Piratstvo na PC-u opada?

poruka: 159
|
čitano: 17.490
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo na PC-u opada?".
20 mjeseci
Piratstvo na PC-u opada?

Ja cekam da cujem sta Sinatra ima reci na ovo :D      {#}

2 godine
protjeran
Piratstvo na PC-u opada?

to zato jer je meni isteko hotfile premium:DD

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
3 godine
Piratstvo na PC-u opada?

To je ona PC gaming alijansa iz koje su nedavno izašli neki veliki igrači. Možda ove tvrdnje služe za povećanje morala. 

Otprilike kao da 45. netko govori Wehrmachtu da se Rusi povlače. 

3 godine
Piratstvo na PC-u opada?

PC gaming propada samo u necijem poremecenom mozgu. Uostalom novčanici konzolaša mogu biti zahvalni postojanju PC gaminga, jer bez konkurencije bi ti isti novčanici počeli naglo mršavijeti jer bi se cijena konzola i igra dignula u nebesa.

I'll be back
17 mjeseci
Piratstvo na PC-u opada?

The Most Pirated Games of 2010

PC Games:
1. Call of Duty: Black Ops (4,270,000)
2. Battlefield: Bad Company 2 (3,960,000)
3. Mafia 2 (3,550,000)
4. Mass Effect 2 (3,240,000)
5. Starcraft II (3,120,000)

Sad kad odlaze jaki ljudi, treba reći da se nešto radilo, kad ono - šipak.

2 godine
Re: Piratstvo na PC-u opada?
Sinatra kaže...

PC Games:
3. Mafia 2 (3,550,000)

Ne razumin šta oćeš reć sa ovin? Da su sve nastavci? 

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
2 godine
Sinatra kaže...

PC Games:
3. Mafia 2 (3,550,000)

1.BO-oko 2,5 milijuna primjeraka prodano(pirati ne mogu igrati multiplayer)

2.Isto(pirati ne mogu igrati multiplayer)

5.3 milijuna prodano u prvom mjesecu

Za multiplayer FPS igre 60% pirata ipak kupi igru,dok za RTS vise kupi neg piratizira.

3 godine
microman kaže...

PC gaming propada samo u necijem poremecenom mozgu. Uostalom novčanici konzolaša mogu biti zahvalni postojanju PC gaminga, jer bez konkurencije bi ti isti novčanici počeli naglo mršavijeti jer bi se cijena konzola i igra dignula u nebesa.

Po meni je ovo obrnuta logika. Prije svega, PC igrači mogu biti zahvalni dobroj prodaji igara na konzolama jer to održava velike izdavače i AAA naslove na životu. Igrači na konzolama mogu biti "zahvalni" maloj prodaji na PC-u za skuplje igre, ziheraštvo izdavača, nedostatak inovacija i sl. I ne, ne bi se cijena konzola i igara dignula u nebesa nego se igre ako bi bile preskupe ne bi kupovale i prestale bi se proizvoditi u ovakvom obimu kao sad. A da PC gaming drži cijenu gdje je sad je malo preoptimistična izjava, sorry. Ako 400.000 primjeraka black opsa na PC-u  u odnosu na 6-7 milijuna na konzolama utječe na cijenu, onda očito premalo znam o ekonomiji. 

I da, makar i sam kupujem igre, znam da škrci kao ja koji kupuju uglavnom na popustima visimo na sisi onih koji kupuju skupe naslove po punoj cijeni na dan izlaska. Kao što i PC gaming visi na sisi konzolne prodaje. Nije ugodno to čuti, ali je to nažalost. tako.

3 godine
Tvrdy kaže...

I da, makar i sam kupujem igre, znam da škrci kao ja koji kupuju uglavnom na popustima visimo na sisi onih koji kupuju skupe naslove po punoj cijeni na dan izlaska. Kao što i PC gaming visi na sisi konzolne prodaje. Nije ugodno to čuti, ali je to nažalost. tako.

Zna se kud idu cijene kad nemaš alternative. Dakle da nema PC gaminga morao bi uzet jednu od tri ponuđene konzole, a Microsoftu, Nitendu i Sonyu je najmanji problem dogovorit cijene konzola koje bi zasigurno bile mnogo skuplje da nema PC gaminga.

I'll be back
17 mjeseci
Piratstvo na PC-u opada?

PC gaming ima utjecaj u igraćoj industriji kao i babe s Dolca na proizvodnju sira u Švicarskoj.

