Nije se Activision trebo spojit s Blizzardom. Od tad sve na gore je s njihovim igrama. Friking blizzard.
haha, pohlepa čini svoje.
Nije se Activision trebo spojit s Blizzardom. Od tad sve na gore je s njihovim igrama. Friking blizzard.
Nemaš pojma o industriji.
Što se same vijesti tiče, pratim ovo od početka, čak sam i pravosudni transkript čitao, haha. Baš me zanima kako će se stvar završiti. Po meni je to sramota. Doduše, treba i suprotnu stranu saslušati, ali zaboga Zampella i West?! Vidjet ćemo...
malo su para digli na toj igri,pohlepa, pohlepa
Ja bi bas rekao obrnuto, sto se tice blizz igara krenulo je nizbrdo kada je activision poceo shefovati.
Nemaš pojma o industriji.
Što se same vijesti tiče, pratim ovo od početka, čak sam i pravosudni transkript čitao, haha. Baš me zanima kako će se stvar završiti. Po meni je to sramota. Doduše, treba i suprotnu stranu saslušati, ali zaboga Zampella i West?! Vidjet ćemo...
Ti nemas pojma, postali su novi EA, lova i samo lova!
Pogledaj sta rade od legendi kao sto su WOW-a, Starcrafta, COD-a... razjebali su (ili sustavno rade na tome) sve kvalitetnije razvojne timove i serijale a sada je ocito na red dosao i Infinity Ward.
Doduse mlad si i vjerojatna od onih kojima je novi COD cool ali nema koji smo odrastali u nekakvom drugom "svijetu" ovo je nista drugo nego prostituiranje
Ova dvojica se samo uklapaju u sadasnju politike Activision - za dolar vise, zato su se i sukobili s njima.
Ja bi bas rekao obrnuto, sto se tice blizz igara krenulo je nizbrdo kada je activision poceo shefovati.
A što je to točno krenulo nizbrdo što se tiče blizzardovih igara?
Eksploatacija do bola kojoj je sve podredjeno pa cak i sve vise nekad za njih nezamislivo - kvaliteta
Star Craft u milijun nastavaka, najavljeno isto s Diablom....
Što se tiče Infinity Warda i CoD serijala zanima me kakav će biti MW3, vjeorajtno će SP biti kao filmovi Michaela Baya, 1,5 do 2 sata explozija i glupave radnje s Megan Fox koja glumi otetu sestru Cpt. Price-a. Scenarij će vjerojatno obilovati scenama u kojim Megan s onim molećivim očima pita bradatog talibana "Are you terrorists?" Svi koji su gledali prvi dio Transformera se sjećaju scene kada se Bumblebee prvi put transformira pa Megan onako s vrlo inteligentnim pogledom pita "Vi ste Alieni?"
MP će vjerojatno imati pretplatu koja će se tačkama nositi u banku i igrači koji imaju preko 1500 fps-a će samo stisnuti veliko crveno dugme kojim se automatski pobjeđuje.....
Eksploatacija do bola kojoj je sve podredjeno pa cak i nekad za njih nezamislivo - kvaliteta
Razbacuješ se riječima bez ikakva uporišta. Sve što blizzard ima trenutno vani je WoW. Starcraft je u beti, Diablo ni to čini mi se tako da ćeš morat malo pričekat s ocjenama. Što se tiče "eksploatacije" - to je biznis, nije nužno pohvalno ali je realnost.
Star Craft u milijun nastavaka, najavljeno isto s Diablom....
Prvo je debelo pretjerivanje, drugo je netočno, čista spekulacija.
Eksploatacija do bola kojoj je sve podredjeno pa cak i nekad za njih nezamislivo - kvaliteta
Razbacuješ se riječima bez ikakva uporišta. Sve što blizzard ima trenutno vani je WoW. Starcraft je u beti, Diablo ni to čini mi se tako da ćeš morat malo pričekat s ocjenama. Što se tiče "eksploatacije" - to je biznis, nije nužno pohvalno ali je realnost.
