedina mana bila baš ta grafika, i unaprijedi za sljedeću generaciju hardver toliko da bude 50% jači od Xboxa i PS3-a, i netko se nađe razočaran time. LOL

Kao i uvijek, u novu generaciju Nintendo ulazi pametno, sa hardverom koji zadovoljava sve ali ne oduševljava nikoga (iako će se i to dogoditi sa godinama optimizacije i razvoja igara za Wii U), koji, samim time, ne košta previše i koji će svima ponuditi mnogo zabave.

Xbox 720 će se malo više isprsiti, koštati više i ne dati mnogo zauzvrat, a PS4 će opet biti HW powerhouse i imati će smisla samo entuzijastima i obožavateljima njegovih ekskluziva, ostalima je tak svejedno.

Ukratko, u ovoj fazi razvoja, HW je nebitan.

eh
2 godine
M_dipl. kaže...

90% gejmera, ovdje uključujem i sebe, smatra da je sadašnja grafika AAA naslova na PS3 i Xbox 360 sasvim dovoljna za ugodno i imerzivno igranje. Dođe Wii, kojemu je jedina mana bila baš ta grafika, i unaprijedi za sljedeću generaciju hardver toliko da bude 50% jači od Xboxa i PS3-a, i netko se nađe razočaran time. LOL

Kao i uvijek, u novu generaciju Nintendo ulazi pametno, sa hardverom koji zadovoljava sve ali ne oduševljava nikoga (iako će se i to dogoditi sa godinama optimizacije i razvoja igara za Wii U), koji, samim time, ne košta previše i koji će svima ponuditi mnogo zabave.

Xbox 720 će se malo više isprsiti, koštati više i ne dati mnogo zauzvrat, a PS4 će opet biti HW powerhouse i imati će smisla samo entuzijastima i obožavateljima njegovih ekskluziva, ostalima je tak svejedno.

Ukratko, u ovoj fazi razvoja, HW je nebitan.

Jel znaš da je debela kočnica bilo kakovom razvoju baš HW samih konzola, koji je sada već na izdisaju, a Nintendo uvodi dosadnu ili bolje reć nikakovu novinu i ako se uzme u obzir da je ta konzola za sljdećih 5 godina onda je ovo za zabrinut.

Prema svem sudeć ova konzola neće bit ništa jaća kada izađe od prosjećnog gamerskog  PC-a , nažalost.

3 godine
woodgamesfx kaže...
Jel znaš da je debela kočnica bilo kakovom razvoju baš HW samih konzola, koji je sada već na izdisaju, a Nintendo uvodi dosadnu ili bolje reć nikakovu novinu i ako se uzme u obzir da je ta konzola za sljdećih 5 godina onda je ovo za zabrinut.

Prema svem sudeć ova konzola neće bit ništa jaća kada izađe od prosjećnog gamerskog  PC-a , nažalost.

Prvo, to što je kočnica je dobra stvar, jer nema utrke u tehnologiji i igre se rade za isti (stariji) HW i budu igrive na starijim mašinama, i svi su na dobitku osim proizvođača hardvera, što meni kao gejmeru paše.

Dodatno, konzola ne bi ni trebala biti nešto posebno bolja od prosječnog gejmerskog PC-a. Ako će Wii U biti 50% jači od PS3, a svi smo vidjeli koliko je daleko napredovala optimizacija i poliranje grafike na PS3, onda stvarno ne vidim tko bi pri zdravoj pameti bio zabrinut za hardversku slabost. Uzmi najbolju fiziku i grafiku u nekoj PS3 igri, unaprijedi ju 50% i onda reci da ti to nije dovoljno? Ako nije, onda nešto s tobom nije u redu.

eh
2 godine
TheRunner kaže...
lovac82 kaže...

Jos nesto?

6. Sve Nintendove franšize u HD-u!!! 
Bojim se pomislit kako će te igre izgledat. Njihova sadašnja igrivost + doosta poboljšana grafika

7. Podržava i dalje GameCube igre i GameCube kontroler

8. Podržava i dalje Virtual Console - Igre sa NES-a, SNES-a, svih SEGA i AMIGA konzola, te GB, GBC i GBA te mnogih drugih konzola

9. Podržava i emulacije drugih konzola (ne službeno) tipa PS1/PS2, XBoX, DreamCast itd itd...

10. To je Nintendo - Najbolji je i očekuje se da bude najbolji. Samo nova Zelda - Skyward Sword je prodala konzolu u prvih tjedan dana u 2 milijuna primjeraka,

dakle igra je prodala konzolu, a Zelda, Super Mario, Kirbi, Donkey Kong (ne Don Kihoty), Metroid i mnoge druge dolaze na mahove.

Ne može failati. Ja ju kupujem samo zato da bi mogao igrati u fullHD rezi stare naslove, te vrtiti 1080p video datoteke (Wii je ograničen na 480p zbog

slabog hardwarea, ali zato je Software vrhunski).

