Najbolji engine današnjice je dice-ov frostbite 2.0 koji pokreče battlefield 3
Nije CrysisEngine 3 loš koliko je Crysis 2 poglupljen naspram jedinice. A da ne pričam o MP i toni varalica gdje se nisi mogao stvoriti da te netko ne ubije.
Nije CrysisEngine 3 loš koliko je Crysis 2 poglupljen naspram jedinice. A da ne pričam o MP i toni varalica gdje se nisi mogao stvoriti da te netko ne ubije.
Tako je to kad je igra izašla i za konzole.
ako niste znali grafika u crysis 2 tek najbolje izgleda ako koristite SLI setup...vjerovatno i crossfire...igrica dodatno ukljuci jos neke efekte i izgleda bolesno dobro
ako niste znali grafika u crysis 2 tek najbolje izgleda ako koristite SLI setup...vjerovatno i crossfire...igrica dodatno ukljuci jos neke efekte i izgleda bolesno dobro
mi obični smrtnici nažalost ne znamo
Kako netko uopce moze usporedjivati engine koji je radjen za MP igru i engine radjen primarno za SP igru.
I ne vjerujem da frstbite 2 moze izgledati bolje od CryEngine 3, pod uvjetom da je CE 3 punokrvni nasljednik CE2 a ne samo unaprijedjena verzija istog.
Ja to ne bi rekao,otkud ti molim te ta tvrdnja ? Nema smisla.
Ja to ne bi rekao,otkud ti molim te ta tvrdnja ? Nema smisla.
Stvarno neznam ja sam ga igrao sa dvije ASUS 560 ti u SLI-u i nisam baš primjetio razliku u grafici nad jednom 560 ti. A nisam 100% siguran jer neznam dali je tada bilo profila za sli za Crysis 2, mada ja mislim da je bilo.
EDIT: Jedino šta je bilo dosa više 30-40% više fps-a
AFAIK Crysis 2 uopce ne trza na crossfire ili sli, to je bilo raspravljano stotinu puta na webu i svaki put se nasao jedan lik koji tvrdi da vidi razliku i njih 5 koji kazu da nisu vidjeli razliku. Placebo efekt vjerovatno.
ima razlika sutra cu vam staviti slike sa SLI enabled i sa disabled..sad ne mogu na laptopu sam.
dzabe crysisu najbolja grafa kada moras pola toga pogasiti da bi uopce vidio neprijatelje. nevolim kada koliicina detalja i kvaliteta slike u TOLIKOJ mjeri utjecu na vidno polje. uostalom, rasprava oko cryisis 2 sp-a i bf3 mp-a je totalno bezveze jer jedna igra nema veze sa drugom.
dzabe crysisu najbolja grafa kada moras pola toga pogasiti da bi uopce vidio neprijatelje. nevolim kada koliicina detalja i kvaliteta slike u TOLIKOJ mjeri utjecu na vidno polje. uostalom, rasprava oko cryisis 2 sp-a i bf3 mp-a je totalno bezveze jer jedna igra nema veze sa drugom.
ocito da ne igras bf3...
uostalom tu je rijec o enginu a ne o igri kao igri i stoga se moze usporedjivat.... sto je je, meni cryengine izgleda puno ljepse
ukusi i misljenja su razlicita svako ce govorit da mu je bolji ovaj ili onaj tako da je besumice raspravljat o tome..
al mogu rec da jedva cekam nastavak tog serijala na CE 3 ^^
Ne bih se složio. Battlefield 3 ima pretjeranu "HDR ekspoziciju" pa zbog jakog kontrasta i blještavila djeluje kao film sniman kamerom + efekt prljavih leća. Djeluje hladno i više je kao "film" nego kao "stvarnost" pa brzo dosadi. Trenutno ne postoji niti jedan engine kao CryEngine 3 koji nudi takav omjer kvalitete uz te performanse i skalabilnost. Frostbite 2 je usporediv sa sada zastarjelim CryEngineom 2. Prisjetimo se koliko je samo realistično izgledao CryEngine 2 prije 4 godine a uzmimo u obzir da CryEngine 3 ima unaprijeđene metode koje su sami izumili (npr. SSAO) uz drastično poboljšane performanse. HDR, Depth of field i motion blur su toliko kvalitetno razrađeni da bi ih se moglo nazvati simulacijom a ne efektima a utjecaj na performanse je sveden na minimum. Šteta što još ne postoji igra sa bogatom vegetacijom i realističnim dizajnom da pokaže CryEngineu 3 u punom sjaju. Vegetacija je najbolji pokazatelj grafike jer je najzahtjevnija i najteže ju je napraviti realističnom.
Evo da se prisjetite par slika sa starog CryEnginea 2 (još su realnije u punoj rezoluciji). Što će tek biti kad moderi sa crydev nešto naprave na CryEngineu 3 (CryENGINE 3 Free SDK se redovito nadograđuje i postaje sve funkcionalniji)!
ocito da ne igras bf3...
uostalom tu je rijec o enginu a ne o igri kao igri i stoga se moze usporedjivat.... sto je je, meni cryengine izgleda puno ljepse
imam oko 100h bf3 i barem jos toliko bbc2. slazem se da je cryengine bolji i izgleda lijepse ali bf3 mogu igrati sa puno vise detalja i radi toga necu biti zakinut za nekakav score jer nisam vidio neprijatelja radi bljestavila ili mutne slike. u crysis 2 sam odmah pogasio pola toga jer su neprijatelji hoodali na 2m od mene bez da sam imao pojma i citava slika mi je bila mutna i prenakicena.