Gle nismo glupi pa da ne razumijemo da se se vrti oko novca, ali nekada je blizzard kao i infinity ward imao nešto specifično i igra su im uvijek bile dobre i "jedinstvene" kvalitete. danas su samo jedan u moru studija.
Nekada je Cod bio pojam SP-a danas se plaća 60 eura za 3 sata misije i MP.
Ista stvar je kako danas ne možeš nači RPG koji ima 10% kvalitete i autentičnosti kao oni od prije 10-ak i više godina.
Prvo je debelo pretjerivanje, drugo je netočno, čista spekulacija.
Da sigurno će biti MILIJUN nastavaka. LOL
Što ti nemisliš da je glupo u jednom RTS-u natjerati kupca da kupuje 3 igra kako bi igrao s svim rasama? Trebali su samo dodati neke nove jedinice i unaprijediti grafiku.
Što je najgore ako prodaja bude dobra vjerojatno će svi studiji ići u istom smjeru.
Ti nemas pojma, postali su novi EA, lova i samo lova!
Pogledaj sta rade od legendi kao sto su WOW-a, Starcrafta, COD-a... razjebali su (ili sustavno rade na tome) sve kvalitetnije razvojne timove i serijale a sada je ocito na red dosao i Infinity Ward.
Doduse mlad si i vjerojatna od onih kojima je novi COD cool ali nema koji smo odrastali u nekakvom drugom "svijetu" ovo je nista drugo nego prostituiranje
Ova dvojica se samo uklapaju u sadasnju politike Activision - za dolar vise, zato su se i sukobili s njima.
Erm, da, šta go ti kažeš Sherlocke...
Moje razočarenje se i odnosilo na vanjsku sliku firme, a ne na Zampellu i Westa. Istina je da izdavači imaju velikog utjecaja na devove, međutim nisu ni devovi puno manje krivi. Svi su oni u istom sijenu. Jedina razlika između EA i Activision-Blizzarda, razlika koja je uvijek i dan-danas prisutna, je što AB ekšli napravi dobre produkte u većini slučajeva, dok se EA u par navrata zaletio i izbacio polugotove stvari pa je dobio razne predrasude. Niko se nije bunio na novi Need for Speed, onda Mirror's Edge ili pak Dead Space. To je sve od EA, sve jako kvalitetni naslovi, i za svaki je uloženo poprilično vremena (Mirror's Edge recimo 7 godina se radio - razvojni ciklus koji se sa Starcraftom 2 mjeri). Stvar je u tome da razvoj igara danas sve više košta, pa se sukladno očekuje veći profit, ali zato i brži razvoj iz nekog razloga. Nije sve tako crno kako predstavljaš.
Vi koji ste odrasli u nekakvom drugom "svijetu", jel... hah, stari danas ti svijet putuje warp brzinom, i tvoj, njegov i moj svijet su završili sa internet revolucijom. Ako to ne možeš razumijeti onda mi je jasno ako opet upotrijebiš "mlad si" komentar.
Čisto marketinčki potez. Budemo vidili kad izađe igra. Sumnjam da će mi smetat takav epizodni način izdavanja jer sam siguran da će svaki dio bit dovoljno sadržajan da opravda cijenu i drži dok ne izađe idući. Ako ne bude obit će im se o glavu.
Edit: typo
ja samo klikcem na slazem se - wyks je sve rekao
Ja sam od WOW-a odustao davno(jos prije prve ekspanzije) ali vecina moje generacije koja se kuzi u igre a pogotovo rpg-e koja je ostala sad sere po njemu ili ga napusta.
Što ti nemisliš da je glupo u jednom RTS-u natjerati kupca da kupuje 3 igra kako bi igrao s svim rasama? Trebali su samo dodati neke nove jedinice i unaprijediti grafiku.
Što je najgore ako prodaja bude dobra vjerojatno će svi studiji ići u istom smjeru.
Ovaj post je samo dokaz kako ljudi (ti!) nemaju pojma o gaming industriji, nego koriste stvari koje čuju na ulici kao činjenicu i ne trude se da saznaju više. Bitno je da to mogu iskoristiti kao negativno i trollati o tome, jel...
E pa, niko nikog ne tjera da kupi 3 igre. Sve rase će biti dostupne od početka. Starcraft 2 su nazvali trilogijom samo zbog toga što će imati 2 ekspanzije. Sjećaš se šta su ekspanzije? To je ono što dodaje nove jedinice and stuff. Jedina stvar koju su napravili je razgranali kampanje po ekspanzijama; core igra će biti terran kampanja, prva ekspanzija zerg kampanja i zadnja protoss kampanja. Svaka kampanja će zasebno sadržavati više playtimea od prvog Starcrafta.
Smiješno je čuti kako ljudi i dan danas znaju pričati bezveze, a imaju google na dohvat ruke. Evo čitaj: http://www.starcraft2.com/faq.xml
Čisto marketinčki potez. Budemo vidili kad izađe igra. Sumnjam da će mi smetat takav epizodni način izdavanja jer sam siguran da će svaki dio bit dovoljno sadržajan da opravda cijenu i drži dok ne izađe idući. Ako ne bude obit će im se o glavu.
Edit: typo
Igre će gotovo sigurno biti dobre ali to ne opravdava činjenicu da moraš 3 puta platiti nešto što si kod svih drugih RTS-ova ili kod i samog Starcrafta dobio u paketu.
I zašto bismo prihvatili to opravdanje "eto takvo je vrijeme da se gleda isključivo zarada".
Pogledaj malo što su napravili od Mass Effecta. Od dobrog RPG-a (za današnji pojam RPG-a) su napravili TPS koji je po gameplayu više sličan Borderlandsu nego prvom dijelu.
I zato imam pravo izraziti svoje nezadovoljstvo i ne očekivati odgovore tipa ali to ti je marketing i biznis. Nisam retard, ali dovoljno se dugo bavim igrama da znam da su današnji naslovi daleko lošiji od onih prije desetak godina.
Blizzard ima poltiku. Izdaj i zaradi ali napravi kvalitetno. Ali ZARADI. WoW ce pokvarit Kataklizmom i iscrpit sve sto mogu jos iz njega te ce izdat nakon odredenog vremena svoj novi MMO za koji BLizzard govori da je nesto dosad ne videno. Do tad planiraju zaradit na WoWu koliko mogu. Po meni je igra cisti napor i besmisleno, vise preferiram Guild Wars. Ali svatko voli nes tak da nemojte se uvrijedit.
Sada hoce kao sto je netko rekao postat kao EA. Štancat i zaradivat. I nametat svoju volju. Vidjet cemo jos uostalom hoce li se DLC/update za MW2 placati ili ne. Ako se placo, jbg ode sve u...
Tvrtke izvlace sve sto mogu iz svojih proizvoda, to se uvijek desi nakon nekog vremena. Activision se malo razbaco s novcima i igrama. A blizzard tj Vivendi games ga je kupio i drzi 52% dionica TJ MOZE STA HOCE.
A sto se nas tice, bezveze se svadat. Samo se nadajmo da nece pocet naplacivat igranje po satu -.-.
Ovaj post je samo dokaz kako ljudi (ti!) nemaju pojma o gaming industriji, nego koriste stvari koje čuju na ulici kao činjenicu i ne trude se da saznaju više. Bitno je da to mogu iskoristiti kao negativno i trollati o tome, jel...
E pa, niko nikog ne tjera da kupi 3 igre. Sve rase će biti dostupne od početka. Starcraft 2 su nazvali trilogijom samo zbog toga što će imati 2 ekspanzije. Sjećaš se šta su ekspanzije? To je ono što dodaje nove jedinice and stuff. Jedina stvar koju su napravili je razgranali kampanje po ekspanzijama; core igra će biti terran kampanja, prva ekspanzija zerg kampanja i zadnja protoss kampanja. Svaka kampanja će zasebno sadržavati više playtimea od prvog Starcrafta.
Smiješno je čuti kako ljudi i dan danas znaju pričati bezveze, a imaju google na dohvat ruke. Evo čitaj: http://www.starcraft2.com/faq.xml
I opet moraš kupiti ekspanziju da bi igrao SP s protosim ili zergovima.
Igre će gotovo sigurno biti dobre ali to ne opravdava činjenicu da moraš 3 puta platiti nešto što si kod svih drugih RTS-ova ili kod i samog Starcrafta dobio u paketu.
I zašto bismo prihvatili to opravdanje "eto takvo je vrijeme da se gleda isključivo zarada".
Pogledaj malo što su napravili od Mass Effecta. Od dobrog RPG-a (za današnji pojam RPG-a) su napravili TPS koji je po gameplayu više sličan Borderlandsu nego prvom dijelu.
I zato imam pravo izraziti svoje nezadovoljstvo i ne očekivati odgovore tipa ali to ti je marketing i biznis. Nisam retard, ali dovoljno se dugo bavim igricama da znam da su današnji naslovi daleko lošiji od onih prije desetak godina.
A slažem se okvirno. I mene puca nostalgija kadkada. Što se tiče Starcrafta, frajer ti bolje objasnio stvar od mene. Ako te bude zanimao multiplayer bit će ti dovoljno kupiti samo jedan dio trilogije. A reko bi da će i cijene biti prilagođene. Sumnjam da će koštati kao 3 različite igre, skoro pa sam uvjeren da neće.
A slažem se okvirno. I mene puca nostalgija kadkada. Što se tiče Starcrafta, frajer ti bolje objasnio stvar od mene. Ako te bude zanimao multiplayer bit će ti dovoljno kupiti samo jedan dio trilogije. A reko bi da će i cijene biti prilagođene. Sumnjam da će koštati kao 3 različite igre, skoro pa sam uvjeren da neće.
I ja držim prekrižene prste i nadam se da će igre bti odlične. Cijene vjerojatno neće biti previsoke ali kakvu su cijenu stavili MW2 postoji mogućnost i da bude veća.
Ja sam uglavnom više vremena preveo na SP kad je jedinica izdana i zato cu vjerojatno kupiti sva 3 dijela. Ipak je Blizzard uvijek imao epic priče.
Nadam se da će ponovo pokrenuti izdavanje expanzija u punom smislu riječi, ovi DLC-ovi večinom nemaju nikakav utjecaj na poboljšanje igre.
I zato imam pravo izraziti svoje nezadovoljstvo i ne očekivati odgovore tipa ali to ti je marketing i biznis. Nisam retard, ali dovoljno se dugo bavim igricama da znam da su današnji naslovi daleko lošiji od onih prije desetak godina.
NHF, ali se čovjek ne mora ni truditi pobijati ti argumente - dovoljno je opće poznate činjenice napisati i voila.
U kojem RTS-u si dobio 2 ekspanzije u paketu? DoW1 je imao 3 ekspanzije u kojim si dobio isto kampanje i nove jedinice za MP. CoH je imao 2 ekspanzije, i vidi čuda, u njima si dobio nove jedinice i kampanje - inače ovo je i sličnije SC2, jer su oni u prvoj ekspanziji nisu imali kampanju za njemce mislim. Mogu ja i dalje nabrajati ali će se svoditi na istu priču - svaka ekspanzija svake igre dođe sa novom kampanjom. Uostalom, cijene će biti prilagođene, te čak kad obje ekspanzije izađu moći ćeš kupiti SC2 Battlechest po vjerojatno 50% cijeni cijelog paketa.
Što se ME2 tiče, igra je odlična. Slušali su fanove i izmjenili sve stvari koje u prvom dijelu nisu bile dobre. Sustav borbe je unaprijeđen u svakom slučaju - koliko je god srednjovjekovni RPG bolji sa elementima akcijske avanture, toliko je i Sci-fi RPG bolji sa elementima shootera. To što se tebi ne sviđa je stvar ukusa. Recimo meni se MW2 model ne sviđa, ali je to ipak jako dobra igra. Ono što radi - radi super.