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz
"Ne Don Kihoty" lol lol lol..... samo steta sto VC u ponudi nema vise igara (pola dobrih igara fali), recimo illusion of gaia, earthbound itd... ova prva je underrated, ali glazba, prica i sama igra je vrhunska i to potvrduju mnogi gameri. Sreca pa postoje emulatori pa rijesavaju taj problem.....
2 godine
lovac82 kaže...
"Ne Don Kihoty" lol lol lol..... samo steta sto VC u ponudi nema vise igara (pola dobrih igara fali), recimo illusion of gaia, earthbound itd... ova prva je underrated, ali glazba, prica i sama igra je vrhunska i to potvrduju mnogi gameri. Sreca pa postoje emulatori pa rijesavaju taj problem.....

Gaia ima bolju grafiku vode nego Crysis...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
22 mjeseca
Nintendo Wii U na 3GHz

lol očito ovi PS3/XBOX fanboysi ne znaju da se wii godinama prodavao bolje od te 2 konzole :)

nintendo je jedan od malo inovatora na polju gaminga.. tko god nije igrao mario galaxy 1/2, donkey kong country returns itd.. nema što pričati o grafici.

naboostane teksture i hrpa poligona su beznačajni kada je nintendova maštovitost i igrivost u pitanju. dok sam igrao mario galaxy 2 nisam se mogao načuditi što se sve može vidjeti u igri.

očekujem ogroman uspjeh nintenda, i svakako ću gledati da nabavim konzolu, jer ću sav hardver od prvog wiija moći koristiti na njemu.

@Don Kihoty

hmm zake sam ja tu igru igrao pod imenom illusion of time o.O ahh sad vidim na wikiju .. eu verzija je illusion of time, us illusion of gaia..

u svakom slučaju jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao, fascinantna priča i raznorazne mistične lokacije, neke čak izvučene iz pravog svijeta (nazcar, angkor wat itd..).

zapravo svi squareovi rpg-ovi na snesu su bili u najmanju ruku genijalni

illusion of mana, secret of evermore, chrono trigger, FF5 i 6, itd itd..

3 godine
Nintendo Wii U na 3GHz

Jedna stvar nije spomenuta - starije komponente su jeftinije, pa Nintendo od prvog dana zarađuje na prodaji konzole, za razliku od XBoxa 360 i PS3. Sredinom 2007. godine, kada su sve tri konzole bile na tržištu, cijena izrade XBoxa 360 je bila oko 715 dolara, PS3 oko 800 dolara, a Wiija oko 160 dolara. XBox 360 se prodavao za 299/399/479 dolara (Core/Pro/Elite), PS3 za 499/599 dolara (20GB/60GB verzija), a Wii za 250 dolara. MS i Sony su morali pokrivati gubitak vlastitim sredstvima i kroz više cijene igara, dok je Nintendo zarađivao i na konzoli i na igrama (Wii je bio ogroman uspjeh za Nintendo - za manje od godinu dana cijena Nintedovih dionica porasla sa oko 26 dolara na oko 78 dolara). Usput, ne smiju se zanemariti i visoki troškovi razvoja XBoxa 360 i PS3, upravo zbog korištenja najnovijih komponenti, te troškovi marketinga.

Wii nije nudio najbolju grafiku, ali je bio najjeftiniji i nudio inovativan način igranja (konkurencija je istu stvar ponudila četiri godine kasnije, što je neke komentatore potaklo da kažu da su tek tada MS i Sony izbacili next-gen konzole, naravno po pitanju gameplaya, a ne grafike, budući da se kroz povijest grafika konstantno unaprijeđivala s protokom vremena, dok je gameplay ostajao gotovo isti). Dodatno, Nintendo u svoje konzole uvijek ugrađuje mrvicu starije, ali zato provjerene komponente, čime se izbjegavaju hardverski problemi. Primjerice, Red Ring of Death je Microsoft koštao oko milijardu dolara, dok su određeni modeli PS3 imali problema s kontrolerom lasera za čitanje Blu-Ray diskova, pa su laseri pregarali.

Pri izlasku konzole, u Microsoftu (a vjerujem i u Sonyju za PS3) su postavili vijek trajanja XBoxa 360 na deset godina, za koje vrijeme će povratiti uložena sredstva i zaraditi na konzoli (prvi XBox ne samo da nije donio profit, nego je koštao MS 4 milijarde dolara). Nove verzije XBoxa i PlayStationa, prema glasinama, mogle bi doći u 2013. ili 2014. godini, dakle cca 8 godina od izlaska. Nintendo ima predvidljiv ciklus izbacivanja konzola - svakih cca 5-6 godina dolazi nova konzola: SNES krajem 1990. godine, N64 sredinom 1996. godine, Gamecube krajem 2001. godine, Wii krajem 2006. godine, Wii U nakon ožujka 2012. godine.