CryEngine 2 je znatno moćniji od Frostbite-a 2, a kamoli CryEngine 3. Iako su brojne stvari na trojci osjetno zakrzljale i izbacene radi konzolitisa. Ne moze se to mjeriti. Pratim razvoje enginea 10-tak godina i to je glupa usporedba. Stariji CryEngine 2 je dostatan za apsolutno fotorealistični setting, dok je Frostbite 2 ispran sivilom i nema brojnih implementacija. CryEngine 2 ima npr. subsufrace scattering na svakom listu faune, uz bumpmapping na svakom listu. Nevjerojatne tehničke mogućnosti. Battlefield 3 jadno generira prirodu naspram prvog Crysisa , a i sve ostale komponente prikaza, fizike i efekata. Puno bi se dalo raspravljati, uglavnom Frostbite 2 je meni tehnički razočaranje.
Screen shotovi od 2 posta gore govore dosta, iako se ne vide detalji i cake.
ne razumijem iz koje igre si ti navodno izvukao ove slike? 2. i mislim 4. ili 5. slika su engine neke igre, zadnjih 5 komada su real life totalno slikan fotoaparatom.
igrao sam crysis 1 i 2, fc 1,2 tako da zbilja ne prepoznajem igru. pomislio bih da ciljas na crysis 1 ali ja sam ga vrtio na maxu i nije ovako izgledao. ovo nema veze sa igrom.
ne razumijem iz koje igre si ti navodno izvukao ove slike? 2. i mislim 4. ili 5. slika su engine neke igre, zadnjih 5 komada su real life totalno slikan fotoaparatom.
igrao sam crysis 1 i 2, fc 1,2 tako da zbilja ne prepoznajem igru. pomislio bih da ciljas na crysis 1 ali ja sam ga vrtio na maxu i nije ovako izgledao. ovo nema veze sa igrom.
To je demonstracija CryEngine-a 2, ne rabi se u punom sjaju ni u jednoj igri jer je prezahtjevan da bi ga tadašnji hardver vrtio u real timeu.
Ima i mod za prvi Crysis koji mooda grafiku i izgleda dosta slično na slikama. Probaj slobodno pa javi dojmove, ako me sjećanje ne služi gubitak na perfomansama čak nije velik...
Ima i mod za prvi Crysis koji mooda grafiku i izgleda dosta slično na slikama. Probaj slobodno pa javi dojmove, ako me sjećanje ne služi gubitak na perfomansama čak nije velik...
Rekoh već davno da ću probat pa ništa. A mogo bi, hardver imam dostatan (hope so
) da je vrtim kak spada.
ima razlika sutra cu vam staviti slike sa SLI enabled i sa disabled..sad ne mogu na laptopu sam.
razlika ima zato šta ti jedna od grafa u pc-u nije dovoljno jaka da ga gurne maxed out, a 2 jesu, dakle kad bi imao 1 dovoljno jaku grafu nebi činilo vizualnu razliku ako je maxed out s jednom i s 2 grafe, ima bi vise fps-a sa sli-em doduse.drugim riječima tvrdnja ti je totalna nebuloza.
Ne bih se složio. Battlefield 3 ima pretjeranu "HDR ekspoziciju" pa zbog jakog kontrasta i blještavila djeluje kao film sniman kamerom + efekt prljavih leća. Djeluje hladno i više je kao "film" nego kao "stvarnost" pa brzo dosadi. Trenutno ne postoji niti jedan engine kao CryEngine 3 koji nudi takav omjer kvalitete uz te performanse i skalabilnost. Frostbite 2 je usporediv sa sada zastarjelim CryEngineom 2. Prisjetimo se koliko je samo realistično izgledao CryEngine 2 prije 4 godine a uzmimo u obzir da CryEngine 3 ima unaprijeđene metode koje su sami izumili (npr. SSAO) uz drastično poboljšane performanse. HDR, Depth of field i motion blur su toliko kvalitetno razrađeni da bi ih se moglo nazvati simulacijom a ne efektima a utjecaj na performanse je sveden na minimum. Šteta što još ne postoji igra sa bogatom vegetacijom i realističnim dizajnom da pokaže CryEngineu 3 u punom sjaju. Vegetacija je najbolji pokazatelj grafike jer je najzahtjevnija i najteže ju je napraviti realističnom.
Evo da se prisjetite par slika sa starog CryEnginea 2 (još su realnije u punoj rezoluciji). Što će tek biti kad moderi sa crydev nešto naprave na CryEngineu 3 (CryENGINE 3 Free SDK se redovito nadograđuje i postaje sve funkcionalniji)!
slažem se ja s tobom, sve je to ok, ali zaboravljaš jednu stvar, fiziku frostbite 2 engine-a! a na tom području ostavlja cryengine 3 u prašini.
To je demonstracija CryEngine-a 2, ne rabi se u punom sjaju ni u jednoj igri jer je prezahtjevan da bi ga tadašnji hardver vrtio u real timeu.
pa čemu se uopće k***če s time onda??? ko da ja proizvedem auto i napišem da može ić po šumi kao i po AC i za potrebu može i letiti...no u stvarnosti je to neizvedivo jer ja jebe fizika i gravitacija..??????
pa čemu se uopće k***če s time onda??? ko da ja proizvedem auto i napišem da može ić po šumi kao i po AC i za potrebu može i letiti...no u stvarnosti je to neizvedivo jer ja jebe fizika i gravitacija..??????
Ti to možeš napisat al nemožeš proizvest. Ovi to mogu napisat, proizvest i učinit dostupnim narodu.
Ma o kakvoj fizici pričaš?
Pogledaj ovako:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=093j4Nzy4x0&NR=1
Ma o kakvoj fizici pričaš?
Pogledaj ovako:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=093j4Nzy4x0&NR=1
hahah to češ mi uspoređivat s ovim, nasmijavaš me rofl:
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
Neka spoje oba engina
.