3 godine
Sinatra kaže...

PC gaming ima utjecaj u igraćoj industriji kao i babe s Dolca na proizvodnju sira u Švicarskoj.

Naravno prijatelju, kako ti kažeš. Ipak si pobrao pamet ovoga svijeta.{#}

I'll be back
2 godine
Sinatra kaže...

E sad ga se*es.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
3 godine
microman kaže...
Tvrdy kaže...

Zna se kud idu cijene kad nemaš alternative. Dakle da nema PC gaminga morao bi uzet jednu od tri ponuđene konzole, a Microsoftu, Nitendu i Sonyu je najmanji problem dogovorit cijene konzola koje bi zasigurno bile mnogo skuplje da nema PC gaminga.

Pa zašto se onda dosad dogovaraju na način da jedan spusti cijenu da se njegova konzola bolje prodaje i onda drugi mora isto spustiti da bude konkurentan? Ako je to dogovor, ja ga u potpunosti podržavam. ;-)

Nemoj mi reći da to rade zbog PC gaminga a ne zbog međusobne konkurencije. Igranje na PC-u je u pravilu skuplje od igranja na konzoli, osim ako  ne igraš na nekom pretpotopnom kompu igre od prije 5-6 godina koje si kupio na ultra popustima po par eura. 

17 mjeseci
Piratstvo na PC-u opada?

Sirka, reci mi jedan trend koji je PC nametnuo konzolama u posljednjih 5-6 godina otkako je aktualna postojeća generacija.

4 godine
Sinatra kaže...

Sirka, reci mi jedan trend koji je PC nametnuo konzolama u posljednjih 5-6 godina otkako je aktualna postojeća generacija.

Konzole su nemoćne da prate trendove sa PCa... {#}

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 9:59 (doktor1).
4 godine
Sinatra kaže...

Reprodukcija divx sadrzaja. Da nema PC-ja, ne bi bilo divx-a... {#}

Think locally, act globally...
4 godine
Sinatra kaže...

Sirka, reci mi jedan trend koji je PC nametnuo konzolama u posljednjih 5-6 godina

Internet?

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
2 godine
Piratstvo na PC-u opada?

http://news.bigdownload.com/2011/02/09/starcraft-ii-sales-approach-4-5-million-units-still-no-release/

Znači,SC2,pc eksluziva,se prodao više nego:god of war 3,uncharted 2,killzone 2 ...Sinatra, PS3 je u banani cini mi se?

2 godine
Sinatra kaže...

Neznan sad baš jer ne pratin neke trendove. Ali može se primjetit da je u zadnje vrime na konzolama sve više FPS-ova... uostalom da nema PC na čemu bi se igre za konzole programirale?

4 godine
Piratstvo na PC-u opada?

Jedino sto se prodaje na PC-u u velikim brojakama su RTS, RPG i MMO igre.

4 godine
Piratstvo na PC-u opada?

Ako pričamo o igranju, pričamo o igranju a ne o programiranju, filmovima, znanosti, medicini i ostalim glupostima potpuno nebitnim za temu.

Ono što je Sinatra htio reći, a vi sa svojim uskim pogledima ne vidite, je da u igraćem svijetu PC apsolutno ništa nije nametnuo konzolama. Dok su konzole u isto vrijeme nametnule previše toga - svi se često pozivate na famozni "konzolitis".

No, ovim smo ušli u off-topic pa bi vas zamolio da tu i stane, jer tema nije PC vs Konzole, ma koliko to vama teško bilo shvatiti.

---

Izjava da je piratstvo na PC u opadanju je toliko nestvarna da to boli. Dovoljno je pogledati bilo koji od popularnih trackera ili warez foruma i možete sami doći do tog zaključka. Piratstvo raste, raste ubrzano i ne nazire mu se kraj.

Ono što se promijenilo je da se na sreću povećao broj ljudi koji kupuje igre, to možemo vidjeti i tu na forumu ponekad. Međutim to nikako ne znači da piratstvo opada jer je ta promjena marginalna.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 11:26 (Danny_HR).
2 godine
suspendiran
Piratstvo na PC-u opada?

nek papcine spuste cijene za 50% i prodati ce 50% vise igara... kako jedan glupi angry birds moze zaradjivati milijune sa cijenom od 1$, zamisli da cod ili bc2 kostaju 10$ samo... koliko bi ljudi to pokupovalo... ovak sa cijenom od 40-50€ kupuju oni koji mogu izdvojiti za igre, umjesto da stavi 5€ pa bi svi kupili...