Ukoliko je suditi prema navedenom, naslijednika Wii U konzole možemo očekivati negdje 2017. godine, ukoliko ih iznimno brz razvoj tehnologije u zadnjih nekoliko godina ne ponuka na ranije izdavanje nečeg sasvim drugačijeg - tu prvenstveno mislim na SoC čipove i moguću unifikaciju smartphonea, mobilnih i kućnih konzola - zamislite da igrate neku igru kod kuće na velikom ekranu, pri čemu je smartphone koji vrti igru u docku (koji osigurava pune performanse zbog dostupnosti dovoljne količine električne energije putem mrežnog EE priključka, te omogućuje priključivanje kontrolera i ekrana i puni bateriju), zatim nastavite igrati istu igru na autobusnoj stanici dok čekate autobus, pa u pauzi između predavanja, te nakon što se vratite kući, ponovno na velikom ekranu. Možda možda je sve dosta optimistično, ali je svakako moguće, pogotovo uzimajući u obzir Nintendovu ciljanu publiku (koja uglavnom ne pati za top of the line grafikom, što je Wii i pokazao), te njihovu filozofiju dizajna konzola koja se povodi za pristupom odozgo prema dolje - konzola se dizajnira ovisno o igrama koje će se vrtiti na njoj (u uskoj suradnji s developerima igara), što dovodi do nižih troškova razvoja igara i konzole. Sony i MS imaju filozofiju pristupa odozdo prema gore - prvo se dizajnira konzola (obično s najjačim dostupnim komponentama), a zatim se dizajniraju igre koje će se vrtiti na njoj, pri čemu se dizajneri igara moraju prilagođavati mogućnostima i načinu rada konzole.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 10:53 (hrx).
3 godine
nine kaže...

lol očito ovi PS3/XBOX fanboysi ne znaju da se wii godinama prodavao bolje od te 2 konzole :)

nintendo je jedan od malo inovatora na polju gaminga.. tko god nije igrao mario galaxy 1/2, donkey kong country returns itd.. nema što pričati o grafici.

naboostane teksture i hrpa poligona su beznačajni kada je nintendova maštovitost i igrivost u pitanju. dok sam igrao mario galaxy 2 nisam se mogao načuditi što se sve može vidjeti u igri.

očekujem ogroman uspjeh nintenda, i svakako ću gledati da nabavim konzolu, jer ću sav hardver od prvog wiija moći koristiti na njemu.

@Don Kihoty

hmm zake sam ja tu igru igrao pod imenom illusion of time o.O ahh sad vidim na wikiju .. eu verzija je illusion of time, us illusion of gaia..

u svakom slučaju jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao, fascinantna priča i raznorazne mistične lokacije, neke čak izvučene iz pravog svijeta (nazcar, angkor wat itd..).

zapravo svi squareovi rpg-ovi na snesu su bili u najmanju ruku genijalni

illusion of mana, secret of evermore, chrono trigger, FF5 i 6, itd itd..

Nintendo je najveci inovator u svijetu Gaminga... evo zasto:

1. Sjetite se njihovog prvog pokusaja igranja u 3D-u (Virtual Boy, ok... neuspjesasan projekt al bitno je da se radi)

2. Sjetite se duck huntera itd, puske u kombinaciji s CRT televizorima

3. Linkanje igara na Gameboy-ima, cak i linkanje prijenosnibh konzola sa stolnim konzolama (ovo linkanje je u ono vrijeme bilo vrloooo popularno, ne znam za HR al u DE se to koristilo na veliko)

4. Zelda, sto nam je donjela?.... jednu inovaciju koja se jos dan danas koristi u raznim igrama, pa pravi gameri ce znati na sto mislim...

5. Touch screen u DS konzolama

6. Remote kontroler u Wii-u

7. AR i 3D ekran bez naocala u 3DS-u

8. Da ne govorim o melodijama i ostalim glupostima, to mogu samo oni. Kao i obicno, pola toga sam zaboravio, isto tako, pola nabrojanog su ostali samo kopirali, a Nintendo ni p o patentu

Sto se tice Gaie....

U FRA/SP/IT/DE se igra zve Illusion of Time (tu sam igrao al glupo mi je ime), u USA se zove Illusion of Gaia jer je logicnije, gaia je majka priroda odnosno ona statua u dark space-u (kako se vec zove) koja nam podaruje moci i gdje se save-a igra, regenerira itd......  pa mislim da su sve lokacije iz pravog svijeta (zaboravio si kineski zid, toranj u babilonu itd), igra ne samo da te zabavi, probudi ti osjecaje vec nesto i naucis. Za neka od tih mjesta mozda nikada ne bih niti cuo ili me nebi ni zanimala, savrsenstvo od igre (meni ujedno najbolji Action RPG koji sam ikada zaigrao). Treba zaigrati cijelu triologiju, tu spadaju i Terranigma i Soul Blazer, igre imaju mnogo toga zajednickog....

Japanska verzija te igre je drukcija, u pocetku ono nije skola vec crkva i vidi se statua Djevice Marije, tu se Will i ostali mu prijatelji mole.... na kraju igre Kara govori da osjeca prisutnost Boga itd.... samo ne znam zasto se u EU/USA to promijenilo, svejedno, igru sam igrao do zadnjeg daha, cak sam i zaplakao kada su Hamleta usmrtili i pojeli {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 16:48 (lovac82).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice