vidio sam to, bilo bi to impresivno da se mogu kupit cijele igre preko onlive-a, i da naravno bude dostupan i ostalim zemljama osim SAD-a... ali ne vidim neke koristi jer na taj način i steam skoro funkcionira...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
14,95 za prvih 25,000 pretplatnika tokom 3 mjeseca; koliko će biti drugima - to nije još definirano. Samo, kud ćeš skuplje od 15 dolara mjesečno samo da bi igrao besplatne demoe ... nejasan mi je ovaj marketinški potez.
a koliko sam čuo, najveći problemi postoje s lagom, i grafika je u max 720p. Grafika se neće svidjeti razmaženim derištima, lagovi većini korisnika. Al dobro, budući da se sve svodi streamanje real time videa, lag ovisi o brzini veze; ne o usluzi onlive.
ovo cloud igranje je tesko sranje i nedo Bog da to zazivi ozbiljno i da je to buducnost gaminga.
15 dolara je previse za pretplatu i moraju se kupovati igre a rezolucija od 720p je preeeeemalaaa za danasnje pojmove
14,95 za prvih 25,000 pretplatnika tokom 3 mjeseca; koliko će biti drugima - to nije još definirano. Samo, kud ćeš skuplje od 15 dolara mjesečno samo da bi igrao besplatne demoe ... nejasan mi je ovaj marketinški potez.
a koliko sam čuo, najveći problemi postoje s lagom, i grafika je u max 720p. Grafika se neće svidjeti razmaženim derištima, lagovi većini korisnika. Al dobro, budući da se sve svodi streamanje real time videa, lag ovisi o brzini veze; ne o usluzi onlive.
Nevjerujem da ce bit problema s lagom ako imas dobru vezu, znaci u americi bi sve trebalo bit perfektno.
ovo cloud igranje je tesko sranje i nedo Bog da to zazivi ozbiljno i da je to buducnost gaminga.
15 dolara je previse za pretplatu i moraju se kupovati igre a rezolucija od 720p je preeeeemalaaa za danasnje pojmove
15 dolara amerikancima je kao 20 kn za nas. Vjerojatno i neznas koliko je 720p, a da ti pokazem razliku između 720p i 1080p jedva bi je primjetio ako neigras na tv-u od 107 cm.
Jedva čekam da zaživi i kod nas, sigurno je da ću biti jedan od pretplatnika.
OnLive ima smisla u SAD-u, Japanu ili bilo kojoj drugoj zemlji sa odličnim internet vezama, međutim kod nas (EU) baš i ne, a to se najbolje vidi iz Iw.net-a.
A što se tiče EU, imaju oni jako dobre veze.
Radit će to sigurno kako treba.
Ovo je stvarno napredak i korak dalje po pitanju igranja. Samo se uvalis ispred ekrana i igras. Jos bi bilo fora kad bi se putem tog servisa mogla kupit igra i onda se bas uvalis u naslonjac, sve odatle rjesavas, kupujes igre, igras.
Pozdravljam ovu ideju, samo pitanje je kako ce to sljakati. Nisam bas previse optimistican, ne znam, budemo vidjeli. A sto se mene tice ja svakako to necu koristiti. Nema meni nista bolje nego na PC-u igrati igre. :)
Ali inace, ako bude radilo kako treba, bit ce to super stvar.
Nevjerujem da ce bit problema s lagom ako imas dobru vezu, znaci u americi bi sve trebalo bit perfektno.
15 dolara amerikancima je kao 20 kn za nas. Vjerojatno i neznas koliko je 720p, a da ti pokazem razliku između 720p i 1080p jedva bi je primjetio ako neigras na tv-u od 107 cm.
nemoj mi previse pametovati,razlika izmedu 720 i 1080 je najmanja kod filmova ali kod igara i grafike se jako primjeti a bogami se da primjetiti i kod filmova.neznam za druge ali ja sam igro igre na 720p prije 5-6 godina vrijeme je da se krene dalje.
doslo je doba zvijeri od grafickih i igrati dx11 igru na 720p je sranje
Možda bude malo škakljivo prvih par godina ali dok bu minimalni upload/download par mega onda bu se videl pravi sjaj ovakvih servisa.
nemoj mi previse pametovati,razlika izmedu 720 i 1080 je najmanja kod filmova ali kod igara i grafike se jako primjeti a bogami se da primjetiti i kod filmova.neznam za druge ali ja sam igro igre na 720p prije 5-6 godina vrijeme je da se krene dalje.