3 godine

Ako debelim kapitalistima otmemo barem jednu jahtu, uspjeli smo, a developeri i ostali koji "crnče" na stvaranju igara neka se izbore za svoja prava ako su zbog piratstva uskraćeni.

Ovaj kliše je toliko već izlizan po ovom forumu, uz bok onome kako su igre skupe i kako ih kupuju samo bogati.

Za tvoju informaciju, debeli kapitalisti u crnim smokinzima i cilindrima je pogled na kapitalizam iz vizure devetnaestog stoljeća u kojem su mnogi naši anarho-liberalni-lijevi i ne znam kakvi još mladci izgleda još ukopani.

Međutim, svijet se mijenja, danas je većina velikih korporacija u rukama raznih dioničara, od kojih lavovski dio čine razni investicijski i mirovinski fondovi. 

Pa ako jednog dana budeš radio i izdvajao u drugi mirovinski stup (ili treći) ili ne daj bože ulagao u dionice a pritom i dalje radio na rušenju groznog kapitalizma, razmisli o mogućnosti da si i ti dijelom taj debeli kapitalist i da tvoja penzija raste pomoću tog "odvratnog" sustava.

I da, uvijek se može sve to odbaciti i kupovati najnoviju grafičku karticu proizvedenu na Kubi ili Sjevernoj Koreji. Pa izbor postoji, zar ne?

3 godine
protjeran
Piratstvo na PC-u opada?

Pa naravno da je piratstvo u padu kad sam ja presto skidat s torrenta{#}

3 godine
smiglcro kaže...

nek papcine spuste cijene za 50% i prodati ce 50% vise igara... kako jedan glupi angry birds moze zaradjivati milijune sa cijenom od 1$, zamisli da cod ili bc2 kostaju 10$ samo... koliko bi ljudi to pokupovalo... ovak sa cijenom od 40-50€ kupuju oni koji mogu izdvojiti za igre, umjesto da stavi 5€ pa bi svi kupili...

Opet zavaravanje. Na jednoj drugoj temi je čovjek spomenuo razgovor sa frendovima koji su htjeli igrati L4D2 preko piratskih servera. Kad im je on rekao da je igra upravo na popustu na Steamu za par eura, odgovor je bio: "Pa neću dati ni toliko ako mogu besplatno". 

Nakon toga je torrente efektno poentirao da će čovjek radije dati 30 Kn za crnu brlju i urokati se za vikend, nego kupiti igru.

Ali nisi baš ni totalno u krivu, ja bih odmah kupio Black ops za klinca, da košta recimo 20€. Ovako ću čekati još godinu dana da padne cijena a u međuvremenu mu dati Crysis 2 koji me koštao 160 Kn. Ili naći neku stariju igru po razumnoj cijeni.

Jedino je pitanje da li bi izdavači preživjeli s tom cijenom - nekako mislim da bi premalo ljudi kupilo koliko bi se izgubilo na toj razlici u cijeni. Najveća zarada se ostvari u prvim tjednima kad je hype, poslije krivulja polako pada. Zarada od puno primjeraka prodanih na velikom Steam popustu godinu dana po izlasku igre je mali dio kolača.

4 godine
Danny_HR kaže...

Ono što je Sinatra htio reći, a vi sa svojim uskim pogledima ne vidite, je da u igraćem svijetu PC apsolutno ništa nije nametnuo konzolama. Dok su konzole u isto vrijeme nametnule previše toga - svi se često pozivate na famozni "konzolitis".

Konzole su nametnule PCu trend izdavanja igara sa losom mehanikom? I ti se time hvalis?

- Psiho246
4 godine
Čim se ja hvalim? Zašto bih se ja hvalio?
Nit sam predstavnik Sonyja, nit Microsofta, nit Nintenda.

Nemoj me žderat!

Off topic ste, još jednom kažem.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
2 godine
Piratstvo na PC-u opada?

Smatran da je glupo pričat o generalnom piratstvu na PC. Neki tipovi igara se više piratiziraju, neki manje. 

Recimo igrica koja ima (kvalitetan) multiplayer će se manje piratizirat upravo zbog toga, dok neka sa prosječnin singleplayeron će se više piratizirat. Ne razumin zašto se nebi moglo dogodit da piratstvo opada? 

Možda se povećava broj kupljenih igara ka šta je danny_hr reka, ali u tome ne vidin ništa loše da se barem omjer pirata i legalnih korisnika smanjuje.

