Najviše sammog sebe? Mislim da je ovo prvi put da ovako nešto čujem u korporativnom svijetu. Konačno netko tko je u stanju preuzeti odgovornost i učiti iz vlastitih pogrešaka. Svaka čast!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Steta sto onda sam sebi nije dao otkaz umjesto drugima. Rijetko odgovorni budu kaznjeni.
Steta sto onda sam sebi nije dao otkaz umjesto drugima. Rijetko odgovorni budu kaznjeni.
Upravo to, ono "Ja sam kriv jer sam ih natjerao da izdaju igru prije nego je bila spremna, no nema veze, podijeliti cu otkaze onima koji nisu krivi i sve ce biti ok..."
Tko je to uvijek u korporativno svijetu.
Ipak zanimljivo je da se i njima u tom vrlom modernom svijetu dešavaju ovakve gluposti. Em, na kraju jedan jedini čovijek svojom ishitrenom odlukom dovodi cijelu firmu u problem.
Ovako moderna firma, a nije imala i metriku odgovornosti? Ili je tip optustio cijeli odjel za testiranje? Možda su mu u toj gužvi lagali da je s igorm sve u redu, a on je bio prezaposlen promocijom iste pa ju nije uspio ni pokrenuti da provjeri. ;)
OFF TOPIC: Sorry... nesto se ukomirala forma za unos pa se zduplao inicijalni post.
On je preuzeo odgovornost, ali za izlazak igre zaslužan je QA odjel koji nije odradio posao kako treba.
Sličan katastrofalno bugovit start su imali i sa Demigodom, koliko se sjećam. Evo sada i sa Elementalom. To više ne može biti slučajno. Ali najveći gaf im je Galactic Civilizations 2 - odlična 4X strategija koja se već praktički dvije godine uopće ne razvija dok se Stardock konstantno blamira s ovim debaklima. Da su se držali te franšize, ne bi bili u ovakvim problemima danas.
Demigod je imao loš start zbog pirtaluka. Nisu stavili zaštitu na igru i broj igrača bio je stotinjak puta veći od broja prodanih igara, što je srušilo servere i igru učinilo tjednima neigrivom.
Demigod je imao loš start zbog pirtaluka. Nisu stavili zaštitu na igru i broj igrača bio je stotinjak puta veći od broja prodanih igara, što je srušilo servere i igru učinilo tjednima neigrivom.
To je bila slaba utjeha igračima koji su igru platili i očekuju da im radi. No, s obzirom da je do Demigoda Stardock bio orijentiran uglavnom na single-player, ne čudim se da ih je to "iznenadilo". Za maknuti pirate sa servera nije potrebna nikakva posebna zaštita, dovoljno je provjeriti serial key i kraj priče. Ja sam za Galactic Civilizations 2 dobio serial key (premda je riječ o single-player igri), prema tome Stardock je lansiranje Demigoda zatupio vlastitom krivicom, kao uostalom i Elemental.
On je preuzeo odgovornost, ali za izlazak igre zaslužan je QA odjel koji nije odradio posao kako treba.
Preuzimanje odgovornosti znaci i snosenje posljedica dakle o cemu ti pricas? Idem ubiti nekoga i preuzeti cu odogovornost ako ces ti u zatvor umjesto mene. Smijesno?