doslo je doba zvijeri od grafickih i igrati dx11 igru na 720p je sranje
Baš to, s ovim ti nece biti potrebna zvijer od graficke jer se nist ne desava na tvojem kompu, jedino za kaj bu graficka potrebna da baci sliku na monitor, ko da film gledas. Graficka se ne bude mučila sa renderiranjem milijardi poligona.
kad nas to moze funkcionirati jedino ako se cijela mreza obnovi,sumnjam da bi to kod nas islo kako treba.
postoji masa ljudi koji imaju problema sa obicnim dslom a kamoli jos i ovo.
za ovo treba optika
Ako ovo ikada proradi kako spada, onda ce krajnji (legalni) igraci biti u plusu.
Samo mi nesto govori da cijena nece biti tako niska, pogotovo kada vide koliki ce im biti troskovi pocev od ulaganja, struje, amortizacije pa na dalje...
kad optika bude normalno u europi ko danas dsl onda će to imati smisla...
naše veze još nemogu ovakvo nešto probaviti, ali bude došlo s vremenom, sigurno da jedva čekam!
A što se tiče EU, imaju oni jako dobre veze.
Radit će to sigurno kako treba.
Ja ne znam da li govoris za svoje iskustvo,ali ako govoris u globalu ni blizu okej.Upload će ti ovdje biti puno manje bitan, kao i snaga računala budući da nećeš ti hostati igru niti će se ona izvoditi na tvom računalu.
Tvoje će računalo samo prikazivati sliku, tako da bi to usporedio sa npr. gledanjem videa na internetu, samo nešto malo više zahtjevno što se bandwidtha tiče.
Ovo je totalni promasaj i nadam se da nikad nece zaziviti. Jer danasnji gameing i ono sto je mozete zaboraviti. Ovo je propast a samo igraci odlucuju dal ce ovo zazivjeti ili ne.
Hm, ovo me podsjeća na vrijeme kad nisi mogao koristiti telefon kad je neko bio na internetu. Danas nećeš moći surfati kad netko u kući igra igru :) Ako imaš brata/sestru, tucite se tko će sada igrati jer TCOM ne dopušta dvije igre u isto vrijeme. Da, i nema sapunica za baku preko MAXTva u to vrijeme.
(Žalim za danima kad nije trebala nikakva veza na net za igranje igre).
Mene jedino zanima kako će riješiti lag igre na tvoj imput. Ako ne riješe, jedino će se igrati igre na poteze i avanture.
720p?! - A ništa, idem izvaditi stari 17'' ekran iz podruma :)
Ovo je totalni promasaj i nadam se da nikad nece zaziviti. Jer danasnji gameing i ono sto je mozete zaboraviti. Ovo je propast a samo igraci odlucuju dal ce ovo zazivjeti ili ne.
Hm, ovo me podsjeća na vrijeme kad nisi mogao koristiti telefon kad je neko bio na internetu. Danas nećeš moći surfati kad netko u kući igra igru :) Ako imaš brata/sestru, tucite se tko će sada igrati jer TCOM ne dopušta dvije igre u isto vrijeme. Da, i nema sapunica za baku preko MAXTva u to vrijeme.
(Žalim za danima kad nije trebala nikakva veza na net za igranje igre).
Mene jedino zanima kako će riješiti lag igre na tvoj imput. Ako ne riješe, jedino će se igrati igre na poteze i avanture.
720p?! - A ništa, idem izvaditi stari 17'' ekran iz podruma :)
ajd fala Bogu da se netko slaze samnom :) nedao dragi Bog da ovo zazivi :)
15 dolara je sad u americi u europi vjerojatno 15 eura :),kako bi se to trebalo placati nedaj boze potpisivati neke ugovore na godinu ili vise kao za net ili telefon a poslje ako bi ovo istisnulo obicni pc i konzolu mogu da dizu cijenu do neba a mi tu nista nemozemo ,trebao bi biti online i kad zelis igrati singleplayer ma prestrasni su ti cloud koncepti nedao Bog da to zazivi u bilo kakvom obliku.
jel zna tko šta o ovome http://www.streammygame.com/smg/index.php
ako se ovo ukorijeni-odzvonilo piratima! a vjerovatno hoce. a mozda i ne, ati/amd i nvidia bi popusili love i love. tj tko bi onda kupovao skupe grafe?! a da je mentalno stabilan. osim onima kojima treba zbog posla. bit ce zanimljiv razvoj cijele te situacije.