Nisam iskusan kao neki, ali mislim da zahvaljujući konkurentnosti je svijet danas puno bolji. Čitaj opet ono gore za internet revoluciju. Ako ti se SC2 ne sviđa, lako ćeš izgooglati nešto što ti se sviđa. S druge strane, politiziranje, kao što je slučaj sa Zampellom mi je katastrofa i žalosno vidjeti. Slažem se s tim da se industrija danas prema korisnicima (i nekad developerima) odnosi kao prema životinjama, ali, što je gore, korisnici uvjek na to nasjedaju. Samo sam htio ukazati da se ovdje o jako minornim stvarima raspravlja dok vani ima ogromnih problema koje treba riješiti.
@DLC: bljak, po meni najgori model ikad u bilo kojoj igri.
EDIT: izbacene provokacije. moj bed ^^
Erm, da, šta go ti kažeš Sherlocke...
Moje razočarenje se i odnosilo na vanjsku sliku firme, a ne na Zampellu i Westa. Istina je da izdavači imaju velikog utjecaja na devove, međutim nisu ni devovi puno manje krivi. Svi su oni u istom sijenu. Jedina razlika između EA i Activision-Blizzarda, razlika koja je uvijek i dan-danas prisutna, je što AB ekšli napravi dobre produkte u većini slučajeva, dok se EA u par navrata zaletio i izbacio polugotove stvari pa je dobio razne predrasude. Niko se nije bunio na novi Need for Speed, onda Mirror's Edge ili pak Dead Space. To je sve od EA, sve jako kvalitetni naslovi, i za svaki je uloženo poprilično vremena (Mirror's Edge recimo 7 godina se radio - razvojni ciklus koji se sa Starcraftom 2 mjeri). Stvar je u tome da razvoj igara danas sve više košta, pa se sukladno očekuje veći profit, ali zato i brži razvoj iz nekog razloga. Nije sve tako crno kako predstavljaš.
Vi koji ste odrasli u nekakvom drugom "svijetu", jel... hah, stari danas ti svijet putuje warp brzinom, i tvoj, njegov i moj svijet su završili sa internet revolucijom. Ako to ne možeš razumijeti onda mi je jasno ako opet upotrijebiš "mlad si" komentar.
Cinio si mi se odmah odnekud poznat
, vidim da i nisi tako "mlad"-stariji sam samo par godina al svejedno vidljiv je ipak generacijski jazz
A razlika izmedju AE I AB je u tome sta su totalno zamjenili pozicije i to ne samo financijske vec i kvantitativno/kvalitativne.
Od kad je izgubio tron EA je otpustio, raspustio, preusmjerio sve devove pogotovo one svoje stroge interne zasluzne za sva sranja zbog kojih su i toliko pali. Ali zato se sire DICE, BIOWARE, MAXIS... te rade tuta forza i nije slucajno da EA izbacuje sve vise originalnih i kvalitetnih igra.
Kod AB je zamjetno posve suprotan trend, sve vise muzu nekakve licence, kvaliteta serijala(Tony Hawk, Spider-Man, Cod, Guitar Hero... je totalno pala, sve vise razvoj AA naslova prebacuju na strogo interne njesra devove ala Treyarch kojima je glavni cilj postojanje zavrsit razvoj igre u roku A s proracunom B a u isto vrijeme paralelno rade na jos tri igre za sve platforme - kakva kvaliteta,...
EDIT:
Starcraft - jedno su ekspanzije s najcesce nizom cijenom ili cak ukljucenim originalom od cijepanja igre na tri dijela i onda jos prodaji tih istih po najvjerojatnije vecoj cijeni(60$)od normalne. Eh a gdje su tek glasine o nemogucnosti igranja u lanu i uvodjenju online pretplate -GO BLIZZARD LOL
NHF, ali se čovjek ne mora ni truditi pobijati ti argumente - dovoljno je opće poznate činjenice napisati i voila.
U kojem RTS-u si dobio 2 ekspanzije u paketu? DoW1 je imao 3 ekspanzije u kojim si dobio isto kampanje i nove jedinice za MP. CoH je imao 2 ekspanzije, i vidi čuda, u njima si dobio nove jedinice i kampanje - inače ovo je i sličnije SC2, jer su oni u prvoj ekspanziji nisu imali kampanju za njemce mislim. Mogu ja i dalje nabrajati ali će se svoditi na istu priču - svaka ekspanzija svake igre dođe sa novom kampanjom. Uostalom, cijene će biti prilagođene, te čak kad obje ekspanzije izađu moći ćeš kupiti SC2 Battlechest po vjerojatno 50% cijeni cijelog paketa.
Što se ME2 tiče, igra je odlična. Slušali su fanove i izmjenili sve stvari koje u prvom dijelu nisu bile dobre. Sustav borbe je unaprijeđen u svakom slučaju - koliko je god srednjovjekovni RPG bolji sa elementima akcijske avanture, toliko je i Sci-fi RPG bolji sa elementima shootera. To što se tebi ne sviđa je stvar ukusa.
Dovoljno dugo se baviš "igricama". Kako se to baviš? Evo ja pišem vijesti za par portala i radim kao developer (na početku sam, ali se nadam progurati), te čak sam bio na par konferencija. Nisam iskusan kao neki, ali mislim da zahvaljujući konkurentnosti je svijet danas puno bolji. Čitaj opet ono gore za internet revoluciju. Ako ti se SC2 ne sviđa, lako ćeš izgooglati nešto što ti se sviđa.
@DLC: bljak, po meni najgori model ikad u bilo kojoj igri.
Prvo u većini RTS-ova kao i u samom Star Craftu odmah si dobio u igri sve kampanje za sve rase. Warcraft serijal je imao istu koncepciju. Igru si kupio i tijekom priče si naizmjenice igrao s različitim rasama.
Kako su sada igru podijelili očekujem da svaka rasa ima odličnu priču jer ipak će to biti standalone kampanja. Ali cijena će morati biti puno manja od "prave" igre jer se očekuje da igrač kupi sva 3 dijela.
ME2 je kao zasebna igra odličan TPS s elementima RPG ali nikako nije klasični rpg što je bio prvi dio. Daleko je lakša i po meni je sustav borbe glupav i prejednostavan. Mislim kako je realno da ti usred hodnika u zgradi farmerske kolonije iskoče barikade iza kojih se možeš sakriti. Na svim planetima i zgradama uvijek imaš prikladno poslagane prepreke i uglavnom se borba svodi na čekanje i pucanje iz covera. A kad su u pitanju "kutije" ili stijene poslagane su većinom cik-cak. U shooteru bi ti jednostavno bacili granatu preko barikade.
"Igrice" je slučajni lapsus
. Nisam u gaming industriji ali mislim da nije teško shvatiti da su tadašnje igre bile puno kompleksnije (kao što je ME1 kompleksniji od dvojke), dovoljno je reći da više nema toliko popularnih klasičnih avantura.
, vidim da i nisi tako "mlad"-stariji sam samo par godina al svejedno vidljiv je ipak generacijski jazz
A razlika izmedju AE I AB je u tome sta su totalno zamjenili pozicije i to ne samo financijske vec i kvantitativno/kvalitativne.
Od kad je izgubio tron EA je otpustio, raspustio, preusmjerio sve devove pogotovo one svoje stroge interne zasluzne za sva sranja zbog kojih su i toliko pali. Ali zato se sire DICE, BIOWARE, MAXIS... te rade tuta forza i nije slucajno da EA izbacuje sve vise originalnih i kvalitatnih igra.
Kod AB je zamjetno posve suprotan trend, sve vise muzu nekakve licence, kvaliteta serijala(Tony Hawk, Spider-Man, Cod, Guitar Hero... je totalno pala, sve vise razvoj AA naslova prebacuju na strogo interne njesra devove ala Treyarch kojima je glavni cilj postojanje zavrsit razvoj igre u roku A s proracunom B a us isto vrijeme paralelno rade na jos tri igre za sve platforme - kakva kvaliteta,...
Istina, muženje je jedna od gorih stvari koje su danas prisutne, i to ne samo u AB-u. Svi to rade gdje stignu - čak i u filmskoj industriji. Kvalitetan novi IP danas nije teško napraviti zbog nedostatka mašte, nego nedostatka resursa. Sva lova se prusmjerava u sigurne stvari, nastavke, jer se svi boje zakazati.
Ja ostajem pri tome da su svi izdavači isti. Mislim da je razlog tome okretanju imidža u općoj publici John Riccitiello i Bobby Kotick. Dok prvi EA diže na pravi put (iako bi EALA trebao više restrukturirati - idu mi na q više ^^), Bobby svojim izjavama sere po fanbaseu firme na čijem je čelu.
@wyks: ME1 jest kompleksniji od dvojke što se tiče user friendlynosti (jel to riječ? xD) sigurno, ali pokraj brdo drugih stvari korisnici su htjeli nešto drugo i to su dobili. Meni je drago što je u igru implementiran svaki pametan zahjev koji su ljudi tražili na bioware forumima.
Što se SC2 tiče, mislim da je dosta više o tome. Tebi se model ne sviđa, i to je to, razumijem. Meni ne smeta s obzirom da ću imati u core igri 30 misija sa terranima i par misija sa protossima. Nakon toga se mogu sa challange modeovima i MP-om zabavljati dok druga kampanja ne dođe :)
Od kad je izgubio tron EA je otpustio, raspustio, preusmjerio sve devove pogotovo one svoje stroge interne zasluzne za sva sranja zbog kojih su i toliko pali. Ali zato se sire DICE, BIOWARE, MAXIS... te rade tuta forza i nije slucajno da EA izbacuje sve vise originalnih i kvalitatnih igra.
Kod AB je zamjetno posve suprotan trend, sve vise muzu nekakve licence, kvaliteta serijala(Tony Hawk, Spider-Man, Cod, Guitar Hero... je totalno pala, sve vise razvoj AA naslova prebacuju na strogo interne njesra devove ala Treyarch kojima je glavni cilj postojanje zavrsit razvoj igre u roku A s proracunom B a us isto vrijeme paralelno rade na jos tri igre za sve platforme - kakva kvaliteta,...
Istina, muženje je jedna od gorih stvari koje su danas prisutne, i to ne samo u AB-u. Svi to rade gdje stignu - čak i u filmskoj industriji. Kvalitetan novi IP danas nije teško napraviti zbog nedostatka mašte, nego nedostatka resursa. Sva lova se prusmjerava u sigurne stvari, nastavke, jer se svi boje zakazati.
Ja ostajem pri tome da su svi izdavači isti. Mislim da je razlog tome okretanju imidža u općoj publici John Riccitiello i Bobby Kotick. Dok prvi EA diže na pravi put (iako bi EALA trebao više restrukturirati - idu mi na q više ^^), Bobby svojim izjavama sere po fanbaseu firme na čijem je čelu.
Ma svi su oni jednaki, ali opet Orwell je to lijepo opisao - neki su ipak jednakiji od drugih
Ja smatram da blizzard nije nimalo smanjio kvalitetu bez obzira na ustupke dane activisionu. Trenutno se bavim betom starcrafta II (dobio beta invite na moj battlenet acc) i moram reći da je igra odlična. Nažalost beta pokriva samo pristup battle.netu i igru sa protivnicima online, ali ne i sp dio pa nemogu to komentirati.
@wyks: ME1 jest kompleksniji od dvojke što se tiče user friendlynosti (jel to riječ? xD) sigurno, ali pokraj brdo drugih stvari korisnici su htjeli nešto drugo i to su dobili. Meni je drago što je u igru implementiran svaki pametan zahjev koji su ljudi tražili na bioware forumima.
Što se SC2 tiče, mislim da je dosta više o tome. Tebi se model ne sviđa, i to je to, razumijem. Meni ne smeta s obzirom da ću imati u core igri 30 misija sa terranima i par misija sa protossima. Nakon toga se mogu sa challange modeovima i MP-om zabavljati dok druga kampanja ne dođe :)
S ovime se slažem. Uveli su promjene koje su fanovi htjeli. Jbg ja sam htio još veći, kompleksniji i epicčniji
RPG, ali eto i s ovime sam dosta zadovoljan jer je i takav kakav je bolji od dosta novih igara.
Da stvarno ne treba se više "svađati" oko SC2. ja samo želim što jeftinije proći a za te zasebne kampanje očekujem da će biti ono nešto mega kul.