Jedino me plaši, kako je krenulo ovo sa DLC-ovima u gotovo svim novim igrama, da ne bi bazična igra imala pristojnog Đuku a onda se pojave "Cursing", "Macho speak" i "Sexist pig" DLC-ovi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedino me plaši, kako je krenulo ovo sa DLC-ovima u gotovo svim novim igrama, da ne bi bazična igra imala pristojnog Đuku a onda se pojave "Cursing", "Macho speak" i "Sexist pig" DLC-ovi.
....stječete pravo da među prvima zaigrate igrivi demo novog Duke Nukema koji će biti objavljen nešto prije izlaska gotove igre....
Ovo bi imalo smisla kad DNF ne bi iscurio na pirate jedno mjesec dana prije launcha za ljude koji kupuju.
DNF demo za one koji kupe Borderlands GotY. Oni koji su kupili igru "day one" i pljunuli 60e, njih ko sljivi. Oni su i onako "daleko iza"... Zaboravili su ko je platio za neizbalansiranu igru, cekao na posteni patch, kupovao smesne DLCe po punoj ceni...
Koji glupi potez!
2K sve vise postaje gramziv za novac.
Nakon problema sa Bioshockom jedan i dva, sada i ovo...
Cak se i ne secam dali im je neko dao nagradu GotY ili su je sami sebi lupili.
A Bioware? Bethesda? Oni kao ne drndaju DLC-ove? Kada bi se ljudi mogli sloziti onda bi ovi mozda i "vidjeli svjetlo". Ja znam da vise necu kupovati origigi igre za koje ce odmah na pocetku najvljivati hrpu DLC-ova. Kod Borderlandsa im najvise zamjeram mreznu igru. To tako ofrlje napravljeno da nije normalno. Otvori 55 portova da mozes hostati... Na kraju sam napravio program koji otvara portove preko UPNP-a jer mi je dodijalo objasnjavati ljudima kako da rucno otvore portove. A i razocaralo me sto igra nema cd key. Znaci nema ni nacina da eliminiras cheatere. Svi mogu raditi sto zele, nema nikakvih provjera... Igru sam im kupio, no DLC-ove jok.
Zapravo u neku ruku DLC-ovi imaju smisla. Ali ne po cijeni po kojoj se prodaju. Recimo da mi je OK da nakon igre izadje neko prosirenje. Ipak npr. Borderlands ima dosta igranja i u cistoj verziji, da su cekali da sve ovo ostalo naprave pa da i to izdaju igra bi dosla najranije godinu dana kasnije. Ali, "long time ago..." igre su dobivale ekspanzije nakon godinu dana, a sada su ekspanzije nasjeckali na 5-6 dijelova i svaki dio prodaju kao pola ekspanzije. Vise love, a ovce neka plate.
Ja mislim da cu ubuduce cekati godinu dana da izadje GotY ili nesto u tom stilu, sto ima sve DLC-ove ugradjene. Npr. sada razmisljam da nabavim Borderlands GotY za PS3, ali mi se sve cini da cu cekati da se ljudi izgustaju pa dodje na ebay polovno. Slicno npr. i sa Fallout-om 3. Previse se osjecam preveslan kao "early adopter".
P.S. GotY nije nagrada, to je jednostavno reizdanje igre koja se dobro prodavala.
P.S. GotY nije nagrada, to je jednostavno reizdanje igre koja se dobro prodavala.
Za GotY treba da imas bar 90 ocenu igre i da neki renomirani casopis ili web strana "proglasiti" tvoju igru da je igra godine.
Incae svaka budala moze izdati igru godine.
Tada cemo gledati po nesto ultra glupo kao recimo... Black MIrror II GotY
Ma po meni najgori DLC je imao COD 6. To kao da namjerno puste igru da fale mape i neki modovi i ona muzu još para. Jer da su sve izdali zajedno s igrom i tražili 100 $ manje bi ljudi kupilo pa su onda bolje nasjeckali.
Imam osječaj kao da če igre početi dolaziti sa 5 nivoa npr. te bez dosta stvari i koštati 20 $, a onda nakon toga svakih mjesec-dva izdaju dlc od 10 $.
Kad se samo sjetim igara kao Unreal Tournament serijala, ili Half-Life serijala. To su bile igre koje su ljudima dale opciju da si sami prave mape i dodatke kako god žele.
A sad svi pohlepni i ne žele da čuju da netko od njih traži map editor ili mod tools. Evo još če nam i dedicate servere početi naplačivati, a i to je bilo besplatno. Još samo fali da uvedu pay to play sistem, pa tko ima para nek troši na pretplate za razne igre.
Baš me briga ako če naplačivati DLC ali onda barem nek daju opciju igračima da sami prave svoj sadržaj.