4 godine
Danny_HR kaže...

No, ovim smo ušli u off-topic pa bi vas zamolio da tu i stane, jer tema nije PC vs Konzole, ma koliko to vama teško bilo shvatiti.

Da, jer konzole nemogu prmiti kvalitetne stvari i prednosti sa računala (igre) - "invenotirje" u kakvog RPGa, mnoge karakteristike RTS naslova, (igranje mišem, mnoštvo shortcutova na tipkovnici...)...

I kako će onda PC igraći svijet nešto nametnut konzoli koja mu nije dorasla!! I ja se volim igrat na konzoli, ali brate mili nema do igranja FPSa kvalitetnim glodavcem, RPG stila Dragon Age bolje funkcionira na PCu, RTS naslovi da ni ne govorim....

Možda nije bila namjera, ali ovaj post je po meni ispao totalno veličanje konzole jer "nameću" previše stvari PC igrama, dok je očito PC nemoćan jer ne "nameće" ništa konzolaškim igrama (pa kako će im i nametnut kada nemogu žvakat mnoge stvari.....)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 11:52 (doktor1).
3 godine
Danny_HR kaže...

...Izjava da je piratstvo na PC u opadanju je toliko nestvarna da to boli. Dovoljno je pogledati bilo koji od popularnih trackera ili warez foruma i možete sami doći do tog zaključka. Piratstvo raste, raste ubrzano i ne nazire mu se kraj.

Ono što se promijenilo je da se na sreću povećao broj ljudi koji kupuje igre, to možemo vidjeti i tu na forumu ponekad. Međutim to nikako ne znači da piratstvo opada jer je ta promjena marginalna.

- opet ignoriraš službene izjave (brojeve) udruga koje imaju daleko bolji uvid nego tvoj 'pogled na trackere', kojima je to direktni interes.

Po kojem kriteriju si ti u pravu a službena agencija nije?

Sličnost sa statistikom za nezaposlene, pa se tumači kako trenutno odgovara?

btw, što radiš na trakerima? Pratiš gubitke izdavača, kao anketar-statističar-kontrolor ili si tamo iz nekog drugog razloga?

Kao primjer, CoD, WoW.., dosta igrača je nakon konstantnog izbacivanja iz igre (trganje živaca) ili želje za MPom klanovima.., jednostavno kupilo igru ... time je direktno piratska verzija pridonjela prodaji. Kako? - pa kad te navuku gotovo je, (hint: kvartovski diler bijelog?). Tu govorim o onom dijelu kupaca koji jesu kupci, tj platežno sposobni (ciljana grupa za razliku od djece kojima roditelj mora kupiti).

-btw, znaš li da je 30-40g generacija najzastupljenija u takvim sadržajima? Izračunaj zašto.

Pa bi te opet podsjetio na ukradenu betu, vrlo neobično... -pokušaj malo višu matematiku (može i 1+1..) pa vidi dali to drži vodu.

Slažem se s tumačenjem, nemora biti piratiziranje u padu, nego legalno u rastu, rezultat je opet isti. Profit.

(to je zapravo cilj, jer samim padom piratskog se ne zarađuje, zaradu nosi prodana verzija).

Ta rečenica može funkcionirati i bez ''na sreću'', neobično da tebe usrećuje da netko drugi zarađuje, to je daleko od Kerumove doktrine (ok, karikiram, cimam.. i meni je draže poštenije društvo).

Tvrdy kaže...
..

Jedino je pitanje da li bi izdavači preživjeli s tom cijenom - nekako mislim da bi premalo ljudi kupilo koliko bi se izgubilo na toj razlici u cijeni. Najveća zarada se ostvari u prvim tjednima kad je hype, poslije krivulja polako pada. Zarada od puno primjeraka prodanih na velikom Steam popustu godinu dana po izlasku igre je mali dio kolača.

-da. (slažem se), ali i moguć problem zasićenja. Kad netko kupi npr 100 igara.. dali će više kupiti i 101.? To je problem tržišta, ljudi uvijek traže nešto novo ali dali će tržište podnjeti tu količinu..

Kao primjer je količina kruha, ili koliko dnevno možeš gledati TV, igrati igre... dođe se do faze kad nije stvar cijene, nego vremena i potrebe (recimo harem s 1000 rasnih ženki..., tek da me muški dio konkretnije razumije, tad je Šeherezada ta koja pobjeđuje..) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 11:59 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice